Нека да изчистим боклука!

Започва мащабното пролетно почистване на столицата
Обновена: 9 апр 2011 08:13 | 9 апр 2011 08:12, Красимир Ангелов
424
Нека да изчистим боклука!
Снимка: Булфото

Започва мащабното пролетно почистване на столицата. В подкрепа на акцията, която стартира в 10 часа, ще се присъединят премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Те ще се включат в 11 ч. към акцията на общински съветници и служители от Столичната община и Министерския съвет за почистване на "Ловния парк".

Преди това столичният кмет ще бъде в 10.00 ч. в местност "Юбилейната гора" в ж.к. "Овча купел", където служители от направление "Архитектура и градоустройство" и Столичния инспекторат ще работят по почистване на площите.

Лидерът на БСП Сергей Станишев също ще се включи в почистването на столицата. Още в  9.00 часа той ще започне почистването на градинката около Паметника на Съветската армия в София.

Заедно с него ще се включат членове на НС на БСП, народни представители от Коалиция за България и общински съветници на БСП.

За Студентски град пък е предвидено мащабно почистване, което трябва да започне в 10 часа и да продължи цели осем часа.

Пролетното почистване на София започна на 4 април и ще продължи до 21 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
400
7
 
12
 
! Отговори
Леле преди 13 години
Значи софиянци една част чистят , другата (тая от село) си отива на вилата. Масово скачат ,че плащали данъци и затова нямало да чистят. От провинцията пък реват ,че за тях няма организиран ленински съботник. Те много искат да почистят ,макар че на село било чисто ,ама видиш ли БТВ не иска да се погрижи и за тях. Някои се усетиха ,че междублоковите пространства са им задължение . Други се сетиха ,че останалото е задължение на общината.А за мен. Около нас е чисто и не чакам специален ден за това.
399
4
 
5
 
! Отговори
до Dimata преди 13 години
Ето заради такива ограничени хора като теб този народ страда и ще продължава да страда. Винаги ще гледат да се изцепят някъде с приказките си. Само в България може да го има това мислене "Ама защо еди-къде си, а не в моя град/село". Ами излез и почисти, какво, bTV ли чакаш да те организира?!
398
6
 
9
 
! Отговори
Митков преди 13 години
Колко са прости повечето тук...значи щом плащаме такса смет, значи не трябва да правим нищо. По планините и язовирите няма как да чистят. Но от *** човек няма по-страшно. Селяните е.аха майката на всичко. Сигурно и като се храчиш или секнеш на улицата, пак друг трябва да чисти. Селяните просто съсипаха София. А надолу четох, че по селата било чисто. Навсякъде има сметища около реките и поляните, изхвърля се всичко, от гуми до тухли. Това е гавра, която я има само в държави от третия свят.
397
3
 
19
 
! Отговори
хасан преди 13 години
Искрени поздрави на всички, които днес хем поспортуваха, хем свършиха невероятна работа като изчистването на околоблоковото пространство и парковете, на всички други лентяи, ами радвайте се на почистеното и другия път преди да си хвърлите смрадливия фас, се сетете за всички тези които днес чистиха
396
2
 
3
 
! Отговори
RAMBO-PARVA KRAV преди 13 години
DA IZCHISTIME BOKLUKA OT PRAVITELSTVOTO KOITO SA GEIOVE,PEZEVENTI,ILI OBRATNO PRAVITELSTVO.TOVA PRAVITELSTVO NA PROSTITUTKITE NA GERB ISKA DA NAPRAVI PREZIDENT NA GERB PROSTITUTKATA ZARA MODELKATA,NARODE DA VI E CHESTITA PROSTITUTKATA PREZIDENT OT GERB,I PAK HODETE DA GLASUVATE ZA PEZEVENTITE OT GERB.TE SHTE VI OPRAVIAT.
395
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бочко с пръчка със пирон,Шета из гората.Боцка вестници, найлон,И ги пъха във торбата.Данка яхнала метла,По алеите прелита.Пръчки, чашки и листа,Всичко на купчинки смита.Тъй минава този ден,Някой после топка ще си рита.А народа уморен,Утре пак след него ще замита.
394
0
 
