Сред тузарските села в София няма палати на политици

36 богаташи в столицата на данъчната мушка
Обновена: 9 окт 2010 16:37 | 9 окт 2010 08:14,
115
Сред тузарските села в София няма палати на политици
Снимка: БГНЕС

Данъчните вече са идентифицирали собствениците на 36 луксозни имота в полите на Витоша.
През следващата седмица започва пълна проверка на собствениците. Повечето от тези имоти се водят на фирми, така че данъчните ще установяват дали в тях живеят семейства, или се ползват наистина като представителни офиси.

Ако се окаже, че частни резиденции са описани като собственост на компании, ще трябва да се връща ДДС на бюджета, предупредиха от НАП. Там, където собствениците са физически лица, ще се установява дали личните им доходи отговарят на лукса.

Сред собствениците на 36-те имота има известни бизнесмени и влиятелни фирми, издадоха бирниците. В тузарските села около София обаче не са заснети палати на политици.

Има случаи, в които дворците се водят собственост на българска фирма, която пък от своя страна е собственост на друга родна компания. Накрая по веригата се стига до офшорка, регистрирана на екзотичен остров. Представител на офшорната фирма у нас е млада дама, обясниха данъчните пред „Труд“.

Тъй като имат достъп до общинските масиви с имотни декларации, бирниците установили, че на улица със 7 луксозни къщи, е декларирана само една. Всъщност течовете за милиони са от общинските бюджети, тъй като там не постъпва нито лев за недекларираните къщи. Затова данъчните посъветвали общинарите да засекат издадените разрешения за строеж с имотните декларации. Така щели да лъснат “спестените разходи” на богатите софиянци.

Още по темата

Митичното митничарско селище Ставри Димитрово, което се намира в закътан ръкав на яз. “Ивайловград”, вчера беше напълно безлюдно. Селището се оказа пусто часове, след като служители на Националната агенция за приходите прелетяха над него с хеликоптер.

Там има 45 имота, които нямат акт 16 и официално не съществуват в държавата. От община Любимец съобщиха, че са започнали проверки на собствениците. Сред обитателите на Ставри Димитрово са митничари и служители на други служби край границата, както и доста бизнесмени от цяла Южна България.

Вчера по улиците на селището, което от 1964 година не съществува на картите, не можеше да се срещнат известни хора. В момента единствените обитатели на луксозното село са пазачите на именията, скрити зад триметрови огради. Охранителите обаче не говорят с никого.

Единствената реплика, която можеше да се чуе в Ставри Димитрово, е: “Спрете дотук. Навлизате в частен имот.”

Повечето улици в селото, разбити и кални, всъщност са отбивки към поредната луксозна вила.
Освен богаташки вили има и скромни постройки, но те са далече от брега на язовира с приказната гледка.

Според сателитните снимки на “Гугъл Мапс” в селището има около 50 имота, десет от тях имат обширни дворове и басейни със специфична бъбрековидна форма.

Най-луксозните къщи на самия бряг имат собствени кейове и гаражи, в които през зимата се прибират лодките и джетовете. 70-80% от имотите са строени в забранена зона, уточниха данъчните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: НАП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
g n d 1943 преди 13 години
Po dobre ksno,otkolkoto nikoga!Na kmetstvata im trqbvat pari,togava...V Ataka!
52
0
 
8
 
! Отговори
.... преди 13 години
Пак ще се приказват тонове приказки, пак ще се шуми и накрая...нищо. Колко пъти сме го виждали това? Ако Бат ни Бойко реши да направи нещо-е, супер, ако ли не- всички сме виждали историята. Чакам на Дянков обещанията да се изпълнят, ама нъцки....пак покачване на цените и накрая какво? Органите ли ще си продавам за да може да си издържам семейството?
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"...СЕГА БОЙКО МАЙ ГИ ПОУПЛАШИ ,ТА ИНСТИТУЦИЙТЕ ПОЧНАХА Д А РАБОТЯТ..."Рекламата е задължителна за успеха на всеки бизнес, разчитащ на масово потребление.
50
2
 
16
 
! Отговори
ДАЛАВЕРА преди 13 години
Та тази далавера с акт16 се прилага от много години.Всички Баровци я правят.Взимаш акт 15 , и спираш.Имаш ток вода,собственост,можеш да живееш или отдаваш под наем.Тънкия момент е че не регистрираш строежа в данъчното и не дължиш ДАНЪЦИ.Закона е врата в полето,глупавите минават през нея,умните просто я заобикалят.
49
5
 
0
 
! Отговори
Ицо преди 13 години
Бравос! Аз според теб мафиот или политик да стана, за да ти влеза в класацията? Завист усещам, гола и потна от злоба.
48
0
 
