Бенатова отговори за Катуница

Не съм корумпиран и пристрастен журналист, твърди репортерката
Обновена: 27 сеп 2011 11:33 | 27 сеп 2011 09:50,
1207
Бенатова отговори за Катуница
Миролюба Бенатова. Снимка: Булфото

Журналистката от bTV Миролюба Бенатова отговори на общественото недоволство срещу нея по повод отразяването на събитията в Катуница чрез Facebook.

Криминалната репортерка беше обвинена в необективно отразяване на ситуацията, което отприщи вълнà от недоволство срещу нея и медията. Бенатова получи упреци, че заела страната на Кирил Рашков след смъртния случай, при който загина 19-годишният Ангел Петров.

"Аз направих репортаж от това, което се случваше, за което съм обвинена в пристрастност. Не съм корумпиран и пристрастен журналист, само защото не приемам да нарека геройство вид саморазправа, която е не по-добра от другите лоши неща, които се случват в Катуница.

Момчето е сгазено, вероятно нарочно, конфликтът е дългогодишен, жалбите от и срещу циганския клан са много, прокуратурата и полицията лавира между двата интереса, което води до последните събития. Не е нормално да се газят хора, както не е нормално да се палят къщи и коли. Показахме близки на убитото момче (първи), изтърпяхме псувни и удари, без да сме цигани или близки на Кирил Рашков. Бяхме нежелан свидетел на погрома и трябваше да се страхуваме и да не снимаме.

Ние не се изплашихме и разказахме това, което се случи – агитки на пловдивски футболни отбори унищожиха две къщи пред очите на "Жандармерията". Няма отговор на въпроса защо полицията не реагира срещу 200 души, които хвърляха запалителни вещества и камъни, режеха кабелите на телевизии (БНТ), заплашваха...

Показахме непокътнатата истинска къща на цар Киро, която полицията бе успяла да охранява добре, а феновете "случайно" не бяха открили, за да сринат. В двора имаше и 5-6 скъпи и здрави возила, също добре опазени от полицията.

Още по темата
  "И вълкът сит, и агнето цяло" – и къщите изгорени (нищо че не са обитаеми, достатъчно е за отпушване на напрежението), и Цар  Киро  доволен и добре опазен, защото е нужен за избори.

Хората с маските не бяха от Катуница, но жителите на Катуница ги подкрепиха. В наш материал хората разказаха защо одобряват саморазправата. Казват, че се чувстват дълго време тормозени от циганския клан, без да има адекватна реакция на властите.

Сега се очаква властите да реагират адекватно. Дано", завършва Миролюба Бенатова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
23
 
! Отговори
Луци преди 12 години
Пак си обърса ***. Нали е много голямата журналистка, защо първо говори едно, после - друго. Всички, които са следели събитията по БТВ са забелязали негативното отношение на Криминален журналист номер 1 за България. Ако е наистина такава, то много добре трябва да знае как да направи безпристрастен репортаж, а си личеше точно обратното. Като цяло БТВ е адски нагла и подкупна медия и няма как да работят добри журналисти там.
0
 
19
 
! Отговори
бнт преди 12 години
тоя мухлясъл *** още ли ми го дават....
17
 
40
 
! Отговори
Увяхнал гербер преди 12 години
Аз няма да гласувам за ГЕРБ! КОЙ Е С МЕН?
0
 
4
 
! Отговори
deivid duhovni преди 12 години
*** trjabva dase saberat na edno mjasto koeto e sgodno i da se mine s lekota i nakolko da re4em dvesta tanka prez tjah i tova e trjabva da mrat za6toto te sa nedosegaemi
1
 
19
 
! Отговори
Простак дрогиран преди 12 години
Пичоолар, кво стана с оназ *** Куробюба Ебенатова.....
31
 
2
 
! Отговори
131 преди 12 години
БНТ, бтв, Нова и ТВ7 отразяваха случилото се по еднотипен начин. Просто някои нарочи Бенатова и и отправи неоправдани обвинения, които бързо се разпространиха. В последствие хитрия мазник Бареков видя на къде духа вятъра и извлвче дивиденти на гърба на бившата си колега. Колко от вас гледаха репортажа на Бенатова и кое ви подразни точно? И аз не смятам,че трябва да се горят къщи, независимо какво се е случило! В цивилизованите общества не се отговаря на агресията с агресия.
0
 
15
 
! Отговори
Ел преди 12 години
Поне от обясненията и след злополучния репортаж се постарах да разбера и рееакцията и, която по никакъв начин не одобрявам(в суровия и вид, без цензурата). Камерата и е била счупена, тя изгонена и е последвало раздразнение, което е нормално в такива ситуации за всеки човек. Изгледах репортажите на други телевизии - акцента на всички беше върху " пораженията върху имотите на "царя" , но в такива ситуации , когато близките на починалото момче са особено чувствителни няма как да се отразят те.
0
 
