Първанов видя българи на ръба на отчаянието

Президентът коментира заложническата драма в Сливен
24 мар 2011 18:17,
380
Първанов видя българи на ръба на отчаянието
Снимка: Булфото

„Това, което стана в последните часове в Сливен е без прецедент, но има един ъгъл на зрение, който ние трябва задължително да имаме в тази ситуация“. Това каза пред журналисти във Видин президентът Георги Първанов.

Според Първанов става дума за млад мъж, който е отчаян от живота и не е наркоман или престъпник. Президентът посочи, че не става дума и за организирана престъпна група.

„Това показва, че има много млади българи, които са на ръба на отчаянието от живота. И това са преди всичко онези 26% млади и безработни хора, защото младежката безработица у нас е 26% и това е трайна безработица сред младите хора”, отбеляза президентът.

Според него много от подготвените, интелигентните млади българи не могат да се реализират и това обяснява защо много от младите хора не виждат шанс в бъдещето.

Според държавния глава социалните корени на престъпността трябва да бъдат анализирани много внимателно.

"В обществото ни има една ежедневно нарастваща агресия. Разбира се, тя почва от политиците, минава през медиите, но не можем да се сърдим, не можем да се учудваме и от това, че хората по места реагират така на всяко събитие”, категоричен е Георги Първанов.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоз *** президентът колкото пъти си отвори устата по медийните инструменти милеийки за народа толкова повече замисрисва на умирисани крака напомнящи ми за вицът за бай ганйо и умрелият пръч в пещерата до който бай ганйо лежал със събути чорапи
292
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
набливжава краяа на кризата заедно с мандата на гоце това е сигорно
291
0
 
1
 
! Отговори
у преди 13 години
смешни политици изведнъж им станало жал за народа живи да ги ужалиш ***
290
0
 
1
 
! Отговори
У-У-У! преди 13 години
С тази разлика,че този т.нар."обирджия" си е имал работа с нелоша заплата. първанов вече демагогства без да се прикрива! Пред 2 години всички българи бяхме щастливи и живеехме в безкраен празник! Безсрамници!
289
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей 342.....Това е вярно ако приемем, че сме имали някога умен президент въобще. А и "Умността" е силно относително понятие.....
288
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Първанов видя българи на ръба на отчаянието"Еми ако неговата партия беше управлявала по-компетентно през последните 20 години това нямаше да се случи. Ама нали трябва някак да завърти нещата, че Герб да излязат виновни за станалото в Сливен.
287
2
 
8
 
! Отговори
ЧЕСТЕН преди 13 години
Като ви чета писанията, г-а МНОГОЗНАЙКОВЦИ, оставам с впчатлението, че сите сте от един баща правени,ДААААААА!!!!! То бива перверзност и тъпотия, ама пък чак толкова. То на калпавия и вълната му пречи. Заблудени ОВЦИИИИИИИ!!!!!!Тази сигурност, която я имаше при ТАТО, само ще я сънуваме, еййй. И хората работеха и ходеха на почивка. А сега? Думбазин до думбазин, се БИЗНЕСМЕНИ.Всеки гледа да забие нож в гърба на другия.ДА ВИ ИМАМ ДЕМОКРАЦИЯТА. Много прости хора имало ейййй!!!!!!!!!
286
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце, това, което виждаш и коментираш е вследствие на задълбочената политика, която БКП започна още в края на Татово време. Благодарение на вас, от българските пари махнаха надписа "обезпечена със злато", благодарение на вас 1996 г. март долара от 78-80 лв. скочи на 3200 лв. и обезценихте спестените пари на народа, защото той от финанси не разбира и не можа да се предпази. Благодарение на вас много банки фалираха и ви прехвърлиха народни пари.
285
4
 
6
 
! Отговори
скакуец преди 13 години
СЕДЕФЧО пак се изказа ................тоя ли ще ни оправи?Виц ,*** айде скрийсе някуде лукова глава такава.Дядо му е Седефчо ,жена му Зорка ,да е..... селяндурина,взимай си милионите или милиардите и знаеш ли какво да си купиш с тях ..................мотики защото най-ще ти отиват
284
2
 
7
 
! Отговори
Помня, помня! преди 13 години
Хайде да сравним. С един президент, пристрастен към чашката, който бръщолевеше за някакви танкове или Станко, така нямаше куража да каже. Или е един измислен дисидент,попреписал от немски автори, за да му издадат книжицата в издателство "Мавър". Който се търкулна по стълбицата на самолета, а жена му слагаше ръка върху чашката му. Или с едно бракоразводно адвокатче с две струйки лиги от устата, легионерски син."Ако трябва да бъда честен". Ами какъв, бе? На този фон Първанов е гигант.До изборите!
283
3
 
