До 2050 г. българите ще бъдат "екзотично малцинство"

Ще преобладават етносите на ромите и турците, твърди НПО
Обновена: 22 ное 2010 16:18 | 22 ное 2010 16:05,
1114
До 2050 г. българите ще бъдат "екзотично малцинство"
Снимка: БГНЕС

До 2050 г. българите ще бъдат "екзотично малцинство", ще преобладават етносите на циганите и турците.

Това показват данните от проучване на неправителствената организация "Център за демографска политика".

През 2030 г. ромите у нас ще бъдат два милиона, турците – един милион, а българите – 3 400 000.

През 2100 година прогнозите показват, че при население на България от 10 млн. души българите ще бъдат едва 300 хиляди, ромите – осем милиона, а турците – 1,5 млн. души.

Тази картина ще стане реалност, ако се запазят сегашните демографски тенденции и не се предприемат адекватни мерки, предупредиха от организацията.

Като основен проблем изследователите посочват дебългаризирането на обществото. Българите все повече загубват културната си идентичност. Кръщават децата си с чужди имена, чалгата все повече се разпространява, а в политиката навлиза циганският манталитет – тарикатство, кражби, безчестие.

За интеграцията на ромите у нас са изхарчени милиони, но без резултат, посочиха още от организацията.

Причината според нея е, че ромите като малцинство никога няма да могат да се интегрират в обществото на основата на ценности, присъщи за мнозинството. 

Изходът, според неправителствената организация, е да се разработи национална стратегия за демографските проблеми, която да вземе мерки за понижаване на смъртността, поощряване на раждаемостта, административно и стопанско планиране за преодоляването на обезлюдяването, възпитаването в духовни ценности. 

В противен случай сме изправени пред третата национална катастрофа, т.е. изчезването на българския народ, твърди Центърът за демографска политика. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
922
0
 
9
 
! Отговори
6rek преди 13 години
*** kato v Kitai do dve deca polu4avat pomo6ti,ot dve na gore te pla6tat na darjavata
921
4
 
8
 
! Отговори
юнака преди 13 години
абе турците и те намаляват каква е тая простотия че ще станат 1.5м
920
2
 
32
 
! Отговори
българин преди 13 години
Не 40 години а най много след 20 години. Само ми е интересно кой ще ги храни тия ***.
919
1
 
2
 
! Отговори
РАН КОЙ преди 13 години
Чел съм го.Нищо странно няма, явно някакъв развален телефон се е получил, че изведнъж много взеха да го споменават по форумите. Кат й излезе име на сестра ти, *** обяснявай...И кой ти каза, че идните природни катаклизми ще са по-големи от досегашните? Свят ше ти се завие какво е преживяла Земята и дедите ни!
918
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Не омърсявайте комунистическите идеали - те са за по висша степен на човешкото съзнание - не е приложим комунизмът при това човечествон- може би при друго - по развито - по добре заменете комунизма и комунистите с някакви фашизоидни названия каквито и са
917
0
 
10
 
! Отговори
anton преди 13 години
ехх дано някой политик го проумее ако не горко им тежко на тези останали 350 000 българи който ще живееят с 8 млн "роми"
916
2
 
7
 
! Отговори
Много е далече 2050 преди 13 години
До РАН КОЙТури в Google - Планът РАН ЪТ - дай ентър и чети и се наслаждавай - явно не си го чел - а на мене никой не ми е виновен - само дано по скоро започнат големите природни катаклизми за да унищожи това ненаситно човечесто - което се мисли че ще векува та краде като за последно и оставя милиарди хора по света да гладуват
915
2
 
9
 
! Отговори
РАН КОЙ ? преди 13 години
Тоз пък РАН ЪТ му бил виновен, че комунистическата чума уби България, та още не можем да я съживим...
914
2
 
10
 
! Отговори
Много е далече 2050 преди 13 години
Много време има до 2050 год - да мине 2012-2016 год. да видим дали света ще оцелее пък за 2050 год - ехеее не бързайте - като заври Мексиканският залив и като започнат яките природни бедствия - *** им майката на замъците.на крадливите - всиччки ще отидем на майната си. А иначе си е планирано още през 1990 год с ПЛАНЪТ РАН ЪТ за унищожаването на България и българите - но ще оцелеем а и се надяваме вече да се започне отбранителната дейност - много от вас знаят как стават тези неща
913
1
 
