Провериха и нищо нередно не откриха

Летище "София" работело безупречно с багажите
Обновена: 10 юли 2011 13:00 | 10 юли 2011 13:00,
104
Провериха и нищо нередно не откриха
Снимка: архив Булфото

Комисията за проверка на летище "София", сформирана по нареждане на министъра на транспорта Ивайло Московски, не е установила нарушения, даващи основание за отнемане на лиценза на "Летище София" по дейността "Обработка на багажи".

Това се посочва в съобщение на транспортното министерство до медиите, след като спешната проверка бе възложена след подаден сигнал от евродепутата Антония Първанова.

Комисията е проверила технологията при обработката на багажите, квалификацията на персонала и мерките за безопасност и сигурност и не е констатирала отклонения от утвърдените правила и норми, изданени от "Гражданска въздухоплавателна администрация".

Още по темата

Данните от наземния оператор "Летище София" показват, че през първото полугодие на 2011 г. са обслужени 840 400 хил. пътници с приблизително 1 250 000 единици багаж.

Статистиката отчита рекламации за изгубени 2483 багажа, от които за 127 все още продължава издирването в регламентирания срок.

Констатираните повреди (на колани, колелца, дръжки) са 570, а 10 са постъпилите жалби за липси и нерегламентирани посегателства.

Тези данни не надхвърляли средно приетите норми за подобни случаи в международната практика (3-6 багажа на 1000), посочват от МТИТС.

Комисията обаче е констатирала някои недостатъци на багажната лентовата система, доставяща багажите до зоната за сортиране като причина за нанасяне на повреди по багажите и препоръчва отстраняване на тези недостатъци.

Не са установени пропуски в дейността на летището по отношение на мерките за сигурност при обработката на багажи.

От ведомството на Московски посочват, че заключенията от доклада на комисията, сформирана по повод сигнала на Антония Първанова, показват, че обвиненията на евродепутата са неоснователни.

От министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията настояват Първанова да представи конкретни доказателства за наличието на организирана престъпна група на летището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
6
 
! Отговори
Germany преди 12 години
Istinata e che se krade bezobrazno..vinagi poluchavam kufara si otvoren...na 26 juni v Hannover si slogih na kufara goljam galt katinar, poluchiih kufara si v letishte Varna bez katinar......ponjakoga izchezvat drebolii, no vinagi go otvarjat s zel proverka....da ne govorim za nagloto podslushvane po telefona, kogato govorja s maika si ot Germany, prosto na chengetata im chuvam dishaneto...Nagloto e che Evrogospogata moge da e prava, no e opljula otnovo Balgarija i sam sigurna---ne bezplatno !!
78
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България не се краде, не разбрахте ли!За двадесет години никой нищо не пипна, ни Доган, ни ЦЦ, ни Царя, ни Костофф..да не мислите, че в момента се строят само и единствено магистрали щото там никой не може с тичност да докаже кий дал, кой взел..НЕ!И да знаете..и Боко не КРАДЕ ;)..ама хич..също като на летището, нали!
77
6
 
6
 
! Отговори
тъста на Цецо преди 12 години
а на мене преди 1 седмица ми свиха контрабандата, два куфара с по един мастербокс всеки.лоши хора...са как че изплатим апартамента на Цецо...не ми се мисли...
76
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че то летище София от 2г. е частно.
75
3
 
11
 
! Отговори
всички сме от село преди 12 години
Къде са проверявали не разбрах. В тоалетните и кошчетата за *** ли ? Поне това с летището да бяха свършили като хората ,за да не ни излагат и пред света ,а само у нас си.
74
5
 
18
 
! Отговори
мангоджери преди 12 години
Всеки редовно пътуващ го знае, обичат да си гепат парфюмчета, шоколадчета приготвени за дечицата, цигарки, ............ дреболиики. А какви далавери вършат тия кокони във фрии шопа не е истина! На комисията и е запушена устата с много пари, предлагам да се анкетират пътниците анонимно и тагава ще видим, кой, кого!
73
4
 
9
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Как да няма нищо нередно?!?Преди два дни пътувах с тях , багажът ми беше преровен и бяха взети 2 кутий цигари.Незнам как да реаргирам..по-скоро трябва да се радвам , че не са отркаднали цял стек.
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ааа НЕ!Станишев е виновен ;)
71
2
 