3
 
! Отговори
dan преди 13 години
Вече не смятам, че има разлика. И Първанов, и Борисов са едни същи. Няма значение кои ще управлява - резултатът е един и същ. ако ще да е доган, ако ше да волен, или който и да е от останалите. Положението на българина е еднакво. Никаква промяна! Те ни обработват на ръба на бедността. Единствената възможност е реалната, истинска демокрация. Демокрацията със сопа, не с гласуване.
282
11
 
8
 
! Отговори
da преди 13 години
Parvanov e edinstvenia umen prezident koito sme imali
281
7
 
14
 
! Отговори
ГОЦЕ, Е ЛИЦЕМЕР.... преди 13 години
....ТОВА СА ЛИЦЕМЕРНИ ,КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРИКАЗКИ!!!!!ЕДИНСТВЕНОТО ,КОЕТО ПРАВИ ТЯ ЧЕРВЕНА ПАРЦАЛЕНА "КУКЛА НА КОНЦИ "ОТ МОСКВА , ...Е:... ДА ЗАЩИТАВА "ЧЕРВЕНИТЕ МОНОПОЛИ" И ДА ОСИГУРЯВА РАЗВИТИЕТО НА ОЛИГАРХИЧНИЯ МОДЕЛ--ПО РУСКИ ОБРАЗЕЦ!ЧЕРВЕНИТЕ МОНОПОЛИ, СЪСИПВАТ СРЕДНИЯ И ДРЕБЕН БИЗНЕС И....ПРАВИ ХОРАТА БЕЗРАБОТНИ , ГЛАДНИ, ОТЧАЯНИ И .....ЖИВЕЕЩИ В МИЗЕРИЯ! ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ ОТ ЕРД И ЗАЩИТНИЦИТЕ НА АЕЦ-БЕЛЕНЕ.....ПРАВЯТ ТОЧНО,ТОВА...ОГРАБВАТ НАРОДА И ГО ДОКАРВАТ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА!ЛЪЖАТ ВИ
280
5
 
17
 
! Отговори
попа преди 13 години
Гоце, ми досега 8 години да не си спал случайно че чак сега ги виждаш? Ипо-точно, какво направи ти за да не е това така? Нищо. Кажи му ченге и не го обиждай повече. Пфу.
279
2
 
6
 
! Отговори
u4indolskiq skopec преди 13 години
GOCE,TI SI NA RABA NA OT4AQNIETO DORI POVE4E OT KOSTOV
278
2
 
15
 
! Отговори
Кулеков преди 13 години
Навремето бях казал - "Сънувам, че живея в *** виц."След такива изказвания се сещам за поговорки от типа "ни лук ял, ни лук мирисал" или филми от рода на "кацнал на едно дърво", "ни чул, ни видял".Абе Пурко, спомни си за достойните мъже на България. Единия - депутат от Добруджа, се застреля от ненавист към чудовищната ви наглост и поквара, другия върна властта и умря от срам, заради жалката ви партийка и стрес от проявите на сина си Кирчо. Ти също си кърмен от българка, жалко че само отрова.
277
3
 
11
 
! Отговори
Деян преди 13 години
Арогантен ***! Бъди благодарен, че тези 26% за които говориш нямат куража да щурмуват всички власти, защото със сигурност са повече от вас - арогантните управляващи. Като добавим към тези 26% и полиция и армия, които са на ваше подчинение, но също са освирепели заради ниските заплати..., просто Г-н Президент бъдете благодарни, че нямат куража да ви сринат. Артогантно създание.
276
5
 
13
 
! Отговори
пет преди 13 години
Интересно как нашият президент използва всеки един случай да закове пиронче в ГЕРБ с цел спекулация и извисяване в предстоящите избори.г-н Първанов,през изминалите години на вашия мандат , къде бяха критиките към девиянтния живот на българина и защо не упреквахте червеното павителство.Да не би да не ударихме дъното заради примерни политици и дейци.Нима вашата АБВ е законно създадено, като в конституцията е написано , как нямате право на сдружение.Не мислите за благото на народа .ПРОТИВ СЪМ
275
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГОЦЕ .НЕ СТРУВАШ ГОЦЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. НА ЧИЙ ГРОБ ПЛАЧЕШ ГОЦЕ.ИСКАШ ОСКАР ДА СПЕЧЕЛИШ.МНОГО СИ СОЦИАЛЕН БЕ ГОЦЕ.МНОООООГО МИСЛИШ ЗА ХОРАТА.ЗНАЕМ ГО ТОВА.ДА НЕ МИСЛИШ ЧЕ НЕ ТЕ ПОЗНАВАМЕ. ДА ТИ Е.. М.................
274
5
 
19
 
! Отговори
пет преди 13 години
Против Първанов,Лицемер

Спонсорирани публикации