Скок на полицейските заплати с 5%? Малко е!

Синдикатът: Парите ще да стигнат до служителите твърде късно
Обновена: 15 сеп 2011 19:01 | 15 сеп 2011 19:00,
209
Скок на полицейските заплати с 5%? Малко е!
Снимка: архив, Булфото

Най-голямата полицейска синдикална организация в страната определи като недостатъчно предстоящото увеличение на заплатите.

По време на международна конференция заместник-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев обяви, че възнагражденията на служителите в МВР ще се вдигнат с 5% от 2013 г. и със 7% от 2014 г.

„Адмирираме желанието на министерството да се ангажира с увеличение на заплатите, но оценяваме това, което чуваме като твърде малко, а и увеличението ще стигне до полицейските служители твърде късно“, коментира председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. 

Още по темата

От синдиката заявяват, че биха искали темата за повишаване на заплатите на полицейските служите да е предмет на преговори и част от социалния диалог между федерацията и МВР.

Синдикалната федерация е готова да участва активно в конструктивен диалог за постигане на справедливо решение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: заплатиполицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
0
 
22
 
! Отговори
Габи преди 12 години
Това повишение на заплатите е направо смешно. Нормалното биби било намаляване броя на полицаите от състав две мирновременни армии с 30-35%, защото в годините на прехода полицаи станаха *** и Пульо, и повишаване на РЗ с 25-30%. Иначе Цецо ще си има огромна армия, повечето от която нямат желание да вършат съвестно работа си. Втоор, да се повиши самочувствието на тези хора с подходящи закони, защото ние така "демократизирахме" законите, касаещи дейността на полицаите, че на тях им остава който ги хване, той да ги бие. Идете в Гърция: там дори да хванеш за лакътя полицай, той има правото , и го прави, веднага да извади пистолета и да те застреля, без да чака 3-те изстрела във въздуха, както е в БГ. В GB да посегнеш на полицай, мининмумът е 20 г. В България благодарение на калпавите политици и още по-калпавите депутати-юристи, направихме униформените на посмешище. Излиза, че за да се въведе ред в страната, първо трябва да вкараме в затвора политиците, депутатите и магистратите. Каква е тогава тази държава, в която властват корумпираните и мафиотите?!
232
3
 
20
 
! Отговори
АСЕН преди 12 години
НО КАК ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ВОЛЕН, КАТО ЗНАЕМ КАКЪВ *** Е.
231
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВОЛЕН ПРЕЗИДЕНТ !!! Моля ВИ - гласувайте за ВОЛЕН !!!
230
2
 
29
 
! Отговори
6ГУ ДС ВКР Политбюро преди 12 години
Когато хляба стане 2лв- и основните храни поскъпнат двойно а заплатите се намаляват а поставените лица на политиците - олигархията- перачницата на пари - не плаща дори минимални заплати -Тогава и 1 милион полицай няма да опазят политиците и безумците ограбили финансовия капитал на България по лощо от Турци - а полицията е реално е частна милиция - заптиета на Цецо крадецо и *** Петкоф -Запалката - все шефове за пример
229
0
 
12
 
! Отговори
2ГУ ДС ВКР Политбюро преди 12 години
Когато хляба стане 2лв- и основните храни поскъпнат двойно а заплатите се намаляват а поставените лица на политиците - олигархията- перачницата на пари - не плаща дори минимални заплати -Тогава и 1 милион полицай няма да опазят политиците и безумците ограбили финансовия капитал на България по лощо от Турци - а полицията е реално е частна милиция - заптиета на Цецо крадецо и *** Петкоф -Запалката - все шефове за пример
228
0
 
12
 
! Отговори
Freedom_People преди 12 години
Когато хляба стане 2лв- и основните храни поскъпнат двойно а заплатите се намаляват а поставените лица на политиците - олигархията- перачницата на пари - не плаща дори минимални заплати -Тогава и 1 милион полицай няма да опазят политиците и безумците ограбили финансовия капитал на България по лощо от Турци - а полицията е реално е частна милиция - заптиета на Цецо крадецо и *** Петкоф -Запалката - все щефове за пример
227
0
 
5
 
! Отговори
до 231 преди 12 години
числото, което цитира 220, е 30000, а не 60000. прочети го отново, малко по-внимателно
226
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще гласувам за този, който намали щата на полицията наполовина. Няма да говоря повече, но това, което се случва у нас, е пълно безобразие. Държавната служба не трябва да бъде последно убежище!
225
8
 
26
 
! Отговори
darcas_real преди 12 години
За мен полицая е просто един страхлив бандит. Няма куража да извършва престъпления, няма акъла да си изкарваестно хляба и затова отива полицай, за да си клати каквото има за клатене. Има и свестни полицаи, но те са такава рядкост, че са в рамките на статистическата грешка.
224
3
 
