Началника помага на Бойко

Подписаха първите договори за реставрация на църкви
Обновена: 25 окт 2011 17:15 | 25 окт 2011 13:32,
300
Началника помага на Бойко
Снимка: Булфото

Първите пет договора за реставрация на български църкви бяха подписани днес в присъствието на премиера Бойко Борисов в Гранитна зала на Министерския съвет.

"Българинът в ежедневието си не е много набожен, но когато дойдат празници, целият народ се стича към храмовете и като види един рушащ се храм, и самочувствието му е такова", заяви Борисов.

Той призова представителите на църквата като проповедници да укрепват българския дух и самосъзнание.

"Ние също много разчитаме на това, че ни водите по верния път и най-вече, че Началника ни помага. Това е най-важното. Още веднъж – продължавайте. Над 40 млн. са много пари. Разходвайте ги точно и правилно", призова премиерът.

Той се похвали, че по време на неговото управление са направени доста нови църкви, нови манастири.

Борисов обеща да бъдат реконструирани тези, които "са на по стотици години, за да бъдат те и паметник на културата (като дойдат хората да видят старините) и в същото време свещениците да служат богослужението си".

"Дядо владика знае, ние направихме доста нови църкви нови манастири, с което се гордеем, и това е отговор към българските националисти – строим и подпомагаме православната църква, реконструираме и реновираме и ги правим такива, че като влезе човек в тях, може да се гордее", смята премиерът.

Борисов посочи, че на много места с частни дарения продължава строителството на храмове, както и с финансиране от държавния бюджет.

Общата стойност на 5 проекта е 2 милиона лева. Ще бъдат ремонтирани църквата "Св. Георги Победоносец" в град Брезник, девически манастир "Покров на Пресвета Богородица" при село Ресилово, община Сапарева баня, църквата "Св. Георги" , Белоградчик, църквата "Св. Георги" в Брегово.

Общо 40 договора за възстановяване и реконструкция на църковни сгради се очаква да бъдат подписани по Програмата за развитие на селските райони 2007–2013 г., като общата им стойност е над 40 милиона лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още по темата: Бойко Борисовцъркви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
0
 
14
 
! Отговори
ЦИРКЪТ В БГ ,..... преди 12 години
...ПРОДЪЛЖАВААААА!ОТНОВО ,И ОТНАЧАЛО......"ЩЕ УВОЛНЯ БОЙКО БОРИСОВ "
219
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моля Ви....Спрете с тези стихотворения....Знаеме ги....Рецитирайте си ги на "УМ"...
218
0
 
9
 
! Отговори
РЕКЛАМА ! преди 12 години
РЕДКОЛЕГИЯТА СЕ ---ТРЪШНА ,КАТО КУНЕВА ,НЕ ИСКАТ ДА ГЛАСУВАТ .....ЩО ЛИ ?НАЛИ БЯХА --НАЙ!НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ТАРИКАТИ В БГ ....!
217
0
 
3
 
! Отговори
Арабаджиев преди 12 години
Мерси за поправката, полезно беше, ама да бяха му сложили едни кавичкиЛека на Варненка
216
2
 
9
 
! Отговори
НАСЛАДЕТЕ СЕ преди 12 години
(EN,RU,FR) Обратно към: [Христо Ботев][СЛОВОТО]ОБЕСВАНЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИО, майко моя, родино мила,защо тъй жално, тъй милно плачеш?Гарване, и ти, птицо проклета,на чий гроб там тъй грозно грачеш ? Ох, зная, зная, ти плачеш, майко,затуй, че ти си черна робиня,затуй, че твоят свещен глас, майко,е глас без помощ, глас във пустиня. Плачи! Там близо край град Софиястърчи, аз видях, черно бесило,и твой един син, Българийо,виси на него със страшна сила. Гарванът грачи грозно, зловещо,*** и вълци вият в полята,старци се молят богу горещо,жените плачат, пищят децата. Зимата пее свойта зла песен,вихрове гонят тръни в полето,и студ, и мраз, и плач без надежданавяват на теб скръб на сърцето.
215
1
 
7
 
! Отговори
до 210 преди 12 години
Алоо, РЕДКОЛЕГИЯТА ,много хубаво стихотворение ,важи и за Слави Трифонов /САМОВЛЮБЕНИЯТ /,довечера може да му го --представите!....МЕРСИ!
214
1
 
