10 катаджии + 240 мин = 250 проверени автомобила

Акцията е в изпълнение на българо-холандски проект
Обновена: 12 апр 2011 13:28 | 12 апр 2011 13:28,
79
10 катаджии + 240 мин = 250 проверени автомобила
Снимка: Булфото

За четири часа 10 полицаи от Стралджа провериха 250 автомобила в района на пътен възел Петолъчката.

Акцията се провежда в изпълнение на българо-холандски проект за обмяна на опит, с фокус осигуряване безопасност на пътя.

Холандското ноу-хау изисква спиране между 5 и 10 автомобила за проверка едновременно, вместо по един, а контролът на всички документи отнема максимум 10 минути.

Акцията е съобразена и с разпоредбите на Шенген при проверка на МПС.

Основното в контрола е техническата обозначеност при автомобилите, наличие на застраховка „Гражданска отговорност“, техническа изправност на возилото, наличие и използване на предпазни колани.

Равносметката от операцията – само 8 водачи на автомобили са били в нарушение на Закона за движение по пътищата.

Според стралджанските полицаи холандският опит е добър, но по-трудно изпълним при български условия заради необходимостта от допълнителна отсечка от пътя, където да се разполагат т.нар. широкомащабни пунктове за проверка и поставяне на отличителните знаци на операцията.

Проверките на пътя по холандския метод ще продължат и занапред.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
3
 
! Отговори
шофьор преди 13 години
Само хубав и приятен спомен ще им остане на българите,как свободно и безпроблемно са си пътували по пътищата,без страх че има има кой да ги спре и за най малкото нарушение да бъдат солено глобени, преди да дойде правителството на ГЕРБ.За последните два месеца, съм спиран,проверяван и пробно рекетиран от мислещите се за господари на пътищата катаджий,много повече пъти, отколкото за последните пет години преди 2009г.
77
2
 
2
 
! Отговори
до 75 преди 13 години
Същата работа. Шофьор съм от 2004 г. Средно годишно минавам по около 20 хил. км. От 2004 г. до сега имам два акта (за които си бях виновен) и един фиш (за който не бях, ама айде). За 6 години са ме спирали общо, не повече от 5-6 пъти за проверка. Последните две години не са ме спирали нито веднъж. Рушвет не съм давал.Не разбирам, аз ли съм най-големия късметлия на света, или тези дето все плачат, каква е полицейщина, как ги спират нон-стоп и им "искат" рушвети - нещо не им е чиста работата ?
76
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Станахме полицейска държава, вчера ме спряха на седем места за 15км, когато минавах през Пловдив. Докога с безсмислените простотии???
75
2
 
5
 
! Отговори
Grigorov преди 13 години
Аз като шофьор от 8 години или 200 000км. имам една единствена глоба за пуснати допълнителни светлини (т.н. халогени) на стойност 10 лв. Винаги карам технически и документално изправна кола и спазвам ограничението на скоростта и никога нямам проблеми. Не ми се е случвало, полицай да иска рошвет от мен, след като не е намерил неизправност! Истината е че, народа е беден и масово се карат технически и документално неизправни коли. След като не ви харесват рошветите, спрете да го давате ... !
74
6
 
5
 
! Отговори
fsb преди 13 години
ама кво са ви виновни куките бе, като не искате да им давате рушвети, плащайте си глобите в кат на километричните опашки или не правете нарушения! Плачете все едно насила ви ги взимат. Аз като се издъня си палщам 20те лева с кеф, иначе - 100лв, контролни точки и часове на опашката....
73
5
 
3
 
! Отговори
1234 преди 13 години
Това са тапотий до ший онзи ден се върнах от Холандия полицаи по пътищата няма всичко се реголира от камери
72
3
 
