127 задържани след размириците в Катуница

Множество футболни фенове участвали в бунта срещу Цар Киро
Обновена: 4 окт 2011 18:59 | 25 сеп 2011 10:37,
703
127 задържани след размириците в Катуница
Снимка: БТА

„Задържали сме общо 127 лица, които са участвали в размириците в Катуница”, съобщи за Dnes.bg главният секретар на МВР Калин Георгиев. 

По негови данни в снощните палежи на имотите на Цар Киро са участвали около 2000 футболни фенове. В момента арестуваните се разпитват, а през цялата нощ полицаите не са спрели да работят.

Очаква се днес да се прецени срещу кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения, кои случаи ще се гледат в Районната прокуратура и кои в Окръжната прокуратура.

Голяма част от участниците в бунта в събота вечерта бяха с маски на лицата, за да не могат да бъдат разпознати. Част от тях заплашваше журналистите, които отразяваха безредиците в Катуница. Блъскаха камери и фотоапарати.

„Отнасяме се еднакво към всеки човек, който върши престъпления – задържали сме хората, които палиха сгради и чупиха стъкла, и сме арестували мъжа, извършил криминалното престъпление”, заяви още Георгиев.

55-годишният мъж от „Столипиново” в петък вечер прегази и уби 19-годишния Ангел Петров от Катуница. После блъсна трима полицаи, които се опитали да спрат превозното средство, и двама приятели на убития.

Над 3000 души от Катуница се запътиха в събота към палатите на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, тъй като го сочат за поръчител на убийството на младото момче. Няколко часа преди да бъде прегазен, Ангел е получил смъртна заплаха от роднини на Цар Киро, след което е сигнализирал полицията. В 20 часа вечерта в петък е убит.
През съботния ден напрежението ескалира на два пъти. През деня хората започнаха да преобръщат автомобилите на ромската фамилия. Те замеряха с камъни прозорците на къщите му и поискаха Цар Киро да бъде изселен от селото.

Още по темата

Вечерта подпалиха четири негови къщи, като в бунта се включиха и футболни фенове.

Ново напрежение в селото се очаква в ранния следобед днес, преди погребението на 19-годишния Ангел, който е и двукратен републикански шампион по киокушин.

Катуница е потресена и от смъртта на второ момче, което припадна по време на шествието към имотите на Цар Киро и по-късно издъхна в болница.

Починалият Павел на 17 години е с операция на сърцето, за която жителите на селото са събирали пари.
След случая вчера майката на момчето изпадна в шок, а много от приятелите му плакаха заедно с нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


703
Още по темата: убийствоКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
547
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО КАБИНЕТА : ОСТАВЕТЕ ХОРАТА ДА ОСЪДЯТ УБИЙСТВОТО НА ЕДИН 19 ГОДИШЕН, ВИЕ ГЕРБ СТЕ НЕСПОСОБНИ И СТЕ ПРОТИВ НАРОДНАТА ВЛАСТ
546
1
 
32
 
! Отговори
Иво преди 12 години
НА ОРЪЖИЕ!ДА ИЗЧИСТИМ ***!!!
545
0
 
15
 
! Отговори
омбре преди 12 години
"Отнасяме се еднакво към всеки човек, който върши престъпления "Лъжете и когато тази продажна "власт" прекали народа ще вземе нещата в свои ръце.Тиквата мафиот ще бъде изритан заедно с цялата клика около него.БСП е същата история една семейна фирма за политическа тйрговия.Заради купуване на гласове и печелене на избори настоящите властници биха предали майка си баща си народа си.*** не плащат данъци осигоровки и народа ни е задължен да ги издържа.
544
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 12 години
purvo iskam da se izvinia za maimunicata......iskah da kaja samo 4e tova koeto se slu4va sega e mnogo hubavo,no se strahuvam 4e ako sega strastite utihnat.....spukana ni e rabotata BRATIA.....
543
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ромите от Катуница жертвали Ангел за *** курбан?УБИЙСТВОТО Е БИЛО ПЛАНИРАНО !!!!!!!!!!!!!!!!
542
1
 
14
 
! Отговори
4enge ot RUSE преди 12 години
NAPRED bRATIA I SESTRI ! ILI SEGA , ILI NIKOGA ! SVObODA ILI SMART !!!
541
1
 
23
 
! Отговори
стефан преди 12 години
Сигурен съм , че *** които са арестувани ще бъдът пуснати , на "цар Киро " въобще няма да бъдат повдигнати никакви обвинения, а тези които са арестувани при протеста ще бъдът наказани и така ще бъде дакато се затрие държавата България, защото всички управници са давали такова обещание на Големия Брат.
540
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ТРЕПЯТ БЪЛГАРИ, ТОВА ЗАПОМНИХ АЗ ! А ВИЕ
539
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОТВОРЕНО ПИСМОДо СЪВЕТА ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИДо всички свободни медии , които желаят да го публикуватНА ВНИМАНИЕТО НА РЪКОВОДСТВОТО НА БТВ!!!!!!!!!Уважаеми дами и господа,Моля , официалното ръководство на телевизията , да излезе и ясно да заяви дали застава зад "журналистката" , госпожица Миролюба Бенатова.Явно обидена от това , че и бе отнет микрофона , тя сведе репортажа до елементарно свеждане на събитията ,като нарече протестиращите "пияна и дрогирана тълп
538
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи ние българите сме пропаднали наркомани и пияници а оня *** го наричате цар?
537
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е това е дразнещото-умряха две наши деца ама си провеждаме предизборната обиколка!Ами да си умират ние си имаме работа да обикаляме,да залъгваме народа да гласува?Господи ше доживеем ли да има поне един управляващ,да бъде патриот,да обича народа си!Ако Герб твърди,че е загрижен за народа си трябваше да спрат поне от уважение към паметта на умрелите!
536
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-Н БОРИСОВ ! ОСТАВЕТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ДА СЕ СПРАВЯТ С ИЗСЕЛВАНЕТО НА *** ПОНЕЖЕ ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ
535
0
 
