Страхотен соцмузей, прехласна се Дянков

Струвал на данъкоплатеца евтино – малко над 3 млн. лева
Обновена: 19 сеп 2011 14:53 | 19 сеп 2011 10:13,
155
Страхотен соцмузей, прехласна се Дянков
Един до друг – Вълко Червенков и Ленин. Снимка: Булфото

Министърът на културата потвърди, че днес заедно с премиера откриват музея на социалистическото изкуство в София.

"Музеите са необходимост, там се запазва паметта и историята", коментира той пред БНТ.

Вежди Рашидов обясни още, че с министър Симеон Дянков са партньори и с него вече са изградили няколко музея.

"Благодаря за това, че ще идват повече пари от бюджета за културата. Слава Богу, че Дянков има разбиране и отношение към културата", заяви министърът.

Още по темата

От своя страна Симеон Дянков каза, че музеят е страхотен и е най-добрият в България.

"Убеден съм, че ще стане най-голямата атракция в София за чуждестранни туристи. Музеят е прекрасен и като музей, защото това са много добри художници, той е и скулптура, и картини", подчерта Дянков.

Финансист №1 пресметна, че соцмузеят струва на данъкоплатците сравнително малко пари – малко над 3 млн. лева.

"Убеден съм, че в рамките на 2 години той ще се изплати напълно. Големи световни медии вече минаха оттам, през музея, на чужденците им е интересно. Освен в Унгария, където има само скулптурен такъв музей, нашият е по-универсален", убеден е той.

"С това трябва да кажем: мястото на комунизма е в музеите и продължаваме напред. Оставяме в музея хората, които са творили по времето на комунизма", заяви Дянков.

Рашидов също го подкрепи: "Време беше като цивилизовани хора да оставим социализма в музеите и да мислим за бъдещето".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Че то цяла България е музей на Демокроцията,но никой не идва и никой не се интересува от нея-няма мъни има бегълци, българи от нея......Българио,Българио за теб те умряха...защо ли!!!
75
3
 
6
 
! Отговори
Марк до 44 преди 12 години
В Китай да не би да си въобразяваш, че има социализъм?!?!Там има абсолютен капитализъм в икономиката и политическа диктатура в политическата свера!Същото като Испания при Франко , или Чили при Пиночет!Впрочем това е найдобрия вариант при който се спестява хаоса и престъпността и трябваше да се приложи и в България, но естествено нашите комуноиди като найголемите световни ***, не бяха способни на нищо друго освен да зяпат папагалски в устата алкохолиците от Политбюро на КПСС!!!!
74
2
 
9
 
! Отговори
Марио преди 12 години
"Музеите са необходимост, там се запазва паметта и историята", СЪГЛАСЕН СЪМ, НО ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ ПОГРИЖИТЕ ДА ОСТАНАТ ХОРА...
73
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Унгария от 18 години изкарва годишно по десетки милиони левове от един парк със соц паметници, а в България си взривихме мавзолея и унищожихме повечето неща създадени през социализма!
72
3
 
7
 
! Отговори
наднпис в музея преди 12 години
Тази вечер на стадиона щяха да бесят агенти на Престъпната банда, обвинени в саботаж и заловени лично от Б.Б. Бесенето ставаше веднъж месечно. Беше опияняващо зрелище и винаги завършваше с грандиозен концерт на знойните фолк-диви и пищни чалга-мадони. Децата вечно вдигаха врява да ги водят. ГЕРБ превръщаше децата в неудържими, безграмотни, свирепи зверчета. Те боготворяха ГЕРБ и Б.Б.: Парадите, знамената, униформите, походите по стъпките на Б.Б., излетите до историческите места, свързани с Б.Б., посещенията в Дома-музей в Банкя и особено в Музея на великата мутренска съпротива, рапортите и клетвите за вярност пред паметниците на Б.Б., химните (особено За теб, Б.Б.!, Най обичаме да мразим!, Шут в муцуната!, Да вдигнем хиляди бесилки!, Искам да съм мутра!, Б.Б., размажи ги!, Елегия за прасето Боко, както и класическите хитове Небесна лъчезария, Б.Б., дай газ!, Б.Б., ти си пич, Б.Б. суперсвръхгерой, Б.Б прави вятър), ученията с пожарникарски шлангове, снимки с пра-пра-пра-правнука на кучето Борко, скандирането, долнопробната, жизнеутвърждаваща чалга, обожествяването на Б.Б. за децата всичко това беше славна игра. Цялата им детска жестокост се насочваше срещу враговете на ГЕРБ и Б.Б., срещу предателите, вредителите, саботьорите, мислопрестъпниците. Хората се страхуваха от собствените си деца. И с пълно основание не минаваше седмица, без по телекрана да покажат хвалебствен репортаж за някакъв малък подслушвач доносник, предал родителите си на Полицията на мисълта. Това не бяха обикновени деца. Това бяха необикновените деца на ГЕРБ. Това бяха мутантите на ГЕРБ ОЩЕ МАЛКО ГЕРБ И ТОЧНО ТОВА НИ ЧАКА
71
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
сигурно и Вежди Рашидов има скулптори там
70
4
 
