Децата ни готвят бунт: Без школо в понеделник!

Младежите вече спретнаха виртуалното бягство от училище
Обновена: 2 яну 2011 17:58 | 2 яну 2011 17:36,
1441
Децата ни готвят бунт: Без школо в понеделник!
Снимка: Булфото

Учебният процес в училищата в София няма да бъде нарушен в понеделник, независимо от броя на отсъстващите ученици. 

Това заяви пред БТА началникът на Регионалния инспекторат по образование в София Ваня Кастрева.

Първият учебен ден за Новата година ще бъде, както е по график, на 3 януари.

Директорите на училищата в София нямат притеснение за занятията в понеделник, допълни Кастрева.

Почивката на учениците за Коледа и Нова година започна на 24 декември. След като учениците не постигнаха успех с протестите си за удължаване на ваканцията, сега те готвят "Ден за Национално бягство от училище". 

В социалната мрежа Facebook бойкотът е подкрепен виртуално от близо 10 500 души, които смятат, че учениците са "ощетени от малката почивка, наречена "Коледна ваканция".

Индивидуално решение на всеки ученик е дали да подкрепи тази акция, каза Ваня Кастрева. 

Затова от инспектората не могат да предвидят дали учениците ще отсъстват масово от занятия и по какви причини. По думите на Ваня Кастрева, този въпрос е с важно значение и за родителите, които трябва да вземат отношение къде са децата им на 3 януари. 

Преди началото на ваканцията министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов не отстъпи пред исканията на учениците за по-дълга ученическа почивка. 

Не ми се размекна сърцето от ученическите протести, защото няма ощетяване по никакъв начин, а напоследък вече се иска да удължим и лятната ваканция, и други ваканции, коментира Игнатов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1441
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
 
4
 
! Отговори
до 1393 преди 13 години
Май нямаш деца, или и да имаш - не умееш да ги разбереш или изслушаш... училището не може да те научи да не пушиш - това е работа на родителите.... Ти ако стачкуваш през почивните дни - някои ще те разбере ли? Не само съм родител, но съм и преподавател - И ГИ ПОДКРЕПЯМ!
3
 
0
 
! Отговори
skraw преди 13 години
Прави са,...............
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега ми ревете за по-дълга ваканция и права, ама после като дойде май и започнете да почивате през ден я заради матури, я заради приемни изпити във вашите училища няма да ревете, а?
3
 
3
 
! Отговори
m1tak1 преди 13 години
Когато стана пълнолетен ще знам какво искам от живота (и сега го знам), но незнам вие какво целите с това постоянно да ни хулите и да ни обвинявате, че сме 'малки помярчета".Вие сте такива, вместо да ни подкрепите - това е единственото, което имаме ВАКАНЦИЯТА друго нямаме ние сме роботи, работата ни е да ходим на училище, а защо ни е това училище - да гледаме как хора без образование успяват ? ПАК ПОВТАРЯМ ЗАВИЖДАТЕ НИ ЧЕ ИМАМ ЧАСТИЧКА СМЕЛОСТ И ЧЕ ЗАЯВИХМЕ ЧЕ НЯМА ДА ХОДИМ И си ДЪРЖИМ НА ДУМАТА
0
 
3
 
! Отговори
11 до 1389 преди 13 години
Битка за свобода не е, но е ЯСЕН СИГНАЛ SOS! Децата ни са ОТЧАЯНИ - те не вярват, че има смисъл да ходят на училище; знаят, че и с образование, и без него ще ги вкарат в месомелачката. Случващото се е тревожно, защото е знак за бъдещето в тази територия, ако подгледнем отвъд определението "младежки бунт"
2
 
3
 
! Отговори
до 1392 преди 13 години
Както са възпитани така ще е! Щом за повечето скъпите коли и силиконовите *** са най важното в живота си е техен проблем (явно това идва от средата в която са възпитани), но нямат право да подвеждат и другите деца и да ги карат да бягат от училище. Щом искат да си протестират през почивните дни, макар че нямат право и на това. А родителите които ги подкрепят, също може да отидат с тях на протеста за да видят какво точно се случва там. Зора им е да се съберат в кафетата и да пушат цигари.
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да си допият ли? А от къде вземат алкохол? Кой им го дава, кой им дава парите с които си го купуват? И това ли доживяхме да направим - да си мием ръцете с децата - та те са нашето огледало, възпитанието и образованието им е плод на нашия труд- като родители и общество... Доживяхме над 60 000 деца да не им се ходи на учлилище - запитваме ли се защо? В какво се превърна училището? Да вземем тоягата - аз лично бих я взел и и бих я счупил в гърба на всеки които предлага решение от типа "шамари" или "тояга". Защо смятате че децата са *** и не разбират какво става? Значи може депутатите дето ходят на работа 3 дена в седмицата по два часа да почиват седмица повече, а? Може да се става министър без висше образование, може да се става шеф на държавна агенция с фалшива диплома и това да го повтаряме като латерни, а после да искаме на децата да им се учи? Как да стане? Всеки ден от вестници, списания, интернет им се поднася коя силиконова *** с каква мазна кола се е уредила, или кой престъпен бос какви вили и коли има... Да не би да са слепи тея деца? Или да ги ослепим нарочно че да не виждат що за помиярско общество сме? В цялата тая помия има един светъл лъч - че тези деца са единни и че скочиха когато ги удариха по най-милоти което имат - ваканциите! Успех деца!
0
 
