Да спасим децата си от убийците на Яна

Правят шествие в памет на убитото момиче в Борисовата градина
Обновена: 15 юли 2011 15:09 | 15 юли 2011 11:27, Красимир Ангелов
365
Да спасим децата си от убийците на Яна
Снимка: Facebook

Жестоко убийство на младо момиче взриви интернет обществото в България. Само за броени дни над 8700 души във “Facebook” се обединиха в групата „Да спасим децата си от убийците на Яна“.

Поводът стана бруталното убийство на Яна Кръстева, която беше намерена мъртва в неделя в Борисовата градина. Последвалата аутопсия показа, че 28-годишното момиче е било удушено.

Полицията работи по две основни версии за тежкото престъпление – че убиецът е познат на Яна или че тя е жертва на случаен минувач.

Още по темата

Криминалисти са разпитали 17 души до сряда заради смъртта на младата жена. Все още не са готови експертизите дали тя е била изнасилена преди смъртта си, уточниха от СДВР. 

Поклонението пред тленните останки на Яна ще се състои в събота, 16 юли, от 11,00 ч. в родната й къща в село Хърлец, община Козлодуй.

"Мили приятели, за слънчева Яна и светлата й памет!!! Материализирайте възмущението си от злокобието на Борисовата градина – свърталище на убийци, любим парк, пропит с мрак, медийната немарливост, ленивите власти – като за начало с вашия подпис!", призовават създателите на групата.

Повечето от подкрепящите инициативата признават, че избягват да минават по тъмно по алеите на Борисовата градина, в една от които бе открит трупът на момичето.

Те настояват за 24-часово видеонаблюдение, денонощна охрана и полицейски патрули в парка.

Същевременно друга група в социалната мрежа организира поклонение в памет на Яна. То ще се състои в понеделник, 18 юли, от 19,30 часа в Борисовата градина.

"Мили хора, загрижени за своите приятели (а и за самите себе си), нека да се съберем в 19,30 (удобно време за всички, които са на работа) в понеделник на езерото "Ариана" със свещ в ръка и да направим едно мирно и мълчаливо шествие в памет на Яна.

Нека бъдем заедно ние, които обичаме разходките и музикалните събития и всичко, което ни кара да се събираме в парка, за да си издействаме да е също толкова сигурен по тъмно, както и на светло! За съжаление със свещи като за начало. Моля, донесете по едничка, за да почетем паметта на Яна Кръстева", се чете в поканата за събитието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
0
 
16
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
До 260: А в коя страна има практика взвод полицаи да охраняват премиера, докато рита топка в работно време?
257
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как не ви е срам да обвинявате момичето, че било леко? Да не би да сте я познавали? Имайте малко уважение към паметта й поне, *** народ и това си е! Дори и да е имала леко поведение, това изобшо не е причина да я убият така жестоко.
256
0
 
21
 
! Отговори
До 257 май д преди 12 години
Виж сега, моето момче. Явно си млад, с малък опит с жените, вероятно девствен, вероятно разгневен от последното. Тук се говори за една житейска драма и мъката на едно семейство. За СМЪРТТА на невинно момиче, УБИТО по особено жесток начин. Говорим за БЕЗХАБЕРИЕТО на медийте и за БЕЗУЧАСНОСТТА на изпълнителната власт. ГОворим за това как да почетем паметта и и как, ако е възможно да облекчим болката на хората, които са я обичали. Не ни занимавай с пуберските си проблеми,. Не ни интересува.
255
0
 
17
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Гледах снощи по новините едно излъскано като великденско яйце, зам. кметче по сигурността на София, как се извиваше като настъпен мишок и повтори няколкократно, че "никъде по света няма практика да има денонощна охрана на паркове и градини", както и, че осветление не може да се постави при "такова интензивно залесяване". Аз пък казвам, че това не е така и , че лъже, или се оправдава без да познава чуждите практики.
254
0
 
9
 
! Отговори
пю до всички преди 12 години
Много сме *** повечето хора! Даже не знаем как е станало, а сме професори по криминалистика? Но трябва дас е въведе смъртното наказание за доказано изнасилване, сводничество, обири с цел грабеж и нанасяне на телесни повреди! Не става дума че някой без да иска е блъснал с колата някого да го разстреляш? Но ако е умишленно - да! Трябва да има справедливи и строги правила, за да знаят хората, че се цени живота имуществото им и тогава самите те ще станем и по-отговорни и към себе си и другите!
253
0
 
