Жестоко: Мъчат зайчета пред студенти

От МУ в Пловдив изпратиха сигнал за нехуманно отношение
Обновена: 19 ное 2010 13:17 | 18 ное 2010 21:27,
406
Жестоко: Мъчат зайчета пред студенти
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Жестоки изтезания се правят редовно в Медицинския университет в Пловдив. За това алармираха студенти от висшето учебно заведение. Те са изпратили сигнал до Министерството на земеделието и храните, Националната ветеринарномедицинска служба и различни неправителствени организации заради нехуманното отношение към животните.

В сигнала студентите описват как четирите лапи на зайчетата се връзват в средата на стаята, а за врата им се закачат датчици, които отчитат пулса и други жизнени показатели. После задните лапи на зайчето се удрят с чук за пържоли, за да се измери нивото на болка и шок у животното. По преценка на преподавателя може да се направи и дисекция на заека, твърдят студентите.

Опитите се правели в катедрите „Патофизиология” и „Физиология”, където се обучават бъдещите медици.

От ръководството на Медицинския университет не отрекоха пред Dnes.bg за опитите, но уточниха, че те се правят със специално отглеждани за целта животни. Оттам поясниха, че се правят и опити с лабораторни мишки.

„Ако студентите не искат да гледат подобни опити, не е трябвало да записват при нас”, заявяват от ръководството на университета.

Студенти, пожелали анонимност, разкриха пред Dnes.bq, че преди години са правени опити дори с кучета и котки, но това било забранено, защото подобни експерименти с такива животни вече се считат за нехуманни.

„Сега в часовете се правят опити със зайци, жаби и мишки, ако ги няма, трудно ще можем да изучим учебния материал”, смятат възпитаници на Медицинския университет, които не са подкрепили сигнала на колегите си до различните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
7
 
4
 
! Отговори
пациенти преди 13 години
Ей, студентите, вие да не сте бриджитки/Бардо/, на нас ли ще се учите ???
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние, човеците дори си развъждаме *** с единствената цел да го умъртвим...Ние предизвикваме болести по добитъка с цел да е по-вкусен/гъшият черен дроб е един целенасочено изроден орган/Казват, че растенията също притежавали някакво подобие на нервна тъкан щом реакират на светлина, топлина и пр. физико-химични и механични дразнителиЕрго, да лягаме да нрем от глад...
48
4
 
7
 
! Отговори
До 52! преди 13 години
Не знам кой е малоумния..Учиш ли медицина?Знаеш ли как стоят нещата?То от страни е лесно да се коментира,нали така г-н Умник?Все ми е на акъла,че в другите страни не се упражняват на живи животни...
47
5
 
15
 
! Отговори
Candy преди 13 години
И това е отговора на човек, който е на върха на хранителната верига?! Да си на върха, не означава само да убиваш, означава и да имаш милосърдие към по- низшите. Убийството, за да се нахраниш сигурно до някъде е оправдано, но убийството просто за кефа, примерно... А в случая, след като съм сигурна че има достатъчно доказателства за прага на болката и шока, защо е нужно да се прави всеки път по тоя извратен начин... Евала за първобитното ти мислене, само си мислиш, че си на върха на веригата...
46
3
 
7
 
! Отговори
твар преди 13 години
Умният 47, явно често влизаш в кланица. За муфтазжийска мръвка. Дали няма да за плачеш скоро и ти, както плачат всички "твари". Защото и ти си твар, все пак. А се чудим, защо така лесно някои "човеци" отнемат нечий човешки живот. Защото са безразлични и дори се кефят на животинския предсмъртен плач. И откъде толкова садизъм у нашенеца? Само за да набодат на вилицата си кърваво парче с токсини.
45
5
 
7
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
А как се става лекар?Може би вместо опитни животни трябва да се учат на опитни доброволци-хора ?Впрочем, който не е внимавал в часовете по лабораторни упражнения после се"упражнява" на пациенти...И, моля, не е дЕсекция, а дИсекция...
44
5
 