6
 
! Отговори
11 преди 13 години
Внимавай какво си пожелаваш, е казал мъдрецът. Както е тръгнало, скоро няма да има училище, даже и да искаме. В тази връзка, честито ни първо бебе за 2011 - познайте етноса.........
0
 
4
 
! Отговори
Стоян преди 13 години
Като знам какви некадърници взеха висше в България само с парички под масата.А средно ли няма да изкарат лапетата?
1
 
5
 
! Отговори
Дам преди 13 години
До 1386: m1tak1Преди да се показваш, че съществуваш браточка, походи малко на училище. В изречение от 5 реда имаш минимум 15 правописни грешки. И на какво точно се противпоставяте? Учениците бягат от училище с повод и без повод. Само се излагате с опита си да го изкарате като битка за свобода :)))
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дете, когато станеш пълнолетен, ще имаш възможност на всеки избори да демонстрираш, че съществуваш. Дотогава имаш само една работа - да учиш. Разбира се, избора си е твой, както и последствията ще са само за теб. Никой не спори с теб, опитваме се да ти налеем малко акъл. Сравнението ти с депутатите е наистина детинско :)) ахх, и през оная ми работа е дали ще станеш висококвалифициран работник или гробокопач.
1
 
6
 
! Отговори
до 1386 преди 13 години
Какво противопоставяне, противопоставяй се на лошото образование в училищата. Тая дъндания, която наблюдаваме сега е нищо повече от хленчене за седмица повече ваканция за да може малолетните *** да си допият след Нова Година... или да изтрезнеят - според зависи.
0
 
2
 
! Отговори
m1tak1 преди 13 години
Нищо, като теб ли човек който стой пред компютъра и спори с деца, хммм доста зряло, ако бяхте малко по умни за каквито разбира се се смятате щяхте да разберете че не ние за 1 ден ... , просто искаме да покажем че и ние съществуваме и нас ни има - да не ни показват само като пияндета, който незнаят къде се намира България - не има и някой, който знаят какво искат от живота и то не е да СЕ СМЕЯ И ОБИЖДАМ НЯКОЙ КОЙТО ИМА СМЕЛОСТ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ.
1
 
8
 
! Отговори
до 1382 преди 13 години
Родителите са ***, ако бяха моите щяха да ми хвърлят един бой и после да ме пратят на даскало. Ей за това днешната младеж 99% са пикьовци - защото родителите им за нищо не стават.
1
 
6
 
! Отговори
горките им родители преди 13 години
Родителите на децата са за оплакване, щом са допуснали още от малки да нямат никакъв авторитет към образованието ...Бог да ни пази от такива "будни" младежи...
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво гледаш депутатската ваканция бе пикльо. Защо не гледаш колко са почивните дни на хората които работят. Първо завърши, после стани депутат и ти ще почиваш. Ей много сте разлигавени днешните хлапета. Не се виждате, че повечето не ставате за нищо ами и с претенции. На кое от горе да е по голама ваканцията, да си почивате от какво? Дрисльовци!
9
 
1
 
! Отговори
m1tak1 преди 13 години
Родители ми ме подкрепят изцяло - защото съм им показал, че имам собствено мнение - нещо, което повечето от вас нямат - депутатската ваканция е 25 дена, а вие вместо да корите тях сте се заели с нас. Така да бъде ще протестираме няма да стоим като вас да пием вечер ракия по търлъци на студено и да викаме *** мамата - пак не ми дадоха заплата, *** пак дигнаха данъците, *** спряха ми телефона щото не съм платил.Поне аз не искам бъдещето ми да е такова.
1
 
6
 
! Отговори
yashinaki преди 13 години
Добре е, че се организират, за да протестират и да си отстояват правата. Каузата им, обаче, издиша - да не се ходи на училище е срамота, така убиват и малкото оставащ им шанс в живота. Един ден ще го разберат...
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В една дума - две грешки! В останалите е по-добре - само по една. Май наистина няма смисъл да ходите на училище...
0
 
6
 
! Отговори
Ли преди 13 години
Гражданско общество , което след време ще протестира за всяка отработена събота и за повече отпуски ли ?? Такова гражданско общество не ни трябва .. Защо не протестират за нещо градивно - за по-добра база , за повече часове по профилиращите предмети , за промени в учебната програма ?? Тогава мисля всички ще ги подкрепим на 100% !!