МВР спира с даренията от хора и фирми

През октомври ведомството вади списъка с дарителите
Обновена: 9 авг 2011 14:43 | 9 авг 2011 13:20,
90
МВР спира с даренията от хора и фирми
Снимка: архив, Булфото

"Имаме воля и сме твърдо насочени към прекратяване на даренията от физически и юридически лица", каза зам.-министърът на МВР Димитър Георгиев на пресконференция, на която бе направен анализ на бюджета и осчетоводяването на даренията в министерството.

"Ще остане възможно дарители на МВР да бъдат само общини и държавни учреждения", допълни той.

През октомври ще бъде публикуван и регистърът на дарителите. Ще бъде направен анализ, за да могат съответните сектори да бъдат компенсирани със средства от държавния бюджет.

На въпрос защо шест месеца се бави публикуването на списъка с дарителите на МВР, заместник-министърът обясни, че има регистри, които се водят във всяка една дирекция и се описват. 

"Няма дарения от лица с висящи дела", категоричен беше той.

Някои от дарителите желаят да запазят своята анонимност, което законът позволява, поясни зам.-министърът.

"Всеки един дарител трябва да отговаря на определени условия. Допълнително в МВР проверяваме дали има криминално минало, дали са водени досъдебни производства – прави се пълна проверка. При най-малко съмнение дарението се отказва", подчерта Димитър Георгиев.

Още по темата

От страната за първото полугодие министерството отчита общо 3 871 458 лева от дарения. От тях в натура са 3 623 811 лева под формата на гориво, компютри и др., а в пари – 247 647 лв. 

Към 30 юни МВР e получило 15,2 млн. лева от ЕС.

За второто тримесечие даренията са намалели с 40%, отчете Георгиев.

"Прозрачно осчетоводяваме абсолютно всички средства, които сме получили, пред Министерството на финансите", заяви зам.-министър Георгиев.

Средствата от ЕС са средства по европейски програми и проекти, по които МВР работи – Европейски фонд за външни граници, Европейски бежански фонд и други проекти и програми, по които МВР работи ефективно, похвали се зам.-министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: МВРдарения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
0
 
! Отговори
jek преди 12 години
a ceco ne e li komuniaka....
87
1
 
2
 
! Отговори
M преди 12 години
НА КОМУНИСТИТЕ НЕ ИМ ХАРЕСВА ЦВЕТАНОВ ЗАщОТО чОВЕКА РАБОТИ.А НЕ ОТИВА НА СРЕщИ С ГАЛЕВЦИ И ТЕМ ПОДОБНИ МАФИОЗИ.БРАВО ЦВЕТАНОВ ПОКАЗВАЙ ВСЕ ТАКА РАБОТАТА СИ БЪЛГАРИНА щЕ ГО ПОДКРЕПИ.
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как ще спират даренията?Ами това са пари за новите апартаменти на Цецко!
85
2
 
5
 
! Отговори
цецо крадецо преди 12 години
ПРЕКАЛЕНО МНОГО ПРИКАЗКИ,УВЪРТАНИЯ И ИЗЛИШНИ ОБЯСНЕНИЯ,КОИТО ГОВОРЯТ ЗА НЕЧИСТА СЪВЕСТ И ЧЕ ЦЕЦО КРАДЕЦО НЯМА НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ ДА СПРЕ ДА ПРИБИРА. ДОРИ НЯМА ДА ПОСЛУША МЕНТОРА СИ- НЕУВАЖАЕМИЯ АМЕРИКАНСКИ ПОСЛАНИК,С КОГОТО ЗАЕДНО ВЪРТЯТ РАЗНИ ДАЛАВЕРИ ЗА МНОГО ПАРИ И ВЛИЯНИЕ.ТАКА,ЧЕ НАИВНИТЕ ДА СЕ НАДЯВАТ-ЦЕЦО МЕНИ ПРИКАЗКИТЕ СИ,НО НРАВА НИКОГА.
84
1
 
