До 2050 г. българите ще бъдат "екзотично малцинство"

Ще преобладават етносите на ромите и турците, твърди НПО
Обновена: 22 ное 2010 16:18 | 22 ное 2010 16:05,
1114
До 2050 г. българите ще бъдат "екзотично малцинство"
Снимка: БГНЕС

До 2050 г. българите ще бъдат "екзотично малцинство", ще преобладават етносите на циганите и турците.

Това показват данните от проучване на неправителствената организация "Център за демографска политика".

През 2030 г. ромите у нас ще бъдат два милиона, турците – един милион, а българите – 3 400 000.

През 2100 година прогнозите показват, че при население на България от 10 млн. души българите ще бъдат едва 300 хиляди, ромите – осем милиона, а турците – 1,5 млн. души.

Тази картина ще стане реалност, ако се запазят сегашните демографски тенденции и не се предприемат адекватни мерки, предупредиха от организацията.

Като основен проблем изследователите посочват дебългаризирането на обществото. Българите все повече загубват културната си идентичност. Кръщават децата си с чужди имена, чалгата все повече се разпространява, а в политиката навлиза циганският манталитет – тарикатство, кражби, безчестие.

За интеграцията на ромите у нас са изхарчени милиони, но без резултат, посочиха още от организацията.

Причината според нея е, че ромите като малцинство никога няма да могат да се интегрират в обществото на основата на ценности, присъщи за мнозинството. 

Изходът, според неправителствената организация, е да се разработи национална стратегия за демографските проблеми, която да вземе мерки за понижаване на смъртността, поощряване на раждаемостта, административно и стопанско планиране за преодоляването на обезлюдяването, възпитаването в духовни ценности. 

В противен случай сме изправени пред третата национална катастрофа, т.е. изчезването на българския народ, твърди Центърът за демографска политика. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
942
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не разчитайте на никоя партия. Трябва държанието на обикновените хора да се промени. Трябва да станат активни и да принуждават скапаната администрация, съд и полиция да действа. Трябва да се проявява нетърпимост към корупцията и натиск такива хора да се махнат. И най-важното - трябва да има възпитание на децата в дух на родолюбие и честност - за да има изобщо някакво бъдеще за България!
941
13
 
3
 
! Отговори
Циганка преди 13 години
Ами ще раждаме чавета, нали затова ни плаща българското правителство (бог да го поживи) докато ни плащат ще раждаме. А роптането на Булгарите и тропането по масата се увеличава пропорционално с изпитите от него ракии. После почва пеенето на револициони песни. От 130 години нищо ново.
940
1
 
3
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Haide stiga s tezi propagandi!Izliza,4e za 70 godini ot 2030 do 2100 bulgarite 6te se stopqt s 3 miliona.Tova e vazmojno samo pri nqkakvi bedstviq,kataklizmi,voini i t.n.Ne sam saglasen s podobni prognozi i statistiki.Dori i naselenieto ni da namalqva,trqbva da se nameri na4in da se stimulira rajdaemostta pri bulgarskiq etnos,kakto i tezi,koito napuskat stranata da imat stimul da se varnat.Tova e na4inat,a ne da se podklajda konflikt.Kogato narodat ni mizerstva i emigrira sam drugite nqmat vina.
939
0
 
20
 
! Отговори
тъжна преди 13 години
всяка втора ромка бременна, по 5-6 деца бащите никъде не работят, имат коли, къщи и живеят по-добре от работещите.
938
3
 
13
 
! Отговори
ivo преди 13 години
НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА КАЖЕМ КРАЙ?????????????????/ЗАЩО СТАНА ТАКА ЗАЩОТО НИЕ БЪЛГАРИТЕ ГО ДОПУСНАХМЕ СТИГА СМЕ СПАЛИ ВРЕМЕ Е ДА СЕ САБУДИМ СТИГА СА НИ МАЧКАЛИ ВРЕМЕ Е НИЕ ДА МАЧКАМЕ
937
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Положението е трагично, и ще става още по-зле......Като гледам сегашната политика.....:-(((( Това никъде го няма по белия свят, навсякъде ако имаш повече от две деца държавата осигурява ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ за семейството, а не дава пари на ръка.....По този начин при *** раждането на деца се е превърнало в професия, колкото повече деца-толкова повече пари, това е поредния абсурд който накрая ще ни затрие.....:-((((
936
4
 
