Сред тузарските села в София няма палати на политици

36 богаташи в столицата на данъчната мушка
Обновена: 9 окт 2010 16:37 | 9 окт 2010 08:14,
115
Сред тузарските села в София няма палати на политици
Снимка: БГНЕС

Данъчните вече са идентифицирали собствениците на 36 луксозни имота в полите на Витоша.
През следващата седмица започва пълна проверка на собствениците. Повечето от тези имоти се водят на фирми, така че данъчните ще установяват дали в тях живеят семейства, или се ползват наистина като представителни офиси.

Ако се окаже, че частни резиденции са описани като собственост на компании, ще трябва да се връща ДДС на бюджета, предупредиха от НАП. Там, където собствениците са физически лица, ще се установява дали личните им доходи отговарят на лукса.

Сред собствениците на 36-те имота има известни бизнесмени и влиятелни фирми, издадоха бирниците. В тузарските села около София обаче не са заснети палати на политици.

Има случаи, в които дворците се водят собственост на българска фирма, която пък от своя страна е собственост на друга родна компания. Накрая по веригата се стига до офшорка, регистрирана на екзотичен остров. Представител на офшорната фирма у нас е млада дама, обясниха данъчните пред „Труд“.

Тъй като имат достъп до общинските масиви с имотни декларации, бирниците установили, че на улица със 7 луксозни къщи, е декларирана само една. Всъщност течовете за милиони са от общинските бюджети, тъй като там не постъпва нито лев за недекларираните къщи. Затова данъчните посъветвали общинарите да засекат издадените разрешения за строеж с имотните декларации. Така щели да лъснат “спестените разходи” на богатите софиянци.

Още по темата

Митичното митничарско селище Ставри Димитрово, което се намира в закътан ръкав на яз. “Ивайловград”, вчера беше напълно безлюдно. Селището се оказа пусто часове, след като служители на Националната агенция за приходите прелетяха над него с хеликоптер.

Там има 45 имота, които нямат акт 16 и официално не съществуват в държавата. От община Любимец съобщиха, че са започнали проверки на собствениците. Сред обитателите на Ставри Димитрово са митничари и служители на други служби край границата, както и доста бизнесмени от цяла Южна България.

Вчера по улиците на селището, което от 1964 година не съществува на картите, не можеше да се срещнат известни хора. В момента единствените обитатели на луксозното село са пазачите на именията, скрити зад триметрови огради. Охранителите обаче не говорят с никого.

Единствената реплика, която можеше да се чуе в Ставри Димитрово, е: “Спрете дотук. Навлизате в частен имот.”

Повечето улици в селото, разбити и кални, всъщност са отбивки към поредната луксозна вила.
Освен богаташки вили има и скромни постройки, но те са далече от брега на язовира с приказната гледка.

Според сателитните снимки на “Гугъл Мапс” в селището има около 50 имота, десет от тях имат обширни дворове и басейни със специфична бъбрековидна форма.

Най-луксозните къщи на самия бряг имат собствени кейове и гаражи, в които през зимата се прибират лодките и джетовете. 70-80% от имотите са строени в забранена зона, уточниха данъчните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: НАП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
3
 
8
 
! Отговори
anonimous 82 преди 13 години
Отново опит за откланяне на общественото внимание..какво..може би нямат Гугъл Ърт и сателити и сега разбират за тези имоти...от Боиковото правителство какво друго да се иска!!
92
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оказа се ,че нищо няма да им сторят на тези дето основават нови градове.За какво е тогава това нагнетяване ,тези клюкарски изцепки,само дразните народа ,ама той и без това е много отчаян и озверен,че и обезверен....
91
2
 
9
 
! Отговори
цирк нападжийски преди 13 години
Малееее тия от НАП са пълни ***...нищо не могат да докажат, освен може би за това митничаскто селце. ЗАЩО СЕ ХВЪРЛЯТ ПАРИ ЗА ХЕЛИКОПТЕРИ КАТО GOOGLE продават снимки евтино, пък и за едната проверка може да използват Google maps?? Те имотите на са на политици...а се използват тях може би. Но нищо не може да докажат, най-много ако не се спрат държавата да плаща обезщения на "честните собственици", или това е целта?
90
0
 
