БЛС с мандат да подпише рамковия договор за 2011

Правим го с отвращение, подчерта д-р Цветан Райчинов
Обновена: 18 дек 2010 17:17 | 18 дек 2010 14:45,
53
БЛС с мандат да подпише рамковия договор за 2011
Снимка: БГНЕС

Българският лекарски съюз реши на извънреден конгрес в Пловдив, че ще подпише националния рамков договор за 2011 година.

Медиците нарекоха документа антидоговор, защото ощетява лекарите. Единственото положително нещо в договора са увеличените права на определени групи пациенти, констатираха лекарите.

Те твърдят, че са гласували да бъде подписан рамковия договор само, за да има сигурност в здравната система.

"Подписваме го принудително, защото нямаме по-добра възможност към момента", заяви председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов.

Според него е пълен абсурд залегналото предложение, Бойко Борисов да определя цените на медицинските услуги.

Още по темата

"Предложението премиерът да разписва цените е алогично, но е факт.", подчерта медикът и продължи:

"Ще го подпишем с отвращение, защото не сме доволни нито от цените, нито от условията, нито от съдържанието, тъй като основни и много важни части от договора по законодателен път бяха изхвърлени.", каза пред Dnes.bg Цветан Райчинов.

Според лекарите, положителното в рамковия договор е, че децата ще получават неограничена медицинска помощ и за техните направления няма да има лимит. Повече права ще имат и хроничноболните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Цветан Райчинов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
20
 
10
 
! Отговори
ор преди 13 години
От всяка клинична пътека 50 до 80%, от парите са за труд, заплати на персонала! Още 42 % , за осигуровките върху тези пари, стават от 92 до 122% от стойността! От лакомия сте моменталически на загуба! Да се приватизират, а не 500 лв. за регистрация на бременна жема, няколко стотици левове, за "изследвания" на бременната! И после защо не раждат българките! Това е геноцид, лекарски. Това не са пари, за здраве, а за "издръжка" на докторчетата. Здравната услуга разболява хората, клиента! Абсурд!
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Rai4inov zasto govorish za otvrastenieto s koeto si miesh trtkata sled kato se ustavi da te klatiat s udovolstvie a i na teb o4ite ti sveteha ot analnite radosti koito pojarnikariat otsko4i da ti spodeli
28
4
 
7
 
! Отговори
I преди 13 години
TOZI E BANDIT...
27
4
 
14
 
! Отговори
MEN♂ преди 13 години
Хмм- отвращението е взаимно и искренно.Притча на индианците черокиСтар чероки разказвал на своя внук за борбата, която се води във всеки един от нас. И рекъл на момчето, че в душите ни се борят два вълка. Единият е зъл, той е гневът, завистта, недоволството, отрицанието, алчността, надменността, самосъжалението, чувството за малоценност или пък за превъзходство, лъжата, фалшивата гордост и егоцентризмът. Другият е добър той е радостта, мирът, любовта, надеждата, спокойствието, скромността, добротата, благосклонността, взаимността, щедростта, искреността, състраданието и вярата.Внукът се замислил за момент и след това попитал дядо си:- И кой вълк побеждава?- Този, когото нахраниш. отговорил старият чероки.
26
4
 
6
 
! Отговори
gaw преди 13 години
И аз пия с отвращение....
25
7
 
13
 
! Отговори
2,5 преди 13 години
имам платени всички осигуровки в България,въпреки че работя тук,не получавам нищо от държавата,наложи ми се преди 2 години да ида в болница с направление,нали съм осигурен,ужас,имах чувството че нарочно съм се разболял,такова беше отношението на персонала,това че си платих разни услуги остави после се самоизписах набързо и отидох в частна болница,горе долу все същите пари дадох но отношението беше съвсвм друго,тази година ,направо отидох при частен доктор които не работи със здравната каса и ок.
24
1
 
13
 
! Отговори
uha преди 13 години
уф,то да беше само един да плаща-отиват в общия казан-бюджет и после парите ни вълци ги яли.Въпросът е в това,че парите се използват за други неша-не за здраве и здр.каса прави икономии от това-затова няма направления и се иска доплащане в болниците.там е проблемът,а не в работещите.те се нагаждат към системата((
23
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вие от лекарския съюз какво си мислехте че щеви оставят да правите каквото си искате превърнахте се на плод и зеленчук и скубите народа като за последно приет в болница по спешност ако не плати първо въобще нему обръщате внимание дори това ваше внимание да коства живота на пациента щом не плаща да умира
22
7
 
11
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
А, извинявам се, то не било БСП, било БЛС. Не съм прочел правилно. Веднага го заклеймих този на снимката, че е от БСП. Ама му прилича да е от тях. Ако не им е член, трябва да им стане... поне симпатизант!
21
5
 
14
 
! Отговори
ДАН преди 13 години
20 , чакай тогава 'Лекари без граници " да дойдат на добра воля да раздават хуманитарна помощ - безплатно
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какво не сме си платили,бе,приятел? няма направление-плащаш си за специалист. раждаш-плащаш. оперират те-плащаш. какво не сме си платили точно?
19
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
че вие,лекарите,дори работите с отвращение...ходите до кабинетите просто заради заплатата,потребителската такщса,и избора на екип.
18
5
 
9
 
! Отговори
ДАН преди 13 години
Успокой се,че ще вдигнеш кръвното и каквато е здравната помощ... Зле е и още по-зле ще става,докато управляват пребоядисващи се и ги избират тъмнокафевите ...
17
11
 
12
 
! Отговори
uha преди 13 години
направо си е радващо-при това заплащане никой пациент не може да иска и претендира повече от елементарни мед.услуги.хакнаха ни го здравата.Щом се дават пари за зали,магистрали на свои фирми и мощи??какво искате повече.Медицината е скъпо удоволствиеи при това финансиране и отношение от простаците на власт-Хак ни е
16
8
 
10
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
Абе, защо физиономиите на повечето (да не кажа всички) от БСП са толкова лукави, надменни и като цяло противни?
15
9
 
7
 
! Отговори
el minero преди 13 години
taka e,sled kato vi vratnaha krancheto.
14
9
 
4
 
! Отговори
НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ преди 13 години
Ти някога през живота ползвал ли си *услугите* на Българската Здравна Помощ.
13
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Питат руснак: Ти водка пиеш ли. Той отговаря: Пию но с отвращением.Докторите да знаят че отвращенито е взаимно. И ние не им се радваме много ама други просто няма.
12
9
 
16
 
! Отговори
ДАН преди 13 години
И от кои по-точно държави извън Евросъюза ще ги приемете тези доктори ?Няма кой да доиде тука за никаквите пари и никаквото уважение !Като всички развирате от футбол, политика и медицина си се лекувайте сами !
11
16
 
7
 
! Отговори
НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ преди 13 години
Докато в България няма конкуренция а Мафия в Здравеопазването,докато БГ медицинското образованието е на нивото на Афганистан ,и докато не се обяви спешно приемане на Лекари от Държави извън Евросъюза,ще умираме пред Болниците.А това за Избягали Лекари е най-големия МИТ на съвремието ни.