7
 
! Отговори
Калин преди 12 години
комунистите пак крадът .. факт е, че има кражби .. модерно летище .. къфф е тоя персонал бе .. от местната пандела ли ги наемате .. пак *** .. и които каже истината .. оплют и заклеймен!!
70
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щях наистина да съм изненадан ако бяха открили нещичко:)То щеше да е нещо като да избиеш врата на съседен апартамент по погрешка.Да пребиеш нищо неподозиращо невинно момиче...Щеше да е като да пратиш барети у болниица, или да гушнеш безнаказано за две политически властови годинки няколко имотчета...абе нещо като да си затвориш очите в името на общото благо...дружно да крадем, и да няма виновни. Сакън!
69
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЯМА НИКАКВА РАЗЛИКА МЕЖДУ ТАЗИ ЕВРОДЕПУТАТКА И ОНЯ *** ОТ В.ТЪРНОВО ( да ме извиняват Търновци ) ... ФЪРЛЯЙДЪЛЯ,АКО СЕ СЕЩАТЕ ЗА НЕГО ???
68
3
 
3
 
! Отговори
до 69 преди 12 години
А ти батенце колко си неграмотен само ти си занеш! "Роптайте" не се пише с "у"!
67
3
 
7
 
! Отговори
алби преди 12 години
тази П като Юда..за колко евро се продаваш ***,сега ще се спотайваш и няма да се извиниш за поредната си гнусутия.
66
6
 
11
 
! Отговори
Дефакто преди 12 години
Я не руптайте, ааа!Какво не ви харесва? Слушайте какво ви говорят, а не какво правят. К'во значение има, че дефакто се краде, ВАЖНОТО Е, ЧЕ деюре - НЕ, че НЕ се краде. Дефакто Доган, ЦЦ, Лъчо мозъка и компанията също крадат, но теоретически доказателства УЖ няма. Бойко деюре обеща, че ако гласуваме за него ще накаже крадците от тройната коалиция, но дефакто не само, че ги НЕнаказа, но и си позволи да се коалира по места с "крадеца" Доган, и да предположи, че другия "крадец" - Царя бил най-подходящ за президент.Де юре уж имаме държава, а дефакто такава няма. Дерюре(според ББ) сме най-добре в Европата, а дефакто сме най зле...абе ей такива ми ти работи...много думи, много лъжи...ииии никакви дела...дефакто!ДО КОГА?
65
5
 
9
 
! Отговори
да бе преди 12 години
всичко е наред, само дето изчезват багажи или се тарашат по веригата там някъде... някой или дреме, или не му пука, или крие нещо
64
2
 
0
 
! Отговори
Breaking News!!! преди 12 години
"Руският параход "Булгария" е потънал в река Волга със 157 души на борда, съобщи руската агенция "Новости". Параходът е пътувал по маршрут от град Болгар до град Казан."
63
2
 
7
 
! Отговори
Студентка преди 12 години
БЕЗОЧИЕ!!!
62
9
 
8
 
! Отговори
KUR STATE преди 12 години
Защо говорите глупости ? Крадат и на други летища,багажите идват тук отворени и окрадени !!! Най-лесно е да плюем по нашите хора !!!!!
61
6
 
6
 
! Отговори
Daniela преди 12 години
publi4na taina e kakvo se slu4va na leti6teto. az sa6to sam blia jertva, razbit mi be6e kufara, klu4alkata be6e s4upena i ima6e edna ogromna majka stapka na nego. poznavam dosta xora, na koito im e kradeno ot bagaja, rqzani sa im kufarite i t.n.e, kato 5 dena v mediite se trabi za proverka, to ostana i da ne mine bezupre4n v posledstvie proverkata...
60
5
 
6
 
! Отговори
Смешко преди 12 години
Хахаха, някой да не е очаквал да открият...те в имотите на ЦЦ нищо нередно не откриха, за комисионните на Доган и Лъчо-мозъка нищо не откриха...та за летището не били открили! Голям праз, няма да разваляме традицията де.Еййй, смешна държава, със смешен премиер, със смешен президент, със смешна прокуратура...и още по смешен електорат...абе общо взето...ГОЛЯМА ВЕСЕЛБА :))

Спонсорирани публикации