БЛС с мандат да подпише рамковия договор за 2011

Правим го с отвращение, подчерта д-р Цветан Райчинов
Обновена: 18 дек 2010 17:17 | 18 дек 2010 14:45,
53
БЛС с мандат да подпише рамковия договор за 2011
Снимка: БГНЕС

Българският лекарски съюз реши на извънреден конгрес в Пловдив, че ще подпише националния рамков договор за 2011 година.

Медиците нарекоха документа антидоговор, защото ощетява лекарите. Единственото положително нещо в договора са увеличените права на определени групи пациенти, констатираха лекарите.

Те твърдят, че са гласували да бъде подписан рамковия договор само, за да има сигурност в здравната система.

"Подписваме го принудително, защото нямаме по-добра възможност към момента", заяви председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов.

Според него е пълен абсурд залегналото предложение, Бойко Борисов да определя цените на медицинските услуги.

Още по темата

"Предложението премиерът да разписва цените е алогично, но е факт.", подчерта медикът и продължи:

"Ще го подпишем с отвращение, защото не сме доволни нито от цените, нито от условията, нито от съдържанието, тъй като основни и много важни части от договора по законодателен път бяха изхвърлени.", каза пред Dnes.bg Цветан Райчинов.

Според лекарите, положителното в рамковия договор е, че децата ще получават неограничена медицинска помощ и за техните направления няма да има лимит. Повече права ще имат и хроничноболните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Цветан Райчинов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
e zatova ne obi4ate boiko i go plyete
9
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
imam poznata lekarka predi da stane djipi nqma6e ni6to otkakto stana djipi si postroi ka6ta na 2 etaja bez da vzima zaem
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Райчинов,за малкото останали нестягащи куфарите лекари е ясно,че пазарни принципи в здравеопазването тук няма да виреят.Системата на другаря Семашко е задвижена с пълна сила,но си нямате на представа колко по-перверзна може да бъде отпреди!Амин!
7
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
vie lekarite nikoga ne ste dovolni
6
15
 
27
 
! Отговори
Пациент преди 13 години
Правим го с отвращение, подчерта д-р Цветан Райчинов+++Бе то и ние отиваме ужасени на лекар, притеснявайки се дали няма да излезем с краката напред.
5
10
 
9
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
"Единственото положително нещо в договора са увеличените права на определени групи пациенти"Това да не са ония пациаенти дето хъхрят и на всеки спрегателен глагол слагам МУ давам пример :Ади му,къде му,защо,му?Знаем ние знаем,че откакто Гроб са навласт *** с пръст не е пипнат за нищо.Че сега направо в прав текст ще ги лекуваме без пари.Е за това спрях да се осигурявам на пълната заплата!!!Последвайте ме и вие!!Да видим от къде ще взимат пари!!!
4
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Единственото положително нещо в договора са увеличените права на определени групи пациенти, констатираха лекарите.Е ТЕЗИ АЛЧНИ ЛЕКАРИ ТРЯБВА НЯКОЙ да ги накара да се изучат за МЕДИЦИ и да разберат че това не е месарски магазин - колко да ви отрежа кило или по-малко. Все пак работиш с хора които искат помощ,а преди това цял живот са плащали за тази помощ.
3
18
 
19
 
! Отговори
БОЛЕН преди 13 години
Като пия, ми е много гот , но после драйфам с отвръщение . На доктора му е гот да взема под масата като работи , няма ли отвращава се от работата си!!!
2
13
 
26
 
! Отговори
г-н никой преди 13 години
Така и лекувате.
1
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И тези само мрънкат и обират хората.НО те овцете това и заслужават!!!!!!!!