5
 
! Отговори
цецо октопода преди 12 години
НЕ ДУМАЙ! ЦЕЦО НАГЛЕЦО,ЛЪЖЕЦО И КРАДЕЦО ИМАЛ ВОЛЯ,ПО-ТОЧНО МВР,НЕ ТОЙ ЛИЧНО И НЯМА,НЯМА ТА НЯМА НАСИЩАНЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.КАКТО Е ИЗВЕСТНО НАЙ-ГОЛЕМИЯ ГРЯХ, КОЙТО Е МАЙКА НА ВСИЧКИ ПОРОЦИ Е АЛЧНОСТТА.ЦЕЦО, БОКО И ЦЯЛАТА ПАСМИНА УПРАВЛЯВАЩА НИ В МОМЕНТА И КОТАРАЦИТЕ И КОТАРАЧКИТЕ ИМ СА АЛЧНИ ЕГОИСТИ,КУХИ И ПОСРЕДСТВЕНИ ЛЮДЕ С АПЕТИТ КЪМ ПАРИ И ВЛАСТ НА ХИПОПОТАМ.ТОВА Е ИСТИНСКИЯ ОКТОПОД,КОЙТО Е СТИСНАЛ В МЪРТВА ХВАТКА И ДЪРЖАВАТА И НАРОДА НИ.
83
1
 
4
 
! Отговори
PHANTOM MENACE преди 12 години
невъзможна работа.....амо за Цеци откъде мъни за друго апартаментче.....
82
10
 
3
 
! Отговори
Браво преди 12 години
Браво на ГЕРБ, направиха им забележка и си взеха поука.Не са коне с капаци или крадци!
81
6
 
2
 
! Отговори
Antoaneta преди 12 години
Цветанов знае какво правят ,това им е работата
80
1
 
7
 
! Отговори
?! преди 12 години
Другарю комунистически милиционер,защо не искаш да кажеш кои са фирмите дето си консултирал,и какво точно си ги консултирал за да ти платят половин милион евро?!Ех, да бяха чуждестранни данъчни да ти направят ревизия на всичкото имущество и на всички твои роднини. *** жална тогава. Друга песен ще запееш.
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЦЦ и черупката ти е празна. Всички го виждаме. Вече е очевадно, че оставането ти на поста е проблем за всички българи. Физкултурникът отдавна би бил "пътник" в цивилизования свят, ама той кадрува ли кадрува, че и съдийки познавам за които селективно мълчи, а иначе все "съдебната система" му е виновна за безхаберието в МВР и Прокуратурата!
78
1
 
8
 
! Отговори
@@@ преди 12 години
Разкриването на престъпления не е работа за физкултурници...))) Както и управлението на държавата - за психически неуравновесени Рапони...)))
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а тия от каналите ,тях кога ги спират
76
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никога не бих гласувал за подобна *** като мутренския ГЕРБ !Цецо се "ДОСЕЩАШЕ" и за атентата пред Галерия КОЙ го е направил,но уви ОЩЕ никой не е открит...))Физкултурника е гола вода с топки в джоба и петолъчки в главата!От Цецо- шлифера...ПОЛИЦАЙ не става...))
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕме интересува кои с кого е любовник и кои е отгоре и кои е отдолу, а ме интересува защо сме наи бедните в ЕС , защо крадете, защо има 180 поръчкови убиства НЕРАЗКРИТИ.
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
споко, за сега даренията остават. до следващия доклад от ЕС.нищо ново в ***.и лукчо ще работи------------------------ изобщо идилия ама без лиценз-голяяяяяяяяяямааааааа работа.
73
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В евродоклада пише,че тези дарения В МВР са много вредна практика и трябва веднага да се прекратят...Обаче Цецо - гуменката иска да гушне още и още и още...Аман от ДС-крадци! Ненаядоха се!Оставка на ЦЕЦО-КРАДЕЦО!
72
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Законите над морала, депутатите и министрите от ГЕРБ(ДС)БКП ....НАД ЗАКОНА!!!А БЕДНИТЕ ДА ГО ДУХАТ!?
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дори да има нужда от средствата по-доброто решение е да се спрат даренията, за да се намалят спекулациите. Тази практика може да бъде продължена, след като се разберат имената на фирмите и физическите лица, които се явяват дарители на МВР. Смятам, че би следвало да бъдат оповестени не само имената, но и условията, при които физическо или юридическо лице има правото да направи дарение към МВР.
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бизнеса фалира криза е откъде пари за дарения .
69
1
 
3
 
! Отговори
plamentot преди 12 години
законните дарения ще ги спрат,ами тези който са без договори.Можеби е тайна че всяка бензиностанция която не е от монополистите зарежда понякой литър на полицейските автомобили особенно ако са на някои с малко повече власт.А имаите предвит че голяма част от тях нямат лимит като Патрулките.Ами спонсорството по пътя което също е без отчетно,а консумативите за канциларийте и още куп неща който могат да ви доидат на ум