Началника помага на Бойко

Подписаха първите договори за реставрация на църкви
Обновена: 25 окт 2011 17:15 | 25 окт 2011 13:32,
300
Началника помага на Бойко
Снимка: Булфото

Първите пет договора за реставрация на български църкви бяха подписани днес в присъствието на премиера Бойко Борисов в Гранитна зала на Министерския съвет.

"Българинът в ежедневието си не е много набожен, но когато дойдат празници, целият народ се стича към храмовете и като види един рушащ се храм, и самочувствието му е такова", заяви Борисов.

Той призова представителите на църквата като проповедници да укрепват българския дух и самосъзнание.

"Ние също много разчитаме на това, че ни водите по верния път и най-вече, че Началника ни помага. Това е най-важното. Още веднъж – продължавайте. Над 40 млн. са много пари. Разходвайте ги точно и правилно", призова премиерът.

Той се похвали, че по време на неговото управление са направени доста нови църкви, нови манастири.

Борисов обеща да бъдат реконструирани тези, които "са на по стотици години, за да бъдат те и паметник на културата (като дойдат хората да видят старините) и в същото време свещениците да служат богослужението си".

"Дядо владика знае, ние направихме доста нови църкви нови манастири, с което се гордеем, и това е отговор към българските националисти – строим и подпомагаме православната църква, реконструираме и реновираме и ги правим такива, че като влезе човек в тях, може да се гордее", смята премиерът.

Борисов посочи, че на много места с частни дарения продължава строителството на храмове, както и с финансиране от държавния бюджет.

Общата стойност на 5 проекта е 2 милиона лева. Ще бъдат ремонтирани църквата "Св. Георги Победоносец" в град Брезник, девически манастир "Покров на Пресвета Богородица" при село Ресилово, община Сапарева баня, църквата "Св. Георги" , Белоградчик, църквата "Св. Георги" в Брегово.

Общо 40 договора за възстановяване и реконструкция на църковни сгради се очаква да бъдат подписани по Програмата за развитие на селските райони 2007–2013 г., като общата им стойност е над 40 милиона лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още по темата: Бойко Борисовцъркви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
2
 
13
 
! Отговори
аман преди 12 години
Доган тия 2,000,000 лева хонорар дето си ги написа и още стотици милиони които откраднаха със станишев и царя май на повечето писачи тук им се виждат малко. *** ако имате грам мозък в главите си спрете да плюете когато нещо се гради. ГЕРБ с вас сме. За по добра България за по добър живот.
199
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евала на Бойко за 20 година комунистите и турците вдигаха само джамии време е да се пооправят и църквите.
198
5
 
5
 
! Отговори
Torkemada преди 12 години
"Мисия Лондон"..."Мисия избори" И докато не се заменят всички Калинки, Плевни и Мутряци ..все така ще е
197
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз се чудя,как може БСП(БКП)ДС,КГБ да има в 21-ви Бек....ВСЕ ОЩЕ ЗАБЛУДЕНИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ!?
196
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кво градите , харчите пари за строителство за да падат комисионни и уреждате ваши строителни фирми , строителните фирми правят печалби по 100% комисионни има за всеки.
195
8
 
15
 
! Отговори
Браво преди 12 години
С ГЕРБ НАПРЕД ДА ГРАДИМ БЪЛГАРИЯ, ДОГАН И БСП НИКОГА ПОВЕЧЕ ВЪВ ВЛАСТА, НИКОГА.
194
4
 
11
 
! Отговори
Харакири преди 12 години
"По делата им ще ги познаете"Бензин А-95 юни 2009-та 1.82 лв. сега 2.50 лв. Хранителните продукти с 50 процента увеличение. Цигарите увеличение с 40 процента, Услугите увеличение между 50 и 60 процента. Ток нагоре,газ 30% нагоре,горива драстично нагоре.Фискален резерв - 3 млрд смъкнат надолуАЕЦ БЕЛЕНЕ - оскъпена с 1,5 млрд нагореМагистрала Люлин - 60 млн оскъпена нагоре платени от държавата.Инфлация-25%Най-голяма безработица от 20 години насам.Още по-голямо увеличение на имиграцията на Българи в чужбина.Данък "колиба" вместо данък "лукс":)
193
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставете народа да се дави , няма смисъл , гласуваха за ГЕРБ, да си ядат дървото. Настава време на диктатура... Моята работа е по-интернет , едва ли имам клиенти от целия свят мен Боко не може да ме изгони от работа , освен ако не спре интернета , като Иран , сложи телена ограда на границата. Много са маймунките на клона на ГЕРБ служби за всички няма да има, мутромилиционерите ще продължат рекета.
192
1
 
