Румен Петков ще съди Цветанов и Танов

Отказва се от имунитета. Иска отваряне на разработката "Галеви"
Обновена: 24 ное 2010 08:50 | 24 ное 2010 07:58,
128
Румен Петков ще съди Цветанов и Танов
Снимка: БГНЕС

Депутатът от "Коалиция за България" и бивш вътрешен министър Румен Петков обяви, че ще заведе дело за клевета срещу Цветан Цветанов и Ваньо Танов. 

Румен Петков каза пред bTV, че се е обърнал към главния прокурор Борис Велчев с настояване да бъдат разследвани твърденията за срещата му с Братя Галеви през 2006 г.

Преди дни шефът на Агенция “Митници” Ваньо Танов обяви, че тогава е договорено преразпределението на наркопазара между Галеви и Златко Баретата. По-късно и вътрешният министър Цветанов потвърди тези думи и каза, че СРС-тата от въпросната среща са унищожени непосредствено след нея.

"Танов и Цветанов лъжат по най-циничния начин, че са унищожавани СРС-та от срещата по мое разпореждане", каза днес Румен Петков.

Още по темата

Той настоя да бъде огласена цялостната разработка срещу Братя Галеви. "Ако тя е предшествана от информационно дело, в което се говори за наркотици и банки, то също да бъде огласено", настоя червеният депутат.

Той обяви, че още днес ще се откаже от депутатския си имунитет, "без някой да ми го иска".

По повод публикацията във вестник "24 часа", че САЩ са отнели визата му, Румен Петков заяви, че източникът на изданието всъщност не е дипломатически, а става въпрос за кампания на Цветанов.

Вътрешният министър, в стремежа си да ме оклевети се включи в една кампания срещу мен, заяви Петков.

По думите му целта на Цветанов е да отклони общественото внимание от скандала около шестте му апартамента, за които не може да даде обяснение.

Румен Петков не потвърди, че визата му за САЩ е отнета, но коментира, че е нормално консулската служба да предприеме такива действия след твърденията на настоящия вътрешен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
27
 
11
 
! Отговори
Равносметка преди 13 години
Да направим равносметка:- Масларова /бивш социаленминистър/ без имунитет съдена за милиони кражби- Цонев /бивш военен министър/ съден за подкуп и кражба на 12 милиона- Р. Петков /бивш вътрешен министър/ с отнета виза за престъпна дейност- Сергей Станишев /бивш премиер/ съден за секретните доклади- А. Доган /известен мошеник/ съден за кражба чрез консултантски услугии още от бившите крадльовци от тройната ламя, явно голямо крадене е падалоБраво Бойко, мачкай душманите на народа, с теб сме
81
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
прав си Стоене СС не грешат - США не грешат но все пак Дрезден Хирошима Нагазаки Виетнам панама Ирак 1 Судан Ирак 2 Сомалия Афганистани тнт
80
11
 
5
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Уйович, цялата помия която изсипваше върху опонентите на БСП през последните 15-20г., сега ще се стовари обратно върху теб с пълна сила.Ще проклинаш и майчиното си мляко защо си се захванал с политика???
79
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** започнаха да се изтичат. В канала.
78
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ей много тежка присъда .... каква е тоюно връзката между визата за сащ и вътрешната ни политика че ми убягва нещо ...
77
17
 
7
 
! Отговори
Стоян преди 13 години
Не знам дали ЦЦ казва вярно или не, но щом са му отнели визата за САЩ на Румен Петков явно има сериозна причинавизите ги отнемат на потенциални престъпници, а Р. Петков е точно такъвСикрет сървис не греши
76
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То 2 седмични специализации броят ли се ? Той и Цуцко като видя че няма квалификациите са шеф МВР отиде за 2 седмичен курц в ФБР и СС ...Смешници
75
9
 
2
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Мисля,че ще има време да заведе дела срещу ЦЦ и Ген.Танов по простата причи на, че от САЩ му отнеха визата.Така той остава политик за вътрешна употреба и поредният "ляв" деец, изхвърлен от центробежната сила на политиката.Защото едно е амбицията да си политик,друго е да я следваш с нормални, а не авантюр истични методи, и трето - да се хванеш на пост, дето не ти е работата. А Р.П. беше пълен аматьор в МВР,повярвал си,че всичко му е позволено.Като Д.Луджев в МО.
74
3
 