10
 
! Отговори
Ушко Грухлев преди 12 години
Скоро ще има има такова съкращаване на щата,че ще се *** яко.Нищо , че постоянно се тренира БМБ
223
7
 
9
 
! Отговори
до 220 преди 12 години
Добре си преписал, само че Финландия е 5 милиона души, а не 7 и почти всички живеят в южната част на страната. Там е концентрирана и повечето от полицията. Тези бройки които си цитирал не включват пожарната, гражданска защита, специализираните полицейски звена и подобни, докато тук ТЕ са в щата на МВР. 60 000 не са само полицаи, а целия състав на МВР който включва пожарната, гражданска, готвачки, оръжейници, монтьори, и огромен състав от 50+ годишни началници (клатикурци). Там е и проблема..
222
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хайде да им покажем на изборитено ако избраните от народа управници не си вършат работата и народа не е доволен - излиза на улицата и ги ПРИНУЖДАВА да правят това, което народа иска?това и в арабския свят и в Африка дори го разбраха, само ние -не
221
16
 
8
 
! Отговори
АТИЛА преди 12 години
Малко е 5% разбира се,Трябва да се осигурят условия за поне 500% скок на СМЪРТНОСТТА сред безродните Милиционерски пачаври и техните жени, деца и внуци пазещи НЕЗАКОННАТА 67 годишна комунистическа власт !!!Ах колко жалко е да си МилиционерДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НА КОМУНИСТИ И МИЛИЦИОНЕРИ СА БЕЗРОДНИ КОПЕЛЕТАЖЕНИТЕ, МАЙКИТЕ И СЕСТРИТЕ НА КОМУНИСТИ И МИЛИЦИОНЕРИ СА ДОЛНОПРОБНИ ПАЧАВРИБЪДИ БЪЛГАРИН ЛИКВИДИРАЙ КОМУНИСТ.БЪДИ ЧОВЕК ЛИКВИДИРАЙ ДЕТЕ НА КОМУНИСТ.КАЗАХ !!!bulgarya.tk
220
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а последните 10 години събираната от данъкоплатците държавна издръжка за ведомството е нараснала рекордните четири пъти. Увеличението е на фона на скромното, а в много аспекти съмнително повишаване на ефективността в противодействието на уличната и организираната престъпност.Дори в настоящата тежка криза МВР увеличава бюджета си и вече харчи годишно над 1 милиард лева. На базата на домораслите си постижения, Министерството всяка година иска увеличаване на бюджетната субсидия. До неотдавна министри и висши полицаи съвсем сериозно твърдяха пред задграничните си партньори, че в България се разкриват близо 65 на сто от престъпленията, а в Скотланд Ярд едвам го докарват до 47 на сто. Сега няма разминаване между желаното и мрачната криминална действителност. Ние ги хващаме, те ги пускат - тази фраза обяснява всичко.
219
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цървулите от странство да не се обаждат.Те са уредени от всякъде.
218
0
 
14
 
! Отговори
afgan преди 12 години
полицията,прокуратурата,съда-такива ги надробиха през последните 20 и кусур години....че да ти е драго да им резнеш главиците тъпанарски....ама от кръста...мамка ви корумпирана *** !Най-големия позор за РБ !Има ли мафия или групировка която да не е в комбина с тези инститиции?
217
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки диктатор си храни голема полиция. Страхува се повече от народа си.
216
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така така докато ги търпиме тези тъпоглавци начело на държавата ей така ще са държавните хрантутници - а народа да бачка до измиране от глад и мизерия....
215
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то най-големите престъпления се вършат под закрилата на полицията и дори с тяхна помощпосле чадъра на "правосъдието"...мафия! - това е единение на престъпността с държавата
214
1
 
14
 
! Отговори
Пир по време на чума преди 12 години
Много пари на данъкоплатците продължава да гълта огромната полицейска академия в Симеоново. За разлика от останалите университети, нейната издръжка нараства. Броят на чиновниците в академията е по-голям от броя на преподавателите, а броят на преподавателите пък надвишава броя на студентите...Ненужно големият и скъпоструващ Медицински институт на МВР също поема солидна, а за разлика от други болници и съвсем сигурна бюджетна субсидия. Сред стряскащите статистики е констатацията, че ежедневно един катаджия издава средно един акт и един фиш за глоба. Непосилна работа, нали?Най-накрая идва и въпросът ще върне ли МВР парите на своите съмнителни дарители? За подобен ход в България е нужно истинско чудо. То може да се сравни само с чудото Георги Първанов да върне средствата, дарени от един криминален тандем за последната му президентска кампания.