Сред тузарските села в София няма палати на политици

36 богаташи в столицата на данъчната мушка
Обновена: 9 окт 2010 16:37 | 9 окт 2010 08:14,
115
Сред тузарските села в София няма палати на политици
Снимка: БГНЕС

Данъчните вече са идентифицирали собствениците на 36 луксозни имота в полите на Витоша.
През следващата седмица започва пълна проверка на собствениците. Повечето от тези имоти се водят на фирми, така че данъчните ще установяват дали в тях живеят семейства, или се ползват наистина като представителни офиси.

Ако се окаже, че частни резиденции са описани като собственост на компании, ще трябва да се връща ДДС на бюджета, предупредиха от НАП. Там, където собствениците са физически лица, ще се установява дали личните им доходи отговарят на лукса.

Сред собствениците на 36-те имота има известни бизнесмени и влиятелни фирми, издадоха бирниците. В тузарските села около София обаче не са заснети палати на политици.

Има случаи, в които дворците се водят собственост на българска фирма, която пък от своя страна е собственост на друга родна компания. Накрая по веригата се стига до офшорка, регистрирана на екзотичен остров. Представител на офшорната фирма у нас е млада дама, обясниха данъчните пред „Труд“.

Тъй като имат достъп до общинските масиви с имотни декларации, бирниците установили, че на улица със 7 луксозни къщи, е декларирана само една. Всъщност течовете за милиони са от общинските бюджети, тъй като там не постъпва нито лев за недекларираните къщи. Затова данъчните посъветвали общинарите да засекат издадените разрешения за строеж с имотните декларации. Така щели да лъснат “спестените разходи” на богатите софиянци.

Още по темата

Митичното митничарско селище Ставри Димитрово, което се намира в закътан ръкав на яз. “Ивайловград”, вчера беше напълно безлюдно. Селището се оказа пусто часове, след като служители на Националната агенция за приходите прелетяха над него с хеликоптер.

Там има 45 имота, които нямат акт 16 и официално не съществуват в държавата. От община Любимец съобщиха, че са започнали проверки на собствениците. Сред обитателите на Ставри Димитрово са митничари и служители на други служби край границата, както и доста бизнесмени от цяла Южна България.

Вчера по улиците на селището, което от 1964 година не съществува на картите, не можеше да се срещнат известни хора. В момента единствените обитатели на луксозното село са пазачите на именията, скрити зад триметрови огради. Охранителите обаче не говорят с никого.

Единствената реплика, която можеше да се чуе в Ставри Димитрово, е: “Спрете дотук. Навлизате в частен имот.”

Повечето улици в селото, разбити и кални, всъщност са отбивки към поредната луксозна вила.
Освен богаташки вили има и скромни постройки, но те са далече от брега на язовира с приказната гледка.

Според сателитните снимки на “Гугъл Мапс” в селището има около 50 имота, десет от тях имат обширни дворове и басейни със специфична бъбрековидна форма.

Най-луксозните къщи на самия бряг имат собствени кейове и гаражи, в които през зимата се прибират лодките и джетовете. 70-80% от имотите са строени в забранена зона, уточниха данъчните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: нап
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТЕЗИ ИМОТИ СА ПОСТРОЕНИ ПРЕДИ 4- 5 ГОДИНИ ,КОЙ ЛИ ТОГАВА СИ Е ЗАТВОРИЛ ОЧИТЕ? А АКО ИМАТ ИЗДАДЕНИ РАЗРЕШИТЕЛНИ ,ВСИЧКИ КОИТО ТОГАВА СА ИМ ГИ ДАЛИ -ДА БЪДАТ РАЗСЛЕДВАНИ
72
0
 
12
 
! Отговори
ВРЕМЕ Е преди 13 години
България ще се оправи,когато се изравнят правата и задълженията на физическите и юридическите лица.Сега има закон ако си юридическо лице,собственик на фирма,да ползваш всичките си пари без да плащаш данъци и осигуровки.Ако имаш дългове просто обявяваш фалит и даже БГ съда не може да те пипне.Но ако си физическо лице ставаш РОБ,плащаш около 95% от заплатата си на разни Монополисти и Държавния Бюджет.Ако имаш Дълг , дори минимален следва осъдителна присъда с лихви съобразени с ХИПЕРИНФЛАЦИЯ.
71
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"в София няма палати на политици" по смешен виц не бях прочел, някога през живота си!
70
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
te nnqmat ni6to varxu sebe si ,vsi4koto e na rodnini i postaveni lica,sa6to kato navremeto AL KAPONE ,nqmal e nikakav li4en imot a e imal ogromni doxodi,a e imal 50 xotela i restoranta e razbira se te ne se vodeli na nego no im prebiral doxodite
69
0
 
11
 
! Отговори
събота преди 13 години
*------няма палати на политици------* Е нали знаем,че умните политици не са официали собственици на редица имоти
68
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе кви са тия ошворки, кви са тия палати, няма ли багер за тях. Спешно да се променят законите и тия хитреци да вземат да си плащат данъците. Как може при това безпаричие на държавата - няма пари за здраве, за образование, за пенсия, както и повечето заплати са нищожно малки и в същия момент тия хитреци новобогаташите да използват какви ли не начини да не си плащат данъците за палатите и яхтите, а фактически те са докарали страната до тази безизходица с гнусните си далавери за милиони.
67
2
 
3
 
! Отговори
ЕЕЕЕЕ преди 13 години
ОЧЕВАДНОТО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПИАР !
66
0
 
