Бакшишите – коректни на пътя, отчетоха от КАТ

И още: "Голям процент от тях са възпитани"
11 яну 2011 15:55,
127
Бакшишите – коректни на пътя, отчетоха от КАТ
Снимка: Булфото

"Няма статистика за нарушенията по пътя на таксиметровите шофьори, но голям процент от тях са възпитани и коректни", обяви пред Дарик главен инспектор Даниела Дескова от Пътна полиция – КАТ в София.

Тя добави, че до края на седмицата ще има нова среща между КАТ и таксиметровия бранш, за да се уточнят мерките, които ще бъдат предприети след последните инциденти, в това число с простреляния в събота таксиметров шофьор Емил Денев.

Още по темата

"Може да предложим фирмите, контролиращи таксиметровите автомобили, да изискват информация за нарушенията и наказанията, а ние да ги уведомяваме за изтекли права на шофьорите.

Самите фирми може да си изградят вътрешни правила, които да изискват от водачите да предоставят удостоверения от съответната пътна служба за предишни нарушения и наказания", препоръча Дескова.

Според нея би било хубаво на определен период, например от 6 месеца, да се изисква обновяване на информацията в досието на водача, защото за това време може да са настъпили промени в личния му картон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
14
 
! Отговори
SDS преди 13 години
Статията е платена,няма друг начин.На черното бяло да се вика!
102
10
 
3
 
! Отговори
div bak6i6....66.6 преди 13 години
Много ми е кеф да разбивам глави на тапи ***(некоректни клиенти)-доста такива има,почти всяка вечер.В моя град курсовете струват 2-4лв и те пак недоволни-за това им мачкам кратуните и то яко !!!!!!
101
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви дискотеки на 16 бе?не всички деца са *** от малки.
100
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това че не са ги засекли или не са искали да ги засекът когато правят нарушения не означава че са коректни водачи.в по-малките градове са и малко по дисциплинирани.колкото е по-голямо населеното място толкова е по зле положението-засичане,неправилно изпредваране,недаване на мигач,отнемане на предимство и т.н. най лошото е че не само те го правят а и много голям % от другите водачи.културата ни на шофиране е от най ниските в европа ако не и най ниската-а и не само на шофирането а изобщо
99
3
 
5
 
! Отговори
До 98 преди 13 години
Ти днес пи ли си хапчетата?Ако си мислиш,че по дискотеките някой *** не пъшка зад дъщеря ти жестоко се лъжеш!А знаеш ли колко като нея сами ми предлагат да платят по друг начин?"*** си ти Андрешко!".
98
1
 
11
 
! Отговори
... преди 13 години
да бе да.. днес ми трябваше бърз прево по една кратка права отсечка.. качих се при един: - ами до там е 3лв, няма да пускам апарата.- Ще пуснеш ли апарата?- Абе нали ти казвам 2.80 е до там.. няма смисъл да го пускам?- Ще пуснеш ли апарата или да слизам?- Слизай...слезнах си > качих се при друг, пусна апарата и ме закара за 2лв!
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Aз затова съм забранил на дъщеря ми да ползва такси, на 16 години е, висока красива и стройна, и всеки втори бакшиш ( ако е под 40 годишен ) и предлага я пари, я кафенце, я не знам си кво.Единия и предлагам работа като компаньонка - и това долен бакшиш, дава ми номерата им, единия го набарах на една седянка, качих се, викам му карай към.... по едн овреме викам спри пред едно районно подпитах го няколко неща, не бях платил и той седи мирно, не смее да вика други, ама се оказа ортака му.
96
3
 
8
 
! Отговори
антибакшиш преди 13 години
Е няма как от КАТ да не считат че бакшишите са коректни. Нали си плащат и за това карат както си искат, говорят по мобилни телефони и се правят на бабаити пред другите водачи. Дори се викат по станциите ако някой техен колега сгафи и има вероятност да загази. Защо в такъв случай полицията не се намеси защото се създават условия за саморазправа. Защо ли ????????????? Това са едни от най тъпите и гадни участници в движението.
95
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бакшишите - коректни и възпитани - хахахаха. Бакшишът спира рязко, без мигач, но за сметка на това тръгва баааавно, също без мига. Всеки бакшиш кара по осевата линия заемайки две платна и си мечтае да може да заеме три платна едновременно. Бакшишът е най-добрия шофьор на света и затова обикновенно се блъска в друг бакшиш-останалите не са им на нивото. Бакшишът цял ден е в колата, пипа пари, ходи по нужда, питайте го колко пъти на ден си мие ръцете.
94
3
 
