Камери бъркат в джоба на катаджиите

За 5 месеца снимките са над 25 хил., актовете – 2002
Обновена: 27 май 2011 17:18 | 27 май 2011 17:18,
93
Камери бъркат в джоба на катаджиите
Снимка: архив Булфото

КАТ ще наблегне повече на видеоконтрола, обяви новият шеф на „Пътна полиция” Богдан Милчев.

По думите му видеоконтролът е един от начините, с които може да се прекрати безпричинното спиране на автомобили.

"С мобилните камери ще се улавят нарушителите, полицаите няма да имат този досег до гражданите и така ще се прекратят корупционните практики", поясни той.

Статистиката сочи, че от началото на 2011 г. камерите са направили 25 472 снимки, последвалите актове са само 2002 броя.

"Това прави под 10% успеваемост", пресметна Милчев и обеща, че до една година ще стигнат успеваемост до 60%.

Според Милчев в КАТ има много раздута структура от гледна точка на началници.

"При структурните реформи ще приложа принципа, че трябва да се профилира дейността на отделните групи", каза Милчев. Ще се създадат групи само за ПТП-та, групи само за подпомагане на движението и т.н.

"Ще наблегнем и на специализирани полицейски операции. Подготвям няколко такива. До няколко седмици ще стартира първата такава операция", зарече се той.

По думите му има около 1500 водачи, които трябва да бъдат намерени и да им се отнемат шофьорските книжки. Няколко хиляди водачи са с присъди и с лишаване от правоуправление.

"Искам пътният полицай да знае, че той е преди всичко полицай и ще работи на пътя все повече за разкриване на престъпността", отбеляза Богдан Милчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Здравейте,другари,господа от Днес бг!Вчера си позволих да ви отправя остра забележка за уличния и каруцарски език,който използвате за заглавия на статиите.Вие ме баннахте!При положение,че позволявате да се мъдрят в коментариите мръсотии като пед...ст,.пу...ка,е...не и тн,кое ви кара да отстранявате моя текст?Понеже сте много обидчиви,когато ви засягат питам и същевременно ви задавам въпроса ЗАЩО НЕ ГО ДУХАТЕ?Ще ви бъда крайно благодарен!
29
0
 
1
 
! Отговори
qqq преди 12 години
Само едно мога да ти кажа - голЕм смЕх.....Извини ме ако си истински идеалист, но не можеш да дадеш гаранции на никого, че именно твоето поколение е по-стойностно. Даже май е обратното, особено ако съдим по количеството чалга на глава :)
28
0
 
1
 
! Отговори
ДО 26 преди 12 години
И ти ли си от будалите спонсори на КАТ.Та те си купиха хотели и апартаменти по Черно Море.
27
0
 
3
 
! Отговори
Калин преди 12 години
камерите .. ги чистят ... милиционера не .. !
26
7
 
0
 
! Отговори
ДО 21 преди 12 години
Ти къде караш , през 2 метра ли има светофари?Я излез от Интернет и ходи да караш кола , ако можеш.
25
0
 
3
 
! Отговори
255 преди 12 години
Да време е да им спрат кранчето - което на дали ще се случи скоро.И време е да махнат сините талони на никому ненужни - само да ходиш да се редиш като откачен че в кой век живеем -плащането може да се случи и по банков път и всичко да ти е он лаин.КОнтрол ниама никаде това е проблема.Въпреки че пак като почне да има трябва да плащаме повече - хех няма да се разминем с 20 лв
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dokato vseki edin shofior ne stane OTGOVOREN sam pred sebesi, kak da kara kolata za da e bezopasno za vsi4ki okolo nego ni kameri, ni milizioneri, ni PARI shte varnat zivota na postradalite. tova e na4in na razsazdavane, koeto mnogo balgari ne iskat da razberat, za6toto misliat, 4e sa dobri 6ofiori i nezagiva6ti. MANTALITET, koito sled god. shte ostavi BG bez naselenie. aide pishete minusi sega. priaten den.
23
2
 
2
 
! Отговори
кой го спонсорира? преди 12 години
Богдан Милчев да каже, него кой го спонсорира!
22
4
 
16
 
! Отговори
катаджия преди 12 години
вижте, знам че сте ядосани и при това повечето от вас с право! Катаджия съм от 3 месеца, млад човек, съм и настина повечето от мойте колеги са закостенели ***, но те са продъкт на една тотолно сбъркана и изкривена система! Вярвам, че като настъпи нашето ново поколение нещата ще тръгнат в правилната посока!
21
1
 
9
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 12 години
Аз спонсорирам камерите, така че мен няма да ме записват.
20
2
 
