Две нови обвинения срещу Лечков

Според прокуратурата сливенският кмет е сключил неизгоден за общината договор
Обновена: 18 май 2011 21:45 | 18 май 2011 20:08,
28
Две нови обвинения срещу Лечков
Снимка: Булфото

Окръжна прокуратура Сливен повдигна нови две обвинения срещу кмета на Сливен Йордан Лечков. Според прокуратурата сливенският кмет е сключил неизгоден за общината договор, с което е ощетил града с над 571 хиляди лева.

Предмет на сключеният през септември 2007 година договор е подмяна на водопроводната мрежа в квартал „Дружба“. Изпълнител на поръчката е Гражданско дружество „Стройинвест“, представлявано от инж. Георги Славов, сега кмет на Ямбол. Заедно с Лечков обвинение е повдигнато и срещу още две лица.

Още по темата
Това са Елеонора Христова, юрист на община Сливен и Стефко Шевкенов, извършващ инвеститорски контрол на обекта. Единият е обвинен за престъпление по служба, а другият за злоупотреба със доверие, заради съзнателните му действия срещу интересите на общината и произтичащите от това щети за над 659 хиляди лева. 

Второто обвинение срещу Йордан Лечков е за опит за оказване на  принуда. През март и април 2009 г. кметът на Сливен е направил опит да принуди директора на данъчната администрация в града Петко Дюлгеров да спре извършвана ревизия на ГД „Спортпалас“, с управител Диана Лечкова, сестра на сливенския кмет и да укрие ревизионен акт на „Булгейт“ с управител Радостин Русев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
гербер преди 12 години
Лечков си плаща нагоре и ГЕРБ го покриват и го подкрепят в кражбите, така ще е докато може да си превежда пари от общината към неговите фирми, ако не стане кмет е пътник, залогът е голям затова е способен на всичко
27
0
 
1
 
! Отговори
Balkan преди 12 години
Posle horata s kakvo da se zanimavat ?
26
1
 
4
 
! Отговори
Хехехе преди 12 години
От *** като Лечков какво можеш да очакваш. Колко ли мозък може да има един ритнитопко. Че даже и отборът си Сливен провали и сега изпада, завинаги и безвъзвратно. Винаги съм знаел, че е ***. Но жителите на Сливен са още по-голямо село, щом са го избрали.
25
0
 
8
 
! Отговори
Седмица Сливен преди 12 години
1.УЧИЛИЩЕ Успех 3.20 /поради факта, че не може да мине с 2 !/Извод за бъдещето му всичко с което се захване ще бъде доведено до пълна разруха и фалит.2.СПОРТ - ФУТБОЛ -в гр. Сливен фалит -в Германия изгонен - фалит-във Франция изгонен - фалит-Турция - изгонен - фалит-от ЦСКА изгонен - фалит -лишен от състезателни права от ФИФА и с наложена глоба от 200 000 долара фалит.3.БИЗНЕС : Застрахователна компания Зора Инс - фалит Дискотека Империа гр. Пазарджик - фалит Хотелски комплекс на Златни пясъци - фалитХотелски комплекс Елените - фалитДискотека в курортен комплекс Китен - фалитХлебозавод в гр. Ямбол - фалитДискотека в гр. Ямбол - фалитХотел Империа- фалитДискотека Империа - фалитКафе коктейл бар /до магазин Албена/- фалит Кафе коктейл бар /срещу битака/- фалитПицария /бивш ресторант Гера/ фалитПицария / до тенис корта/ - пред фалитРесторант Спортпалас - пред фалитХотел Спортпалас - пред фалит4.ДРУГИ ДЕЙНОСТИ- ФУТБОЛ - ПЪЛЕН ФАЛИТ- ФИРМИ :Промишлено газоснабдяване ООД пълен фалит и задължения за над 13 000 000 лв.КОНСОРЦИУМ ЛТБ - БЪЛГАРИЯ ХГ" ООД" фалит задължения за над 2 500 000 лв.Лукском ЕООД тотален фалит над 1 000 000 лв. ЗадълженияРужа ООД фалит задължения над 300 000 лв.5.ПОЛИТИКА И КМЕТУВАНЕПЪЛЕН ФАЛИТ Наследил Община Сливен без задължения и с над 500 000 лв. средства в касатаСЛЕД 7,5 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЛЕЧКОВ РЕЗУЛТАТА Е ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗА НАД 80 000 000 ЛВ. И СКЛЮЧЕНИ НЕОБЕЗПЕЧЕНИ ДОГОВОРИ ЗА НАД 300 000 000 ЛВ. ТОТАЛЕН ФАЛИТГРАД СЛИВЕН - БИЗНЕС И ГРАЖДАНИ - ФАЛИТ
24
0
 
