127 задържани след размириците в Катуница

Множество футболни фенове участвали в бунта срещу Цар Киро
Обновена: 4 окт 2011 18:59 | 25 сеп 2011 10:37,
703
127 задържани след размириците в Катуница
Снимка: БТА

„Задържали сме общо 127 лица, които са участвали в размириците в Катуница”, съобщи за Dnes.bg главният секретар на МВР Калин Георгиев. 

По негови данни в снощните палежи на имотите на Цар Киро са участвали около 2000 футболни фенове. В момента арестуваните се разпитват, а през цялата нощ полицаите не са спрели да работят.

Очаква се днес да се прецени срещу кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения, кои случаи ще се гледат в Районната прокуратура и кои в Окръжната прокуратура.

Голяма част от участниците в бунта в събота вечерта бяха с маски на лицата, за да не могат да бъдат разпознати. Част от тях заплашваше журналистите, които отразяваха безредиците в Катуница. Блъскаха камери и фотоапарати.

„Отнасяме се еднакво към всеки човек, който върши престъпления – задържали сме хората, които палиха сгради и чупиха стъкла, и сме арестували мъжа, извършил криминалното престъпление”, заяви още Георгиев.

55-годишният мъж от „Столипиново” в петък вечер прегази и уби 19-годишния Ангел Петров от Катуница. После блъсна трима полицаи, които се опитали да спрат превозното средство, и двама приятели на убития.

Над 3000 души от Катуница се запътиха в събота към палатите на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, тъй като го сочат за поръчител на убийството на младото момче. Няколко часа преди да бъде прегазен, Ангел е получил смъртна заплаха от роднини на Цар Киро, след което е сигнализирал полицията. В 20 часа вечерта в петък е убит.
През съботния ден напрежението ескалира на два пъти. През деня хората започнаха да преобръщат автомобилите на ромската фамилия. Те замеряха с камъни прозорците на къщите му и поискаха Цар Киро да бъде изселен от селото.

Още по темата

Вечерта подпалиха четири негови къщи, като в бунта се включиха и футболни фенове.

Ново напрежение в селото се очаква в ранния следобед днес, преди погребението на 19-годишния Ангел, който е и двукратен републикански шампион по киокушин.

Катуница е потресена и от смъртта на второ момче, което припадна по време на шествието към имотите на Цар Киро и по-късно издъхна в болница.

Починалият Павел на 17 години е с операция на сърцето, за която жителите на селото са събирали пари.
След случая вчера майката на момчето изпадна в шок, а много от приятелите му плакаха заедно с нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


703
Още по темата: убийствоКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
567
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Палещите къщите са лупмени и маргинални типове, а не футболни фенове", заяви на брифинг в Пловдив шефът на МВР Пловдив Тодор Чонов.Заедно с главния секретар на МВР Калин Георгиев и представители на прокуратурата те дадоха пресконференция във връзка със ситуацията в Катуница."Твърдо подкрепяме българската полиция!Полицаите единствени си свършиха перфектно професионалните задължения,поздравления!А на *** знаем кой им плаща-мафиоти като нереза Коко и Христола! +++++++++++++++++
566
1
 
20
 
! Отговори
Яна преди 12 години
Мира Бенатова,българка ли е или *** с българско име?Много странно ми звучи хем Мира,хем Бенатова?Аз съм майка на две пораснали българчета които живеят далеч от Катуница,аз също съм далеч,ако бях наблизо и аз щян да паля с героити/защото за мен са такива/На 49 год.и ги подкрепям за мен не са наркомани и дрогирани.Няма ли начин да се събере подписка в цялата страна в защита на момчетата и момичетата,,подпалвачи,,?
565
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как е възможно кирил рашков още да не е разпитан. Нали тези,които са му били на гости са разбрали от него за скарването.Най малкото трябва да се подведе под отговорност за подбуждане към убийство.Щом не ги е възпрял,а може би насърчил.Без негово съгласие нямаше да се стигне до тук.
564
1
 