6
 
! Отговори
пембян преди 13 години
Защо да се почиства инцидентно ? Трябва да притежаваме култура за спазване на хигиенни навици - както лични,така и обществени.
393
7
 
5
 
! Отговори
зелен преди 13 години
Пичове, не е толкова сложно - ако не си изчистим сами, никой не може да ни е крив, че живеем в мръсотия. Така че евала на всички тия хора, които бяха на вън (и от съседите ми имаше доста, което значи, че живея с хубави хора). Евала и на Бойко, и на Фандъкова, и на всички, които се включиха.
392
3
 
5
 
! Отговори
jr0 преди 13 години
Къде прочете че "уж инициативата е национална" ??? Хващай лопата и ръкавиците и започвай около твоят блок/къща/парк и т.н. дори и да не е в "Софията" - не ти е нужна инициатива. Аз сега се прибирам от почистването ... Доста се изрина , има и за утре :)
391
1
 
2
 
! Отговори
turcin преди 13 години
oh mutro ey sega te spipvam po ipto i te pravya rezak da te vidya kakva si mi svinya glupav debel puyak parvo turcite da iz4isti6 iska6 a po princip balgariya ako be6e samo sofiya razbiram no tam ne e cyala balgariya taka 4e tova sas bokluka e svarzano sas upravniite ne sas horata i vav evropa hvarlyat *** po pati6tata no ima hora koito go 4istyat a pri nas obratnoto hem hvarlya6ti hem nyama i koy da go cisti
390
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Dima, neka wseki pochisti grada, kadeto jiwee. Neka pazim chisto, kadeto i da sme po sweta.Neka uwajawame prirodata, horata i sebe si.
389
7
 
9
 
! Отговори
Dimata преди 13 години
Много неприятно впечатление ми направи "Да почистим София" Ама България не е София все пак. Навсякъде живеят хора, нищо че София е най-***. Все пак сме една държава. Днеска може да си от Пловдив, утре от Казанлък, после от София или Варна. Малко е глупав подобен лозунг според мен след като инициативата е уж национална. Явно покрай турсите серияли БТВ съвсем се отнесли към Босфора.
388
6
 
2
 
! Отговори
fretko преди 13 години
А бе какво ви вълнува кого къде показали, няма такива елементарни хора(не всички). Природата от коя партия е????? Виновна ли е, че и тема за почистване се коментира като политическа, че само плямпаме и не правим нищо. Искате да седите сред ***, децата ви да няма къде да излязат да играят??? Така е, търси виновни и ти все се чувствай прецакан, а пък те *** нека си стоят, всички сме мн принципни... Простотията ще ни умори, нищо друго..Браво на останалите!!
387
5
 
3
 
! Отговори
до смешко мутрешко преди 13 години
Мутра ли си къв си я се скрий бе ***, знаеш ли колко ги обичам такива анонимни мутри като теб, вместо да стоиш пред компа и да даваш акъли излез и почисти поне пред увас
386
0
 
4
 
! Отговори
познай кой преди 13 години
Вярно ли е че БТВ са автор на инициативата?Питам,защото чух как кметицата им благодари за това, че са приели да бъдат лице на тази инициатива.И за това ли трябва да се лъже?
385
6
 
10
 
! Отговори
приятелят преди 13 години
Аз няма да чистя. И без това други ще изчистят вместо мен. Ще си се излежавам вкъщи вместо това.
384
5
 
6
 
! Отговори
za 382 преди 13 години
Свирко, такса смет отива за извозването на *** от контейнерите. Ама вие ***, още си хвърляте *** от прозорците в найлонови торбички. И него ли искапш да ти изчистят без пари ??!?!
383
4
 
10
 
! Отговори
софиянец преди 13 години
чукайте минуси *** чугунени, нямате ъкъл за 5 копейки.. Тиквата си спази обещанията само към любимите му роми, сега им прави крос-субсидиране - с едната ръка работни места чрез мафийката му за *** - от друга помощи за "самотните" майки с по 15 чавета...като си *** е за цял живот - скотове...
382
2
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 13 години
нека всичкият събран *** бъде ситуиран пред СГО и нека самоковската превъзходна заедно с Тиквата прережат на този фон лентата на завода за ***...
381
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На всички меързеливци, лапайте си *** и си ги тъпчете у големите усти