21
 
! Отговори
ХОПА ХОП преди 13 години
Ха сега, конфискацийка, арести и пандела
89
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а бе защо за Банкя никой нищо не споменава??????????
88
1
 
2
 
! Отговори
дерикотев преди 13 години
добър съвет даваш, но пишеш на маймуница, при това неграмотно и няма как да ти послушат съвета
87
0
 
20
 
! Отговори
ЯВОР преди 13 години
ДО БЕСЕПАР! СТИГА С ТИЯ ЗАУЧЕНИ ФРАЗИ. АКО НЯКОЙ ОТНЯКЪДЕ ВИ НАСТЪПИ И РЕВ ГОЛЯМ - ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА! А КОГАТО НЕ СПАЗВАШ ЗАКОНИТЕ. ХАРЕСА МИ ОПРЕДЕЛЕНИЕТО ВЪВ ФОРУМА ЗА НАШИТЕ "БОГАТАШИ" - МНОГО ТОЧНО КАЗАНО "БЕЛИТЕ ***".
86
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
ima edna ulica SEKVOQ idete tam tam sa samo palati na pplitici
85
1
 
10
 
! Отговори
дерикотев преди 13 години
ох, много съм притеснен...горките изнудвачи , рушветчий и всякаква крадлива ***...сега бойко ще им създаде главоболие...може да събори или конфискува някое "имотче", а те с толкова труд са се сдобили с него...е,корумпираната съдебна система ще се противопостави, но и нейния ред ще дойде
84
0
 
5
 
! Отговори
n7 преди 13 години
"36 богаташи в столицата на данъчната мушка" - тази мушка е скрива цев
83
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 13 години
Стах ли те е?
82
0
 
18
 
! Отговори
lambo преди 13 години
Нямаш Акт 16 - не плащаш Данък-Сгради и Такса-СметИмаш Акт 16 - плащаш всичко, като поп ...Гениално Уотсън !!!
81
0
 
17
 
! Отговори
lambo преди 13 години
ИМПЕРАТОР НИКИФОР ГЕНИКДа, познахте. Това е същия византийски император, убит от войската на Крум в битката при Върбишкия проход. Никифор не е бил некадърен - факта, че той успява да превземе столицата ни Плиска, говори многоКогато Византия е била на колене пред Персия, Никифор извръшва военен преврат в Константинопол, срещу императрица Ирина. Според византийския хронист, първата работа на новия владетел, била да провери какво има в Имперската съкровищница. Оказало се че там няма вече и мишки, тъй като била напълно празна. Византийската аристокрация била окрала всичките пари на ИмпериятаНикифор издал свитък от около 10 едикта (закона) за да върне ограбеното. Един от тях гласял следното :"Всеки византийски (сега български) гражданин, КОЙТО Е ЗАБОГАТЯЛ ИЗВЕДНЪЖ, В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ, И ПО НЕОБЯСНИМ НАЧИН, да бъде обложен с еднократен данък, РАВЕН НА ТОЗИ ПРИ НАМИРАНЕ НА СЪКРОВИЩЕ" ( б.а. - имане, или 75% от намереното )
80
0
 
