Сред тузарските села в София няма палати на политици

36 богаташи в столицата на данъчната мушка
Обновена: 9 окт 2010 16:37 | 9 окт 2010 08:14,
115
Сред тузарските села в София няма палати на политици
Снимка: БГНЕС

Данъчните вече са идентифицирали собствениците на 36 луксозни имота в полите на Витоша.
През следващата седмица започва пълна проверка на собствениците. Повечето от тези имоти се водят на фирми, така че данъчните ще установяват дали в тях живеят семейства, или се ползват наистина като представителни офиси.

Ако се окаже, че частни резиденции са описани като собственост на компании, ще трябва да се връща ДДС на бюджета, предупредиха от НАП. Там, където собствениците са физически лица, ще се установява дали личните им доходи отговарят на лукса.

Сред собствениците на 36-те имота има известни бизнесмени и влиятелни фирми, издадоха бирниците. В тузарските села около София обаче не са заснети палати на политици.

Има случаи, в които дворците се водят собственост на българска фирма, която пък от своя страна е собственост на друга родна компания. Накрая по веригата се стига до офшорка, регистрирана на екзотичен остров. Представител на офшорната фирма у нас е млада дама, обясниха данъчните пред „Труд“.

Тъй като имат достъп до общинските масиви с имотни декларации, бирниците установили, че на улица със 7 луксозни къщи, е декларирана само една. Всъщност течовете за милиони са от общинските бюджети, тъй като там не постъпва нито лев за недекларираните къщи. Затова данъчните посъветвали общинарите да засекат издадените разрешения за строеж с имотните декларации. Така щели да лъснат “спестените разходи” на богатите софиянци.

Още по темата

Митичното митничарско селище Ставри Димитрово, което се намира в закътан ръкав на яз. “Ивайловград”, вчера беше напълно безлюдно. Селището се оказа пусто часове, след като служители на Националната агенция за приходите прелетяха над него с хеликоптер.

Там има 45 имота, които нямат акт 16 и официално не съществуват в държавата. От община Любимец съобщиха, че са започнали проверки на собствениците. Сред обитателите на Ставри Димитрово са митничари и служители на други служби край границата, както и доста бизнесмени от цяла Южна България.

Вчера по улиците на селището, което от 1964 година не съществува на картите, не можеше да се срещнат известни хора. В момента единствените обитатели на луксозното село са пазачите на именията, скрити зад триметрови огради. Охранителите обаче не говорят с никого.

Единствената реплика, която можеше да се чуе в Ставри Димитрово, е: “Спрете дотук. Навлизате в частен имот.”

Повечето улици в селото, разбити и кални, всъщност са отбивки към поредната луксозна вила.
Освен богаташки вили има и скромни постройки, но те са далече от брега на язовира с приказната гледка.

Според сателитните снимки на “Гугъл Мапс” в селището има около 50 имота, десет от тях имат обширни дворове и басейни със специфична бъбрековидна форма.

Най-луксозните къщи на самия бряг имат собствени кейове и гаражи, в които през зимата се прибират лодките и джетовете. 70-80% от имотите са строени в забранена зона, уточниха данъчните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: НАП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
мария стефанова преди 13 години
през м.юни т.г. бях на почивка в балчик, но на плаж ходихме на албена. от 30 години там почти нищо не е променено - хотели, градини - има девствени места.там малко софиянци стъпват. аз също мисля, че софиянци могат само да съсипват. според тях софия е българия, други населени места в българия няма за тях. кои са софиянци - приселници от селата на българия и като отидат да живеят в столицата забравят от къде са дошли.
112
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
около София обаче не са заснети палати на политици. Нима? А палатчето на Долорес Арсенова, която лично заяви по телевизията, че къщата не била лична, а на фирмата на мъжа й.
111
3
 
0
 
! Отговори
измислих преди 13 години
Най-глупавото изказване ! ЧЕЗ, ЕОН, ЕВН са на нашите шмекери. Италианските и гръцките банки,също, а пък френските и немските са, на децата им.
110
1
 
3
 
! Отговори
да помислим преди 13 години
Не смятате ли че ел.дружествата, топлофикациите,банките. молловете не са на чужди граждани а на нашите шмекери, които имат луксозни замъци по цял свят и колко му е да регистрират фирми от където си искат и с каквито си искат имена - та тези дружества дето цедят народа не ли им плащат сметките за тези луксозни замъци - много ,много сме наивни да си мислим че сулю и пулю държат най печелившите отрасли у нас - помислете? Навън няма как да не си плащат сметките и данъците
109
0
 
