Емил Димитров - Ревизоро: Палатите са другаде?

"Тузарските имоти край яз. "Ивайловград" са нищо"
Обновена: 13 окт 2010 13:13 | 11 окт 2010 11:09,
236
Емил Димитров - Ревизоро: Палатите са другаде?
Снимка: БГНЕС

В селището край язовир Ивайловград са най-евтините и най-старите вили на митничари. Това е проблем от 1998 г. и сега отново се поставя на дневен ред, за да се отклони вниманието на хората.

Това заяви пред bTV бившият шеф на Агенция “Митници” Емил Димитров – Ревизоро.

“Генералният проблем е защо ни занимават с това, а не с Цайса, Пингвина, Белия, Дебелия и другите играчи, които си отидоха елегантно от системата, но си останаха с къщи в чужбина. Единият от тях има собственост в МОЛ, а друг – хотел по морето“, съобщи той.

Основната причина според Димитров е, че ни предстоят шест тежки месеца.

„Като не може да се дадат повече пари на дядото за хляб, сега ще го хранят със зрелища“, коментира Ревизоро и добави, че заради това сега ни занимават с претоплени манджи от миналия век.

„Винаги показват тези къщи, за да скрият палатите в Арбанаси, Медвен, Сандански, Боровец, Пампорово и на плажната ивица“, добави бившият шеф на митниците.

Според Димитров обаче досега не е съборена нито една къща на богаташите от митниците, защото ако се създаде един прецедент, трябва да се бута наред.

„35% процента от горивото е контрабандно. Един кръг преминава в друг. Когато навремето се извършваха злоупотреби по границата, печелеха всички. После само група хора, а сега са единствено богоизбрани – т.нар. Апостоли. Има си служби, да ги разследват“, разкри още Ревизоро.

Междувременно стана ясно, че шефът на свиленградската митница Стефан Марашев е успял да узакони строежа си малко след акцията на НАП.

Още по темата

„Процесът за узаконяване на вилата ми е започнал доста отдавна“, оправда се той.

Марашев бил представил необходимите документи и обектът вече имал акт за узаконяване, а обектът бил деклариран през 1998 година пред данъчна служба.

„Земята е частна, не държавна“, съобщи той и допълни, че от общината били казали, че не е проблем имотът да се узакони и по-късно.

Съседите му били от Свиленград, къщите според Марашев не били палати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още по темата: Ивайловград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
искаш да кажеш, че тези с незаконните палати имат съчки в очите за разлика от мойте греди, дето съм се качил веднъж без билет за една спирка с рейса?
144
3
 
0
 
! Отговори
JL преди 13 години
Извинявам се, предния коментар беше до 147 :)
143
2
 
1
 
! Отговори
JL до 148 преди 13 години
Нещо такова, но не само. Защото аз съм този, който може да си свърши качествено работа и да накарам - (вкл. да принудя когато е необходимо) околните, от които завися, да си свършат тяхната.
142
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Основният проблем (от който така упорито се бяга) е откъде са парите за тези постройки. Последващите проблеми от сорта на - не съществуват на картите , не се плащат данъци и т.н. са "бели кахъри". Аз , досега не съм чул или видял такава грандиозна сграда да е отнета , съборена или поне проверена. И този път надали ще се случи подобно нещо. Както разбрахме , един от собствениците си е набавил необходимите разрешителни , което значи , че законите са ни само написани на хартия и толкова.
141
1
 
10
 
! Отговори
dp преди 13 години
124, 130, де да беше толкова просто. Това, че повечето са виновни в изброенитенеща, че и кой знае какво още, не ги прави виновни за факта, че контролът еу тия с пушките, а останалите са голи.Без армия да изкара от дупките им тия, дето са по кабинетите и всяческисаботират развитието и икономиката с едната цел да останат на власт,все ще е пълно с "виновни", дето псуват, плюят и им е черен светът.Клишето "сами сме си виновни за всичко" иде откъм тия отгоре и едалеч от истината.
140
2
 
13
 
! Отговори
далновиден преди 13 години
ето това са твойте пари българино от твоя гръб вместо да има за пенсии и здравеопазване те са станали на басейни
139
1
 
5
 
! Отговори
Ме преди 13 години
Хора всякакви - един два минуса да са - ОК.Може би имат мотиви хората.. дано са разумни.Но като цяло призива на 124 е ясен.. вижте гредите в своите очи, преди да търсите съчки в чуждите.
138
2
 
3
 
! Отговори
JL за 135 и 124 преди 13 години
Искам да кажа - отнася се всеки от нас. Ако човек не е в състояние да каже това на себе си и да намери мястото си в този списък, нищо никога няма да се промени.
137
0
 
8
 
! Отговори
мутата пловка преди 13 години
искам и аз един такъв беден имот.
136
9
 
12
 
! Отговори
морски преди 13 години
Ревизоро, резилоро и ти стана отвратително банален! Алан Коло нали ити мина през тази схема, досега защо мълчеше! Ти ли не знаеш на кой господ се молиш???
135
1
 
21
 
! Отговори
25 преди 13 години
Е как не ги е срам тези хора бе, недоумявам, егати безочието, как може такова нещо? Нямат наяждане, как може да са толкова алчни? Бил си я узаконил, как се узаконява къща построена на държавна земя!? и стига с този Бойко, така говорите все едно той им ги е построил. той какво общо има? Абе както и да е , няма да се опрайм, ако ще и Господ да слезе да ни оправи! Има много хора които се опитват, но винаги някой алчен *** ги смачква!
134
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не ме интересува къде са! Искам ги сринати! А собствениците им в затвора!
133
1
 
9
 
! Отговори
TPE3BEH преди 13 години
Леле, сега прочетох и първите коментари от тази новина. В този сайт що платени драскачи има не е истина.
132
1
 
5
 
! Отговори
mestessa преди 13 години
Някой все пак е сложил минуси на 124,а едва ли е прочел целия коментар.
131
0
 
3
 
! Отговори
Ър преди 13 години
В Банкя....
130
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ревизоро се уплаши че ще започнат да ровичкат назад в годините и ще излезе и няговата далавера.До сега го мислех за свестен ....
129
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То се знае , кои са апостиолите....- танов , Странджев , тамара Влайкова , Веселин Георгиев - дясната ръка и семеен прятел на Танов , вече милионер в зелено (от директор на дирекция в Агенция Митници - митническо разузнаване и разследване бе преназначен без конкурс на длъжност зам. директор на митница русе.....), време е премиера и финансовия министър да се събудят..!!!
128
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко, кои са богоизбраните Апостоли, бе Бойко. Нали сега ти държиш цялата власт. Не са ли от твоите хора - ГЕРБери. Отговори - не на Ревизоро, а на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, който те избра.
127
4
 
0
 
! Отговори
реквием преди 13 години
Така е Анонимен.Ако правиш всичко това обаче не си беден.Ти си от достойните богати,говориш мъдро ,даваш съвети как да бъдем морални,от всички медии се разлива твоята реч и в един момент ти разбираш колко си велик.Да му мислят честните и принципни хора как да оцеляват.
126
6
 
0
 
! Отговори
JL - до 124 преди 13 години
Страхотно написано. Ще стане още по-страхотно само ако замениш "Ти, който" с "Аз, който" и ще бъде перфектно :) (защото този ти съм аз...)

Спонсорирани публикации