5
 
! Отговори
Но преди 13 години
Няма да сте живи да го видите Сиганистана,защото ще пуснем доменните пещи и за вас....................
935
2
 
18
 
! Отговори
Родуслав Безлики преди 13 години
Не е ли време накрая да се качи дясна партия на власт?Не е ли време "дорде е мъничка змията да й прегазим главата?" ?Защо ние трябва да ги търпим,защо ние трябва да губим прекрасната си култура,фолклор,традиции,ценности ,а и ...кръвта си?Българи!Вие даже и язика си не почитате чрез това писане на латинеца и духовната ви култура е на *** ниво?А защо се разрешават и турски новини,язици небългарски,*** музика - чалга и родоотричие?Данеби...вече не е започнал края на България?
934
1
 
15
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Добри Чинтулов има една много хубава песен написана и се казва "Вятър ечи". Крайно време е хората да я запеят!
933
13
 
4
 
! Отговори
11 преди 13 години
BULGARISTAN CHTE STANE SIGANISTAN TOVA MNOGO HUBAVA NOVINA.....
932
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на днес.бг, че изобщо пуска подобна статия. Повечето медии се опитват да насърчават някакво розово мислене за света, подкрепено от затъпяваща музика(чалга, рап), затъпяващи филми и тнт. Фактите обаче са, че като цяло белите народи изчезват(не само българите)...
931
0
 
10
 
! Отговори
ТАКА Е БЪЛГАРИ... преди 13 години
...СЛЕД КАТО ,НЕ УМЕЕМ ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА СЕБЕ СИ И ЧАКАМЕ,ДРУГИ ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА НАС И НИ ПЛАЩАТ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ!БЪЛГАРИТЕ ,ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧАТ ДА СЕ ЗАЩИТАВАТ ДОМА, СЕМЕЙСТВОТО И ИМОТА СИ, ОТ РАЗНИ НАВЛЯЦИ ,НЕГОДНИЦИ И ***!!!СТИГА ,С ТИЯ "ПРОЛЕТАРСКИ" ПРОСТОТИЙ....И МИСЛЕНЕ!ИЗЛЕЗТЕ ОТ СКАПАНИТЕ СИ ПАНЕЛКИ .....И СИ ПОТЪРСЕТЕ ИМОТА И ПРАВАТА СИ.ТАКА СЕ ПРАВЯТ ПАРИ---А, НЕ КАТО СИ ДАВАШ ,*** ПОД НАЕМ И РОБУВАШ НА ВСЕКИ ЗАБОГАТЯЛ *** !ЗАПОЧНЕТЕ ДА МИСЛИТЕ ,БЪЛГАРИ.....!!!!МИСЛЕТЕ!!
930
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това статистиците си смятат по права линия, което никога не се получава. Нали ако *** станат колкото другите просто няма да има от кой да паразитират и ще избягат и те.
929
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на *** раждането на едно бебе излиза 0лвна българите раждането на едно бебе струва хилядарка
928
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това е една добра прогноза
927
2
 
23
 
! Отговори
Българин преди 13 години
И не е вярно, че за интеграцията на хъхрещите *** са изхарчени "милиони". ВСЯКА ГОДИНА *** гнус ни струва около ТРИ МИЛИАРДА - един милиард преки помощи, един милиард пропуснати ползи (затова, че не работят, не плащат данъци и осигуровки) и един милиард нанасяни щети - на енергетика, транспорт, икономика, селско стопанство !!! Ако в най-трудните години на прехода (96-97) бяхме оставили тия вируси да измрат, вместо да ги храним, сега България щеше да е цветуща страна !!!
926
1
 
14
 
! Отговори
мери 21 преди 13 години
много сме силни на приказки, но дойде ли време да действаме , никакви ни няма.Докато е така,*** ще имат ГОЛЕМИ ПРАВА, но без задължения,защото те са за БЪЛГАРИТЕ.Ивсе пак аз се надявам на МАЙКАТА ПРИРОДА,защото тявинаги си знае работата ,когато й се наруши равновесието, я някоя болест, я природно бедствие ще ти изпрати и нещата си идват на място, а народ,който не може да се бори за оцеляването , а и НЕ ИСКА,нищо хубаво не го очаква!
925
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 13 години
Абе пич ти гугъл транслейт ли ползваш ? :))))
924
0
 
3
 
! Отговори
Апостола преди 13 години
Народе???
923
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
всяко семейство с по 3 деца (да са повече от родителите) и готово