Да спасим децата си от убийците на Яна

Правят шествие в памет на убитото момиче в Борисовата градина
Обновена: 15 юли 2011 15:09 | 15 юли 2011 11:27, Красимир Ангелов
365
Да спасим децата си от убийците на Яна
Снимка: Facebook

Жестоко убийство на младо момиче взриви интернет обществото в България. Само за броени дни над 8700 души във “Facebook” се обединиха в групата „Да спасим децата си от убийците на Яна“.

Поводът стана бруталното убийство на Яна Кръстева, която беше намерена мъртва в неделя в Борисовата градина. Последвалата аутопсия показа, че 28-годишното момиче е било удушено.

Полицията работи по две основни версии за тежкото престъпление – че убиецът е познат на Яна или че тя е жертва на случаен минувач.

Още по темата

Криминалисти са разпитали 17 души до сряда заради смъртта на младата жена. Все още не са готови експертизите дали тя е била изнасилена преди смъртта си, уточниха от СДВР. 

Поклонението пред тленните останки на Яна ще се състои в събота, 16 юли, от 11,00 ч. в родната й къща в село Хърлец, община Козлодуй.

"Мили приятели, за слънчева Яна и светлата й памет!!! Материализирайте възмущението си от злокобието на Борисовата градина – свърталище на убийци, любим парк, пропит с мрак, медийната немарливост, ленивите власти – като за начало с вашия подпис!", призовават създателите на групата.

Повечето от подкрепящите инициативата признават, че избягват да минават по тъмно по алеите на Борисовата градина, в една от които бе открит трупът на момичето.

Те настояват за 24-часово видеонаблюдение, денонощна охрана и полицейски патрули в парка.

Същевременно друга група в социалната мрежа организира поклонение в памет на Яна. То ще се състои в понеделник, 18 юли, от 19,30 часа в Борисовата градина.

"Мили хора, загрижени за своите приятели (а и за самите себе си), нека да се съберем в 19,30 (удобно време за всички, които са на работа) в понеделник на езерото "Ариана" със свещ в ръка и да направим едно мирно и мълчаливо шествие в памет на Яна.

Нека бъдем заедно ние, които обичаме разходките и музикалните събития и всичко, което ни кара да се събираме в парка, за да си издействаме да е също толкова сигурен по тъмно, както и на светло! За съжаление със свещи като за начало. Моля, донесете по едничка, за да почетем паметта на Яна Кръстева", се чете в поканата за събитието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Още един невинен живот, ей така пропилян заради немърливост."kva nemyrlivost? :)) chestno vie tuka kato pishete posle chetete li si gi ?
17
2
 
24
 
! Отговори
лудия преди 12 години
vyrnete smyrtnoto nakazanie za takiva i gotovo dali 6te smeqt togava
16
6
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз не мога да разбера що за гнусна гад трябва да си за да цъкаш минус на съболезнователните коментари!!
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 5:Ами *** на бдението. Аз ще ида! И много мои познати ше идат. Виж друг е въпроса медии ше идат ли? Ще го отразят ли? ДНЕС БГ- кога се включихте вие?
14
2
 
45
 
! Отговори
rock-n-rollah преди 12 години
Горкото момиче. Още един невинен живот, ей така пропилян заради немърливост.Нека почива в мир! Дано полицията да си свърши добре работата и да хване убиеца, за да може духът й да намери покой!
13
42
 
2
 
! Отговори
Mehmet Aden преди 12 години
da ne preuveli4avame smurta i. tova e neinata karma, pri4ina i sledstvie.
12
5
 
21
 
! Отговори
HCC преди 12 години
Ако се окаже, че убиецЪт е приятел на момичето, доста постове от темата ще се окажат излишни!
11
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо такива рецидивисти са на свобода ... защо тези хора трябва да обиват отново и отново как може да убиеш невинен човек дори например и да има причини колкото и да са никой няма правото да отнема живота другимо .. ! няма значение кой е и какъв е ! МИР
10
1
 
38
 
! Отговори
пю преди 12 години
Не можем ги спаси от такива изверги. докато парламента ги закриля. докато съдиите ги пускат; докато се толерират такива изверги няма спасение! Имаме само един избор за да си спасим децата, щом системата не иска да ни защити - да си наемем килъри отвън и да ги маркират в половите атрибути! Като си нямаме управляващи + Н. Събрание родолюбци, ще трябва сами да се оправяме? Предлагам да наемем някой ветеран от Афганистан и където има изнасилвач, да го перфорира в половите органи, с нещо от 9 мм!
9
0
 
64
 
! Отговори
смърт преди 12 години
за *** гнусен!!!!!
8
1
 
55
 
! Отговори
... преди 12 години
Изродщината от телевизията навлиза в живота на българина. Няма да мине много преди да чуем новината, че човек е нахлул в магазин и е застрелял 10 души. Много съжалявам и се надявам да хванат ***, но както върви случая със сестрите Белнейски, дълбоко се съмнявам.
7
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Mnogo me kefi v edna druga statia po sluchaia.. "zashto mvr pazi sluchaia v taina"basi vsiako prestyplenie li triabva da e na pyrva stranica na vsichki vestnici????? I kakvo izobstho zanimavate ministri s tezi neshta ima si policia!
6
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Неговата(тяхната на Веско М.) е милиция.Ако беше полиция,чест,почитания и голям респект!Но с над 1400 комунистически доносници в редовете повече прилича на милиция.
5
3
 
93
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То е много лесно да цъкаш във ФБ и да се присъединяваш към разни групички, но да се направи нещо наистина е мааааалко по-трудно!
4
3
 
93
 
! Отговори
baceto преди 12 години
Бог да прости момичето,дано хванат изверга извършил това нечовешко престъпление.
3
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Горкото момиче... ;(
2
3
 
95
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора, да изринем мутрите. Завинаги.
1
60
 
15
 
! Отговори
Цецко преди 12 години
Спокойно! Моята полиция ви пази!