7
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
Едно ченге Той не беше по различенбеше като насимаше си книжка и паспортНито дявол, нито ангел - беше като нас,Мислехме че е добър Но беше лош....Той се смееше с наспиеше с настой движеше със нас но беше с тях И в една студена вечертръгна УЖ с насвлезе парламента ... и остана там......Каза ни че бил геройче бил пратеник на събата каза ни, че бил геройЧе е ВЕЛИКказа ни че бил герой че ще оправи тука нещата Той въобще не е герой Той е ченге.. ДС ченге.....
191
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
180Не знам какво направиха, не знам какво крадоха, не знам защо бяха спрени евросубсидиите, знам едно - оставиха 8 млрд резерв. Вече го няма. Няма ги и приходите, заложени в бюджета, но за да се закърпи той и да се строят отсечките, наричани "магистрали", има изтеглени заеми, само лихвите на които в следващите 10 години ще струват на България 1 млрд евро! Недоумявам как може да има толкова прости хора в една толкова малка държава!!!
190
2
 
4
 
! Отговори
до №188 преди 12 години
Няма какво да правиш сравнения,защото "тройната коалиция на позора" съставена гоце - ИЗКРАДЕ БЪЛГАРИЯ И НАРОДА!
189
0
 
3
 
! Отговори
hristov преди 12 години
poneje carkvata e nai-dobriq priqtel na upravlqva6tite, tq trqbva da e dostata4no ohranena, za da darji horicata v poslu6anie.
188
4
 
9
 
! Отговори
Избирател преди 12 години
*** мат'риал трябва да се държи на къс повод и да се управлява с твърда ръказатова гласувам за Бойко Борисов, искам мъжко управление, не меки китки да ми мънкат
187
4
 
16
 
! Отговори
do 180 преди 12 години
Магистрали, а? Хайде вижте какви магистрали тогава! По време на правителството на Станишев са пуснати в експлоатация общо 122.36 км, като общата стойност на всички магистрали е 545.02 млн. лв. До сегашния момент правителството на ГЕРБ е пуснало в експлоатация общо 66.08 км на обща стойност 397 млн. лв. Цената на 1 км магистрала, пуснат в експлоатация по времето на правителството на Станишев, излиза, че е 4,65 млн.лв на км, а същата стойност за правителството на ГЕРБ се оказва 6.01 млн. лв.
186
5
 
10
 
! Отговори
Некъф Човечец преди 12 години
До Виктор- строителя: КАКВО градите бе, ***?!магистрали - 50 км за 2 млрд, мостове - на околовръстното ли - 4бр по 20м, спортни зали - с 15% съкратен капацитет, заради липса на пари, метро по Европейска програма, пречиствателни станции - ББ ги спрая тия пари докато дремеш, детски градини - след като закрихте 50%, за да налапа парите покрай строежа на новите!Всичко се краде от парите на държвата, които са наши! градим - ГРАБИМ Бългрдариягарантирано от ГЕРБ
185
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-добре Боко Диктатора да вземе пълната власт. Да се свети името му. И без това си продадохте гласовете гласувахте за ГЕРБ яште му попарата на Боко.... след време такива като мен които бяха за други партии - БСП , ВМРО, РЗС.. ще излезнем мъченици. Атака и Костов са съучастници на Боко.
184
1
 
16
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
До Кучетата и Лошия матриал. Ако не гласувате за моето барби- Роско, ще подпиша на инат не само за шистовия газ , но и ще върна на работа Лъчо Мозъка, Калинка и Руми Желева. А на Цецко ще легализирам и другите 6 апаттамента.
183
6
 
6
 
! Отговори
АМАН преди 12 години
Да Ви Ефат и рогатите отзад! Каквото и да направи все сте недоволни, многоклетъчни грешки на случайна и преждевременна еакуация на неоформили се индивиди в грешната дупка на също такъв индивид изпаднали в алкохолен делириум!Радвам се, че по-голямата част поне от гласуващите имат здрав разум!
182
1
 
14
 
! Отговори
Вярващ преди 12 години
И рече Боко: "Да бъде Простота"И настана такава простотия.....
181
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега освен, че ще ядем асфалт, ще целуваме и на поповете онази работа!