6
 
! Отговори
Актуалния Ботев преди 12 години
Светът, привикнал хомот да влачи,тиранство и зло и до днес тачи;тежка желязна ръка целува,лъжливи уста слуша със вяра:мълчи, моли се, кога те бият,кожата да ти одере звяръти кръвта да ти змии изпият,на бога само ти се надявай:"Боже, помилуй - грешен съм ази",думай, моли се и твърдо вярвай -бог не наказва, когото мрази...Тъй върви светът! Лъжа и робствона тая пуста земя царува!И като залог из род в потомстводен и нощ - вечно тук преминува.И в това царство кърваво, грешно,царство на подлост, разврат и сълзи,царство на скърби - зло безконечно!кипи борбата и с стъпки бързивърви към своят свещен конец...Ще викнем ние: "Хляб или свинец!"
213
5
 
10
 
! Отговори
ааааа преди 12 години
Дано Калфин помете този самозабравил се мечок. Аман от неуки милиционери и шофьори.
212
2
 
4
 
! Отговори
до 211 от варненка преди 12 години
не трябва да е пълен член, защото Началника е прякор на Господ в случая....ако не беше - тогава трябваше да има пълен член...лек ден, Арабаджиев!
211
2
 
6
 
! Отговори
Актуалния Ботев преди 12 години
"Богат е", казва, пък го не питаколко е души изгорил живи,сироти колко той е ограбили пред олтарят бога измамилс молитви, с клетви, с думи лъжливи.И на обществен тоя мъчители поп, и черква с вяра слугуват;нему се кланя дивак учител,и с вестникарин зайдно мъдруват
210
3
 
10
 
! Отговори
Минко Арабаджиев преди 12 години
В заглавието има правописна грешка, трябва да има пълен член, защото думата началник е подлог. Лек ден.
209
5
 
12
 
! Отговори
Моята молитва преди 12 години
Сегашната диктатура на ГЕРБ, както и нарастващата бедност, емиграция и нестихващият популизъм актуализират една от най-острите творби на Ботев"Благословен Бог наш..."О, мой боже, правий боже! Не ти, що си в небесата, а ти, що си в мене, боже - мен в сърцето и в душата...Не ти, комуто се кланят калугери и попове и комуто свещи палят православните скотове;не ти, който си направил от кал мъжът и жената, а човекът си оставил роб да бъде на земята;не ти, който си помазал царе, папи, патриарси, а в неволя си зарязал мойте братя сиромаси;не ти, който учиш робът да търпи и да се моли и храниш го дор до гробът само със надежди голи;не ти, боже, на лъжците, на безчестните тирани, не ти, идол на глупците, на човешките душмани!А ти, боже, на разумът, защитниче на робите, на когото щат празнуват денят скоро народите!Вдъхни секиму, о, боже! любов жива за свобода - да се бори кой как може с душманите на народа.Подкрепи и мен ръката, та кога въстане робът, в редовете на борбата да си найда и аз гробът!Не оставай да изстине буйно сърце на чужбина, и гласът ми да премине тихо като през пустиня!...
208
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП ПРЕЗИДЕНТ - МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА!
207
2
 
6
 
! Отговори
до 204 преди 12 години
ти питай Бойко за тия работи.. не питай хората тук! защо не им направи нищо след като фактите са такива?! защо ли? е няма начин. Нали медийният октопод трябва да работи с пълна сила - Делян Пеевски си е в любовни отношения с бате Бойко о юли 2009. От благодарност към Доган им подари и Булгартабак.. така че питай другаде.. Ама първо отиди на църква, че както стана ясно Борисов от там черпи мъдрост
206
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОВА КОЕТО НЕ ПОСТИГНА ЦЯЛ ЖИВОТ ЛОКАНОВ,БОРИСОВ И ПАРВАНОВ ГО НАПРАВИХА ЗА ДВЕ ГОДИНИ,ВЕЧНА ВЛАСТ ЗА БКП
205
3
 
8
 
! Отговори
a преди 12 години
Това на главата му корона ли е, или пожарникарска каска?
204
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ ТРЯБВА ДА ДОПУСКАМЕ ПОВЕЧЕ БСП И ДПС ВЪВ ВЛАСТТА! ДОРИ ОТНОВО КОМ.СОЦ.ПАРТИИКАТА ДА СИ СМЕНИ ИМЕТО....
203
1
 
15
 
! Отговори
до 197 преди 12 години
А батко и братко помниш ли ги бе мишок. Консултантските услуги на ДОГАН по цанков камък??????? водно огледало в кърджали за 80 милиона??? сиктир крадци долни червени
202
7
 
14
 
! Отговори
Хайлазин преди 12 години
Бойко Борисов:Християнин за един денХудожник за един ден,Актьор за един ден, Господин за един денКритик за един ден, Политик за един ден.МУТРА ЗАВИНАГИ
201
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
оставете народа да се дави Боко ще провали 100% гаранция , няма дълго просъществувала диктатура , особено в света на интернет технологиите , тогава такива като Яне Янев , Каракачанов и Станишев ще излезат мъченици.