Да надвиеш системата

Адвокатката, осъдила касата да плати лечение в Германия
Обновена: 6 окт 2010 19:16 | 6 окт 2010 19:07, Екип на Dnes.bg
98

 

Преди 3 години съпругът на Мила Коновска – Георги Елчинов, получава диагноза тумор в окото. Единственото лечение, което му предлагат в България, е да му извадят окото. В Германия окото му може да бъде излекувано, но българската здравна каса отказва да разреши лечение в чужбина.

Мила Коновска, която е адвокат, започва съдебна битка с касата. Във вторник я спечели – европейският съд в Люксембург се произнесе, че съдът в България трябва да задължи касата да възстанови сумата за лечението на Елчинов, която е 25 000 евро. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
10
 
! Отговори
men преди 13 години
Браво на тази жена, така трябва да си търсим правата по принцип! В този и в много други случаи обаче вина имат всички тези управници които последните 20 години не гледаха как цивилизованите страни правят реформи. Как не копирахме една западна система, как там тези системи рабитят, как няма един управляващ който да има качествата да приложи тези модели у нас. Нямаме човешки ресурси, няма ги кадърните хора на България да направят разликата. Без интелект няма политика, няма реформи няма резултати!
64
2
 
11
 
! Отговори
Биби преди 13 години
Моля махнете тази реклама!Може ли най-големите кожодери тук да сложите?Нека се рекламират като кажат на кого и как помагат!А колкото до конкретния случай....същото както с банката-така и касата.....рекламираме се-вземаме си заплатките.....а душата ни останала някъде в детството...Кой ти мисли за другите!Наскоро чух един новобогатаж да казва-Който няма пари си умира до кофата за ***!И понеже наскоро водих майка ми на лекар ми стана ясно за какво става въпрос!С направление преглед-след 2месеца.
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доста си се объркал... Първо не са 800 лв, а поне осем пъти повече без лихвите! Второ, проблема по-скоро е в харченето на здравната каса, и в най-вече в източването и!
62
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
прочетох доста коментари, в които се споменава, че "ние" сме щяли да платим тези пари. До всички написали този коментар: ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КАК РАБОТИ ЕДНА ЗДРАВНА КАСА. Това е целта. Събират се средства в общ фонд и накрая нуждаещитете се се лекуват. Така е в цял свят. А относно вашите пари. Ако човек цял живот си внася здравни пари в лична сметка по 20лв, то токава ще излезнат 800лв. С тези 800 лв не може никакво лечение да се плати. ТОЧНО поради тази причина САЩ реформа тяхната здравна система!!!
61
4
 
2
 
! Отговори
Рени преди 13 години
А защо да си правим застраховка живот???? На мен ми писна да ме касират от всякъде. За какво да плащам здравни тогава,на мен също се наложи да се оперирам в Германия,поради БГ некомпетентнос,подобрение имам,направо съм си излекувана и сама си платих операцията 25 000евро
60
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето тая женица трябваше Бойко да срещне на някое кръстовище и да я предложи за здравен министър
59
3
 
19
 
! Отговори
pipi преди 13 години
Браво на жената,не бива да се оставяме за всичко да ни мачкат!В началото на управлението си ГЕРБ вдигна голяма шумотевица,че имало средства във Фонда за лечние на деца и че предишните управляващи били престъпнииц,че този фонд не бил използван.Какво става сега, родители продължават да се молят за пари за лечние на децата си,а може би във фонда отново да има средства.Хора търсете правата си!
58
7
 
7
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Хора на съдиитре им дреме,че България е осъдена,защото парите ги даваме ние като данъкоплатци,а не те!!!Иначе брао на жената!!!
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Зловещо си ***...Саше!
56
2
 
3
 
! Отговори
много си зле преди 13 години
Поради каква причина няма да "му спечели" подобно дело?...поради тлъстичък хонорар...или поради придобиване на известност...кажи една причина, ***!
55
3
 
5
 
! Отговори
чичо Гошо преди 13 години
до 54 - Не те ли е срам, бе - ами наши лекари са го насочили навън, тук не се прилага и няма техника, няма някакви си протонени пластини и незнамквоси. Не са всесилни, кво плюеш!?
54
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не разбирате ли, че ако беше за клиент, никой адвокат нямаше да му спечели такова дело!
53
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Шапка и свалям на тази жена.Дано не остане сама в битката ,а и други като видят да си търсят правата в съда.Защото демокрацията трябва да се защитава всеки божи ден!
52
3
 
15
 
! Отговори
:) преди 13 години
Браво
51
3
 
8
 
! Отговори
raya преди 13 години
bravo na tazi advokatka.ako poveche hora v bg se boreha za pravata si neshtata shtiaha da badat po dobri!
50
8
 
46
 
! Отговори
чакай малко преди 13 години
Приятелю ти май не разбра,че началото на борбата е с Лекарите а не с касата.Аз ако съм Лекар ще ме е срам да се изкажа по тази Реалност.Лечение - да ти извадят окото.Добре че не са му предложили да му отрежат главата.
49
6
 
5
 
! Отговори
БГ лекар преди 13 години
Всичко е добре ако пациента е получил подобрение или е оздравял.Не ми е ясно като лекар и гражданин ако пациентите които са неизлечимо или тежко болни НЗОК доколко може да поеме на пазарни цени лечените в чужбина.Не разбрах от репортажа какаво лечение са предложили на пациента и защо няма алтернатива в България.Имаме доста опитни офталмолози хирурзи...Според мен ако е имал застраховка живот с трайна неработоспособност-биха му покрили тези неизбежни разходи на пациента.Успех в борбата с НЗОК !!
48
4
 
11
 
! Отговори
някой преди 13 години
Не знам какво да коментирам, мисля че всичко е ясно. Но все пак ще подчертая:Подкрепям мнението на номер 44 - "dedo" с две ръце!В България имаме много малко граждани - такива като Мила Коновска, и поданици - всички останали които им е удобно да повтарят "Ми то няма какво да направим, не можем да се борим със системата!"Тези последните, гласуват на всички избори и после като седнат на ракийка в кръчмата отправят люти закани: "И тия управляващи ни излъгаха като и ония! Ще им видим сметката!
47
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
poklon pred vas,g-zo Konovska, dano vsi4ki v Bulgaria sa kato vas. VSEKI IMA PRAVO DA E ZDRAV I 6TASTLIV!! Dolu mrasnite kravopiici-burokrati.
46
10
 
21
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Това е частен случай. Не се заблуждавайте !Системата, затова е Система, за да не може да бъде надвита от всеки срещнат. Иначе ще настъпи анархия.