6
 
! Отговори
досетлив преди 13 години
Техните имоти са извън България и там хеликоптерите на българските данъчни не могат да летят :-). И е сигурно, че много чинно си плащат всички данъци там, за да нямат проблеми с властите и да предизвикат ровене. Сигурно и тревата колят много редовно :-) Предлагам да не ги мислим политиците. Заради тях намразих хубавата старогръцка дума!
108
0
 
4
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Ама тези около София ,без Банкя и т.нар. квартали на СОФИЯ.
107
0
 
2
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Някой да ме открехне кои са тузарските СЕЛА, че нещо не съм в час?
106
0
 
5
 
! Отговори
имат.имат преди 13 години
Политиците си направиха замъци по чужбината, на разни екзотични острови - те знаят къде - в центовете на Париж,Виена и т.н. - пък и са ги писали на децата си скъпите замъци и сгради
105
1
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
АМИ ТАКА Е .....!? ТУЗАРСКИ ИМОТИ КРАЙ СОФИЯ ВАРНА ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ....!? ВСИЧКОТО ТОВА Е ПРОДУКТ НА СОФИЯНЩИНАТА - АЛАЧНА ДОЛНА БЕЗСКРУПОЛНА АНТИДЪРЖАВНА...!? ВСИЧКО БЪЛГАРСКО ДО КОЕТО СЕ ДОКОСНЕ СОФИЙСКИЯ БАЦИЛ СЕ РАЗВАЛЯ ГНОЯСВА СЪСИПВА ...!? В "ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ" НАХЛУХА СОФИЙСКИТЕ *** И ВИЖТЕ КАКВО СТАНА С ТОЗИ КУРОРТ. В "АЛБЕНА" СОФИЙСКИ КРАК НЕ Е СТЪПВАЛ И ТАМ ВСИЧКО Е КАКТО ПРЕДИ. ВЕЧЕ Е ВРЕМЕ АДМИНИСТРАТИВНОТО И ПОЛИТИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ПРЕМЕСТИ В ДРУГ ГРАД...!?
104
0
 
2
 
! Отговори
ot naroda преди 13 години
Abe v BANKYA kakvo ima! ya i tam da kajattt.....
103
0
 
4
 
! Отговори
Bedenn преди 13 години
i apartamenti i kashti i vili imatttttttt, imattttttttttt, imaaaaaaattttt!Nie pari za hlqbb nqmame! Bezsramniciiiii
102
0
 
4
 
! Отговори
нисък комплексар преди 13 години
4 - стаен за 128 000 Евро, нов, в комплекс София Скай, ееее, че то без пари това бе, ще се понапъна месец - два да поспестя от чипс и ще си го взема. Виж какви народни станали цените на недвижимите, бива ли така... и не ща трошляци за съседи, че то с тая безценица всякви взеха да купуват
101
1
 
1
 
! Отговори
нисък комплексар преди 13 години
Ама как изнудвачи и кралива ***, това са умни, предприемчиви и най - вече трудолюбиви хора, които с пот на чело и с пестене от закуски са постигнали нещо, направили са бизнес. затова имат такива къщи, ееее, значи, какъв завистлив и мързелив народ е българския. ми трудете се и вие и ще имате
100
0
 
8
 
! Отговори
тя преди 13 години
А палата на Долорес Арсенова??? Тя го построи докато беше министър ...
99
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
GolEmoto selo e razdeleno na mali selca!
98
0
 
14
 
! Отговори
Разхождащ се преди 13 години
Холивудските звезди с техните дъсчени къщи имат много да ни завиждат! Наистина, при тях всичко блести, всичко е идеално чисто, а нашите парвенюта стигат до именията си по мръсни, кални, тесни и разбити улици. *** си изхвърлят пред високите дувари, направо срещу вратите си със златни топки на бравите. Простакът и с милиони си е ***! Видяно в Бистрица, Софийско, лето 2010. Без хеликоптер.
97
0
 
12
 
! Отговори
стоянчо преди 13 години
Верно ли няма палати и на политици? Леко че ви повярвах!
96
1
 
10
 
! Отговори
Сред тузарските села преди 13 години
Нямах представа че в София имало села ! За *** знам, ама за села....
95
0
 
9
 
! Отговори
siko преди 13 години
всеки един депутат има поне един хотел на черноморието.
94
1
 
13
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
В интерес на истината 82, по добре прах в очите отколкото мазната усмивка на плъха изпод очилцата. Да не е най-доброто само да се оправдават със съда, но да се надяваме че и това време ще мине и това е крачка, макар и малка в правилната посока.

Спонсорирани публикации