Камери бъркат в джоба на катаджиите

За 5 месеца снимките са над 25 хил., актовете – 2002
Обновена: 27 май 2011 17:18 | 27 май 2011 17:18,
93
Камери бъркат в джоба на катаджиите
Снимка: архив Булфото

КАТ ще наблегне повече на видеоконтрола, обяви новият шеф на „Пътна полиция” Богдан Милчев.

По думите му видеоконтролът е един от начините, с които може да се прекрати безпричинното спиране на автомобили.

"С мобилните камери ще се улавят нарушителите, полицаите няма да имат този досег до гражданите и така ще се прекратят корупционните практики", поясни той.

Статистиката сочи, че от началото на 2011 г. камерите са направили 25 472 снимки, последвалите актове са само 2002 броя.

"Това прави под 10% успеваемост", пресметна Милчев и обеща, че до една година ще стигнат успеваемост до 60%.

Според Милчев в КАТ има много раздута структура от гледна точка на началници.

"При структурните реформи ще приложа принципа, че трябва да се профилира дейността на отделните групи", каза Милчев. Ще се създадат групи само за ПТП-та, групи само за подпомагане на движението и т.н.

"Ще наблегнем и на специализирани полицейски операции. Подготвям няколко такива. До няколко седмици ще стартира първата такава операция", зарече се той.

По думите му има около 1500 водачи, които трябва да бъдат намерени и да им се отнемат шофьорските книжки. Няколко хиляди водачи са с присъди и с лишаване от правоуправление.

"Искам пътният полицай да знае, че той е преди всичко полицай и ще работи на пътя все повече за разкриване на престъпността", отбеляза Богдан Милчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
7
 
12
 
! Отговори
Това е държава преди 12 години
В Гърция отидохме до Атина и се върнахме.Никъде, нито на отиване, нито на връщане не видяхме полицай.1600 км. без никой да спре и да ти иска пари.Няма и камери.Никой не те следи.Отделно и получават много повече пари от БГ.Отделно, че не се заяждат гърците помежду си.
49
4
 
54
 
! Отговори
КОГА ??? преди 12 години
Кога ще видя ПОНЕ ЕДИН акт, съставен НА полицай за :1. Шофиране на личното МПС без да е опасан с колан или2. Шофиране без гражданска отговорност или винетка3. Превишена скорост4. Говорене по телефон5. Неспазване на знаци и маркировка6. Алкохол7. Липса на технически преглед или износени гумиКОГА ? Поне един акт бре ! Заради срама го направете. На 10 години поне един акт, а ?! КОГА ?
48
3
 
14
 
! Отговори
киро преди 12 години
Аз лично съм защитник на КАТ -аджийчетата!!!еми платили са мужду 5000 И 10 000 ЛВ да ги назначат в кат на НЕКОЙ ДЕБЕЛ ОГЪЗНИК с средно образование тип КОМУНИСТИЧЕСКА МУМИЯ и оттам трябва да избиват. ПЪРВО -ЗАКРИВАНЕ НА МВР -ВТОРО ЗАКРИВАНЕ НА СЪДЕБНИТЕ ИНСТИТУЦИИ И И ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ БЕЗ ПАРТИИ И ПАРТИЙНИ *** ТИП ГОЦЕ СЕДЕФЧОВ !И ГЕРМАНСКИ ЗАКОНИ И ГОТОВО !!!!!!
47
1
 
7
 
! Отговори
продължение на пост4 преди 12 години
В случая катаджията е само един регистратор на нарушението и няма никакъв шанс да те рекетира или да ти прости!
46
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колега корупция има защото всичко е много добре измислено--- правиш глобите такива че човека да се мьчи да бутне на полицая и даже да му се приревава като види ,че оня вади актовете и готово --ти какво предпочиташ да дадеш 20--30 и дори 50лв или да дадеш 500 и да ходиш 20-пьти да висиш в кат по опашки измеждудругото в Бг глобите са нереално високи спрямо средните заплати , при този дисонанс всеки ще се мьчи да бутне в подходящ момент,щото иначе трябва да си продаде колата за да си плати глобата.
45
0
 