12
 
! Отговори
дядо Вичо преди 12 години
"Аз искам музей на пострадалите от ПРЕХОДА, на пострадалите от Капитализма и Демокрацията, музей на изгоненните Българи от България през последните 22 години Музей на пострадалите при войната между борческите групировки 1993-1997......Искам музей на пострафдалите от БСП,СДС,БЗНС,ДСБ, ГЕРБ и ДПС....ИСКАМ МУЗЕЙ !!!!!"и Аз
69
5
 
8
 
! Отговори
baj hoj преди 12 години
Не е зле в Белене да направят и музей на комунистите, с хотел и въоръжена охрана.
68
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И защо им трябваше да пилеят толкова пари за създаване на нов музей? Трябваше да използват родната къща на вожда Б.Б. в Банкя и да го направят там, така нещата щяха да са верни и исторически, и политически :) А и щеше да бъде по-точен паралела с Унгария (където 'музеят' представлява голям парк, наречен Szoborpark - Парк на свободата) в един далечен край на Будапеща, достига се само със специален Shuttle бус, цената на билета в една посока е 4,5 евро, а входът е 6 евро - общо излиза 15 евро.
67
2
 
8
 
! Отговори
Петър преди 12 години
Изложена ли е снимката на Бойко до Бай Тошо? Или тя беше монтаж, защото той е убеден демократ?
66
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Идея за музей на София - на входа сляпата Темида а на кантара една бала пари :-) По-навътре каталог на продадените имоти от Соф имоти и заменките. Най-накрая експозиция с имуществата на софийските общински съветници преди влизане във властта и след излизане. По средата възстановка на София Ленд. Това ще докара тук внучето на Ал Капоне на обмяна на опит което да пререже лентата :-)
65
1
 
2
 
! Отговори
До 61 преди 12 години
Ти живееш в този музей!
64
1
 
5
 
! Отговори
alex преди 12 години
Не плюйте по музея, а идете вижте двореца в Балчик. Цената на входната такса е 10лв и е препълнено с хора, за щастие и българи. Има и много чужденци, главно румънци, руснаци... Не вярвам в тоя музей таксата да е толкова голяма, но наистина има интерес от медии и чужденци към какъвто и да е вид история, та дори и комунистическа. Парите от музея ще се върнат многократно, за 2-3 години ще влязат тези 2-3 милиона за изграждането им, но музея ще продължи да си седи и да генерира последващи приходи
63
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИСКАМ МУЗЕЙ НА *** И бб.
62
1
 
17
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
Че ние от години имаме музей на глупостта! Нарича се Народно събрание!
61
3
 
25
 
! Отговори
majorski преди 12 години
Аз искам музей на пострадалите от ПРЕХОДА, на пострадалите от Капитализма и Демокрацията, музей на изгоненните Българи от България през последните 22 години Музей на пострадалите при войната между борческите групировки 1993-1997......Искам музей на пострафдалите от БСП,СДС,БЗНС,ДСБ, ГЕРБ и ДПС....ИСКАМ МУЗЕЙ !!!!!
60
2
 
13
 
! Отговори
23 години преди 12 години
който каквото и да направи все е сбъркал, все критика. Тоя музей ще си избие парите с времето, като сложат пет лева вход - за две години прави милион туристи и е напред. А Бакърджиев където гърмя предизборно мавзолея, а не се използва като сграда за нещо - откъдето и да го погледнеш пиар акция и вандализъм?
59
5
 
16
 
! Отговори
Жик-Так преди 12 години
Следващия експонат би трябвало да е паметник на Бойко Борисов. В едната ръка Бащицата ще държи бухалка (за да се спази историческата хронология), в другата Асфалтиран слънчоглед, а на главата си воал от 2000 лентички:)
58
6
 
7
 
! Отговори
Georgi преди 12 години
"мястото на комунизма е в музеите " Много добре казано, хаха :D..
57
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хареса ми това,което каза Дянков.Повече пари за култура,повече пари за образование и по-малко пари за МВР.Трябва да се издигаме и израстваме духовно,за да бъдем достоен народ.Не полицейщината ще ни направи законова и правова държава.Съзнанието определя битието.Време е паметникът на Съветската армия да влезе в музея.Тази стърчаща пушка над София ме ужасява.

Спонсорирани публикации