2
 
! Отговори
Васо преди 13 години
Бре, да му се не види, ако има тука непредубеден човек, нека прочете още един път статията и коментариите, Да види къде са вдигнатите палци и да си направи изводи накъде духа вятъра. Аз мисля, че духа към нови такси, ограничения, служебни бележки, бюрокрация и всичкото това с любезната подкрепа на свободната демократична преса. Пазарна икономика беше, когато 1990г отивах в общината, плащах 25лв за пътен лист и ставах такси с личната си кола. След това си стана грабеж и на таксисти и на клиенти.
93
1
 
10
 
! Отговори
Idiot преди 13 години
Този дето е писал статията или е пиян, или е пушил кофти трева, или живее на Марс!!!
92
1
 
9
 
! Отговори
Нов морал преди 13 години
Бакшишите били коректни на пътя:)) Май живея в друга БГ:)
91
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
При толко много *** зад волана и измамници предпочитам да си ходя пеша.
90
2
 
8
 
! Отговори
George преди 13 години
А кои бакшиши блокираха за трети пореден път площад "Народно събрание" - умните или глупавите? И защо катаджиите разрешиха такова нарушение и на ЗДП, и този за организирани протести? Или катаджиите като видяха,че около 100-120 коли изспринтираха до НС,напълниха гащите и избягаха, оставяйки жандармери ята да се справя с "умните" шофьори!
89
3
 
8
 
! Отговори
GMG преди 13 години
То и бакшишите от КАТ, и тези с жълтите коли имат еднакъв акъл и са еднакво нагли, та дори смятах ,че селяните-таксиметраджии са по-глупави и по-брутални, но щом катаджиите признават,че бакшишите са по-умни от тях,съгласявам се. Вече ще знам,че и за служители на КАТ вземат с предимство хора от село.
88
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"... голям процент от тях са възпитани и коректни "! - Няма нужда от друг коментар. ....ПАРКИРАТ ПО УЛИЦИТЕ, ЗАПУШВАТ ДВИЖЕНИЕТО, НАРКОПЛАСЬОРИ, СУТЕНЬОРИ....НАПРАВИХА ЗА СМЯХ ДЪРЖАВАТА КАТО БЛОКИРАХА УЛИЦАТА ПРЕД ПАРЛАМЕНТА, И ТО ЗАЩОТО ЕДИН КАТО ТЯХ "КУЛТУРЕН" (ВИДЯ СЕ ОТ КАМЕРИТЕ) СЛИЗА ОТ ТАКСИТО И ОТИВА ДА БИЕ ДРУГ ЧОВЕК. И ВЛАСТТА КАЗВА - КУЛТУРНИ СА.
87
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДРУГОТО СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ НА ЕДНА ДЪЩЕРЯ НА ГОЛЯМ НАЧАЛНИК В МВР - Т.Е. ДАНИЕЛА ДЕСКОВА , КОЯТО НЕ ЗНАЕ ТАБЛИЦАТА ЗА УМНОЖЕНИЕ, АМА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТАТИ ВЕЧЕ Е ГЛАВЕН ИНСПЕКТОР СЪС ЗАПЛАТА 1400 ЛЕВА, А ВИЕ РАБОТЕТЕ ЗА 500 ЛЕВА.. ТО САМО ТЯ ДА БЕШЕ ТАКА.УРЕДИХА СИ ДЕЦАТА, ОНЯ ПОЖАРНИКАРЧЕТО.... ДЪЩЕРЯ МУ НА 25-26 ГОДИНИ ШЕФ В МИНИСТЕРСТВО ЗА СТОТИЦИ МИЛИОНИ.НОРМАЛНО.НА ТАЯ ИНСПЕКТОРКА АКО И ОБЯВЯТ КАРИЕРАТА - ЩЕ СЕ ВИДИ КАК Е УСПЯЛА, АМА...
86
1
 
11
 
! Отговори
sgt.Hale преди 13 години
от КАТ демонстрират уникално чувство за хумор:))
85
0
 
9
 
! Отговори
Статистика преди 13 години
"Няма статистика за нарушенията по пътя на таксиметровите шофьори, но голям процент от тях са възпитани и коректни" - Ей това е българина, няма статистика, но се правят изводи на база тази липсваща статистика. И откъде аванкоолу реши, че по-голямата част са еди какви си като 2 думи преди това каза, че няма статистика. Некъдърници. Имаше един Генерален секретар на наша побратима страна дето казваше: Не го разбирам, но не съм съгласен.
84
1
 
2
 
! Отговори
.... преди 13 години
...povetcheto sa inteligentni i bilia obrazovani sa nekoi ot tqh...nemam dumi GORANE.ot de ta izkopaha...