6
 
! Отговори
ДАЛАВЕРА преди 13 години
Не ме разбра правилно.В случая закона позволява това строителство да се случва и да е законно.Няма нищо незаконно да не си плащаш данък на сградата,даже не можеш и даискаш,преди да вземеш акт16.В същото време ти си собственик,и сградата е напълно законна.В случая това е много умно и съобразено със законите решение - как да избегнеш Данъците без да си мошеник,и закона да те преследва.
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПИАР Е КОГАТО СЕ ГОВОРИ НЕЩО КОЕТО НЕ СЕ ВИЖДА ,ТУК ФАКТИТЕ СА НАЛИЦЕ ,НО НИЕ СМЕ БЕЗСИЛНИ ,КАКВО ИСКАШ Д А КАЖЕШ Ч Е В ЕДНА БЕДНА ДЪРЖАВА ИМА ПАЛАТИ КАТО В БЕВЪРЛИ ХИЙЛС И ТОВА Е НОРМАЛНО ,ЕСТЕСТВЕНО Е ЧЕ ТЕЗИ МОЖЕ БИ СА СИ УРЕДИЛИ ДОКУМЕНТИТЕ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ,А И Д А НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ ТЕ НЕ СА БИЛИ САМИ В ДАЛАВЕРАТА,ЩЕ ВИДИМ ,НАКРАЯ
64
0
 
15
 
! Отговори
ДДС преди 13 години
Много вратички са оставени в закона на т.н фирми : вили и апартаменти уж офиси, луксозни коли за лично ползване за цялата рода - фирмени коли, гориво за тях без ддс - разходи за фирмата, екскурзии в чужбина и луксозни почивки пак разходи за фирмата уж за обмяна на опит и т.н семинари, обзавеждане за дома - пак без ддс /към фирмата/ и т.н за каквото и разходи от ежедневието се сетите.Познайте после т.н фирма има ли печалба и плаща ли данъци !!!
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВСИЧКИ (БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ) ИЗДАДЕНИ РАЗРЕШИТЕЛНИ В ЦЯЛАТА СТРАНА И ОСОБЕНО ПО МОРЕТО -------- НЕ ОТГОВАРЯТ НА ПОСТРОЕНОТО ,ТОВА АКО СЕ ПРОВЕРИ ,ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС ,НО ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА ДОЙДЕ КОМИСИЯ ОТ ВЪН ,ДА НЕ Е ОБВЪРЗАНА С МАФИЯТА ОТ ДНСК
62
1
 
1
 
! Отговори
до 59 преди 13 години
Значи ти сам потвърждаваш че е пиар акция, след като пишеш че всичко ще се окаже законно. Как да я наречем тогава тази акция според теб.
61
0
 
12
 
! Отговори
Еми-към Далавера преди 13 години
Странно разбиране за "глупави" и "умни"?! Мисля, че точно това е проблема в БГ - масово хитреците, мошенниците и крадците ги смятат за "умни", а спазващите закона, изпълнителните и честно работещите - те са "глупави". Не виждам как ще се оправим с този манталитет!
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Самите палати са очеваден резултат от неефективния контрол на всички служби в страната.
59
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБЕ НЕ МИ ГОВОРЕТЕ Ч Е СА САМО ПИАР АКЦИЙ ,АКО БЕШЕ ТАКА ,ЩО БСП НЕ ГИ ИЗПОЛЗВАХА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ,ЩОТО БЯХА ОАКАНИ,ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ ЧЕ ВСЕКИ ОТ ТЕЗИ ТУЗАРИ ЩЕ НАМЕРИ ВРАТИЧКА ДА СЕ ОТЪРВЕ ,ЗАЩОТО ЗАКОНИТЕ НИ ЛИПСВАТ,КАКВО ИСКАТЕ БОЙКО ДА ИМ ГИ ВЗЕМЕ - ДОБРЕ ТОВА ЛЕСНО И ПОСЛЕ КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ЕДНА ПРОЦЕДУРА ,НАДИГАСЕ ЦЯЛА АРМИЯ ОТ АДВОКАТИ ,ПРОКУРОРИ И СЪДИЙ И ТУЗАРА ИЗЛИЗА ЧИСТ ТА ЧАК В СТРАСБУРГ ТЕЗИ МОШЕННИЦИ ЩЕ НИ СЪДЯТ ,ДАЖЕ И БСП ЩЕ ЗАСТАНАТ ЗАД ГЪРБА ИМ В ЗАЩИТА
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма политици. Някой да е очаквал друго. Накрая няма да има нито един имот в нарушение. Просто поредната пиар акция с отрицателен финансоф резултат. Всичко ще е законно и на фирми. хахахахахахаха
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ako ima6e zakoni nqma6e da ima takiva palati
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хе хе, от гугъл можело да се видят палатите край язовира ...Ми като гледате тия палати по гугъл, гледайте и палатите по витошките "села", по Драгалевци, по Банкя. Правите снимка и изпращате сигнал на данъчните. Ако не е само пушек и мъгла тази кампания, може да направят проверки и да се обяват резултати. Ако няма резултат - значи само се замайва главата на избирателя, че се задават избори ...
55
2
 
7
 
! Отговори
0 преди 13 години
ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ И ПОКАЗНОСТ.И ТОЗИ СЛУЧАИ ЩЕ ПРИКЛЮЧИ ПО СЪЩИЯТ НАЧИН КАКТО И ПОКАЗНИТЕ АКЦИИ НА Ц.Ц.
54
0
 
11
 
! Отговори
Политик преди 13 години
Не сме толкоз глупави да си регистрираме палатите на наше име. Иначе веднага ще ни лъснат корумпираните ***.