Жестоко: Мъчат зайчета пред студенти

От МУ в Пловдив изпратиха сигнал за нехуманно отношение
Обновена: 19 ное 2010 13:17 | 18 ное 2010 21:27,
406
Жестоко: Мъчат зайчета пред студенти
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Жестоки изтезания се правят редовно в Медицинския университет в Пловдив. За това алармираха студенти от висшето учебно заведение. Те са изпратили сигнал до Министерството на земеделието и храните, Националната ветеринарномедицинска служба и различни неправителствени организации заради нехуманното отношение към животните.

В сигнала студентите описват как четирите лапи на зайчетата се връзват в средата на стаята, а за врата им се закачат датчици, които отчитат пулса и други жизнени показатели. После задните лапи на зайчето се удрят с чук за пържоли, за да се измери нивото на болка и шок у животното. По преценка на преподавателя може да се направи и дисекция на заека, твърдят студентите.

Опитите се правели в катедрите „Патофизиология” и „Физиология”, където се обучават бъдещите медици.

От ръководството на Медицинския университет не отрекоха пред Dnes.bg за опитите, но уточниха, че те се правят със специално отглеждани за целта животни. Оттам поясниха, че се правят и опити с лабораторни мишки.

„Ако студентите не искат да гледат подобни опити, не е трябвало да записват при нас”, заявяват от ръководството на университета.

Студенти, пожелали анонимност, разкриха пред Dnes.bq, че преди години са правени опити дори с кучета и котки, но това било забранено, защото подобни експерименти с такива животни вече се считат за нехуманни.

„Сега в часовете се правят опити със зайци, жаби и мишки, ако ги няма, трудно ще можем да изучим учебния материал”, смятат възпитаници на Медицинския университет, които не са подкрепили сигнала на колегите си до различните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
0
 
! Отговори
:) преди 13 години
Това "подрепям" кво значи, че бъркаш под репата ли?
69
0
 
0
 
! Отговори
бай Иван преди 13 години
Подрепям!!!
68
3
 
3
 
! Отговори
jojo преди 13 години
TOWA OBYASNYAWA NEKADURNITE LEKARI W BULGARIA! TE NE SA YAWNO WINOWNI, A SMOTANITE UNIWERSITETI, KOITO ZAWURSHWAT, SMOTANITE PREPODAWATELI, KOITO IMAT I MALOUMNOTO RUKOWODSTWO NA UCHEBNITE ZAWEDENIYA! NEKADURNI, PODKUPNI, KORUMPIRANI, MALOUMNI SUSHTESTWA, KOITO SA OTGOWORNI ZA MLADI HORA I ZA SUZHALENIE- ZA ZHIWOTNI!INACHE: DRAGI HORA, WSYAKO NESHTO SE WRUSHTA...RANO ILI KUSNO..
67
10
 
9
 
! Отговори
до 73 галфона преди 13 години
Правят се опити с мишки, разбирачо, в лаборатории, къде мишките се УПОЯВАТ първо, за да не изпитват болка, никой не ги удря с чук, никой не им пуска ток и тем подобни. Заври си дървените философии да не казвам къде!
66
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лично съм тествал 8 вида змийски отрови и съответните серуми срещу тях.Повярвайте ми, няма друг начин да помогнеш на хиляди чожеци, освен да жертваш по-низши бозайници.Розовите приказки за хуманизъм са за масова употреба
65
5
 
5
 
! Отговори
Атанасов преди 13 години
Ами явно ти предпочиташ, ако ти се случи нещо да те оперира някой, който знае как би трябвало да реагираш и какво би трябвало да се случи. Аз лично искам да е някой, който е виждал как реагира организма и къде трябва да гледа и как трябва да изглеждат нещата. Защото живота ми не струва колкото живота на заека, който ако не това е щял да бъде изяден. Другото е имах 5 години декоративен заек много го обичах заради това не ям заешко, ревах като умря, но живота е гаден не е розов проумейто го.
64
5
 
5
 
! Отговори
wiktor преди 13 години
Майко мила... И после ще ми искат пари за образование. Как ли пък не.
63
0
 
2
 
! Отговори
До 64 умника преди 13 години
Бла бла...и не се използват дори и мишки!?хахаха
62
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който не е бил студент той не знае идиотизмът на някои преподаватели.Някои се вживяват в ролята на сатрапи.Ако студентите не искат да гледат подобни опити, не е трябвало да записват при насАйде сега това ръководство да си ходи.Комунизмът свърши.
61
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Брато, явно и ти си импотентен, като повечето вегетарианци, ама аз какво съм ти виновен :))))
60
1
 
8
 
! Отговори
ОО преди 13 години
А дано ти се падне такъв *** да те лекува
59
4
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 13 години
ми що не си вземат матИриал от Столипиново, що сополиви чаавета има там само.. Идеани за Пато-физиологични експерименти
58
6
 
23
 
! Отговори
Steve преди 13 години
Аз съм инженер по автоматизация . в момента работя в DB в Мюнхен . Сигурен съм ,че обучевнието може да се проведе по хуманен начин . Има добри компютърни системи и реал модели за симулация . Лично аз съм убеден ,че насилието ,независимо над животни или хора , води до патологични последици за личността. Сега си обяснявам описаните в пресата "лекарски грешки'" .
57
2
 
6
 
! Отговори
извинете преди 13 години
Ех, къде е Дънди Крокодилът? Я си спомнете епизода с кенгурските "чучела"с пушките как стреляха по гадните *** богаташчета, които преди това на фарове убиваха кенгурута. Я си представете зайците пък да напъхат в клетки професорите и да правят с тях това, което хуманните медици сега правят с тях. Олеле, че смях и писък ще настане. То се не знае де, нещата може и да се обърнат. Еволюцията е нещо изненадващо, нищо, че е бавно.
56
0
 
6
 
! Отговори
До 62! преди 13 години
Със сигурност не е върху рисувани бозайници..
55
6
 
12
 
! Отговори
мен преди 13 години
ей, *** и варварска страна сме си. Само не мога да разбера, нали хора ще лекуват, да си правят опитите направо с хора "специално отглеждани за целта", да ги млатят с чук до смърт. Като гледам според тях това си е напълно нормално... аман от безчувствени злобни същества
54
5
 
8
 
! Отговори
до 57, дървеният Др. преди 13 години
Да, сигурен съм, че никъде другаде не се упражняват върху живи животни! Защото във всяка нормална и развита страна има ЗАКОНИ СРЕЩУ ТОРМОЗА НАД ЖИВОТНИ, които се СПАЗВАТ!
53
4
 
6
 
! Отговори
D-R MENGELE преди 13 години
TE KVO ISKAT, NA PAZA4A LI DA SE UPRAJNIAVAT ?
52
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я, кажи, бе, специалиста !Как се изпитва токсичност, канцерогенност, тератогенност и пр. на лекарствени препарати в "белите" страни??? Върху нарисувани бозайници вероятно....смешници
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами не казвай нищо - дано не ти се налага операция....