14
 
! Отговори
Retro преди 13 години
За жалост това е... А реплики от рода "те са отглеждани специално за това", ми бъркат не знам къде. Няма животно, отглеждано, за да бъде изплюскано или удряно с чук за пържоли, всички са равни.
43
8
 
16
 
! Отговори
До Dr. преди 13 години
По-добър начин за обучение ли ?? В никоя друга бяла страна не се упражняват на ЖИВИ животни! И според теб там не се обучават по медицина, така ?? Не само, че се обучават, ами са и хиляда пъти по-напред с нещата от нашите тук. Ей аман от идиотщини в тая варварска държава!!! Закостенели и прости хора!
42
6
 
14
 
! Отговори
Candy преди 13 години
О, Боже! Това е абсурдно! Що за хора правят такива неща, какво значение има, че са отгледани специално за случая, това ги прави по- малко животинки ли? Просто не знам какво да кажа....
41
9
 
8
 
! Отговори
Атанасов преди 13 години
Ходи се посъди някъде и порастни дърво... Какво я вземи осъди вълците, че ги ядат и ги разкъсват живи. *** природозащитници... това е природата, ние не сме тревопасни ядем месо. Плюс това закона на живота е, че трябва да си на върха на хранителната верига иначе си жертва или най-силните остават. Така, че ако не можете да осъзнаете това моля просто да не ни занимавате с вашите глупави коментари колко било ужасно. Ужасно не ужасно това е живота!!!
40
10
 
12
 
! Отговори
Dr. преди 13 години
"Ауу , че жестоко " ..Абе що не си ...Нека някой многознайко да измисли по-добър начин за обучение на студентите по медицина!Аман от капацитети в тази държава.Като са толкова умни природозащитниците,защо не се бунтуват срещу ловния сезон..малко ли животни са убивани?
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ти къде си чул УМРЯЛ/щом е дисекция / да го боли какво го правят.За да подскачат бледоликите защитници на животните ,трябва да са правили вивисекции .
38
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Заекът "плаче" точно както "плачат" и всички останали твари...ако си влизал някога в кланица
37
1
 
3
 
! Отговори
Breach преди 13 години
Къде я видя тази вивисекция в статията?
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дисекция ,означава на умрели .Когато е на живо се казва ВИВИСЕКЦИЯ .Е тя си е малко забранена,и то вече.Леко с латинецата ,че не е шега .
35
3
 
28
 
! Отговори
Юберменш преди 13 години
При наличието на толкова много ***, наистина ми е жал за зайците.
34
6
 
17
 
! Отговори
пфу, глупота преди 13 години
Анонимен 20! Имаш ли акъл? Трупът е мъртво тяло, то не чувства нищо. А за висшите гръбначни животни науката вече доказа, че имат някаква степен на разум, те чувстват и разбират, макар и малко. Знаеш ли, как плаче и пищи заекът, когато алчният и ненаситен "венец на природата"- негово смърдливо величество човекът го коли, за да го изплюска? Не? Дано не ти се случва, защото, макар че явно не си от най-висшите гръбначни, дълго ще те втриса и няма да се кефиш на тлъстата си пържола с бира.
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С поне 10% могат да се намалят смъртните случаи при катастрофи, ако хората знаеха и можеха да оказват първа помощ. Но при гледката на една уста пълна с кръв, изронени зъби и парчета език хората, вкл. " лекарите" се шашкат
32
8
 
13
 
! Отговори
ppancho преди 13 години
Това става в дисциплината ''патофизиология''-една от фундаменталните науки в медицината.Някой да каже в нашия объркан свят -къде лекарите да научат какво е въздействието на множествените травми върху организма.Да се научат наживо,а-върху някой *** обърнал се с Голфа си,премазан ,да ги моли за милост,там ли...Ш**** природозащитници.Прочее,зайчетата после ги изяждахме: ))Да не би да сме канибали: ))
31
5
 
2
 
! Отговори
Breach преди 13 години
А, дано, с хубави пътища и силиконови каки животът е далеч по *** и хубав.

Спонсорирани публикации