20
 
! Отговори
lambo преди 13 години
Масово крадливите богаташи, строят палатите си, тип "прогимназия" без строителни разрешения. Или ако имат такова, то ЗАДЪЛЖИТЕЛНО нямат акт 16.По този начин "прогимназията" не се води като съществуваща или като завършена. Вечно е в строеж ...Целта на занятието е ясна ... да не плащат Данък-Сгради и Такса-Смет, да не плащат Ток и Вода. Още при строежа на "прогимназията" се прокарва скрита и тайна ел-инсталация. Има разбира се и явна ел-инсталация за пердеСпоред мои сметки, всяка година в БГ се консумират почти 12 млрд. квтч "безплатен" ток, на стойност към 1,8 млрд. лева ! Само 10% от него е за *** !!Затова на тези Олигарси, аз им казвам "БЕЛИТЕ ***"Те така са свикнали още от Социализма, когато се возеха на държавни коли и клецаха държавни секретарки в държавни вилиВеднъж бивш управител на почивна станция на ВМЗ - Сопот ми разказа следния случай от преди 10 Ноември :"В дните между две смени почиващи, идваха шефовете на завода с "ПУКАЛКИТЕ" (секретарките и другите млади момичета, дето ги бяха назначили на разни чиновнически длъжности). Ядяха, пиеха и цяла вечер отгоре чувах стенания и охкания. Една сутрин един от тези шефове, бе слязъл долу и пушеше. Приближих се до него и го попитах :- Шефе много съм доволен от вас, давате ми Сопотска заплата (над 600 лв.), давате ми всички видове премии, класове, стаж, лоши битови, високопланински (станцията била в Средна Гора), режийни, командировачни и т.н.Но едно не мога да разбера ... за какво ми давате СЕКРЕТНИ. Та тук нищо секретно няма- СЕКРЕТНИ ТИ ДАВАМЕ, ЗА ДА СИ МЪЛЧИШ
79
0
 
9
 
! Отговори
Мукавей преди 13 години
Човешкото око шепа пръст го напълва,нищо друго.
78
0
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
В София няма палати на политици?! Значи Боковите хора са намерили формулата "Хем вълкът сит, хем агнето цяло". Понеже обещаха да разровят л**ната и да прилагат законите, се направиха на праведни и направиха една акцийка, уж снимат, уж не знам какво, колкото да запушат устите на хората. Само че, по познат вече Боко-Цецов сценарий, тихомълком на финала някой подмята, че "виновни не са установени" и керванът си върви по стария начин. ...Само Д. Арсеновият палат ще спомена, пък колко са всъщност...
77
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
nikoi ne govori za lichnosti,a za spazvane na demokratichnite zakoni,plastane na danaci,a ne lichno oblagodetelstvane,bez da si plasta nujnoto na rabotnicite,i na darjavata,tova e v obstia smisal,kak se pojaviha za tolko kratko vreme,tolko bogati,.Po 200 g,bogati familii v sveta,ne mogat da se pohvalat,s takiva imoti,i smetki,ja neka e spazval vsichko,pa togava schapka ste mu svaljame,a toi kral od celia narod
76
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО 75 : НИЕ СМЕ ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА ,НЯКОЙ КРАДАТ КОЛКОТО МОГАТ И КОЛКОТО НЕ ИМ ТРЯБВА ,КАТАФАЛКИТЕ НЯМАТ РЕМАРКЕТА И КОВЧЕЗИТЕ НЯМАТ ДЖОБОВЕ ,ЗАПОМНЕТЕ ГО ТОВА АЛЧНИ БОГАТАШИ,ТУК НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ПОЛИЦЕЙЩИНА
75
22
 
4
 
! Отговори
Besepar преди 13 години
Стига с тая полицейщина на ГЕРБ!Ние демократична, свободна държава ли сме, или авторитарна тирания преследваща собствените си граждани? Борисов иска второто, това е сигурно!
74
2
 
3
 
! Отговори
edin преди 13 години
od 20 godini se krade,od edne grupa,oblagodetelstvani,pisaha zakonite,kato za tjah si,i taka gi i prilagaha,ogledaite se v koeto i naseleno mjasto da e,horata izgubiha nadejda,ne moje da se prejivjava s 300 lv,i da se gonat mechti,da se odglejdat deca, da se gradi semeistvo,98%,obednjavat,vse poveche,i poveche.Zvuchi kraino,no za kradcite,ubiicite,KRUMOVI zakoni,ta malko da se poizlekuva ruschvetchiiskite navici

Спонсорирани публикации