Работниците от "Брикел" излизат на протест

Митингът им е заради затварянето на централата
Обновена: 18 окт 2010 08:20 | 18 окт 2010 08:20,
87
Работниците от "Брикел" излизат на протест
Снимка: БГНЕС

Работещите в „Брикел“ започват едночасови протестни действия заради предстоящото затваряне на предприятието в гр. Гълъбово.

Те ще излязат на митинг на площадката между „Брикел” и „Енергопроект” от 9.00 ч. до 10.00 ч. днес.

Закриването на топлоелектрическата централа и единствената в страната Брикетна фабрика ще лиши от работа 2000 работещи в „Брикел” и в пряко обслужващите го предприятия.

Това се посочва в декларацията на синдикалните, изпратена до министър-председателя Бойко Борисов, до областния управител на Стара Загора Йордан Николов и кмета на община Гълъбово Пламен Бараков.

Хората от Гълъбово ще подкрепят протестиращите, тъй  като със спирането на „Брикел“ болниците, училищата, детските градини и социалните домове в града ще останат без отопление.

Синдикалните организации настояват да се запази работата на хората като централата остане в експлоатация още 20 месеца, през които да се изградят необходимите очистващи инсталации.

Едночасовите протестни действия на работниците ще продължат до петък. След това те заплашват да преминат към гражданско неподчинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: протест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
Хасково... преди 13 години
до: Старозагорец.А според вас гълъбовци (мазните гъзета) не дишат ли същият въздух, които дишате вие? Май да, но когато човек е в безисходица и ножа допре до кокала няма друг избор. Гледам тука че някой друг си прави проветрение на устата от сорта на " Защо до сега не е било изградено... " Е как да е било изградено, като при закупването на Ковачки през нз си коя година в договора не е писано за подобна станция.Истината е една!!! Кинти се искат, кинти за някой министър, за таза НОНА МАКАРОНА!
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато на един български министър не му пука,че остава цял град без парно в навечерието на зимата,когато повтаря като латерна "20 000 часа,20 000 часа..",когато не иска да чуе синдикатите(на национално ниво),когато няма достоинството да го каже в очите на децата,които ще стоят на студено и няма да могат да завършат учебната година-странно защо, ми намирисва на нещо много повече от поетите ангажименти на България към ЕК. Странно защо никой от министрите,не споменава за задълженията,които е поела държавата при евентуално зарваряне НА ТЕЦА КЪМ "БРИКЕЛ",а не към целия "Брикел",а това са: -осигуряване на топлоподаването към абонатите на топлофикация и инвестиране на 15 000 000лв. в същата -осигуряване на пара за нормалното функциониране на брикетната фабрика Познайте какво от това е изпълнено... Умишлено не пиша за хилядите,които ще останат без работа. Пиша за това, как един български министър затрива един цял регион. Чии интиреси защитава г-жа Караджова,чии...
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чета ви коментарите гнусни Софиянци много сте ми умни и компетентни много ви било мръсно и за тва ви е виновен Брикел. Въобще сте толкова далече от истината че чак ми се повръща, вашата мила София сигурно не вони на мръсотия. Стои си някой дребен човечец на компа и пише компетентно мнение за нещо което не е виждал страх го било да не плаща глоби на Европата. Заблуден народ искренно ви съжелявам
84
0
 
2
 
! Отговори
Агресор преди 13 години
До кога Майко Българио ще търпиш *** обелчени във власт да взимат решения в скъпите си офиси за бъдещето на обикновените хора. Питам всички вас до кога ще търпим да ни мачкат и да си мълчим да ни взимат работните места, да ни прецакват от всякъде. Аз лично се уморих да търпя нагли червеи в моята територия.
83
0
 
1
 
! Отговори
Агресор преди 13 години
Писна ми от некомпетентни хора в този форум които пишат квото им падне без да са наясно с обсатановката в Гълъбово. Аз работя там и мога да ви уверя хора от София че на всеки му е ясно че всичко е една голяма игра на пари а накрая ние работниците ще го отнесем. Давайте дружно да затворим всичко което имаме в България щото замърсявало , сега се сетихте а колко такива замърсители има в бг знаете ли ?
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Четете и тълкувайте правилно какво пише !!!!!!!
81
1
 
1
 
! Отговори
Старозагорец преди 13 години
Няма смисъл да спорим! Ясно е, че сме на различни мнения по въпроса! Всъщност аз нямам проблем. Вие имате! Решавайте го както намерите за добре! Приятна вечер!
80
2
 