5
 
! Отговори
Dr Mengele преди 13 години
Ab dotogava pak 6te ima ***,koi ne si vadi pouki ot istoriata...spete spokoino deca
912
2
 
5
 
! Отговори
демографист преди 13 години
"като свърши джилезото и *** сам ще избяга"Всъщност си казал нещо много важно! Като се постегне държавичката и *** поизлезе от махалите за по производителна работа, раждаемостта му автоматично ще спадне драстично. Защото раждаемостта зависи само от урбанизацията, и никога от религия, етнос, интелект, география или история..! Всички са еднакво подвластни на закона на урбанизацията.Горните прогнози са пълна глупост - като "прогнозите" от 50те год, че през 2000г автомобилите щели да летят.
911
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Народ изтъкан от омраза, алчност и цинизъм, без морални ценности, семейно възпитание, традиции, страх от Бога, работливост(всичко това остана в недалечната история)... няма как да оцелее. Та вие се мразите помежду си - кой София, кой провинция, кой Гербер - кой Сергер... мъжете наричат жените "к.ви", а жените използват мъжете като спонсори ... Как ще се възпроизвеждате, как ще създадете нещо нормално, стойностно и устойчиво? Sorry - no way for you
910
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Споко не се плашете като свърши джилезото и *** сам ще избяга да търси на друго място хахахаха
909
1
 
23
 
! Отговори
ddd преди 13 години
*** сте всички *** в чалгарията наречена МангалоБулгаристан Чалгоч... всички сте едни мишки - *** и ще си умрете такива , докато се оставяте да ви управляват еврей чалгари *** и турци ай сиктир
908
3
 
5
 
! Отговори
Todor преди 13 години
Jurnalqta ot dnes.bg, razbiram antibylgarskite vi pristrastiq, samo shte vi kAja, che mnogo filmi gledate!!!Dragi sanarodnici, bulgari, ne obrashtaite vnimanie na evtini provokacii!!!
907
1
 
16
 
! Отговори
EmO преди 13 години
Трябва да има закон, който да не позволява на *** (***) да имат повече от 2 деца ! Множат се като *** и трябва да се вземат адекватни мерки !
906
0
 
9
 
! Отговори
Vasscore преди 13 години
Аааа... да ся и нещо друго се присетих като четях долните ***... Мой драги Българи... ми нормално да ни тъпчат, да ни мачкат и да стааме малцинство в собствената си държава... Погледнете се! Само се храните! СУПЕР ЗЛЕ! Кво очаквате? Само знаете да храните и да псувате, а иначе сте сбирщина *** дет нищо не смее да направи!!! Продължавайте само да се оплаквате! Личи си, че гадните пенсий, дет са ви родители, са си свършили работата добре...Да ви направят мрънкащи, безмозъчни, мързеливи овце!!!
905
0
 
5
 
! Отговори
и ловец съм и рибае преди 13 години
Ударихме хилядарката, видехте ли. Издрахме си очите тука, кои са наши кои с а ваши? Не с ели усещате ч еболката е една з а всички. На вас ДОМА ви къде е? После какво, в куфара и ще го спасяваме ... къде? Не разбрахте че всички сме в един отбор, тея дето тук се дращиме...отбора на 95%...
904
4
 
1
 
! Отговори
Бай Мангал преди 13 години
Здравейте ***, ние отдавна вече сме *** ама правителството се прави на сляпо , пък и те са най-големите *** и затова докато сме такива шибеци ще си сърбаме попарата.Един път проблема с бългаското племе ще бъде решен, и то съвсем ясно---> след 30-50 години няма българи ---> няма проблеми , ще има само *** . Да живее Мангалия !!!!!
903
3
 
6
 
! Отговори
Vasscore преди 13 години
Абе за турците ми е се тая (стига да не са ***, дет се представат за турци де), ама "ромите" си мисля че тряа почнеме да ги требиме, наред с скинарите, фашагите, Атака, Болен Лидеров и още няколко хиляди "ГОЛЕМИ БЪЛГАРИ", които освен срам, *** и смрад нищо не носят на тая страна. Та на кратко да го кажа:НАЙ-МРАЗИМ *** И СКИНОВЕ! Дайте ги постепаме!