25
 
! Отговори
работник преди 13 години
Аз дължа данък на държавата в размер на 137 лв. , и се чудя от какво да лиша семейството си за да се издължа,защото наближава края на годината и ще ми наложат и лихви,а хората живеещи в палати не плащат данъци.Работя по 10 -12 часа , и не мога да го платя,а искам.Така потръгна годината,че всеки месец се появяваше някакъв непредвиден разход.Въпроса ми е : Аз наред ли съм след като се притеснявам ежедневно,че не мога да си платя данъка?
47
1
 
12
 
! Отговори
бг преди 13 години
Сред тузарските села в София няма палати на политициПАК има цакане под масата за да не ги притесняват , Драгалевци ,Бояна ,Царско село, кв Витоша , СА САМО ПОЛИТИЦИ И МАФИОТИ
46
0
 
28
 
! Отговори
papi преди 13 години
Ха сега да видим - като са без Акт 16, са незаконни. Дали им стиска да ги премахнат, както искат да премахнат приюта на отец Иван от Нови хан? Да видим, как се спазва еднакво закона за всички. И да се разбере имат ли разрешителни за строеж, заверени проекти, кой какво е подписвал и защо...За да лъсне, как има толкова желаещи да работят в навързаните като черва държавни структури, свързани със строителство, срещу 300-400 лв. заплата.
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
дали няма???????????
44
0
 
8
 
! Отговори
Посетител преди 13 години
Той не ги плаши. Той им подсказва, че правителството няма пари да платят някой лев, че да не ги разрови. Нищо на никой няма да се случи. Ще си намерят 2-3 бушона само за пред хората, а другите ще се разминат
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Ако се окаже, че частни резиденции са описани като собственост на компании, ще трябва да се връща ДДС на бюджета, предупредиха от НАП. Там, където собствениците са физически лица, ще се установява дали личните им доходи отговарят на лукса."Е ако са на фирми, няма ли да се установява с какви пари са ги правили?
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТЕ МНОГО ДОБРЕ СА ЗНАЕЛИ ЗА ТЕЗИ ИМОТИ , АМА НЯМАШЕ КОНТРОЛ ,СЕГА БОЙКО МАЙ ГИ ПОУПЛАШИ ,ТА ИНСТИТУЦИЙТЕ ПОЧНАХА Д А РАБОТЯТ ,САМО СЪДА ВСЕ ОЩЕ ИМА ПОСЛЕДНАТА ДУМА В ТАЗ ДЪРЖАВА ,А ТАМ Е МАФИЯТААААААААА
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разбира се,как ще има имоти на министри,те са светци,остава само да ги канонизираме. Подразбира се и това,че те сега научават за тези палати,и са безкрайно учудени.Да ги ожали човек!Обиждат интелигентността ни с тези глупости!
40
9
 
6
 
! Отговори
Успяващ преди 13 години
Най-*** е, че почти всички, които рИвът във форума, на тяхно място ще си спретнат по едно такова къще, че и по-кичозно. Проблемът не е в това, че някой си *** е решил да се перчи и си прави демострации. Това по-скоро е избиване на комплекси. Нали си представяте сегашната Муцка, каква е била средношколка, с какво минало, образование , възпитание и т.н. Най-важното е какво човек има между ушите и какви ценности изповядва. Но такова ни е обществото и такъв му е елитът.
39
0
 
17
 
! Отговори
Посетител преди 13 години
Незнам тези хора за балъци ли на взеха. Верно че много ги търпим вече ама вий на маймуни ли ни правите бе. Хора да земе да се организираме сериозно да изметем *** от нашата МИЛА РОДИНА БЪЛГАРИЯ. Само на бедните им пука за родината. Тез *** само за пари мислят. СПРЕТЕ ДА НИ ПРАВИТЕ НА БАЛЪЦИ ЕЙ МИШКИ !!!
38
0
 
10
 
! Отговори
до 35 преди 13 години
аз викам...всички управници...от парламента,,направо към затвора !
37
0
 
7
 
! Отговори
Kларита преди 13 години
Абе, Днес.бг, защо пишете глупости?!
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма далавера в която министър да не е участвал ,нека ги разправят те на децата тея приказки ,затова всички БИВШИ министри ,никога повече не трябва да бъдат допускани дори и за депутати ,ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЛОЖИ В НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичко в таз държава е като скачени съдове ,всеки нов управник идва на власт и се сработва със старите кадри и той става един от тях за д а има лапаница ,за народа никой не мисли ... това правителство поне има воля (случва се за първи път) ,но все още има сред тях хора които са дошли с идеята д а с е облажат ... навсякъде батак ,дано борисов ги усети по навреме
34
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Че те и сараите на Доган не са негови, ... ама търчинът му ниеден живее в лукс в тях.

Спонсорирани публикации