8
 
! Отговори
НСС преди 12 години
Хайде колегите от бул.Черни връх да си размърдат аналитичните мозъчета и да арестуват извършителя през Фейсбук, само няма да бързате в 17:30 да излитате от входа на сградата тичешком, защото ще вземе да ви блъсне някой друг 'колега' от НСО!
252
14
 
1
 
! Отговори
май друг е проблема преди 12 години
до 251От статията разбрах,но се зачудих защо някакво най вероятно убийство от ревност се качва по медиите.Опрашват се като ***,а на 7 000 000 станало нещо такова и се политизира заради някакъв си вот на недоверие.Предполагам,че вече е ясен извършителя,но безмислено се подклаждат страсти у ***.
251
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смърт на Фашизма,свобода на Народа!!! Пролетарии от всички страни, съединявайте се!Дружбата между хората ражда криле на същите!!!
250
0
 
3
 
! Отговори
NYPD преди 12 години
А бе някак странно информацията ти се разминава, в сайта им пише че влизат посочените от теб структури без DEA, FBI и други федерално, щатски служби!Пък и ние си имаме: НСС, ДАНС, ГДБОПВсе пак съм писал, че това е без нещатните сътрудници, което е около близо още 50 000 души ;)Айде не ги оправдавай всички сме куки ;)
249
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И понеже има к...ви, дай да приравним всички момичета към тях, а? Нито познаваш момичето, нито нищо, обаче веднага се хвана за това, че най-вероятно е била с леко поведение. Това, че ти познаваш такива, не означава, че няма и други, ОК?
248
0
 
4
 
! Отговори
НСС преди 12 години
Аз останах с впечатлението, че 'май друг е проблема' прави метрампаж и щях да го кандардисвам да се откаже, да не прави такива работи, но щом той казва че не го прави значи всичко е ОК!
247
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 12 години
Абе хора, що не си направите политически форум и да си храните там? Темата е съвсем друга!!!! Единственото което може да се направи е този парк да се освети по-добре, всичко друго са пълни глупости. Иначе сте силни зад клавиатурите ама ако бяхте там и тя се е развикала щяхте да се правите, че не чувате и съм сигурен, че е имало и такива мишки наоколо. Така че оставете Бат Бойко супермена и Бат Ви Серго намира и имайте малко гражданско самосъзание!!!
246
0
 
6
 
! Отговори
НСС преди 12 години
до 'май друг е проблема', ама ти ако знаеш нещо по случая направо докладвай в МВР, не е нужно да ни убеждаваш нас! Ще бъдеш по-полезен ако помогнеш на полицията с ценна информация.
245
3
 
1
 
! Отговори
май друг е проблема преди 12 години
до 245Не,само обяснявам,че причините са комплексни.Тръгнали като компаньонки да се опашват и защо се случвали такива неща.
244
0
 
13
 
! Отговори
До май друг е пробле преди 12 години
И ако утре, недай Боже, някой изверг нападне сестра ти или дъщеря ти, ако имаш такива, ние ще сме в пълното си право да кажем Че те сами са си го търсили! Това ли искаш да кажеш, бе? Че всяко момиче, което си позволява да се разхожда по улиците си го търси?!Защото не знаеш с какво може да привлече някой психопат. Дали с дрехите си, дали с поведението си или в факта, че е на определена възраст. Ти си болен, честно! Ходи се лекувай!
243
0
 
3
 
! Отговори
До 246 преди 12 години
Не сме, ама на кой ли му пука!
242
0
 
5
 
! Отговори
До Очевидец преди 12 години
Да, то май кажи-речи голяма част от очевидците сте си съучастници. Ти къде дрема бе пиле шарено? Помогна ли на момичето, уведоми ли полицията,... Какво ли питам - естествено че не си, то вие така правите ... изпитала съм го на собствен гръб за съжаление! Само после разказвате на дружки и във форуми и под статии...
241
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно си запознат, но ако седнеш да смяташ с цифрите които си дал и процентно ги сметнеш някак ще видиш, че пак сме НЪМБЪР УАН!УИ АРЕ НЪМБЪР УАН!
240
0
 
4
 
! Отговори
НСС преди 12 години
до 'май друг е проблема' ти да не правиш метрампаж?
239
0
 
3
 
! Отговори
До 231 преди 12 години
Неграмотнико НПК и НК за последните 2 години са променяни и допълвани съответно 3 и 6 пъти.