Страхотен соцмузей, прехласна се Дянков

Струвал на данъкоплатеца евтино – малко над 3 млн. лева
Обновена: 19 сеп 2011 14:53 | 19 сеп 2011 10:13,
155
Страхотен соцмузей, прехласна се Дянков
Един до друг – Вълко Червенков и Ленин. Снимка: Булфото

Министърът на културата потвърди, че днес заедно с премиера откриват музея на социалистическото изкуство в София.

"Музеите са необходимост, там се запазва паметта и историята", коментира той пред БНТ.

Вежди Рашидов обясни още, че с министър Симеон Дянков са партньори и с него вече са изградили няколко музея.

"Благодаря за това, че ще идват повече пари от бюджета за културата. Слава Богу, че Дянков има разбиране и отношение към културата", заяви министърът.

Още по темата

От своя страна Симеон Дянков каза, че музеят е страхотен и е най-добрият в България.

"Убеден съм, че ще стане най-голямата атракция в София за чуждестранни туристи. Музеят е прекрасен и като музей, защото това са много добри художници, той е и скулптура, и картини", подчерта Дянков.

Финансист №1 пресметна, че соцмузеят струва на данъкоплатците сравнително малко пари – малко над 3 млн. лева.

"Убеден съм, че в рамките на 2 години той ще се изплати напълно. Големи световни медии вече минаха оттам, през музея, на чужденците им е интересно. Освен в Унгария, където има само скулптурен такъв музей, нашият е по-универсален", убеден е той.

"С това трябва да кажем: мястото на комунизма е в музеите и продължаваме напред. Оставяме в музея хората, които са творили по времето на комунизма", заяви Дянков.

Рашидов също го подкрепи: "Време беше като цивилизовани хора да оставим социализма в музеите и да мислим за бъдещето".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
4
 
! Отговори
до 46 преди 12 години
В Полша се развива соц туризмът заради лагерите ***,кой ще дойде в Б-я да гледа некакви бронзови кратуни,заради един музей никой няма да харчи пари за да види една тиква изложена в некаква стаичка или натикана в некой кьоше,ай сиктир бе децата ни страдат ние соц музей строим тези не ни искат гласовете,явно имат пазарлък с антибългарската БСП,няма да гласувам ,щех да гласувам за ГЕРБ,но сега категорично се отказвам,не ме интересува вече кой ще спечели явно е едно и също.Да печелят тогава БСП.
55
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гергов, Овчаров и сие не са комунисти а десни олигарси. Те даже и социалисти не са. Комунистите-идеалисти са малцина и те са загинали преди девети и са обиколили лагерите след девети. Живков е един диктатор-***, който е седял на власт защото от Москва са го харесвали.
54
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако толкова ви се гледа музей на соца, идете на х.Дерменка в Стара Планина (достига се дори и с автомобил от Беклемето, прохода Троян-Кърнаре). Хем приятна разходка в планината, хем влизането е безплатно, хем не струва и лев на данъкоплатците! А тази новопостроена простотия, която коментираме тук, с надутата си помпозност и плямпанията за 'култура', здраво намирисва на хвърлени на вятъра пари!
53
4
 
18
 
! Отговори
Рашид преди 12 години
Надали след време, днешните *** от СДС,ще бъдат удостоени с подобна чест - музей!
52
6
 
11
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 12 години
ISKAM KOMUNIZMA DA SE VARNE....NE SAMO DA SI SPOMNQME ZA NEGO....
51
0
 
5
 
! Отговори
Schutztaffel преди 12 години
Абсолютен факт е че, строителите на МОЛ Средец ми дължат 1659 Лв. Ще ги търся тия като империалист, когато се върна в България.
50
3
 
5
 
! Отговори
... преди 12 години
Ех, ако можеше и един Музей на глупостта в България да направят...съвсем универсални щяхме да станем, пък и мат`риал достатъчно много имеме - съвсем евтинко ще ни седне :)
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм демократично ляво мислещ човек, който гласувах за ГЕРБ. Мисля че 47 е прав - нека тоя музей го има но да се направи и музей на пострадалите от комунистически репресии, за да има национално помирение. Още повече че пострадали от кумунистически репресии има много от честните комунисти-идеалисти, тия които не са загинали преди девети, са лежали по лагерите след девети, когато са били против: затварянето на страната, култовете към Червенков и Живков, колективизацията, скъсване със САЩ и Англи
48
1
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
Тогава САЩ да не ни станат още по-много скъпи на фона на новия световен ред, който би въвели чайнийзите? Например да заселят тука един милион дръпнати.
47
5
 
3
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Г-н Борисов какво правите бе,какви са тези омразни действия,не искате да се гласува за вас ли или се подигравате с пострадалите от социализмът,а кога ще направите музей на жертвите на соца по лагери и милиции,те втора ръка хора ли са както ги определяха тези социдиоти на които бюстовете им ще се мъдрят в този противен музей ? Вие изкукахте ли бе не разчитате ли вече на нас които мразим комунизмът,ще излезнат май прави комуназите,че вие сте си техни пионки ?
46
3
 
5
 
! Отговори
jj преди 12 години
До 38-миЕлементарно е. В Полша, а и в някои други държави, соц туризмът е източник на все по-големи приходи. Колкото повече време минава, толкова по-екзотично изглеждат паметниците от онзи период.И, да, в известен смисъл соцът има и някакъв принос.
45
1
 
0
 
! Отговори
gft преди 12 години
корекция на пост 43"...даже НЕ съм живял по онова време....."
44
4
 
6
 
! Отговори
made in P.R.C. преди 12 години
предстои зрелищен провал на капиталистическата система и триумф на социалистическия модел на Китай
43
3
 
7
 
! Отговори
gft преди 12 години
@38не съм фен на комунизма, даже е съм живял по онова време, но историята, хубава, добра, тярвба да се помни, като заличиш няколко мапетника, и изгориш няколко картини, няма да промениш историята. има една поговорка, "който не помни миналото си, е обречен да го повтори", тъкмо за случея. на мен лично ми е интересно и ще отида да го посетя.
42
5
 
9
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
И за какво са дадени тия мъчени пари.Да натъркалят разни глинени и бронзови тикви по една поляна.Браво ГЕРБ,ненадминати сте по празното харчене /крадене/.Ами помислете,колко майки не са на работа по липса на детски градини,а те ровят кокалите на умрелите.Поне оставихте ли място и за вас.
41
1
 
5
 
! Отговори
Рукие преди 12 години
Те серсемите до един знаят , че един ден там ще държат и техни вещи и може и паметници вече да са си направили.Всички до един са за там. Комунистически ***.
40
0
 
4
 
! Отговори
Комунизма преди 12 години
Продължава да си ни цоца нищо че вече го нема :)
39
2
 
2
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
NA TOZI PERIOD HARESVAME SAMO BUDALITE DETO NI DAVAT VLAST A NIE IM KRADEM PARITE
38
6
 
14
 
! Отговори
Интелектуалец преди 12 години
Фактът, че правят музей на социализма е още едно доказателство, че не се отричат от него, а напротив. Признават неговите постижения. Иначе защо ще правят рационални вложения от 3 млн.
37
0
 
5
 
! Отговори
МЕГАТУРС 1 преди 12 години
MEGATOURS 1 - това е фирмата която "построи музея" . Български журналисти, защо търсите под вола теле а не под кравата? Попитайте президента на фирмата, защо беше на почивка в Турция. Попитай те го дали познава сина на министъра на Културата..