ДКЕВР благослови скока на тока и водата

Ел. енергията поскъпва от 1 юли, водата – от 1 февруари
Обновена: 5 яну 2011 20:30 | 5 яну 2011 17:03, Красимир Ангелов
207
ДКЕВР благослови скока на тока и водата
Ангел Семерджиев. Снимка: Булфото

Електроразпределителните дружества имат основание да искат по-висока цена на тока от 1 юли 2011 г. заради натрупаната инфлация, отчете председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.

Той изясни, че ако има промяна на цената на тока, то тя ще е по цялата верига - производители, НЕК, разпределителни дружества, но що се отнася до ЕРП-тата, те имат основание към този момент да искат повишение само въз основа на инфлацията.

Председателят на ДКЕВР обаче отказа да предположи конкретен процент, с който би могъл да поскъпне токът заради инфлацията, и каза, че е все още много рано да се говори за нова цена на тока.

Освен електрическата енергия най-вероятно и цените на комплексната ВиК услуга в София и Пловдив ще бъдат увеличени с повече от първоначално предложените.

Още по темата

Преди ден от ДКЕВР прогнозираха скок в цената на водата съответно 6,25 на сто за София и 3,39 на сто за Пловдив.

Новите цени трябва да влязат в сила от 1 февруари тази година и окончателно решение колко ще бъде увеличението ДКЕВР ще вземе в края на януари.

"Софийска вода" поиска увеличение на цената на ВиК услугата с 25 процента, така че цената на водата в София от 1,16 лв. да стане 1,51 лева без ДДС, а предложението на работната група на ДКЕВР е цената на водата да стане 1,36 лева без ДДС.

В Пловдив местното ВиК дружество е поискало при сегашната цена от 1,18 лева, цената да стане 1,40 лева без ДДС, а предложението на комисията е цената да бъде 1,22 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
26
 
! Отговори
Моля? преди 13 години
Ние никога никого не избираме! За когото и да гласуваме, той идва с прескъпа предизборна кампания (незнайно с какви средства)-в БГ чужди дъжави не биха платили избори. Всичко си е родово-общинен строй. А българчетата извън системата-капка в океана!
92
0
 
19
 
! Отговори
аз преди 13 години
собствените си комисионни
91
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя, като се сетя как доставяше по кръчмите метресата Виктория Джерманова на предишния председател ми е ясно каква е мижитурка. Послушко, каквото му кажат това прави. Човек ако уважава сиби си няма да се движи с онова глиганоподобно същество за да се подмаже на шефа, че я е довел.
90
1
 
37
 
! Отговори
марко-1 преди 13 години
Да ни е честито,ние си ги избрахме,ама май с камъни и дърве трябва да ги гоним
89
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нормалните страни си правят цените спрямо доходите, а тук едно към кесим. Детските не се вдигат за тях инфлация не важи, както за заплати и пенсии хем им обещаха по избори, че ще ги вдигнат. Господата управляващи много се уляха, просто прекалиха. Ама с министър от ЕВН и изп.директор на НЕК от ЧЕЗ, май е ясно защо частния монопол си прави каквото иска.
88
1
 
36
 
! Отговори
Dqdo Mraz преди 13 години
ЧНГ на всички! Не е важно да се обичате а да работите и да плащате сметките и данъците. Слушайте премиера!
87
0
 
38
 
! Отговори
ор преди 13 години
Аз пък искам, да си намалят цените, като минат всичките им служители на 4-ри часов работен ден, без друго не работят повече! За инвестициите си, да ползват набраната амортизация. ДКЕВР, къде са парите от амортизациите на активите им? Те са за инвестиции!
86
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
,аз ти предлагам най-скромно,да гласуваш за онези,които ти увеличиха тока за 4 години само веднъж,и то само с 10%!Ако си пазиш по-старите бележки от сметките,ще разбереш за кои!
85
4
 
24
 
! Отговори
Гласоподавател преди 13 години
Еми да комунисти, демократи, сини, зелени, черевени, ***...Дотук гласувам за себе си да се махна от тая пародия, хората измират псевдо звездите и вип-аджиите се усмихват и наздравици вдигат за успешната година. Е, ами успех, не съм оФцЪ да ми трябва пастир, не съм престъпник да ми трябва падар. Сбогом и дано сте щастливи.
84
13
 
16
 
! Отговори
точко преди 13 години
А за кого да гласуваме бе,презерватив спукан!?Кажи де,за кого?Кво ревеш като нагъзена вдовица пред огледало!?Шматка платена!
83
2
 
26
 
! Отговори
sasho преди 13 години
Мутрата и Дянков ни управляват честно и почтено- да гласуваме пак за ГЕРБ есента ???
82
2
 
29
 
! Отговори
Shark преди 13 години
ХОРА, ВРЕМЕ Е..........................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!СТИГА СМЕ СПАЛИ!!!!!!!!!!!!
81
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хахаха ***,"европеушките от ЕОН,ЧЕЗ ....." не са ли от вашата партия бе,мазник?
80
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** ! Скоро ще ги застигне " народната любов " !
79
0
 
24
 
! Отговори
Nerealen преди 13 години
Тамам се чудех какво да правя с толкова много пари... подпрях гардероба, пластмасите в колата.... вкъщи вече нищо не скърца...
78
2
 
30
 
! Отговори
??? преди 13 години
Кой *** продаде Софийска вода на цената на печлабата й за една година?А кой беше дето продаде електрическите компании по същия начин?
77
0
 
29
 
! Отговори
ор преди 13 години
Каква инфлация, при валутен борд? Къде ги напечатаните, в повече пари, от нужните?
76
0
 
30
 
! Отговори
Gonzo преди 13 години
Да вдигат да вдигат всичко мамка им и търговци и монополисти.Накрая ще си държат водата в язовира и тока в аеца-ще лапат мъдурите.Все повече хора започват да си правят сметката и купуват и потребяват все по малко и по малко.
75
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гласувайте за Боко и пак, и пак, и пак, докато ви затрие, нещастници.
74
0
 
34
 
! Отговори
е преди 13 години
На снимката:" Ама съм преял- хлъц!- сори, ама тея празници!"