13
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Наблюдаваме още едно *** слово на омразата, поледвано от убийство от етническа омраза!!! Но в България имало равенство в правата на гражданите... УБЕДЕТЕ СЕ САМИ...:1. За българите в Катуница След многократни обиди ***(слово но омразата на внуците на *** цар) и заплахи с убийство на ОТВЪРНАЛИЯ НА *** ОБИДИ АНГЕЛ, полицията отговорила - "До-о-обре"...- Няколко часа по-късно Ангел е убит (убийство от етническа омраза, предизвикано от семейството на царя), а още ДВАМА ГРАЖДАНИ И ТРИМА ПОЛИЦАИ ОСАКАТЕНИ...!!!2. За *** в Катуница - Научавайки за зверското убийство на младеж и петима осакатени, местните граждани се организират със намерение да изгонят от селото Царя на местните бандити...- Полицията научава и...: - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват селото и семейството на Цар Киро заради смъртните заплахи. В Катуница се командироват специални части от цялата страна."Очевидно, че правото на живот на българин е нищо, пред правото на Бандитски цар да живее където си поиска и да УБИВА КОГОТО СИ ПОИСКАЕто това е СВРЪХЛИБЕРАЛНОТО РАВЕНСТВО и КОНСТИТУЦИОННОТО ни единство на ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ- *** има право да убива, а българина задължението да търпи убийствата на децата си!!!( По закон заплахата с убийство се съди КАТО УБИЙСТВО!!! НО ЗА КОГО ЛИ важи това??? )- АКО НЯКОЙ ИСКА ДА ВИДИ КАК СА ИЗГЛЕЖДАЛИ ПЛОВДИВСКИТЕ "ХАЙМАНИ" ИЗВЪРШИЛИ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ...- ДА ГЛЕДА КАДРИТЕ ОТ КАТУНИЦА
563
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Немислимото до днес обединение на най-големите футболни и враждуващи помежду си агитки в България се случи! Според пловдивския сайт PodTepeto софийски ултраси от ЦСКА и Левски вече воюват рамо до рамо с тези на пловдивските Ботев и Локомотив.По-рано тази вечер стана ясно, че "червени" и "сини" фенове са били спрени от полицията на изходите от Пловдив. Те обаче са били прекарани по "черни пътища" от колегите си от Пловдив, за да се доберат до размирното в момента село Катуница.Обединени в един здрав юмрук левскари, цесекари, локомотивци и ботевисти тръгнаха заедно срещу *** на Цар Киро, неговата рода, а и въобще в България."В тази кауза няма футболни различия. Всички сме българи и трябва да се защитаваме и да покажем нрав. Да демонстрираме, че в тази държава *** не са над закона и не всичко им е позволено. Не могат да убиват децата ни, а ние да си траем", коментираха група футболни запалянковци на различни отбори, събрани в едно пред горящата къща на Кирил Рашков.После запяха химна и "Боят настана".
562
1
 
5
 
! Отговори
Лумпен преди 12 години
дано те чукат тебе и женати тия *** убийци и полицайчета щото са от една каста --ПАРИЧНАТА-- да ти пожелая нещо друго --*** с бюлетина на някоя партия да ти блъсне --а явно си провокатор но това ГОСПОД ЩЕ ТИ ГО ДАДЕ КАТО БОНУС--СКОРО ЧОВЕЧЕ--ГОТВИ СЕ!!!
561
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още е жив тоя *** и раздава заповеди, вече повече от 48 часа.
560
2
 
15
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
Задържаните 127 мирни жители на Република България да бъдат освободени и снети обвиненията срещу тях?
559
0
 
0
 
! Отговори
ааааааа преди 12 години
ннннннннн
558
10
 
3
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Палещите къщите са лупмени и маргинални типове, а не футболни фенове", заяви на брифинг в Пловдив шефът на МВР Пловдив Тодор Чонов.Заедно с главния секретар на МВР Калин Георгиев и представители на прокуратурата те дадоха пресконференция във връзка със ситуацията в Катуница."Твърдо подкрепяме българската полиция!Полицаите единствени си свършиха перфектно професионалните задължения,поздравления!А на *** знаем кой им плаща-мафиоти като нереза Коко и Христола!
557
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Приятели,Вижте въпиющ пример на ЦИНИЗЪМ изречен от Цветанов: - Случаят в Катуница е станал предвид факта, че се е насъбирало напрежение в продължение на дълго време, което е ескалирало след убийството. Ще бъдат взети всички необходими превантивни мерки, за да не се допускат повече инциденти и безредици.Признания на министъра и негови Изводи:1. В България цари *** терор и ТОВА Е ДОБРО2. След това поредно убийство на българин, българите протестират и ТОВА Е ЗЛО3. *** терор ще продължава и занапред, под закрилата на МВР и ТОВА ЩЕ Е ДОБРО4. Важното е българите да са потиснати и отчуждени от държавата и себе си, да МЪЛЧАТ КОГАТО ГИ УБИВАТ и ТОВА ЩЕ ВИСШЕ ДОБРО ЗА ВЛАСТТА!!!Цинизъм, нагъл цинизъм, ВЪПИЮЩ ЦИНИЗЪМ НА КВАДРАТНароде!!!!
556
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tuka 4eta 572 komentara, a kolko hora ot komentira6tite otidaha tam na mjasto i kolko hora 6te se nadignat ne samo s dumi, a i s dela sre6to *** v ziala BG i dokato tova ne stane njama da ima i rezultat. *** 6te gi pazi poliziata, a bylgarite 6te hodjat v zatvora. e...ti dyrzavata.
555
1
 
