Пребит е пазачът на джамията в София

Мъжът е открит в безсъзнание и облян в кръв
Обновена: 12 юни 2011 17:42 | 12 юни 2011 16:20,
619
Пребит е пазачът на джамията в София
Снимка: Булфото

Пазачът на джамията в София е бил пребит в неделя преди сутрешната молитва, съобщи пресслужбата на Главното мюфтийство.

Според информацията от мюфтийството, цитирана от БТА, 20 минути преди сутрешната молитва неизвестни прескочили оградата на джамията, пребили пазача, изпочупили охранителната кабина и нахлули в джамията.

Богомолци открили пазача в безсъзнание и облян в кръв. Мъжът е в „Пирогов”, а полицията разследва случая, пише в съобщението.

Престъпленията от омраза, актовете на ксенофобия и ислямофобия нараснаха драстично през последните месеци, заявяват от Главното мюфтийство.

След сблъсъка на привърженици на „Атака” и молещи се пред джамията на 20 май, мюсюлмани са били нападани няколко пъти на същото място.

По информация на МВР пазачът е 27-годишен. Сигнал за инцидента е бил подаден около 5.00 часа в полицейско управление в София.

Полицаите установили, че е счупено стъклото на кабината на охраната и е разбита входната врата на джамията. Не са установени липси в в мюсюлманския храм.

Мъжът е прегледан в „Пирогов” и е освободен за домашно лечение.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


619
Още по темата: баня баши джамия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
495
5
 
4
 
! Отговори
?????? преди 12 години
589,ти *** ли си или само се правиш на такъв? Я се поинтересувай колко християнски мисионери са били убити и затворени само през последните 20г. в 3те страни,които ти изброих. Ако прибавиме Индонезия,Судан и всичките ви талибански държави-няма да ни стигне целия ден.
494
2
 
1
 
! Отговори
FBI преди 12 години
Димитър Попов: 2 млрд. долара изчезнаха от държавния резервБившият министър-председател е убеден, че някъде има списък на хората, получили куфарчета между март и декември 1990 гПоне два милиарда долара са били откраднати от държавния резерв на България от март до декември 1990 г., когато управляваха двете правителства на Андрей Луканов."Минаха през куфарчетата. Това бяха парите от валутния резерв.На някои чувствително им се напълниха джобовете", каза в интервю за Би Ти Ви бившият министър-председател Димитър Попов."За осем месеца, от валутния резерв изчезнаха 2 млрд долара", каза Попов, който е убеден, че има списък за тези пари и е ясно кой ги е получил. Много малко от тях са се върнали обратно в страната.Бившият премиер съобщи, че в момента получава 400 лева пенсия и не съжалява, че зад него са минали такива огромни суми.
493
11
 
5
 
! Отговори
до 585 преди 12 години
Все търсите отчаяни опити да защитите глупостта си ! Къде в Турция е забранена християнската религия ?!И къде в Бг. се проповядва исляма на улицата ,да не би да са дошли пред вашата къща и да се молят на улицата ?! Друг е въпроса ,че в двора на джамията или пред джамията го правят ,все пак това е мястото където трябва да се молят , ако не ти харесва не стой пред джамията !Освен това вече няма и високоговорители ! Какво искаш повече !Нали знаеш поговорката за вола,който рови?
492
0
 
5
 
! Отговори
......! преди 12 години
583 не забравяйче половината от тези 2мил. са от вашите хора и повечето от тях отидоха на Запат, а не в прехвалената ви турция.........!
491
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Predi 10 noemvri 1989 godina Balgaria e imala van6en dalg nad 10 milirda dolara
490
1
 
1
 
! Отговори
prestapnici преди 12 години
Bagari okradoha Balgaria , a ne drugi na4elo s Andrei Lukanov
489
1
 
18
 
! Отговори
?????? преди 12 години
581,може ли християнин да отиде в турция,Кувейт,Саудитска Арабия и да проповядва Исус Христос на улицата без да бъде затворен или убит на място? Каква толерантност искате от другите към вас, след като самите вие сте си едни примитивни диваци.........
488
0
 