7
 
! Отговори
Гълъбовец преди 13 години
Уважаеми г-н СТАРОЗАГОРЕЦ.....напълно си в правото си, ти и всички в СЗ да дишат чист въздух, но еко проблемите на СЗ не идват единствено и само от Брикел.Не виждам какъв ще е толкова голям проблема да се даде отсрочка с 20 месеца за изграждането на сероочистка, толкоз време(50 години) е работено без СОИ, та 20 месеца ги правим на проблем.И не на последно място.....КАКВО НАПРАВИХТЕ ВИЕ Г-Н СТАРОЗАГОРЕЦ срещу основното замърсяване на СЗ, което идва не от Брикел, а от ПОЛИГОНА край ЗМЕЕВО
79
5
 
3
 
! Отговори
Старозагорец преди 13 години
Г-н Тилев, не може да сравнявате оставането ВРЕМЕННО без работа на 2000 души със здравето на 150 000 души! Нали? Баща ми почина от усложнена пневмония, на колегата съпругата преди 3 месеца си отиде от този свят по същата причина! Не ви подкрепяме! Съжалявам, че тези хора ще се наложи да мизерстват, но се сърдете на ТОЗИ, който е трябвало да осигури средства за сероочистки, а не да харчи парите за луксозен живот! Няма безплатен обяд, господине, на сега ще го платят невинните работници от "Брикел
78
1
 
5
 
! Отговори
tilev преди 13 години
ne stava vapros za kova4ki i sie stava vapros za horata koito rabotiat tam i 6te ostanat bez rabota i dohodi taka 4e ne govorete kak starozagorci di6ali serni dioksiti vijte kolko galabovci rabotiat ot tez 2000 4oveka a drugite ot kade sa vtozi moment trebva vsi4ki da sa edinni a ne da se deliat az jiveia v galabovo 40 godini i mi puka za horata a 4e decata bili bolni si e malko preuveli4eno podkrepiam vsi4ki protestira6ti za hliaba na6.
77
1
 
3
 
! Отговори
TDK преди 13 години
Ха, ха, новия тец на AES, не тръгва, щото изпълнителя ALSTOM неможе да го пусне, и си плаща за това на AES, като поп.... ;-)Oтделно държавата ни сама си го начука, като построи до там замо 1 електропровод, вместо 2, както е по договор, заради великия кмет на Гълъбово....
76
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
да плати брикел обезщетения от сръбските си инвестиции или с акциите си в общинска банка напр.
75
3
 
4
 
! Отговори
Старозагорец преди 13 години
Приятелю, много ясно, че не само "Брикел" е проблема със замърсяването, но сам знаеш, че един от най-големите замърсители на въздуха за Стара Загора и региона! Не мислете само за вашите "дупета"! Има и по-важни неща-човешкото здраве например! Няма да умрат от глад и мизерия работниците от фирмата ви... Споко! Има място за всички под слънцето!
74
1
 
1
 
! Отговори
JKTT преди 13 години
Браво!И аз мисля така!
73
0
 
1
 
! Отговори
JKTT преди 13 години
Ами като има да дойдат,знаеш ли ,че и AES го построиха,но още не могат да го пуснат в експлоатация
72
0
 
0
 
! Отговори
Друг от Сф преди 13 години
Ами не изнасяме ток (почти), в това е проблема.
71
1
 
1
 
! Отговори
Друг от Сф преди 13 години
Аз не говора с какво се отоплавате в къщи, а с какво гориво работи въпросният ТЕЦ, т.е. промишлено производство. На !!! *** !!!Иначе, все ми е тая с какво се топлите, разнообразие има достатъчно. Дори и в София, много хора имат локално парно на природен или втечнен газ без да са свързани към газопреносната мрежа, и гозахранват с бутилки. Така, че като има желание има и начини.
70
1
 
2
 
! Отговори
бедрог преди 13 години
абе той аес е готов но нещо не може да тръгне стана го мъчат 6 месеца и неще защо ли защото с тази некъдърна технология никога няма да тръгне
69
2
 
3
 
! Отговори
ААААА преди 13 години
Че то тези комини пушат повече от Кремиковци А пък само Кремиковци затвориха Кой му е дал еко разрешително на този Ковачки
68
2
 
4
 
! Отговори
1331 преди 13 години
Стачкувайте против шефоветеси теса подписали чеса съгласни да закрият БРИКЕЛ къде бяха синдикатите тогава нали им плащате членски внос да си пушат лолите