10 катаджии + 240 мин = 250 проверени автомобила

Акцията е в изпълнение на българо-холандски проект
Обновена: 12 апр 2011 13:28 | 12 апр 2011 13:28,
79
10 катаджии + 240 мин = 250 проверени автомобила
Снимка: Булфото

За четири часа 10 полицаи от Стралджа провериха 250 автомобила в района на пътен възел Петолъчката.

Акцията се провежда в изпълнение на българо-холандски проект за обмяна на опит, с фокус осигуряване безопасност на пътя.

Холандското ноу-хау изисква спиране между 5 и 10 автомобила за проверка едновременно, вместо по един, а контролът на всички документи отнема максимум 10 минути.

Акцията е съобразена и с разпоредбите на Шенген при проверка на МПС.

Основното в контрола е техническата обозначеност при автомобилите, наличие на застраховка „Гражданска отговорност“, техническа изправност на возилото, наличие и използване на предпазни колани.

Равносметката от операцията – само 8 водачи на автомобили са били в нарушение на Закона за движение по пътищата.

Според стралджанските полицаи холандският опит е добър, но по-трудно изпълним при български условия заради необходимостта от допълнителна отсечка от пътя, където да се разполагат т.нар. широкомащабни пунктове за проверка и поставяне на отличителните знаци на операцията.

Проверките на пътя по холандския метод ще продължат и занапред.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
8
 
10
 
! Отговори
БРАД МИТ преди 13 години
ЩЕ КАЖА НА ВСИЧКИ КОМУНИСТИ ДА МИ ГО ДУХАТ
57
5
 
2
 
! Отговори
Nasty преди 13 години
Чък Норис използва нощна лампа, не защото се страхува от тамнината, а защото тъмнината се страхува от Чък Норис.
56
4
 
8
 
! Отговори
БРАД МИТ преди 13 години
Навремето когато ходихме на селскостопански бригади от училище ни казваха "Драги ученици ще работите на акорд , колкото повече наберете ябълки толкова повече пари всеки от вас ще получи" . И аз *** се вързах на ком. глупостите. Работих като обезумял и накрая oтговорника на бригадата ми рече -Ти какво искаш бе... ако дам на тебе повече пари ,Пешко и Данчо трябва да вземат по малко - а Пешко и Данчо си павкаха цигарките докато аз се гърбих да бачкам с надеждата че ще си искарам пари за море...
55
12
 
10
 
! Отговори
ръП преди 13 години
Глоби по 2000 лева, бензина по 20 лева за литър, каторга за каране в пияно състояния, разколачване на таралясниак паркирал неправилно и публичен линч на шофьор лафещ по GSM-a. Само така ще има ефект при бг шофьорите имащи се за съваршенни и безсмъртни.
54
4
 
14
 
! Отговори
123 преди 13 години
Ок.Голяма сте работа!Сега уволнете останалите да не им плащам заплатите дето дремят!И без това сме с най много куки в цял ЕС,че и извън него!
53
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
10 юнака хванали 8 нарушителя!!!! Сценарий за КуКу2!
52
5
 
7
 
! Отговори
Ефективност преди 13 години
3 на 1000 три промила! дали са скрити в храстите или са плъзнали като таракани все тая. Само ламтят за "солени" глоби за заплати за ранно пенсиониране, за дрехи, за обувки и какво ли още не, а резултат 3 промила. За какво служи пътната полиция? - да констатита нарушения или да предотвратява трагедиите на пътя? Тулумбаджийска работа. Явно при тази ефективност спокойно може да се намали състава на милиционерите 1000 пъти
51
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този на снимката май се придвижва с търкаляне.
50
4
 
1
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 13 години
По холандски, може и да си направя 2-3 дръпки от "холандеца" пред биволския поглед на ушатите...и както се казва в статията - "по холандския метод ще продължат и занапред..."
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Повече от половината арести в страна са незаконни, поради това че полицайте незнаят че са задължени да прочетат правата на задържания.В нормалните страни за това нещо задържания може да усъди полицията, но тука няма такова нещо.Тука първо се гледа от какво може да се прави пари и след това какви са реалните задължения на полицаите.
48
5
 
20
 
! Отговори
Machiavelli преди 13 години
Нека спират прасетата, *** няма да получат и стотинка от мен.Колкото и малко пъти да съм бил наистина в нарушение, толкова и не съм бутвал на тия ***. Предпочитам да ми напишат фиш и да ида да си го платя.По-голямото прасе е тоя дето бутва на прасето. Жалко, че всички са свикнали с тъпата фраза "ай напрайм нещо по-въпроса", това е нивото на българина.
47
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а ти искаш и тук така :) ти си с шапка на главата май :)
46
7
 
18
 
! Отговори
taka преди 13 години
в Испания затвориха цял мост, на който бяхме над 1000 коли и ни проверяваха около 2 часа. никой не посмя гък да каже
45
6
 
8
 
! Отговори
как, как? преди 13 години
Странно, до колкото знам в ЗДвП пише, че ПП КАТ нямат право да ви спират без причина, освен по изключение...Значи са спрели 250автомобила за 240минути по изключение. Също нямат право да спират повече от 3 МПС едновременно, холандците да си спират колкото искат, ама да не учат нашите на още повече тарикатлъци.
44
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Виждам го това всяко лято в Холандия
43
3
 
8
 
! Отговори
Кунев89 преди 13 години
Господата стралджански полицаи са умрели от яд, че вместо да си правят далаверите са ги пратили на петолъчката в акция!Много добре ги знам какви са в Стралджа...хич ама хич не сам по акциите, а по рушветите!
42
3
 
2
 
! Отговори
нр. 40 преди 13 години
нр. 40 Пипи със сигурност е плондир от бранша, защото нещо май се плаши по тоя начин да не му секне метода-"и ко ша праим ся"!
41
4
 
22
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
ПО-ДОБРА ИДЕЯ!!! ХОЛАНДЦИТЕ ДА НАПРАВЯТ СЪВМЕСТНА АКЦИЯ С ВСИЧКИ ОТ КАТ И ДА СЕ КАЧАТ НА ПО ЕДИН ВАЛЯК, КАТО ВНИМАВАТ ДА НЕ ПРЕВИШАТ СКОРОСТТА, ДА ЗАПЪЛНЯТ ВСИЧКИ ДУПКИ ПО УЛИЦИТЕ!!! НООО ЗА ТОЛКОВА МНОГО ДУПКИ, МАЙ ЩЕ ТРЯБВА ДА ВИКНАТ И ПОЛИТИЦИТЕ НА ПОМОЩ!!!
40
13
 
7
 
! Отговори
Пипи преди 13 години
*** холандци отбиват едновременно например 20 коли и една по една ги проверяват за документи, колани (пълна малоумщина защото имаш време да си сложиш колана) и други простотии. Нашите катаджии веднага като папагали и те. А това, че ми губят времето да вися да чакам да проверят другите - хич не ги е еня. Моля някой висшестоящ над КАТ (Главна дирекция "Охранитена" да им забрани тази абсолютно неприемлив за нашите условия метод на контрол.
39
7
 
20
 
! Отговори
StereoTip преди 13 години
а по албанското ноу хау - 240 прегазени катаджии за 10 минути