Ако не беше тъжен, този абсурд щеше да е смешен

Обява на обсерваторията в Рожен показва състоянието на науката
Обновена: 15 авг 2011 17:19 | 15 авг 2011 17:18, Екип на Dnes.bg
291

Срещу брутна заплата от 364 лева месечно астрономическата обсерватория в Рожен търси да назначи млад учен, от когото очаква, освен подходящо образование и владеене на два езика, и познания в програмирането и поддържането на интернет страници.

Освен да участва в нощните наблюдения на астрономически обекти и явления, той ще трябва да помага за поддържането на апаратурата и дори за косенето на поляните около обсерваторията.

В задълженията му влиза да развежда групи и да контактува с медиите „денем и нощем“. Всичко това заема „50% от времето на кандидата“, в останалите 50% се предполага младият специалист да се занимава с научна дейност.

В замяна обсерваторията, която е към БАН, предлага „364 (триста шестдесет и четири) лева = 186 € (сто осемдесет и шест евро)“, както е отбелязано в обявата.

И все пак има млади учени, които приемат офертата, а мотивацията им идва от любовта към науката и мечтата да бъдат астрономи.

За съжаление на директора на обсерваторията обаче любовта към науката ги задържа в Рожен около четири години, докато получат наистина добра квалификация. След това продължават да обичат науката в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей ***, че колко им е била заплатата по ваше време? 5-10 000 евро ли?А и не им вярвайте. Казва се че това е стартова заплата, с работата по различни проекти закръглят сумата на над 1000.
190
1
 
9
 
! Отговори
ОНЕМЯХ преди 12 години
О-Н-Е-М-Я-Х,а честно казано това ми се случва много рядко
189
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нормална обява за Боколандия. Все пак обявата не е за овчар или за мутра. Не чувам радостни възгласи от овцете "Кефиш ме Дянков".
188
1
 
21
 
! Отговори
Ивелин преди 12 години
Ами то както е тръгнало до 5 години май само овчари ще останат тук. Имало глад за кадри аз в завода вземам 750 лв . магистър инженер Електроника съм и ми намекват че даже ми е много голяма заплатата.Смешно е лекари , учени , инженери и други високо квалифицирани хора да вземат мизерни пари.
187
3
 
5
 
! Отговори
kurentzo lapas do193 преди 12 години
е добре де,как можа да сложиш снимката ни от миналата нощ как те поря като риба през задния вход-все пак нали връзката ни трябваше да остане в тайна :))))
186
1
 
8
 
! Отговори
valeri преди 12 години
Ето ви една още по абсурдна обява от вестник позвънете, човекът търси не работник а роб: СПЕЦИАЛИСТ цветар, градинар, да разбира от ВиК, електро, теракот, срещу квартира и храна, като поддръжка къща - 087/9653950
185
7
 
14
 
! Отговори
Observer преди 12 години
Преди няколко дни попаднах на следната информация:бившият български треньор на националният отбор по борба Иван Абаджиев имигрирал в САЩ на 78-годишна възраст!По неговите думи причината за това му решение е дълбоката му обида от българската държава!Щом един старец на почти 80 години е решил да бяга от БГ,кво повече да говорим...Извода е един:БЯГАЙТЕ ОТ БГ,ПОЛОЖЕНИЕТО Е НЕСПАСЯЕМО И НЕПОПРАВИМО!Заебавайте им майката и на *** и на седесари и на гербери и на царе и царици...СПАСЯВАЙТЕ СЕ!
184
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е кой виновен, че малка заплататав БАН нали са много учени, защо не си продадат изобретенията, да взимат големи заплати?
183
4
 
3
 
! Отговори
астроном преди 12 години
Сори,ама не разбрах с кои от посочените дейности си оправдава и малкото пари служителя. Или бори кризата може би? То и аз водя нощни наблюдения на комшийките отсреща ,но не търся пари.
182
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За съжаление човека трябва да е идеалист и учен по душа. А как ще изкара месеца - той си знае. Българска работа. За чалга и футбол, както и за 10-ки пъти надценени парцали се пръскат милиони, а за наука - колкото да не е без хич.
181
0
 
6
 
! Отговори
до 187 преди 12 години
Нека да стои, защото този разпран *** символизира цялата ни държава в момента. : )
180
2
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
А бе тоя с разпрания *** "БСП" е ясно, че е герберски провокатор, но това не е провокация, а е чиста проба простащина и дива селяндурщина! Как може да си сложи разпрания *** на аватар? То бива, бива, ама чак пък толкова! Деца четат тук! Няма ли някой *** постоянно на линия, че му стои разпрания *** с часове преди да го изтрият! По темата - няма Герб, няма БСП, всичко е едно, целта е тотална съсипия - вариантите са или тотален бунт или тотална емиграция! ФАКТИ!
179
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На нас не ни трябват учени, а овчари. Той Бойко си го каза, да хващаме гегите и да изкарваме овцете на паша. Ние сме уникална държава от овчари.
178
2
 
0
 
! Отговори
Селянчето преди 12 години
Не зная само дали длъжността"настройчик на клиторини" ще се включи в списъка на всички други! Настройките на клиторини на безчовечните управителки , зам.министърки , научни сътруднички и всякакви други там "кукли на конци" е много важно нещо....! Без него не може....! М-да-а-а-аааа!
177
3
 
1
 
! Отговори
мангал преди 12 години
тоя с белото отзад ми даде форда си за да го яздим и после да го снимам. После и едни авери от татарли го блъскаа яката. Даде ни още по 20 евро. Чалде стибуляте шнури!
176
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
обсерватория Рожен е все още най-голямата астрономическа обсерватория на Балканите и въобще в този район на Югоизточна Европакак мислите, че печелят само от посетители ли. защо при толкова изисквания и ниска заплата има доста желаещи да работят. аз като малък имах мечта да съм тракторист,но сега не карам трактор за кеф
175
0
 
5
 
! Отговори
Do 180 преди 12 години
Abe ti si goliam zadnik!!! lolDo admina - vizhte kakvi snimki imat horata na profilite si... censura v bg??? i duma da ne stava!
174
1
 
4
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Трябва обсерваторията да се приватизира. След това дъщерята на инвестиора ще поеме тези работи, като само за косенето ще викат човек, а след време с растежа на приходите, защото обсерваторията ще предлага прилични развлечения, инвеститора ще може да помисли и за други научни покупки. Културният пазар вече е изчерпан, а след научния ще остане само донорския - българска кръв, органи и месо. Шалом балъци!
173
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от бан взимат много пари не ги жалете. не знаете по колко чужди-платени проекти работят, но търсят млади,наивни и можещи да им вършат работата. а те да събират парите и да ревът.
172
1
 
28
 
! Отговори
Гошко преди 12 години
Значи НАО си търси: системен администратор, програмист, експерт по специализарни софтуери, разработчик на сайтове, полиглот, шофьор, отшелник,оператор, техник, озеленител, косач, снегоринач, наблюдател и анализатор, връзки с общественоста, екскурзовод, лектор, като между другото трябва да бъде физик и учен-изследовател. Предлага се ексклузивно унизително заплащане! Има ли още патриоти тука? Извод: колкото си по ***, *** и необразован, толкова си по на кирия в това подобие на държава!