3
 
! Отговори
Той не е сам ! преди 12 години
ОЛАФ проверява Борисов, Цветанов и Лечков4 януари 2011, 14:36Според сигнала по тази схема са източени над 50 милиона лева от ЕС и националния бюджет Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) е започнала проверка за далавери с обществени поръчки и злоупотреби в Сливен. Проверката е по сигнал и е насочена срещу кмета Йордан Лечков и свързаните с него фирми, получили по втория начин обществени поръчки за над 50 млн. лева. Сигналите са за източване на огромно количество евро и общински пари и са подадени от управителя на Хидросистеми и общински съветник в Сливен Радостин Русев. Според документа "по тази схема се осъществява облагодетелстване и кражба на средства от Европейския съюз и националния бюджет за над 50 млн. лева. Покровители на престъпната дейност са Десислава Танева депутат от ГЕРБ, Цветан Цветанов вицепремиер и министър на вътрешните работи и Бойко Борисов премиер на Република България". В отговора си на този сигнал ОЛАФ пише:Във връзка с всички тези нарушения от страна на огромната по своя мащаб за територията на ЕС организирана престъпна група, стигаща до най-голямо ниво в Република България и нанасяща огромни финансови вреди на гражданите на ЕС и България, ви молим за съдействието за извършването на прозрачно и бързо разследване с цел недопускане на допълнителни финансови злоупотреби, евентуално физически саморазправи и убийства с цел прикриване на следите, водещи към разкриването им.Поставени сме в невъзможност да се обърнем към институциите в България, които не могат да извършат качествени проверки, поради факта, че в организираната престъпна група участват високо поставени служители и политици с имунитет.
23
0
 
6
 
! Отговори
реалист преди 12 години
Няма да го осъдат, нали е приятел на Тиквения. Чадъра е опънат, и ще го пази поне до изборите. Кмета на Ямбол беше осъден, но продължава да краде и да кадрува с наглостта на Винету.
22
2
 
1
 
! Отговори
orlin преди 12 години
dano da ima i drugi tolkova sposobni kmetove i uspe6ni maje kato Le4kov kakto i pri kandidatite za prezident na bg - s uspe6no semeistvo , deca, uspe6en li4en bisnes i uspe6en ob6testven bisnes - publi4no dokazali se hora, koito mogat i znaqt mnogo, rabotqt barzo, to4no i korektno. aman ot bavni i neefektivni ohluvi v darjavnata administracia, ot impotentni maje,deto daje i edno semeistvo nqmat, nito deca... ot nedou4ili specialisti, ot korumpirani mafioti, ot marselivi darjavni 4inovnici
21
1
 
2
 
! Отговори
до naiden преди 12 години
От къде се найде ти Найденчо дето разбираш от работливи и подредени, а пък не разбираш, че си в България и е небходимо да пишеш на нашата хубава Кирилица?Пусто аман от разбиращи!
20
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Dano izgnie v zatvora
19
0
 
6
 
! Отговори
baskervil преди 12 години
Славов - кмета на Ямбол, шефа на Стройинвест, областния лидер на ГЕРБ е подсъдим за незаконен водопровод, като щетата е над 2 милиона лева. За това бе осъден на 5 години затвор. Ученика (Славов) надмина учителя ( Лечков)Защо ли Бойко мълчи????????
18
2
 
3
 
! Отговори
666 преди 12 години
А бе тук има нещо гнило,Прокуратурата всеки месец го обвинява,съда го съди,защо не се каже един път за винаги ,кой е подал жалба до прокуратурата...
17
2
 
7
 
! Отговори
бгкл преди 12 години
Тоя още ли е кмет бе?
16
2
 
9
 
! Отговори
Гоце преди 12 години
Къде е държавата питам аз да вкара този плежив ***?
15
2
 
4
 
! Отговори
slivenski ciganin преди 12 години
leche mai se slagash deto ne ti e mestoto.shte ti vzemem parite shtom imash oshte za davane
14
2
 
4
 
! Отговори
ss преди 12 години
ченгене....
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А общината къде е бляла през това време?
12
4
 
21
 
! Отговори
истината преди 12 години
ПЪРВИЯТ КОЙТО ТРЯБВА ДА МИНЕ ПРЕЗ СПЕЦ-СЪДА И ДА ПОВЕДЕ КОЛОНКАТА ОТ КРАДЦИ И РУСКИ ШПИОНИ Е ГОЦЕ.....А ЦВЕТАНОВ ТРЯБВА ДА ПРОВЕДЕ ЗА АРЕСТУВАНЕТО МУ ОПЕРАЦИЯ---"ТРИПЕР"СЛЕД НЕГО СТАНИШЕВ,МАСЛАРОВА,РУМЕНОВЦИТЕ И ОСТАНАЛИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ БСП.
11
3
 
9
 
! Отговори
az преди 12 години
Как па се не намери някой да го утепе тоя "футболист, за едното плешиво теме за преди 20 години страда толкова народ.
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
стига сте писали за тоя грозник .най после го осъдете.
9
2
 
6
 
! Отговори
ha ha преди 12 години
Пак ли ни занимават с това "късо съединение" аман