Да спасим децата си от убийците на Яна

Правят шествие в памет на убитото момиче в Борисовата градина
Обновена: 15 юли 2011 15:09 | 15 юли 2011 11:27, Красимир Ангелов
365
Да спасим децата си от убийците на Яна
Снимка: Facebook

Жестоко убийство на младо момиче взриви интернет обществото в България. Само за броени дни над 8700 души във “Facebook” се обединиха в групата „Да спасим децата си от убийците на Яна“.

Поводът стана бруталното убийство на Яна Кръстева, която беше намерена мъртва в неделя в Борисовата градина. Последвалата аутопсия показа, че 28-годишното момиче е било удушено.

Полицията работи по две основни версии за тежкото престъпление – че убиецът е познат на Яна или че тя е жертва на случаен минувач.

Още по темата

Криминалисти са разпитали 17 души до сряда заради смъртта на младата жена. Все още не са готови експертизите дали тя е била изнасилена преди смъртта си, уточниха от СДВР. 

Поклонението пред тленните останки на Яна ще се състои в събота, 16 юли, от 11,00 ч. в родната й къща в село Хърлец, община Козлодуй.

"Мили приятели, за слънчева Яна и светлата й памет!!! Материализирайте възмущението си от злокобието на Борисовата градина – свърталище на убийци, любим парк, пропит с мрак, медийната немарливост, ленивите власти – като за начало с вашия подпис!", призовават създателите на групата.

Повечето от подкрепящите инициативата признават, че избягват да минават по тъмно по алеите на Борисовата градина, в една от които бе открит трупът на момичето.

Те настояват за 24-часово видеонаблюдение, денонощна охрана и полицейски патрули в парка.

Същевременно друга група в социалната мрежа организира поклонение в памет на Яна. То ще се състои в понеделник, 18 юли, от 19,30 часа в Борисовата градина.

"Мили хора, загрижени за своите приятели (а и за самите себе си), нека да се съберем в 19,30 (удобно време за всички, които са на работа) в понеделник на езерото "Ариана" със свещ в ръка и да направим едно мирно и мълчаливо шествие в памет на Яна.

Нека бъдем заедно ние, които обичаме разходките и музикалните събития и всичко, което ни кара да се събираме в парка, за да си издействаме да е също толкова сигурен по тъмно, както и на светло! За съжаление със свещи като за начало. Моля, донесете по едничка, за да почетем паметта на Яна Кръстева", се чете в поканата за събитието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чета коментарите на някой хора и се ужасявам! Работя на рецепцията в хотел, понякога съм нощна смяна и ми се налага да се прибирам по никое време, за мой ужас пътя ми минава през тъмен подлез, признавам си всеки път не е страх като минавам от там. Обаче, ако нещо ми се случи, пази Боже, разни хора пишещи тук, ще ме изкарат лека жена и ще заявят, че сама съм си го търсила защото съм била навън по това време! Горкото момиче, кой знае как е страдала, а вие я изкарахте каква ли не!
277
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
После може да напиша и как да се покриете след "разчистването" на наркоманската група, така че криминалния отдел да остане с пръст в г**... и да не ви намери.
276
0
 
2
 
! Отговори
НСС преди 12 години
Да а ти се оказваш между двете групи и започваш да се обясняваш, че не си от никоя от двете групи!
275
0
 
5
 
! Отговори
ПИПИ преди 12 години
МОЖЕ ДА ПРОЗВУЧИ ГРОЗНО,НО ДОКАТО НЕ УВИСНЕ НА ВЪЖЕТО НЯКОЙ НАМАЗАН ДЕПУТАТ -КУЧЕТО ЩЕ ЛАЕ,КЕРВАНЪТ ЩЕ ВЪРВИ.ЖАЛКО ЗА МОМИЧЕТО И ЗА ДРУГИ КАТО НЕЯ ИЛИ НЕГО.МНОГО ЖАЛКО!
274
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Парка Борисовата градина беше изчистен от наркомани. Явно пак са се появили. Лечението е всеки мъж запасва по едни нож (ако има пистолет - и него), влиза с няколко приятели в парка (той е напред - "жертвата"). В момента, в който насрещната група наркомани се издаде, следва мощен бой с много счупени ръце, крака, глави. Ако наркоманите извадят ножове, нашата група вади също и ги коли на място.
273
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи, след като е била сама в парка автоматично излиза, че е "лека"! Супер! А да ти е хрумвало, че някои жени работят нощна смяна и по това време се прибират от работа, ами ако просто им се налага да се прибираш по някоя тъмна уличка, а? А и от къде разбра в колко часа е убита? Може да е било и сравнително рано, освен това е имало концерт. Това, че момичето е било с приятели на концерта прави ли я к...ва? Въобще на чужд гръб и 100 тояги са малко. Ама не се знае какво ще ти дойде до главата.
272
2
 
5
 
! Отговори
май друг е проблема преди 12 години
до 275А Пушкин е казал: Не спори с ***!
271
0
 
