Скок на полицейските заплати с 5%? Малко е!

Синдикатът: Парите ще да стигнат до служителите твърде късно
Обновена: 15 сеп 2011 19:01 | 15 сеп 2011 19:00,
209
Скок на полицейските заплати с 5%? Малко е!
Снимка: архив, Булфото

Най-голямата полицейска синдикална организация в страната определи като недостатъчно предстоящото увеличение на заплатите.

По време на международна конференция заместник-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев обяви, че възнагражденията на служителите в МВР ще се вдигнат с 5% от 2013 г. и със 7% от 2014 г.

„Адмирираме желанието на министерството да се ангажира с увеличение на заплатите, но оценяваме това, което чуваме като твърде малко, а и увеличението ще стигне до полицейските служители твърде късно“, коментира председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. 

Още по темата

От синдиката заявяват, че биха искали темата за повишаване на заплатите на полицейските служите да е предмет на преговори и част от социалния диалог между федерацията и МВР.

Синдикалната федерация е готова да участва активно в конструктивен диалог за постигане на справедливо решение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: заплатиПолицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
2
 
12
 
! Отговори
afgan преди 12 години
малко е на баба ви фръчилото...60 000 души за 6 милионна държава са много,при това сички си чешат ташаците,само дето мислят как да преебът някого !
212
0
 
12
 
! Отговори
dw преди 12 години
Прегледът на щатното разписание на работещите в българската полиция и свързаните с нея служби разкрива доста факти за пилеене на средствата на данъкоплатците. Оказва се, че в МВР над 1 000 души се занимават с телекомуникации. Това е щат, сравним единствено с този на най-големите телекомуникационни компании в България. Те обаче обслужват милиони клиенти. В случая същият брой хора извършват свързочни услуги за около 58 000 души, колкото е щатът на МВР.От времената на комунизма последната бройка остава почти непроменена и непропорционално голяма за страна като България. По данни на МВР униформените полицаи са над 30 000 души. Във Финландия, която е три пъти по-голяма по площ и съпоставима по население с България, вътрешният ред и границите се охраняват от 8 000 униформени служители.
211
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на полицияята и правосъдието се крепи държавата,но когато си вършат работата, а именно: да слидят да се спазва реда и законността,а не това, което правят нашите и заради което не ни приемат в ЕС- корупция, престъпност и протекцията им от полиция и съди някоя и друга кокошкарска "акция" за показте едни глоби за кучешките *** не искат да си събират, та друго ли?а иначе гласуват ли зани, гласиват ли....
210
0
 
0
 
! Отговори
Милиционер преди 12 години
Малко ми е, те за к'ъв ме мислат, някви си 5 процента!
209
0
 
4
 
! Отговори
Aide stiga veshe.... преди 12 години
DO KOGA V EVROPEISKIA SAIUS SHTE SI ZATVARIAT OCHITE, ZA TOVA KOETO SE VARSHI TUK !!!!!
208
0
 
4
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
На 5 процента скок на даренията ще са доволни, не на заплатите.
207
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно в Армията понесе най-големите съкращения , а полицията си седи все толкоз от Времето на Тодор Живков.
206
3
 
7
 
! Отговори
запасняк преди 12 години
Държава която се крепи на полиция, не е държава.Стожер на държавноста в системата за сигуност е армията.Някой да знае в НАТО за полицията ни?Не!
205
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виждам отвращение от някакво бъдещо увеличение на заплатите на простите полицаи.Но при критична ситоация всеки ги търси и в този момент те трябва да действат на секундата и безгрешно. А ако започнат да мислят дълго като професори ако има с какво ко праим.
204
2
 
18
 
! Отговори
до 206 преди 12 години
Кои полицаи имаш предвид, може би тези от Созопол, които пушеха докато се дави дете, тези които се крият зад храстите да те глобят или тези, които участват в изборите не като охранители, а като страна в процеса.Моля, уточни се.
203
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма разлика между полицай и престъпник. Едните просто са нарочени за такива за лошите.
202
0
 
10
 
! Отговори
аз преди 12 години
Още ли?тогава първо вдигнете на служителите на спешна помощ които спасяват живот със 107% а на полицайте със 5%те и без това са най добре,дори държавата им плаща осигуровките а медицинските служители си ги плащат сами-на куде отиваме незнам
201
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тати каза ,че ще ми купи колело ама друг път!
200
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не хулете полицаите , винаги могат да ви потрябват и да ви бъдат полезни ! Между другото , не очаквайте добронамерено отношение от тях , ако вие сте зле настроени срещу им или явно показвате тофа ! Стара аксиома , неподлежаща на обяснение , просто действаща !
199
0
 
16
 
! Отговори
аз преди 12 години
Съкращение на 1/2. Повишаване на квалификацията им. Ето ви заплати.
198
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От всичко на свта най-мразя полицияй , само като го видя ми се повръща , хора рекетеьори и *** удобни на всяка една власт. Наблюдавалите сте всякакви революции , арабски напоследък - армията винаги заема позицията на народа. А полицията на диктаторите. Боко е долен полицай и дикатор...
197
3
 
11
 
! Отговори
случаен преди 12 години
имам чуството , че голяма част от плюещите полицията са " правени от бащите си със обратната стграна на *** ?".......искам да кажа , че не съм полицай и не защитавам никого , защото всяка професия в България си търси правата , но идват избори и някой започнаха да разцепват народа......пр. на мен много несириозно ми звучи примерно , след две години да ми вдигнат заплатата...а до тогава....инфлацията ще ги е изяла тези проценти не по две , а по пет......
196
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трай коньо за за зелена трева -*** кой ще се върже вече на тия 5 % след почти 2 г. , а за след още толкова да се надаме на 10 ..............Баламите умряха преди доста време господа ! Да сте живи и здрави , ама търсете другаде араби с жълти бради !
195
0
 
2
 
! Отговори
Хе-хе преди 12 години
198 коментара за новина,която излезе преди няколко дни, и в която се говори евентуално за някакво увеличение от 5% през 2013г.Всичко е Мара втасала,само къде не се е из...ла.Някои хора работа нямат.
194
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да Армия да плаши враговете на народа. А полицията е най-големия враг на народа.