25
 
! Отговори
ДО 410 преди 12 години
СЪГЛАСЕН,А ПРОДЪЛЖЕНИЕТО Е *** ДА Я ИЗНАСИЛЯТ НЯКОЛКО ПЪТИ И ДА Я ХВЪРЛЯТ В НЯКОЯ КАНАВКА,НО И ОНАЯ ДРУГАТА ДЕБЕЛАНА АНА ЦОЛОВА КОЯТО НЕПРЕКЪСНАТА ЗАШИТАВА *** ДА Я ПОСЛЕДВА.ДА СА ЖИВИ И ЗРАВИ МОМЧЕТАТА И МОМИЧЕТАТА КОИТО СЕ ВДИГНАХА НА БУНТ ДА ЗАЩИТЯТ БЪЛГАРИТЕ В КАТУНИЦА.
534
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В центъра на Катуница, пред кметството, са се събрали около 500 мотористи-рокери, които пристигат от мотосъбора в Сопот, научи ***.
533
12
 
3
 
! Отговори
Българин преди 12 години
КОМУНИЗЪМ=НАЦИЗЪМ=ЗЛОХОРА,БДЕТЕ!НИКАКВА АВАНТА ЗА ЦАР КИРО,НО И ПИЯНИТЕ АГРЕСИВНИ ДРУСАНИ ТИПОВЕ,ИЗВЪРШВАЩИ ПОГРОМИ И ПАЛЕЖИ НЕ МИ ВДЪХВАТ ДОВЕРИЕ НИКАКВО!
532
0
 
21
 
! Отговори
НеТрайкофф преди 12 години
Френският президент е перфектен в думите си по повод *** ситуация във франция! Жалко, че българските грабливи политици си пазаруват гласовете от *** в гетата им, вместо да търсят подкрепата на ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, дето им плащат и заплатите!!! Снърт на *** и мангализацията на родината ни, смърт! Проклети да са и политиците ни, главните виновници за циганизирането на България! Ако не се спре това нашата държава е обречена!
531
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НА *** И СТАРИ И МЛАДИ ДНИТЕ ИМ СА ПРЕБРОЕНИ....ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ С БЪЛГАРИТЕ.............!!!!!!!!!!!!!!!!
530
0
 
11
 
! Отговори
ннн преди 12 години
още изяви от CV-то на един от многото цигано-БГ изверги ,но ..ЦАРЕ и ВОЖДОВЕ?!:"Срещу Рашков има множество обвинения от жителите на село Катуница за незаконно придобити имоти, общински терени и незаконни постройки, както и за незаконна сеч в гора край селото.Периодично избухват нови скандали. След като "принц" Ангел излежа присъда за кражба в Лондон и се върна у нас, Цар Киро бе разобличен във вдигането на незаконен хотел край Понеделник пазар в Пловдив. " Какъвто тоя,такива и ГОРЕ в София!
529
1
 
18
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
вижте материалите в НОВА!!!!! там да видите какво са сем.Рашкови.....долу БТВ!!!! край на тая ера ***!нали не трябваше каруци да има също! как те каквото си искат правят тъпите *** а ?
528
6
 
15
 
! Отговори
КОЙ ЗАПАЛИ ФИТИЛА преди 12 години
Браво на агитките на ПЛОВДИВ и СОФИЯ, справиха се блестящо ! Сега цялата общественост трябва им помогне за да бъдат освободени от полицията. БОМБАТА е стара и ръждясала, но кой се сети за нея и взриви, и то точно сега ? Преди няколко дни имаше изказване на Гоце Три-пера по новините, че ситуацията е предреволюционна, като припомни ученото по научен комунизъм, как властимащите не можели да управляват по старому, а народа не искал да бъде управляван също по старому. Малко се позачудих откъде президента има такава информация , след като не е част от тайните служби и зачаках да видя какво ще се случи. Ето, случи се то ! Сега ако се окажа прав, че това е било разработка на МРЪСНИТЕ КОМУНИСТИ и тези дръзки, смели момчета, които си свършиха работата перфектно, разберат, че са били употребени по долен и задкулисен начин, бедна му е фантазията на ГОЦЕТО И КОМУНИСТИТЕ КАКВО ГИ ЧАКА !P.S. ЗАПАЛИ се влак между Мездра и Враца ПРЕДИ ЕДИН ЧАС !. Влакът е обхванат от пламъци.СИРЕЧ БЪЛГАРИЯ ГОРИ ! - Разсъждавайте това е третият запален влак ЗА ЕДИН МЕСЕЦ ! веднъж ЛОШО. Втори път още по-лошо ! Трети път = КОНСПИРАЦИЯ!Сценаристите и режисьорите постигнаха целта си предизвикаха спонтанен ГНЯВ и БУНТ на ЭТНИЧЕСКА ОСНОВА!!! Сега въпросът е : Колко бързо хората ще се ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ СА БИЛИ МАНИПУЛИРАНИ и как ще се разплатят с АВТОРИТЕ НА ТЕЗИ ЗЛОКОБНИ ПРОВОКАЦИИ ! ДАНО НЯМА САМО БОМБИ И ПРЕСТРЕЛКИ !