20
 
! Отговори
Та къде значи? преди 12 години
Та къде била истинската къща на Киро - да идем да я видим - и носете каквото трябва! Макар че и всички, оставили го да си прави каквото иска, заслужават да им пламнат къщите!Български граждани многократно са се оплаквали от тормоз - но все едно че не живеем в своя държава!
1
 
13
 
! Отговори
...1067 преди 12 години
Братле по-добре питай СЕМ ....,там "ИМАЛО"----демократи ----,като Лили Иванова ,която сега пък ще подкрепя обратното на СДС---, БСП !Ходи и разбери в БГ ,кои са леви и кои са десни?Също и попитай ,кой даде ---27 медии на Ахмед Доган, ФЪФ ---БГ---?
0
 
21
 
! Отговори
Чакам те преди 12 години
Ще те водя да те пусна на ***, ще ти се радват много, ставаш за ***. Ще влезеш в бизнеса на Бай Киро и ще допринесеш за увеличаване на имотите му.
0
 
37
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
"По информация на БНТ късно снощи семейството на т.нар. Цар Киро е било придружено с полицейска охрана до столицата и сега е на място, което органите на реда пазят в тайна." Цецооооооо, ако е вярно, кой сега провокира напрежение? И къв е тоя Киро, че го пазите!?!?!?!? Миролюбче, нали е твой човек- направи живо включване с него!!!
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо в България не се случва случайно! Всичко е един план, събития които са планирани с умисъл за постигане на определена цел. ПЛАН целящ обедняването на народа. Същото се отнася и за образованието, което постепенно води децата ни към неграмотност.Здравеопазване - Здравната каса -най-голямата държавна пирамида-хем се осигуряваш,хем навсякъде си плащаш!Ако не плащаш те пращат в "трета глуха". Ето това е великия комунистически план на евреите. БЕДЕН,НЕГРАМОТЕН и БОЛЕН народ лесно се управлява.
1
 
4
 
! Отговори
до 1069 преди 12 години
Наистина ли си вярваш, че това беше само едно "просто изпускане на нервите"?!
0
 
0
 
! Отговори
.........1059 преди 12 години
Ти па си могу ...УБАФ!
3
 
16
 
! Отговори
mm преди 12 години
Френският президент Саркози направи скандално изказване разярен от отправените му критики относно предприетото екстрадиране на *** към родните им страни: Само Хитлер може да интегрира ромите -заяви френският президент по време на дебат излъчван по телевизията Няма начин да интегрираш хора, които все още живеят в родово-общинния строй и отказват да полагат каквито и да е усилия да водят цивилизован живот.
23
 
2
 
! Отговори
Ел преди 12 години
Бенатова си изпусна нервите, но това не означава, че трябва да я разпъвате на кръст и да сипете клетви по жената. Коментарите посветени на виртуалния линч на разследваща журналистка(колкото и неадекватна да беше реакцията и по повод трагедията в Катуница) са повече от коментарите по всички статии посветени на Ангел Петров и убиеца му...Защо ли? Тя ли е причината за всичките ви беди?! Трябва да се научим да отделяме истинските виновници за страданията ни и да бъдем непримирими към тях.
0
 
15
 
! Отговори
Битиви-офф май Тиви преди 12 години
Треволюба със сигурност шмърка и се друса, просто не можеш да изглеждаш по този начин без да се боцкаш.
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Програма на bTV днес 27.09.2011:05:20 06:45 "Опасни улици" /п./ - турски сериал, еп. 124 11:00 12:00 "Мечтатели" - турски сериал, еп. 101 13:30 14:30 "Малки тайни" - турски сериал, еп. 22 14:30 15:30 "Жестока любов" - турски сериал, еп. 5 15:30 16:30 "Листопад" /п./ - турски сериал, еп. 104 20:00 21:00 "Листопад" - турски сериал, еп. 271 00:00 01:00 "Долината на вълците" - турски сериал, еп. 10 Седем часа... турски сериали всеки ден! ФАКТ!Това наистина е НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ, но не БГ!
1
 
11
 
! Отговори
Ру преди 12 години
на таа па толкова ли нема кой да и го фукне у устенцата..и да говори не знае..
2
 
16
 
! Отговори
Зрител преди 12 години
Нека всеки който се чувства българин да маркира в своя браузър сайта на бтв като опасен. Поне това можем да направим от вкъщи.