"Брикел" спира работа напролет

Нона Караджова: Има правила и те важат за всички
Обновена: 4 дек 2010 11:48 | 4 дек 2010 11:47,
27
"Брикел" спира работа напролет
Снимка: БГНЕС

През пролетта ТЕЦ "Брикел" ще спре работа окончателно. Това каза министърът на околната среда и водите Нона Караджова пред Дарик.

Тя коментира, че "Брикел" замърсява изключително околната среда и изтъкна, че повече няма да бъдат поемани никакви обещания.

Още по темата

"Напролет "Брикел" спира абсолютно и неотменно. Затова се обръщам към кмета на Гълъбово за бързи действия, така че да се изгради отоплението за следващата година. Дали Брикел ще се модернизира – това е друго нещо", заяви Караджова.

Тя припомни, че ТЕЦ-ът трябваше да спре работа след изтичането на 20 000 часа работа след януари 2007 г.

След протест на работниците през октомври беше постигната договорка "Брикел" да продължи да работи с намалени мощности.

"Имаше протести, синдикатите се бунтуваха, но има правила, които са валидни за всички", коментира министър Караджова и уточни, че единственият компромис е направен заради големия брой обществени заведения, зависими от ТЕЦ-а.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
местен преди 13 години
Напълно съм съгласен, че обгазяването е от Змейово, а не от тецовете, които са доста по далече от Ст. Загора отколкото от необгазените Раднево и Гълъбово.
24
0
 
0
 
! Отговори
kapitana преди 13 години
На Ковачки ли беше....?
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Може ли да попитам : След 2 год на власт и безбройни пресконференции и резания на ленти, КОЛКО предприятия се отвориха в България и колко се затвориха?
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Да подарим 100% от АЕЦ Белене на Русия за 1 евро"-------------------------------------------------Мечтата на рустутутката :)))
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обгазяването на Стара Загора е от полигона в Змейово !----------------------------------Това е добре поддържана и скъпо платена лъжа. Скоро ще лъсне истината, че ТЕЦ-овете на Ковачки са причината.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами те са им давани предупреждения и напомняние, но българина е най-мръсното животно на земята и си мисли, че ще полаят пък ше и мсе размине. *** в Великобритания, Германия, Швейцария да видиш какво се прави. За това и улиците са такижа и магистралите и всичко, всеки си прави сметка, че като пирбере парите и да се появят дупки след 1-2 години, всички ще са забравили кой го е правил тоя път.
19
0
 
1
 
! Отговори
valentino46 преди 13 години
Обгазяването на Стара Загора е от полигона в Змейово ! Ако е от тецовете , по-обгазени ще са Раднево и Гълъбово ! В полигона се унищожават стари и изпитват нови оръжия, лично чувам как гърмят ! Но това са частни фирми , а пък и незнам някъде по света някой да е въздействал на военните ! Така , че не Брикел да затворят , ами военното министерство !
18
0
 
1
 
! Отговори
пламен преди 13 години
това ли е начина да се оправи държавата? или това е начина да се чустваш добре пред себе си, а другите е**а съм им майката. всеки си мисли,че друг ще я оправи тая държава, момчета на 22 години съм и разсъждавам в пъти по-трезво от масата по-възрастни мене. всеки е националист на масата с чаша ракия в ръка. не бъдете само тогава национлисти
17
1
 
1
 
! Отговори
STOIO преди 13 години
A ZA6TO GOSPOJO KARDJAVO PREDI 10 GODINI KAZAHTE 4E VAZDUHA V GALABOVO E KATO TOZI NA VELINGRAD OTGOVORETE NA VAPROSA,AMA VIE S TUI NEKADARNO PRAVITELSTVO NI6TO NEMOJETE DA KAJITE
16
3
 
1
 
! Отговори
СВЯТ преди 13 години
КОЙТО НЕ ХАРЕСВА ДА НАПУСНЕ БЪЛГАРИЯ
15
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Министър Караджова: Единственият компромис е направен заради големия брой обществени заведения, зависими от ТЕЦ-а.Ами хората, бе др. Караджова? Преди да се спре нещо се мисли какво да го замести. Всичките те те обичат безгранично и искат да ти се отблагодарят по подобаващ начин на изборите или още по - рано, както вървят работите!
14
2
 
1
 
! Отговори
Бат` Васко преди 13 години
Пламенчо, не знам каква нафта кОпуваш, ама вземи си кОпи един учебник по български език.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Да подарим 100% от АЕЦ Белене на Русия за 1 евро"Гласувай за Костов и мечтата ти може и да се сбъдне. Той единствен продава държавна собственост за по 1 долар/евро!
12
0
 
5
 
! Отговори
marto преди 13 години
""Имаше протести, синдикатите се бунтуваха, но има правила, които са валидни за всички" Да но тия правила не въжат за Индия, Китай, Бразилия и т.н. "В Индия и Kитай 80% от населението живее с под 2 долара на ден, искаш ли и ти така да си живееш?
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
**Да подарим 100% от АЕЦ Белене на Русия за 1 евро
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
10, има истина в думите ти. През турското робство българинът е бил научен да бъде послушен изпълнител(= роб) и сега още много време ще ни трябва, докато се поправи това. Но и това ще стане.
9
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Имаше протести, синдикатите се бунтуваха, но има правила, които са валидни за всички"Да но тия правила не въжат за Индия, Китай, Бразилия и т.н.
8
0
 
19
 
! Отговори
пламен преди 13 години
Боли ме за гърците да ти кажа честно просто ги дадах за пример въпроса е друг. Ти в Австрия си си копувал нафтата на 1.2 евро тук в БЪЛГАРИЯ пак си я копуваш на 1.15 евро ама замисли се,че в Асвстрия си работил за 2000 евро пък тук работиш за 200. Да прав си и за качеството карал съм си колата с Испанска нафта разликата е от земята до небето. Пък и не само горивата са ни зле цлялата ни държава е такава. За нищо не се дигаме на стачка,а хората така си оправят проблемите, ама ние сме нация на роби
7
1
 
16
 
! Отговори
Заралия преди 13 години
Има правила,казва Нона Катаджова,ама те не важат за полигона в Змеево.Свинаров и мадритския мошеник подписаха договор да 2020 година и още 10 години ще дишаме отровите на цяла Европа.
6
3
 
8
 
! Отговори
пламен преди 13 години
цялата ни държава такава. преди 2 седмици гръмки статии намаляме горивото със 2 стотинки за една седмица го дигнаха с 7 някъде да беше оповестено? и какво прави пак българина нищо плюе и псува държавата,че нищо не прави за него. гърците как можаха да си затворят границите и не им овеличиха горивата. трябва и ние да го направим тва ама секи си трае е заради тва се на туй дередже щото никой нищо не прави лаем само по форумите!!!със здраве на всички