4
 
! Отговори
ор преди 13 години
Дааа! Хората нямат пари и не си плащат "Гражданската отговорност" и ГТП. И колите ще си бракуват, тогава и данък МПС няма да вземе управата. Малко от тези хора, главно служители на МВР защото могат да избегнат санцията, ще бъдат установени при проверки на пътя. Пак поставиха каруцата пред коня! Доходите, доходите увеличете!
71
4
 
7
 
! Отговори
Neon Knight преди 13 години
КВООООООО????!!!!! Тулуми като тоя на снимката щели да прилагат холандски опит???!!! Не знам как изглеждат холандските пътни полицаи, ама едва ли са като тоя глиган, с който е илюстрирана статията!!!
70
1
 
2
 
! Отговори
Шофьор преди 13 години
трябва да бъде всичко рухва! Водачи много Шофьори малко! Държава и Закони почти никакви!
69
1
 
3
 
! Отговори
Шофьор преди 13 години
Съдебна система<->закони за движение по пътищата<->наказания(високи и реални)<->контрол над участниците в движението (с патрули, камери и др.)<->толерантност и отговорност на участниците<->ЖИВОТ. Ако ТИ караш безумно и не цениш Живота си и Живота на другите, понасяш си доказаното нарушение, глобяват те солено, съдят те ако трябва, ще метеш улиците(обществено полезен труд), но ще си ЖИВ и няма да отнемеш ЖИВОТА на някого. Не случайно стрелките са двупосочни, ако едно от изброените не е това което
68
2
 
4
 
! Отговори
Stany преди 13 години
3000 лв : 10 полицаи = 300 лв на калпак. Хората за толкова работят на месец, а те ги изкарват за 4 часа.
67
3
 
11
 
! Отговори
лллллллллллл преди 13 години
катаджия под 100 кила няма.все са охранени шкембелии готови да ти вземат и стотинките.веднъж съм давал 4 лв на стотинки и веднъж 7 лв.и ги взеха .под 6-7 хиляди на месец не падат тези мили блюстители на реда по пътищата.
66
2
 
7
 
! Отговори
4с4с преди 13 години
Тука в ***,голема скука,основните новини и теми за раздумка са Милиционерите как стрижат глупаците и *** как си живеят на гърба на глупаците...с две думи всички си го слагат на себе си и после викат...А *** що..така??
65
4
 
9
 
! Отговори
+++ преди 13 години
10 катаджии + 240 мин = 250 проверени автомобила=150 неизправни х 20 лв рушвет= 3000 лв
64
2
 
7
 
! Отговори
tarikat преди 13 години
Вчера ,докато пътувах от Сливен до Летище София ,за няколко часа преди да замина видях поне 7 патрулки ,включително последния радар на Цариградско ,чак стойка имаше.....Само дето гадинките кобрата ми ги лови от 3км........
63
3
 
11
 
! Отговори
Дончо преди 13 години
Кога ще проверяват и килограмите на катаджиите? Че и на всички полицаи, като клекнат, не могат да станат. Това ми било полицаи, не могат 20 метра да пробягат
62
2
 
20
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Тия така ще се нагушат от рушвети! Нищо не се е променило в тази полиция!1. В Симеоново няма влезнали случайно и по-важното, такива по показан успех!2. За редови полицай също влизането става само с връзки и пари! 3. Сегашните ченгета са роднини на бившите милиционери!!!4. Никой не е проверявал имотните състояния на по-висши полицати!5. Няма система за ПРОЗРАЧНОСТ при приема в полицията!
61
1
 
15
 
! Отговори
:) преди 13 години
само трябва един банкомат да се монтира наблизо :)
60
1
 
9
 
! Отговори
StereoTip преди 13 години
в кои професии майките са най-популярни и обичани? - катаджия и футболен съдия
59
5
 
13
 
! Отговори
Онанимен преди 13 години
На мен ми е интересно кога ще ще почнат да спират селяните с китайски ксенони на олющени рефлекторни фарове? А също и аграриите които палят и фаровете за мъгла по всяко време?