Децата ни готвят бунт: Без школо в понеделник!

Младежите вече спретнаха виртуалното бягство от училище
Обновена: 2 яну 2011 17:58 | 2 яну 2011 17:36,
1441
Децата ни готвят бунт: Без школо в понеделник!
Снимка: Булфото

Учебният процес в училищата в София няма да бъде нарушен в понеделник, независимо от броя на отсъстващите ученици. 

Това заяви пред БТА началникът на Регионалния инспекторат по образование в София Ваня Кастрева.

Първият учебен ден за Новата година ще бъде, както е по график, на 3 януари.

Директорите на училищата в София нямат притеснение за занятията в понеделник, допълни Кастрева.

Почивката на учениците за Коледа и Нова година започна на 24 декември. След като учениците не постигнаха успех с протестите си за удължаване на ваканцията, сега те готвят "Ден за Национално бягство от училище". 

В социалната мрежа Facebook бойкотът е подкрепен виртуално от близо 10 500 души, които смятат, че учениците са "ощетени от малката почивка, наречена "Коледна ваканция".

Индивидуално решение на всеки ученик е дали да подкрепи тази акция, каза Ваня Кастрева. 

Затова от инспектората не могат да предвидят дали учениците ще отсъстват масово от занятия и по какви причини. По думите на Ваня Кастрева, този въпрос е с важно значение и за родителите, които трябва да вземат отношение къде са децата им на 3 януари. 

Преди началото на ваканцията министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов не отстъпи пред исканията на учениците за по-дълга ученическа почивка. 

Не ми се размекна сърцето от ученическите протести, защото няма ощетяване по никакъв начин, а напоследък вече се иска да удължим и лятната ваканция, и други ваканции, коментира Игнатов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1441
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
0
 
! Отговори
bbb преди 13 години
dori ne ti davat da se izkajesh tuk iztrivat komentari koito sa samata istina i vie li ste s teh?
0
 
0
 
! Отговори
Eмо преди 13 години
Мани ги, те са били малки възпитани професорчета всичките, които по незнайни обстоятелства имат някаква изключително досадна офис работа, предимно държавна (и ниско платена предполагам) и имат възможност да изливат цялата душевна помия през работно време над всичко което могат-ученици, учители, полицаи, лекари, емигранти, пожаррникари и пр. Никой не ви е виновен за сбъркания живот, моля ви не се опитвайте да давате акъл, кой какво и как да прави. Нямате си идея от нищо, но давате акъл за всичко!
0
 
2
 
! Отговори
Тесла преди 13 години
Какви комплексари!Забравихте ли какви сте били?Всяко следващо поколение отправя обвинения към младостта без да се замисля, че тя е винаги еднакво буйна и енергична. Вие сте се променили, не младежта!
1
 
1
 
! Отговори
Ени преди 13 години
Мисля, че ми е простено да правя от време на време правопсини грешки на български. Макар и да живея от 25 години в България, все пак не ми е майчин език. Все пак благодаря за забележката ;)
2
 
0
 
! Отговори
katla преди 13 години
Ени, еродиран се пише с у ;)
1
 
2
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Време е децата от рано да научат най-важния урок на 3-ти януари - не политиците, не световната банка, а простотията и ораниченото мислене на народа ще им разкатаят фамилията!
2
 
3
 
! Отговори
Ени преди 13 години
Срам ме е! От кого ще се учат тези деца? От политиците ли, които са почивка до 10-ти, от вас ли - изпълнени с омраза лицемерни комплексари? От кого? Кога някой от вас е стъпвал в училище преди 7-8ми януари? Не мисля че коментиращите тук са нормални, защото един възпитан, земен, еродиран човек не може да се изказва с такава омраза спрямо младежите, даже спрямо когото и да е било. Стига сте давали за пример вашите поколения как са учили и какво са правили, че като гледам не сме постигнали много!
1
 