1
 
! Отговори
.... преди 13 години
zlobariii.... kakto i da e i ti si v kalapa nali jiveesh tuk.....svinskite cherva udovoletvoriavat li te...men DA ima emotions ...
73
4
 
12
 
! Отговори
........ преди 13 години
Разбираме защо Цветан Цветанов се вижда като таралеж на Бойко Борисов.Той е таралеж, но в гащите на Бойко. Това обяви лидерът на РЗС Яне Янев. Той прогнозира, че премиерът скоро ще си даде сметка за това.В четвъртък Борисов защити вицето си с думите: "Това да мачкаш Цветанов е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш".Янев призова премиера да каже стои ли зад шефа на Столичния общински съветАндрей Иванов. "Да каже гарантира ли за него без да говори за таралежи и задни части", поиска лидера на РЗС.Хората на Яне изнесоха пред медиите поредните си обвинения срещу Иванов. Този път шефът на СОС беше атакуван, че е откраднал общинска фирма.Става дума за "Банкя" 21 АД, от която Иванов купува 80% за 13 хил. лв. чрез фирмата си "Антей Ем". Това става по времето, когато той вече е председател на Столичния общински съвет. Малко по-късно, чрез преобразуване на дружеството, Иванов вече е собственик на 96% от "Банкя" 21 АД, а останалите 4% са на сина му - Бранимир Иванов, каза юристът на РЗС Емил Иванов. Така, според него, 100% общинска фирма става изцяло частна. От РЗС обявиха и че иматофициален доклад с данни, че фирми на Иванов са източили 10 млн. от бюджета на държавата.Янев поиска Борисов да го отстрани възможно най-бързо. "Ако това не се случи, ще бъдем принудени да информираме европейските институции, от което могат да последват много тежки наказания за държавата", каза Яне.Лидерът на РЗС обяви и че е готов да се срещне с премиера и да му предостави информацията, която има.
72
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как младият Цветан Цветанов, успява да се внедри в системата на МВР в края на 80- те , само с основно образование?Поне средно не е ли завършил бе???? *** и помияра ти!!!
71
0
 
11
 
! Отговори
EN преди 13 години
***, имотите са дори и много повече, но за тези има писмени доказателства.Иначе те биха си казали, че дори и нито един нямат.
70
9
 
5
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Уйович , кво стана мъри дърта червена ***???
69
5
 
1
 
! Отговори
Maджо преди 13 години
тия 223 та са тук но скоро да се подгОтвят за ...ЦЕНТРАЛНИО...ХА ХА ЦЕЦКО НЕ СПИ АМА ГИ НАБУТАЙ ВЪТРЕ ПО БЪРЗО ДА НЕ ИЗПУСНЕШ ВЛАКА
68
6
 
1
 
! Отговори
.... преди 13 години
absoluten NEREZ
67
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По добре да е специализирал в Сикрет сървиз отколкото да е писал дипломна работа за униформите в съветската армиа. хахахахах
66
4
 
3
 
! Отговори
cas преди 13 години
aide novi cirkove samo s glyposti ni zanimavat. na elektri4eskia stil vsi4kite )))
65
8
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Струва ми се, че тука пишат някои от ония 223-***....
64
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви доказателства вади Янето?Каза че А.Иванов имал 60 имота, накрая се оказаха 14, апартамените на Цецо също бяха доста повече....Принципа на Янето е да вика че имаш сестра, после се оправяй...Само дето още не е обяснил кой създаде партията му и откъде са милионите за финансирането и.
63
5
 
18
 
! Отговори
Ето това е Герб преди 13 години
Цветан Цветанов и шефът на Столичния общински съвет ( СОС) Андрей Иванов са близки приятели повече от 20 години. Двамата работят по едно и също време в Управление Информационни технологии . По това време, Цветанов е редови служите , а Андрей Иванов негов началник. Как младият Цветан Цветанов, успява да се внедри в системата на МВР в края на 80- те , само с основно образование? Разбира се, с връзки. Бащата на бъдещия министър, Генчо, след промените, е прехвърлен към Вътрешното ведомство като служебен шофьор. Възрастният Цветанов често вози СлавиВладов, шеф на Информационни технологии през 1987. Шофьорът успява да измоли назначение за сина си Цветан, който тъкмо е отбил военна служба. Цветан Цветанов постъпва на работа и успоредно с това записва висше във ВАЗ като учител по физическо.

Спонсорирани публикации