1
 
! Отговори
KRADCI преди 12 години
Te parvo si OKRADOHA sobstvennata Darjava , a sega se 4udat kakvi ZLUMI da paravat , eto i otkradnatite pari ot Darjavnia Rezerv :От казаното от Чудомир Александров пред Коритаров излизаше, че май не се е налагало да бъде свалян Тодор Живков заради натрупан външен дълг от над 10 милиарда... Странното бе друго, че един толкова високопоставен политик, който е бил не друго, а вицепремиер в правителството на Луканов, ту не знаеше точния размер на валутния резерв, ту пускаше на публиката някакви цифри. Както се прави в кръчма, на маса...В крайна сметка по случая с изчезналите 1 млрд и 700 млн щатски долара удари гръм - във високите етажи на властта се усети някакво раздвижване и толкова. Документите по случая бяха пратени на Главна прокуратура два пъти - веднъж от мен, след излизане на материала и втори път от парламентарната Комисия по корупция. Резултатът бе нулев. Никой не пое нещата, никой не извърши прокурорска проверка - даже и след приключилата на 4 май 1993 ревизия на банката. Тодор Вълчев, Андрей Луканов, депутатите от Комисията за корупция се съгласиха, че е имало износ на такива пари и че след изчезването им са били спрени плащанията по външния дълг...
487
4
 
1
 
! Отговори
Тинче преди 12 години
Не се занимавай с глупости , а върви си учи уроците ! "Заграбвали сме Бг. откакто е свободна "?! Моме ти нямаш ли очи да видиш кой ограбва Бг.?! Българин българина ограбва , както турчин не го е грабил ! Сами се унищожавате ,затова от 20г. насам над 2 млн. души напуснаха страната , защото българина като почне да краде ,не признава никой ,не плаща заплати и пр.
486
0
 
3
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Вие сте изпълнени с омраза и злоба. Подло, лицемерно и мазно показвате "добро" лице, но всъщност провокирате и само търсите повод да заграбите България, като се представяте за жертви. Това е целта ви откакто България е свободна и тази омраза се предава по кръвен път.Запомнете едно: Бог е един за всички и Той вижда кой върши зло. "Ръката Му отдава всекиму дължимото". Вие, турци, сте следващите.
485
2
 
2
 
! Отговори
до Тинчето преди 12 години
Христинче , лошото е ,че така сте възпитани ! Когато човек казва истината и тя не ви изнася , за вас този човек е или "*** или провокатор"! Защо навсякъде по света хората изповядват свободно религиите си , а само при вас не е така , вие ли сте най-големите "тарикати и отворковци"?!
484
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 12 години
579-и:Ти или си *** или си провокатор.
483
3
 
0
 
! Отговори
До 578 преди 12 години
*** , Тино , ти кво искаш *** ! Хем са родени тук ,хем нямат право свободно да изповядват религията си ,хем пък нямали да разделят страната ?! Ще я разделят ако трябва ,не станаха ли българите много нагли и нахални ,да се месят кой каква религия изповядва ?! Защо в Турция никой не пречи на християните ?!
482
0
 
4
 
! Отговори
Tina преди 12 години
До 577:Посмей, куче, и някоя нощ ще легнеш и няма да се събудиш.
481
9
 
1
 
! Отговори
щом не можем преди 12 години
да живеем свободно и мирно в ктраната ,в която сме се родили , тогава да разделим страната ,ние си взимаме Лудогорието и Кърджали ,а вие останалата част ! Не е възможно някакви *** дето дори и дупетата си не мият след голяма нужда /а само ги бършат и мръсотията остава в гъзовете им/ да ми казват каква религия ще изповядвам !
480
4
 
1
 
! Отговори
волът преди 12 години
рови ,рови ,а пръстта на гърба си хвърля ! Та такава е работата и на "чистите българи" ,дето не се знаят и те самите какви са !
479
6
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Ефендилер...,- ПРЕИГРАВАТЕ...!!!- АКО ПРОДЪЛЖАВАТА С ПРОВОКАЦИЙТЕ..., ЩЕ ВИ "ПОДГОТВИМ" ЗА "ПАЗАЧИ" НА СУЛТАНСКИЯ ХАРЕМ...!!!- АКО РАЗБИРАТЕ КАКВА КАЗВАМ...!!!
478
3
 
4
 
! Отговори
......! преди 12 години
Това си е постановка на ДПС-насъскват си електората.....!
477
1
 
12
 
! Отговори
АААа преди 12 години
Не може така!Няма човек дето да обича да е бит. Самата постъпка е отвратителна. Какво е виновен пазача? Какви са тия *** примери за Египет , Иран или на другия край на Вселената???! Тук е България и за нас самите това е срамна постъпка. Какво ще промени пазача? Ще намали звука или ще разгони молещите се??? Що за тъпотия?За мен тук изобщо не става въпрос за религия , а за човешка агресия насочена където и да е ,омраза и купища простотия!
476
2
 
7
 
! Отговори
45 преди 12 години
тогава Българина ще гледа с лошо око иначи обикновените мисиолмани не ми пречат трябва да се приеме закон ако една джамия прютява и подкрепя ислямисти да се маха ако се докаже естествено .аз обичам държавата си и мразя политиците си дай боже някой ден да имаме по подредена държава и хората да не бягат .