7
 
! Отговори
АТ преди 12 години
В Турция имах следния случай:Водача беше превишил скоростта с около 25 км.Първата катаджийска кола го засече и след 1 км. втора кола го спря.Поговорихме си малко на развален българо-турски език ите ни обясниха,че още в момента на засичането на нарушението влизаш в масива на пътната полиция и няма мърдане-акта ти го пускат моментално.Няма ,а сега какво ще правим или превишил си с 50 евро скоростта!На другия ден на излизане от Турция,нарушеителя плати акта от 100 лири!В случая катаджията е само ед
44
14
 
12
 
! Отговори
ДО АДМИНА преди 12 години
Коментари писани от Софиянци да се трият , те са научени да карат в Керван , и не знаят правилата за движение по пътищата.Тук се коментира работата на КАТ , а не на светофарите,но магарето си е магаре - само е видяло светофар и НДК.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като бях мальк в нашия град имаше едни големи стационарни радари -- батковците ни ги премахнаха с прашки....
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато не се сложат GPS-устройства и камери в патрулките да се знаят къде са във всеки един момент, корупцията в КАТ няма да спре.ТЕ полицайте като няма ко да правят или нямат някой лев спират зад някой дърво във вкарталите и дебнат за без колан излизащ от някой паркинг или паркиращ или нещо подобно и айде "ами ко правим сега".Както и на магистралите скрити в храстите и дебнат.Корупция има в КАТ щото няма контрол върху полицайте а не че на гражданите им се дават пари ей така.
41
0
 
2
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
Очевидно си зле с ориентацията. Вече споменах, че се налага да пътувам по бул. Европа. Но то е нормално за велик гражданин-столичанин като теб.
40
0
 
4
 
! Отговори
до 17 от 53 годишен преди 12 години
Като бях малък, помня, на бул. Волгоград и бул. Дондуков нямаше светофар, а милицай с бели ракавели, регулираше движението, не, че имаше много коли, ама така беше.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
още по зле или си пернишки *** или нек'ъв бучино-дивотински ***
38
0
 
6
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
Точно така е. И глобите влизат в общинските бюджети, а не потъват някъде в МВР.
37
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господин вътрешен министър,моля покажете колко свои служители сте наказали дисциплинарно за период от една година.Не политическите ви врагове обаче.След това ми говорете за корупция и антикорупция...ако има кой да слуша
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И с камерите всичко е ПОБЬЛГАРЕНО в европата полицая предава дискетата или някакьв носител какьвто и да е на друга институция която преглежда всичко и изпраща поканите , а тука кат те снима кат решава кат те сьди кат прощава с две думи БОГОВЕ ,ама и аз сега много бьрзам да доиде демокрацията....
35
1
 
4
 
! Отговори
до ФФ преди 12 години
Ако знаеш с какво отвращение влизам в така наречения "град"...и съм малко зад Люлин по принцип.
34
4
 
6
 
! Отговори
фф преди 12 години
Вие от Люлин по-добре не слизайте в града
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие в Младост сте добре. В люлин по бул. "Европа" има точно 14 свтеофата от околовръстното до "Орион". Познай дали се случва поне половината да не са ти червени.
32
1
 
18
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 12 години
Истинските престъпници по пътищата са със зелени жилетки и се возят в патрулки...Сега след като ги знаете - идете и ги арестувайте...
31
0
 
2
 
! Отговори
boomslang до 27 преди 12 години
Явно ти си този, който/която не шофира. Ако си идвал/а поне веднъж в София, ще знаеш, че има доста повече светофари от другите места. За да излезеш от Младост например до цариградско имаш 5 светофара... Сам/а си прави изводите... И да ти кажа, доста е изнервящо, като всеки път спираш на жълто. На третия вече се изнервяш, минаваш и после си хващаш зелено.