15
 
! Отговори
boomslang преди 12 години
до МИЛИЦИОНЕР13,А какво ще кажеш вместо камера за скорост на светофара, да вземат да сложат по 1 таймер на всеки светофар, а? *** си като всички милиционери - не да улесним шофьорите, а да видим как да измислим да ги глобяваме. Аман от *** като вас. Сега като почти няма таймери няма всеки път като карам с 50 и рязко да набивам спирачки, щото светва жълто. Ти не ми плащаш после накладки и прочие, нали!?
19
1
 
3
 
! Отговори
smehhh преди 12 години
k'vo mi puka-az nali sum DARITEL....:)Eiii-nqma tolkova sme6na durjava...-mama mu....
18
2
 
6
 
! Отговори
БизнеЗмен преди 12 години
Започнал съм от нулата като обикновен милиционер и постепенно с много хитрост и лукавство станах милионер. Сега имам частен бизнес, а колата ми е в "оня списък".
17
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СКАПАНИ МРЪСНИ ***, ЗАРАДИ ТЯХ СИ СПРЯХ КОЛАТА ОТ ДВИЖЕНИЕ, НЕ СЪМ ПРАВИЛ ЗАСТРАХОВКА, НЕ СЪМ КУПУВАЛ ВИНЕТКА, НЕ СЪМ ПРАВИЛ И ПРЕГЛЕД. ЧАТ-ПАТ СИ КАРАМ КАТО МИ СЕ НАЛОЖИ, АКО МЕ ХВАНАТ И ГЛОБЯТ - ЩЕ ЧАКАМ АКО ТРЯБВА СТО ГОДИНИ ДА МИНЕ ДАВНОСТТА, НО НЯМА ДА ИМ ДАМ И ЕДИН ЛЕВ НА ТЕЗИ ***. АКО ИСКАТ ДА МИ ВЗЕМАТ КНИЖКАТА - ЩЕ СИ КАРАМ БЕЗ КНИЖКА, АКО ИСКАТ И В ЗАТВОРА ДА МЕ ВКАРАТ НЕ МИ ПУКА ТОВА Е МОЯТ ПРОТЕСТ АЙ СИКТИР НА ТЕЗИ СКАПАНИ ИЗНУДВАЧИ
16
2
 
13
 
! Отговори
42 годишен преди 12 години
Никъде по света няма такава организация като КАТ , последно имаше в Сърбия по време на Войните , сега в България е същото.Това се наричат Паравоенни образования - слагат бариера на пътя и проверяват колите , спират те и ти намират кусури , ако протестираш викат Полиция.НО, НО има сделка - плащаш и минаваш бариерата.КАТ БГ трябва да се закрие , навремето при Бай Тошо КАТ регулираше движението и помагаше на хората по пътя.Но при Демокрацията стана по добре от Митница.
15
2
 
2
 
! Отговори
Evil Trin преди 12 години
до КалинКалине, я си включи китарата и изсвири нещо мноо яко. Некъв рок да се разбиеме тука. Да си сцепиме каските, брато.
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бях до голям магазин, който е в покрайнините на града, на 200 метра от табелата на града и тези *** ме глобиха че нямам винетка - ДА ГО Д***Т ТЕЗИ МРЪСНИ ***
13
0
 
21
 
! Отговори
Калин преди 12 години
милиционерите вместо да дебнат левчета .. из храстите . да вземат свършат нещо полезно .. примерно да санкционират общините за безобразните пътища ? а *** то лесно .. нали има *** за стригане .. КОЕ НАЛАГА ДА ГЛЕДАМ ОБЛАТА .. МУТРА НА МИЛИЦИОНЕРА КОГАТО НЕ ИЗВЪРШВАМ НАРУШЕНИЕ? КАКВО ЗНАЧИ ТОВА ПРОВЕРКА .. ТЯХ КОЙ ГИ ПРОВЕРЯВА? КОЛАН СЛАГАТ ЛИ .. ТА МОРАЛ ЩЕ ЧЕТЪТ ... КЪДЕ СПАТ ЗА ОПАСНИ ПЪТИЩА?ЗА ДУПКИ ЗА ЗНАЦИ .. НЕ СТИГА, ЧЕ ИРОДИ .. И СЕ ИЗРАЖДАТ ТАКИВА, ЧЕ И НАГЛИ МОЗЪК ЛЕЯТ!
12
5
 
8
 
! Отговори
МИЛИЦИОНЕР преди 12 години
Трябва да има камери навсякъде - спийд камери на всеки път и светофарни на всяко кръстовище.Даже и с двойно действие - будалата,като избърза да хване зеленото,да го изчатка за висока скорост.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"новият шеф на Пътна полиция Богдан Милчев" е началникът на отдел "Пътна полиция" в столичната дирекция!Истинският началник на "Пътна полиция" е директорът на Главна дирекция "Охранителна полиция", както и ресорният заместник-директор комисар Алекси Стратиев!Ама то не става само с писане, трябва и акъл!