Мизерия мори 55% от българите

Търпим най-много лишения от всички в ЕС според проучване
Обновена: 15 мар 2011 10:55 | 14 мар 2011 18:05,
422
Мизерия мори 55% от българите
Снимка: Булфото

Българският потребител търпи най-големи лишения от всички граждани в Европейския съюз. Това показва проучване на Европейската комисия, данните от което бяха представени от асоциация „Активни потребители“.

Повече от половината българи – 55%, са с мизерни материални възможности, показват данните. В дъното на класацията са още Румъния с 49% и Унгария с 41 на сто. За сравнение средната стойност за ЕС на процента на материални лишения е 17.

Най-добри материални възможности имат потребителите в Люксембург – там хората, които търпят материални лишения, са 4%, както и в Швеция и Холандия (с по 5%).

Степента на материалните лишения се измерва като процент от хората, които не могат да заделят пари за най-малко 3 от 9 показателя – непредвидени разходи, едноседмична годишна почивка далече от дома, погасяване на ипотека или битови сметки, храна с месо или риба всеки втори ден, поддържане на топлина в дома, пералня, цветен телевизор, телефон или личен автомобил.

България е на дъното на класацията по пазаруване в интернет – на предпоследно място преди румънците. Само 5% от хората са правили покупки чрез интернет през 2010 г.

Българите са сред най-недоверчивите в Евросъюза по отношение на безопасността на храните, показва още проучването – 46 на сто от анкетираните са заявили, че голяма част от храните, които се продават на пазара, не са безопасни. Само румънците вярват, че ядат по-лоша храна от нас.

Страната ни е на последно място по индекса „условия за потребителите“ с 42%. Индексът се формира от фактори като доверие в изпълнителната власт, дейност на потребителските организации, процент на жалбите, получени обезщетения и др.

България е на последно място и според средствата, които държавата отделя за финансиране на потребителските организации – едва 3 евро годишно на 1000 жители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
378
1
 
1
 
! Отговори
ас преди 13 години
оня ден един привидно здрав и прав мъж ми просеше , по скоро се беше запътил с думите от рода "дай некоа стинка за уеб... " след което се уригна най- безцеремонно ..... ми да що пък да не го мори мизерията тоя ... ***!
377
0
 
1
 
! Отговори
емигрант преди 13 години
За тоя *** с българска лична карта само Освиенцим.Другу не помага.
376
0
 
0
 
! Отговори
Белене преди 13 години
Аз ще Ви оправя. Много, ама много... хубаво ще Ви оправя.
375
0
 
2
 
! Отговори
viki преди 13 години
niama po zle ot balgaria,,,,tova e istinata...ne razbiram politicite ni vsiaka sedmica xodiat izvan bg ne vijdat li drugite darjavi kolko sa po napred....ty samo leti6teto kato vidi6 se xva6ta6 za glavata....tova go niama nikade po sveta....sram i to GOLIAM...
374
1
 
1
 
! Отговори
еггфпн преди 13 години
да крадем ама как да сдтане като не можем то и за това се иска акъ л и кураж бе брат ако можех да и не бих го нарекла кражба , а да си взема това което е мое, защото ми се струва че за мойте работни часове не ми е плватено както подобава
373
1
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
kradete, ot bogatite i niama da mizerstvate.
372
2
 
1
 
! Отговори
The MAKEDONEC преди 13 години
Daj boze da e 100% da vi ebam pleme cigansko ke umrete site pleme gupsko !!
371
3
 
7
 
! Отговори
Истината преди 13 години
А от къде да сме сигурни, че тези проценти не са една лъжа. Всеки от нас трябва да е наясно, че всички медий нямат свобода те са купени от ПРАВИТЕЛСТВОТО. През всичките тези 20г. им служат независимо от коя партия са. Всички знаем, че нашата държава 20г. се управлява от посолството до Южния парк (САЩ) и техния пратеник Джеймс Уорлик-посланика. Дянков също е назначен директно от САЩ. Бойко Борисов е поредната пионка която няма глас, той и всичките преди него служат на САЩ.Процента трябва да е 70%
370
0
 
0
 
! Отговори
wolf преди 13 години
do nom13 sonq ami kak ]e usetish sigurno si wse na kolene
369
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да. Но пък Дянков още миналата година излезе няколко пъти от кризата.Апропо, той върна ли си американската виза?
368
1
 
2
 
! Отговори
do 326 преди 13 години
Ти не си никаква глава на семейство,ти си един *** Маринкин,ккквито са все повече българските мъже,жена му го издържала,хахахаха,вземи себе си да гръмнеш.Ще работиш каквото и да е,където и да е на първо време,но да позволиш една жена да те издържа е деградация и как не те е срам да го признаваш,а с гордост дори го казваш,че жена ти те издържа,ужас.
367
1
 
2
 
! Отговори
До Генади преди 13 години
Пак ли хвърляш магистрална пепел в очите на хората Генади. Защо не ходиш да стреляш по демонстрантите, какво друго ви остава на тиквите от герб
366
1
 
17
 
! Отговори
cTpH преди 13 години
Tова ли е важното , ***! Да отнесеш някакви си на някакви си избори! А това , че над 40% от българската младеж е безработна? А това , че в държавата няма никаква промишленост и индустрия?А това , че опашките през Трудова Борса се увеличават?А това , че хората се побъркват от нямане?Направете чудо! Иначе защо сте на власт? Ако не можеше да се справите с това положение , с тази криза , махайте се!
365
14
 
5
 
! Отговори
Генади преди 13 години
до borokaroгербаджиите сме си тука, не бързай да ни отписвашспоред последното социологическо проучване от вчера, пак сме на първо мястоотново ще отнесем червено-синята шайка на изборите с мощен шутсамо стой и гледай :)Гарантирано от ГЕРБ!
364
1
 
12
 
! Отговори
сега преди 13 години
сутринта слушах Люба Кулезич по телевизията тази госпожа откога започна за разбира от политика до скоро май беше театрален критик.Г.жо добре ли плащат господарите Ви ,че така яростно ги защитавате. Остата сте неможе да ви се отрече но малко и политическа култура трябва да имате иначе глупеете.
363
3
 
11
 
! Отговори
Тиквеници ще ядем преди 13 години
Къде изчезна Боко Тиквата от новините да каже нещо компетентно на народа. Даже на фона на трагедията в Япония и другите новини, се чувства липсата на комиксите на Бат Боко. Защо не се е намесил досега да оправя нещо, докога ще чакам поредния му бисер, някак скучно стана вече. Къде си тикво?
362
4
 
13
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
струва ми се че гербаджиите които пишеха в този сайт в подкрепа на слънце - Борисов доста намаляха,а и няма начин да не е така... увряха най-накрая
361
0
 
15
 
! Отговори
абе..... преди 13 години
.....с времето се убеждавам,че ни прилагат теорията на Дарвин ,по-точно естествения отбор - който успее да уцелее, ще живее.%-тът на бедност в статията е занижен.
360
3
 
2
 
! Отговори
до 374 преди 13 години
Ти да не си набор на Тутанкамон ?
359
1
 
2
 
! Отговори
holandec преди 13 години
ima golyama greska severna balgarya tame istinata