МВР призна за "морални дефицити" при даренията

Ведомството ще ги забрани, но ще приема бензин от общините
Обновена: 12 авг 2011 14:35 | 12 авг 2011 14:35,
133
МВР призна за "морални дефицити" при даренията
Снимка: Булфото

Радикално развитие по въпроса с даренията в МВР обеща зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Той призна, че "тази практика крие много морални дефицити", но все пак допусна да има някои изключения, които да бъдат общоприемливи.

Вчера вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов обеща от 1 септември да бъде напълно прекратена възможността МВР да получава средства извън бюджетната си рамка.

Вучков очаква в понеделник, 15 август, МВР шефът да се върне от отпуск и да се реши скандалният казус с даренията.

„Ще бъде приемливо за всички граждани, ако например се позволи на общини и общински съвети, както досега, да стимулират полицейските управления с горива, конкретно насочени за обход на патрулните автомобили по населените места“, даде за пример Вучков какво може да бъде едно от приемливите изключения при въвеждането на даренията.

„Може да се замислим и за някои други две-три такива изключения, но не повече. Като например, когато сродни международни институции или служби правят дарения на техника за МВР“, добави заместникът на Цветанов. 

Даренията в МВР от общини за горива за първите шест месеца на годината са 142 000 лв. Други държавни органи са дарили около 133 000 лв.

Вучков посочи, че има и търговски дружества със сто процента държавно участие, за които също може да се направи преценка.

Той даде пример с фирмата на МВР – "БМВ", която е сто процента собственост на МВР и оборудва техника по границите и летищата по Шенген.

Още по темата

„Изключенията, които биха били допустими, може би трябва да се ограничат в този порядък, защото когато става дума за физически лица или търговски дружества с частно участие, е трудно да си представим, че впоследствие, ако има проверка или разследване, то ще бъде съвършено безпристрастно“, посочи заместник-министър Вучков.

Преди дни от вътрешното ведомство отчетоха, че от страната за първото полугодие са получени общо 3 871 458 лева от дарения.

От тях в натура са 3 623 811 лева под формата на гориво, компютри и др., а в пари – 247 647 лв.

Към 30 юни МВР e получило 15,2 млн. лева от ЕС. За второто тримесечие даренията са намалели с 40%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: МВРдарения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
7
 
4
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
Бабо Гицке, ще ти кажа кои бяха. НДСВ са тия, благодарение, на които ти и такива като теб станахте доста по-богати, когато Царя дойде на власт. Ако ти е къса паметта, ще ти припомня, че панелката, в която сигурно живееш, през 2000 г. струваше 15 000 лв., докато през 2005 г. същата тази панелка струваше 60 000 евро. Е, кажи ми, бабо Гицке, ама с ръка на сърцето, не си ли станала по-богата, когато НДСВ бяха на власт? Но българина е злобен и дребнав човечец и помни само, докато яде банана
51
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези тикви биха и Мадритскят крадец по некадърност.
50
0
 
10
 
! Отговори
прах за пране преди 12 години
Цецо: Продавам прах за пране на пари за апартаменти!
49
0
 
11
 
! Отговори
Дай, щото кво праим преди 12 години
За какъв морал говорят милиционерите? Можело да има 2-3 изключения, можело туй-онуй, не можело да покажат дарителите... Защото ще цъфнат скандални личности. Това е министерството на даренията.
48
0
 
12
 
! Отговори
боян преди 12 години
проста математика:1 милиард бюджет на 63 хил. служители годишно прави СРЕДЕН разход от 1 388 лева на месец за човек от системата. при минимална заплата за страната от 270 лева, за какви допълнителни дарения говорим?!?
47
1
 
17
 
! Отговори
ненужна вещ преди 12 години
Бъдещ бивш министър-председател, член на БКП, с богат опит в СИК, с инициали ББ, за нищо неспособен, с непоносим характер, никому ненужен, мрази всички, с чувство на пребито от съдбата куче, след тотален провал в политиката, спешно търси ново работно място. Предпочита да го наемат за батман, портиер, насъсквач или за ненужна вещ.
46
1
 
9
 
! Отговори
колко процента ? преди 12 години
При положение, че бюджетът на Цецо Сересето за слухтене е 100 милиона лева за годината, следва, че 50 милиона, делено на 3345 сересета за половин година, е равно на 14 948 лева за едно сересе! Къде отиват тези пари? В телефонните оператори ли? И колко процента от тях взема Цецо Апартаменто?
45
0
 
9
 
! Отговори
х преди 12 години
Абе 23 ти си май единствената циментова глава тук. Какво те бара запалката, говорим за Цвъц. Не е казал той за даренията, а един полицай и той вече е уволнен, зклеймен и така натам, е това е комунизъм в действие бе тъпчо, а не само да викаш ура дикато ти го... е на тебможе да ти харесва, на нас не. Та тия за 2 окрадоха колкото др за 4 и повече, ама пак за др. говорим стига назад да видим сега какво става , две г. минаха какво се промни нищо все по зле навсякъде, а най много в "МОРАЛА"
44
1
 
11
 
! Отговори
генсек преди 12 години
МВР трупа нови милиони от дарения, Цветанов трупа нови апартаменти! А какво стана със 192-та трупа от неразкрити убийства, от времето, когато пожарникарят се подвизаваше като генсек на МВР?
43
0
 
13
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 12 години
МВР спира даренията, но не ги спира, заради приемливи изключения: ***, Лукойл, Маргини брадърз, Пашата, Маджо, Митьо Очите, Братя Галеви, ЦРУ, Мосад и други.
42
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Румъния 22 милиона население 20 хиляди полицаиБългария 7 милиона население 63 хиляди полицаи
41
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МВР има 1 милиард лв бюджет, до тея дарения ли опряха ???пълна глупост е да се твърди,че с тях се покривали парите за бензин,защото тези пари са заделени предварително.
40
1
 
16
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
милиционерите са заети да пазят народните слънца в парламента да не ги удари некой домат по *** тикви!
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уж Партия ГЕРБ бе партия на Новия морал а сега ново петнадесет имало морален дефицит .
38
0
 
24
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
Гласувах за ГЕРБ защото преди 2 г. те бяха по- различни от тройната коалиция, но сега по нищо не се различават от нея. В ход са същите корупционни практики, същата шуробаджанащина, същото лицемерие и същият вопиющ непрофесионализъм. 1 млд е бюджетът на МВР, но явно те не достигат на лапачите от силовото ведомство, защото българските села са подложени на системни грабежи от малцинствата, а ченгетата ги няма там.
37
0
 
14
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
Пич, за всичко си прав, само за едно не си !Бивши комунисти и бивши ченгета няма ! Това е нелечима диагноза и заболяването е доживотно ...
36
2
 
15
 
! Отговори
Теменуга преди 12 години
Цвъчко се *** окончателно
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"МВР призна за "морални дефицити" при даренията"Ми, те и престъпниците се разкайват, но това значи ли, че не са извършили престъпление ?
34
0
 
15
 
! Отговори
j преди 12 години
Ха ха , всичко бе кристално чисто , даже уволниха полицая който каза истината за тези "дарения". Сега имало "морален дефицит", та откъде я изкопа тая дума Цвъц, та той незнае какво значи. Е няма морал морал милия Цвъцко, затопва има 6 апартамента.
33
0
 
10
 
! Отговори
селянина с колелото преди 12 години
Добре дошли на представлението на цирк "Болгарский театр"