5
 
! Отговори
м преди 13 години
Банда глезотии са днешните деца. Нека родителите им се гордеят с тях...ще ги питам след време, като започнат да отнасят по някоя друга псувня и да не ги зачитат. Ама сега ги защитават.Като ги гледам по улиците какво правят ..направо ми реве от съжаление.Никакво възпитание нямат.Да не говоря за обноски.
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Надявам се, че това не го пишеш сериозно, ако наистина го мислиш време е за хапчета....
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, така е и е логично, защото преди време една баба имаше 4-5 внучета, сега едно внуче има 4-5 баби. Единственото внуче е много специално в семейството и си мисли, че е специално и за целия свят. Това е жалкото, иначе децата не са лоши, лошо ги възпитаваме...
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Точно заради такива тъпотии, с които пълните главите на децата си ежедневно, се стига да там, че те не искат да учат. След като неуспяли заради мързела си родители се оправдават за неуспехите и беднотията си с изрази от типа "Отдавна не се цени знанието, а разни други качества", то ясно е, че и децата им ще са същите непрокопсаници като тях и те ще се оправдават със същото....
2
 
4
 
! Отговори
УТЛИЧНИК преди 13 години
Ниа утличницитье искамье въканция!
3
 
6
 
! Отговори
iva_sh преди 13 години
Замислете се в днешни дни дали придобиването на образование е някаква ценност, особено за тези които могат да си купят диплома и отново да бъдат на гребена на вълната /пък и за останалите които виждат това/. Отдавна не се цени знанието, а разни други качества. Казвам го с голямо съжаление. При тази социална переспектива каква е мотивацията да се учи и то качествено. А дали учебните програми имат нещо общо с истинския живот.
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 13 години
В днешно време и да си учител на началните класове си е предизвикателство- като гледам бебешорите, където едвам проходили с какви псувни крият майките си, как се репчат и ритат с дебеличките си крачета, в 4 клас са направо рецидивисти вече- начален учител в днешно време е като да си педагог в детска педагогическа стая за трудни деца- старшекласници навремето, ама кой ли ни е виновен?
2
 
9
 
! Отговори
аман! преди 13 години
Тия какво се *** като не могат да летят?(ако си спомняте вица)Какво са се 'преработили' та искат да почиват?Нали целта им е да нучат колкото се може повече за света около тях, та да не ги пасат разни медии и електорални пастири. И като чета и гледам този 'бунт' си е чисто медийна простотия.Със същия успех драги ми новинари, можете да ни ангажирате със съдбата на листните въшки по китайската роза в кабинета на шефа!
3
 
4
 
! Отговори
G.H преди 13 години
Hahahahaha. Bunt! Q vurvete na u4ili6te i ne se zanimavaite s gluposti.
2
 
6
 
! Отговори
katla преди 13 години
Децата не са стадо защото ги възпитават такива като мене, а защото никой не ги възпитава. Колегите ти "даскали" може да не стават за нищо друго, но и децата за които е написана тая статия не падат по-долу от тях. На тия деца им е втълпено че те по презумпция са специални, че те са богопомазани и им е позволено всичко. Тея деца са възпитани да искат без да дават, да получават без значение на цената, те не знаят, не могат и не искат да се научат.
1
 
13
 
! Отговори
Ха ха преди 13 години
Ти май не си взизал в клас където те замерят с тебешири за кеф, говорят по телефона, играят си на електронни игри, крият дневника.... Да не продължавам. Ти като успееш да се оправиш с 20-30 лекенца, надпреварващи се да си покажат простотията тогава казвай кой става или не за учител.
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Децата не са стадо, но могат лесно да станат.... ао ги възпитават такива като тебе! Значи не е важно какво учат в училище, важно е да са вътре.... Училището доста често не може да им даде нищо, дори и децата да искат да научат.... Защото 90% от колегите "даскали" са там защото не стават за нищо друго....
2
 
1
 
! Отговори
az преди 13 години
ваканция ще има срещу природата сме безсилни успокойте се