2
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Не обичам особено да ходя в този силно замърсен парк - предпочитам горния край на Южния. В неделя, 9 юли, бях там - от Ариана през маймунарника до тенис кортовете.Седнахме на пейки преди Обсерваторията, после минахме през тунела след плажа - тъмно, мръсно, нито една лампа - там и през деня няма видимост и човек може да се пребие.Отвратително място, въпреки че този ден имаше някакви чужди рок групи на няколко места и много велосипедисти разположени върху зелените площи на централната алея.
270
1
 
5
 
! Отговори
До май друг е пробле преди 12 години
А да и забравих: ТИ СИ ***!274
269
0
 
13
 
! Отговори
До май друг е пробле преди 12 години
Аз се отказавам да те убеждавам в каквото и да било. Смъртта на момичето не е част ос световния заговор за унищожаване на България, нито част от масонската политика за справяне със свръхраждаемостта на планетата. Това е кошмарено убийство резултат от комплексни социални, поличиески и ако шщеш икономически фактори. Но най вече е ТРАГЕДИЯ, която не трябва да се забравя и не трябва да се допуска в бъдеще. Нека изразим почитта и съболезнованията си и да се постараем да направим каквото можем.
268
10
 
2
 
! Отговори
май друг е проблема преди 12 години
до 271Уж четеш,но не прочете,че е част от разказ на някакъв блогер мачо.Но,че повечето жени са си "леки" си е факт неоспорим.С шепа вълна лесно се живее,но само до като са по млади.Нормална жена не би се завирала сама посреднощ из паркове или тъмни градинки,а се движи по осветени улици.Това за клиентите и стоката е доста дълга и обширна тема.Тя е заложена и генно при възпроизводство на вида.
267
0
 
7
 
! Отговори
Жалка картинка преди 12 години
Не мога да повярвам на това овчедушие, което изчитам. Срам ме е от повачето от вас. Жалка картинка...Политизарате случката, има *** предположения, има хора които си позволяват да съдят, хора които са решили да покажат въображение и провокативно поведение.Оставам с впечатление, че живея сред бездушни мишки, на които всичко им се вижда забавно и не ги е срам да материализират пошлите си разсъждения.Няма да ви изброявам по постове и по номера, знаете сте кои сте. Заслужавате си държавата!
266
0
 
9
 
! Отговори
До друг е... преди 12 години
Имаш внуци и разсъждаваш така?! Леле, Боже! Вече пък забавленията ти в скайпа дори няма да ги коментерам. Обаче съм ужасена, честно! Обиждаш жените, че били с леко поведение, а какво правиш самия ти? Чатиш с разни... страхотен пример даваш на вниците си! Нали се сещаш, че монетата има две страни. Ако няма клиенти, няма да има и к..ви.
265
5
 
2
 
! Отговори
май друг е проблема преди 12 години
до 265Нима не виждаш какво се прави?Умишлено се пропагандират било чрез филми или медии "секс,наркотици и насилие" и то с единствената цел за редукция на не само нашата нация.Имаше статия например,че в Гърция са заразили маса народ със спин.Не хваля стария режим,но при него и без камери и слухтене по телефони и нет нямаше чак толкова фрапиращи случки.Всичко тръгва от училищата,но нека някой каже защо унищожиха образованието и насадиха чалгарски тип поветение сред младежта?
264
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какъв фейсбук ,какви простотии,,,заминавайте от тази *** *** и от този скапан народ младежи,,,,НАВЪН,НАВЪН НАВЪЪНННН ОТ ТОВА БЛАТО
263
0
 
8
 
! Отговори
до 264 преди 12 години
Дядо или си пубер няма значение пишеш глупости......
262
0
 
12
 
! Отговори
полицията ни пази преди 12 години
"Полицията работи по две основни версии за тежкото престъпление че убиецът е познат на Яна или че тя е жертва на случаен минувач."...............................................................ИЛИ ЩЕ ВАЛИ ИЛИ НЯМА ДА ВАЛИ,АМА АКО ВАЛИ ГОЛЯМА КАЛ ЩЕ СТАНЕ...да е..а *** и нещастници мръсни.....
261
1
 
3
 
! Отговори
НСС преди 12 години
до 'Възмутен'В Англия примерно, дори полицаите са с автомати!
260
0
 
10
 
! Отговори
НСС преди 12 години
до 'май друг е проблема', о извинявай наборе, ама пишеш като пубер, особено разсъжденията за 'леко момиче'. Щом не познаваш някой не му лепи свойства по предположение, трябва да си сигурен, когато твърдиш нещо. Не е трудно да приемеш, че Яна е една от нас, обикновен човек в София, нали или не?
259
5
 
4
 
! Отговори
май друг е проблема преди 12 години
до 261Първо не съм ти момче имам и внуци.Второ.Не ми харесва да се използва интернет за подклаждане на низки политически страсти у подрастващите.Трето.Тази социална обстановка на хаост я създадоха точно политиците и ако трябва да обвиниш някой си объркал адреса.