Пребит е пазачът на джамията в София

Мъжът е открит в безсъзнание и облян в кръв
Обновена: 12 юни 2011 17:42 | 12 юни 2011 16:20,
619
Пребит е пазачът на джамията в София
Снимка: Булфото

Пазачът на джамията в София е бил пребит в неделя преди сутрешната молитва, съобщи пресслужбата на Главното мюфтийство.

Според информацията от мюфтийството, цитирана от БТА, 20 минути преди сутрешната молитва неизвестни прескочили оградата на джамията, пребили пазача, изпочупили охранителната кабина и нахлули в джамията.

Богомолци открили пазача в безсъзнание и облян в кръв. Мъжът е в „Пирогов”, а полицията разследва случая, пише в съобщението.

Престъпленията от омраза, актовете на ксенофобия и ислямофобия нараснаха драстично през последните месеци, заявяват от Главното мюфтийство.

След сблъсъка на привърженици на „Атака” и молещи се пред джамията на 20 май, мюсюлмани са били нападани няколко пъти на същото място.

По информация на МВР пазачът е 27-годишен. Сигнал за инцидента е бил подаден около 5.00 часа в полицейско управление в София.

Полицаите установили, че е счупено стъклото на кабината на охраната и е разбита входната врата на джамията. Не са установени липси в в мюсюлманския храм.

Мъжът е прегледан в „Пирогов” и е освободен за домашно лечение.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


619
Още по темата: баня баши джамия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
455
0
 
0
 
! Отговори
????????????? преди 12 години
kogo 6a sadim sega za tea 1 miliard i 723 miliona dolara , mai samata Darjava to nema drug vinoven
454
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Следващия път ще има повече пребити то сега само заграват!
453
0
 
0
 
! Отговори
LUDA RABOTA преди 12 години
Каквото и да се казваше по случая - едно бе безспорно - 1 млрд и 723 милиона долара бяха напуснали реално страната!С името си се съгласи да говори единствено началникът на управление на БВТБ г-н Диньо Кайраков, с което внесе допълнителна светлина по изчезването на американската валута:"Банката посочва разход за стоки, а дали стоките са доставени - това нас не ни интересува и не е наша работа да го проследяваме. В този смисъл и сме извършили плащанията, а дали срещу нашите операции има действителни инвестиции, финансиране, кредитиране и стоки - това трудно може да се установи. Ревизията мина, там всичко е посочено, но вече две години мълчат и на нас нищо не са ни отговорили по този случай! Плащано е за внос и оборудване - поясни Кайраков - фуражни заводи, радомирските заводи - отдавна беше, смътно си спомням, за да бъда точен. Цели камари дадохме на ревизорите да проверяват".Началникът на отдел "Ревизии" при БНБ Румен Симеонов пък контрира макар и задочно предишният ми събеседник: "Това, което разбирам, че са Ви отговорили, не го приемам за сериозно. Те /БВТБ -б.а./ имат Доклада на ревизията и по някои пунктове даже са ни отговорили. Докладът е връчен срещу разписка на 4 май 1993 на Чавдар Кънчев, изпълнителния директор на БВТБ".
452
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо му няма да не се праят мн мн на потърпевши
451
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bahti Darjavata Balgari okradoha Balgaria
450
0
 
0
 
! Отговори
жени преди 12 години
То от хора, какво да очакваш! В цялата ви история бой, смърт, войни, разделение... И вие вярвате на смешната власт и продължавате да и служите! Срам! Нещо за Бог май ставаше някога дума...
449
0
 
0
 
! Отговори
BG INFO преди 12 години
В същото интервю А. Луканов нарече басня твърдението, че в периода от 1 януари до 31 март 1990 година от страната ни са изтекли 2 милиарда долара от резерва. В следващите си признания Андрей Карлович, характерно по своему, витиевато допълва: "есента на 1989 имахме 1 млрд, а към март 1990 вече около 300 милиона". Както и това, че "вярно е, извършвали сме плащания, което могат да са равни на два милиарда, но те не бяха плащания, извършени от собствените средства на България".Кое е вярно, и кое - не отговаря на истината: вече 18 години все се появява някое и друго "сензационно разследване", в което се твърди, че 1 млрд и 350 милиона долара са раздадени в куфарчета, или пък се излиза с версията, че 3 милиарда долара кредит България била дала на Либия! Твърдя, че България не е давала на Либия 3 милиарда долара кредит и че съществува случай с изчезнали близо два милиарда долара, но той е съвсем друг и няма нищо общо с държавата Либия!
448
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tea OKRADOHA sobstvenata si Darjava pa sega tragnali s Molitveni Hramove se zanimat nagla NACIA
447
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гошооооо.на колко години си мои 4овек? да не си забравил 10 - 15 год.назад близките ни съседски държави. гъзенето може да придобие варианти.....дано да не се стига до това,,,,,тогава няма да пишеш по форуми глупости.
446
3
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
и стига сте плашили с етническа война. като много се притеснявате да не стане войната гъзете се в джамията мирно и тихо и никой няма да ви пипа
445
0
 
1
 
! Отговори
do gosho преди 12 години
Ох , чичо Гошо ? Ти да не си някой бот , бе ? 'Ващаш ли изобщо за какво говорим , бе ?
444
3
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
тия джамии са магнит за талибани. вчера бях до женския пазар и сумати магазини Багдад, Ирак, арабски магазин за свинска мас и кучешки л--на и разни муджахидини плещят на арабски.
443
4
 
6
 
! Отговори
Jordan преди 12 години
Кои са тия , бе ? ! ? Кои бе, криво разбрани патриоти или платени педофили ( едно от двете ) .Тея хора ще ни докарат до етническа война ! Вместо да бият обикновенни хора по джамиите да ходят по гей сбирките , тъкмо сега им идва времето .... Баси педофилите , баси ...
442
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
на всички маймуни дето плашат със страсбург и дето се оплакват от *** може да ядете тръбата. хората това мислят, кой каквото мисли си го казва, който е обиден мога да му дам една част от моето тяло да си поиграе малко за успокоение
441
1
 
8
 
! Отговори
Спринт преди 12 години
Български език за начинаещи журналисти :Бит - едно значениеПребит - толкова бит, че не може повече.Ами тогава, как се връзва "прегледан" и "пуснат" за домашно лечение ?Или пък докторите са некадърни и нищо не си разбират от работата ?
440
2
 
0
 
! Отговори
Филчо преди 12 години
"Ама ясно е всичко- от НАГЛОСТТА на ДПС е това нападение.АТАКА не са такива момчета, аз говорих с тях"Помнете ми думата- утре Боко ще го каже на рождения си ден.
439
3
 
3
 
! Отговори
do 527 преди 12 години
shte iadat kebab4eta samo po vreme na izbori ako politizite im donesathihihihihihihihihihihihihihihihi
438
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bulgarite kakto varvi i *** 6te qadat,a turcite kebab4eta
437
7
 
6
 
! Отговори
???????? преди 12 години
PROST NAROD PROSTA DARJAVA , ave nema nekoi da kupi Balgaria tq i bez tva e OKRADENA i 5 pari ne struva
436
1
 
3
 
! Отговори
do 510 преди 12 години
*** i da osadiat dargavata v strasburg pak niama da polu4at pari ot Balgaria a i sada v strasburg si zatvaria o4ite za da ne pravi etni4esko napregenie taka 4e mangal4eta mogete da sadite kolkoto si poiskate hihihihihihihihihihihihihih