Комисията по досиетата: Цветанов агент не е бил

Евтим Костадинов: Започнал е като специалист на трудов договор
Обновена: 13 яну 2011 14:48 | 13 яну 2011 14:30,
404
Комисията по досиетата: Цветанов агент не е бил
Снимка: Булфото

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов няма картонче от бившата Държавна сигурност. Това заяви пред Dnes.bg председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов.

Цветанов е започнал работа във Централното информационно организационно управление на трудов договор като специалист, съобщи Костадинов.

По думите му казусът с вътрешния министър няма нищо общо със Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към ДС и разузнавателните служби на Българската народна армия.

Цветанов не е бил щатен или нещатен сътрудник, следовател или агент в структурите на Държавна сигурност, категоричен е Костадинов.

По-рано днес от БСП атакуваха вътрешния министър, като обявиха, че е започнал кариерата си в репресивния орган на комунистическата власт.

Депутатът Кирил Добрев заяви, че Цветанов е започнал работа в Централното информационно организационно управление, което от 1979 година е към ДС.

Още по темата
13 яну 2011 13:10
563

Добрев всъщност визира Централното информационно-аналитично управление, което е било част от Шесто управление на ДС до 1979 г., а след това е обособено в самостоятелното Седмо управление.

Той каза, че не знае дали вътрешният министър е имал картонче, но призова да няма двоен стандарт и подходът към него да е същият като към дипломатите, сътрудничили на службите.

Самата Комисия по досиетата извърши проверки за агентурно минало и в МВР, и в състава на правителството. И при двете проверки името на Цветан Цветанов не бе оповестено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
392
1
 
2
 
! Отговори
ДАВАЙ ,БОЙЧЕ.... преди 13 години
...ВСИЧКИ ДОСИЕТА ---НА МАСАТА!НАЙ-ОТГОРЕ......ДОСИЕТО НО ГОЦЕ!!!!!ДАВАЙ БОЙЧЕ,.... СЪБЕРИ ИМ ОЧИЧКИТЕ НА ЧЕРВЕНАТА ***.....!
391
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да бе, чист е като капка вода!!!!
390
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цветанов агент не е бил? Алооо, само Йода говори така! Ама все пак разбрахме,че Цецо не е имал картонче. Хубаво. Поне 1 политик над 40 да не е бил агент.
389
2
 
0
 
! Отговори
тъп и прост преди 13 години
Грешиш в Германия не е имало фашизъм а националсоциализъм или нацизъм - аз лично не виждам нищо лошо в това човек да е нацист ...
388
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
пише се "орисия".Поради тази причина хора като теб не могат да ми формират мнението,което абсолютно не съвпада с твоето.
387
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
УВЕРИХТЕ ЛИ СЕ,ЧЕ Г Е Р Б Е ПОРЕДНИЯ ПРОЕКТ НА ДС(КГБ) МАФИЯТА! Червения ТЕРОР в/у българския народ ПРОДЪЛЖАВА с пълна сила! Доката баламите продължават да гласуват за ДС агентите(за гробокопачите СИ) НЯМА ДА ИМА УПРАВИЯ - ПЛЮЛ СЪМ В ТАЗИ УРЕСИЯ!
386
1
 
10
 
! Отговори
ГНУС преди 13 години
Бойко е сплашил Костадинов,че е издал ДС тайната за Цецо - лъжецо и му е казал:"Сега трябва да излъжеш шараните от гьола,че Цецо не е бил сътрудник на ДС...(изгубил картончето)..СМЯХ!Играят си с народа както си искат,а шараните ги защитават...и лапат мухи...))) Това не е ли чалга - шльоковица,а,ахаааа?!Да му мисли ОШАШАВЕНИЯ народец!
385
1
 
2
 
! Отговори
dedo преди 13 години
А е трябвало да ги бие, да *** тяхната *****!!!С каквото докачи, бой, но това е валидно изключително за ръководните офицери + целия Висш съвет на партията! Направо да ги копат!
384
2
 
5
 
! Отговори
Разочарован агент преди 13 години
Баф мааму...тоз не от наш'те.......ми ся ко праим,ъ?
383
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вън мутрите от българския политически и икономически живот! Вън крадливите лъжци!
382
4
 
11
 
! Отговори
бивш ДС преди 13 години
Изискванията са били доста високи. Баща ми също е бивш офицер от контраразузнаването и е колега с бащата на министъра на външните работи. Който е по-възрастен и е работил преди 89г. според тези писания е престъпник. Ми то няма логика! Хората са работили за държавата, не са били нито доносници, нито престъпници. Не мога да разбера как може да кажеш кои са ти разузнавачите, да станеш за смях пред света и да си отзовеш посланниците! ББ е ритал и той за ДС, но не е ставал и станал пожарникар.
381
1
 
14
 
! Отговори
ЦвъЦвъ преди 13 години
Хайде бе!Знаиш ли как се постъпва на държавна служба в ДС?ПРОУЧВАНЕ ДО 99-то коляно за ... вярност и надеждност към Партията!
380
2
 
3
 
! Отговори
Спокойно преди 13 години
През 1992 г. ДС не съществуваше като структура, тя беше разтурена до края на 1991 г. Но голяма част от офицерите продължиха да служат ( те и до сега служат в ДАНС) в други, измислени структури. На практика ДС беше разтурена 90 % от Андрей Луканов , а Йордан Соколов довърши нещата. Филип Димитров е наше момче, той не е бил сътрудник, но беше явочник ( като Жанд Виденов). В което няма нищо лошо, разбира се.
379
1
 
6
 
! Отговори
1111 преди 13 години
Нямам предвид целия ти постинг, принципно той е верен. И дали си бил офицер оттам, си е твоя работа. Наистина не помня по времето на премиера Филип Димитров (1992 г.) дали ДС продължаваше да съществува като официална структура, така че тук не споря. Имах предвид, че ЦвъЦвъ надали е бил точно от хората, които просто са били свързани някак с ДС, вероятно е бил от 'активните деятели' преди 1989 г., като го гледам какви похвати ползва сега.....
378
1
 
3
 
! Отговори
Спокойно преди 13 години
Е, как няма да си вярвам, като като съм бил офицер от ДС до 1992 година.
377
2
 
1
 
! Отговори
1111 преди 13 години
Ти белким сам вярваш ли си.....
376
2
 
4
 
! Отговори
1111 преди 13 години
Хе-хе-хе, падна ли в заложеното капанче? :))) Ей, това комуно-герберастите много лесно се хващате на въдицата :))))
375
3
 
10
 
! Отговори
Спокойно преди 13 години
Цветанов не е имал картонче. И няма как да има. Той е бил щаден служител на трудов договор, на сержантска длъжност ( като волнонаемен), както всички чистачки, шофьори и майстори по поддръжката в МВР. Това изобщо не означава , че не е работил за ДС. За ДС работеха всички в МВР вкл.пожарникарите и поне 1/3 от цялото население. Фактически няма хора които да не са свързани с ДС. При това положение , има ли смисъл да се напъваме. Добро утро на всички.
374
1
 
1
 
! Отговори
До 383 преди 13 години
Къде скри едната единица от името бе драги, вече си нов човек сигурно
373
1
 
3
 
! Отговори
111 преди 13 години
"Умника" единствен, дето пише с многото никове, ха дай поне един цитат, където да съм споменал, че "съм бил от БКП". Или е по-лесно да си измислиш нещо, и чрез мутромилиционерски похвати да се помъчиш да го направиш 'истина'. Е, няма как да стане! И да, гласът на съвестта винаги е злъчен. Ти опериран ли си от съвест?

Спонсорирани публикации