33
 
! Отговори
ууу преди 12 години
Ангеле,лека ти пръст!Ти умря,убит от шепа самозабравили се мафиоти и никой не успя да ти помогне.Твоите убийци държавата дойде да ги пази,а тези,които дойдоха да поискат сметка за случилото се,бяха арестувани.Дори медиите наричат твоето убийство автомобилна катастрофа.Ще си умрял напразно,ако народът остави нещата по същия начин.Да живей Цар Киро тогава!Нали е Бойко лично го потупва по рамото!
554
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
подкрепете протестите срещу *** терор.ПЛОВДИВ ЩЕ БЪДЕ ПРЪВ.
553
0
 
27
 
! Отговори
Глас Божи !!! преди 12 години
ШУМИ МАРИЦАтекст Иван Вазовмузика народнаШуми Марицаокървавена,плаче вдовицалюто ранена. (x2)Припев:Марш, марш,с генерала нашв бой да летим,и враг да победим! (x2)Български чеда,цял свят ни гледа.Хай, към победаславна да вървим! (x2)ПрипевЛевът Балканскив бой великанскис орди душманскиводи ни крилат. (x2)ПрипевМлади и знойнивъв вихрите бойниний сме достойнилаври да берем. (x2)ПрипевНий сме народаза чест, за свобода,за мила родинакойто знай да мре. (x2)
552
1
 
22
 
! Отговори
4enge ot RUSE преди 12 години
NAPRED bRATIA I SESTRI ! ILI SEGA , ILI NIKOGA ! SVObODA ILI SMART !!!
551
1
 
23
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Вижте въпиющ пример на ЦИНИЗЪМ изречен от Цветанов: - Случаят в Катуница е станал предвид факта, че се е насъбирало напрежение в продължение на дълго време, което е ескалирало след убийството. Ще бъдат взети всички необходими превантивни мерки, за да не се допускат повече инциденти и безредици.Признания на министъра и негови Изводи: 1. В България цари *** терор и ТОВА Е ДОБРО2. След това поредно убийство на българин, българите протестират и ТОВА Е ЗЛО3. *** терор ще продължава и занапред, под закрилата на МВР и ТОВА ЩЕ Е ДОБРО4. Важното е българите да са потиснати и отчуждени от държавата и себе си, да МЪЛЧАТ КОГАТО ГИ УБИВАТ и ТОВА ЩЕ ВИСШЕ ДОБРО ЗА ВЛАСТТА!!!Цинизъм, нагъл цинизъм, ВЪПИЮЩ ЦИНИЗЪМ НА КВАДРАТНароде!!!!
550
2
 
37
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
Винаги съм смятал скинарите за престъпници и хулигани но сега аз заставам зад тях и когато пак се съберат на линч няма да са сами със тях ще има хора от всички прослойки на обществото.Следващия който е за линч е Доган.Да му изгорим имотите.Напред scin head.
549
1
 
11
 
! Отговори
milen преди 12 години
vikaite na pomo6t agitkata na CSKA sam te 6e pomognat a moje dasete sigurni 4e i policiqta nqma da moje da gi spre sa6to i levskarite
548
0
 
35
 
! Отговори
Киро преди 12 години
напишете в гуглето -с.МЕЧКА и ще видите и ще се маете колко убийства има там на *** над българското население което си плаща с данъците ЗАПЛАТАТА НА ПОЛИЦИЯТА И РАЗНИ *** но НИЩООООООООООО-полицията СПИ !!!СПИ ЛИ -ами не просто са назаплатка от разни престъпници!!!!!!!! спирайте да ПЛАЩАТЕ ДАНЪЦИ И ДЪРЖАВАТА *** ДА ФАЛИРА -----*** ДА ХОДЯТ В ПАРЛАМЕНТА ДА ГИ ХРАНИ