Учените от БАН излизат на протест

Те са против намаляването на средствата за наука
Обновена: 9 ное 2011 08:31 | 9 ное 2011 08:30,
85
Учените от БАН излизат на протест
Снимка: Булфото

Учените от БАН ще излязат на протестно шествие днес в знак на недоволство срещу орязания бюджет на Академията за 2012 година.

Шествието ще тръгне в 14,00 часа от централната сграда на Академията и ще премине по бул. „Цар Освободител“ до сградата на Народното събрание на пл. „Батенберг“.

Още по темата

Академиците настояват бюджетната субсидия да бъде увеличена до 95-98 млн. лв., които според тях ще осигурят "минимални предпоставки за оцеляване и функциониране на националния център за научни изследвания".

Според учените националният научен център на практика ще бъде ликвидиран заради орязването на парите.

Те настояват правителството да определи ясно вижданията си за структурата и функциите на БАН и да спрат униженията, на които "са подложени българските учени".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: протестбанученибюджет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
7
 
9
 
! Отговори
Неучен преди 12 години
А от кои факултети учените пискат ? Философия, психология, екология, съветска филология, онанология и подобни ?
61
5
 
9
 
! Отговори
cenzurno.represiran преди 12 години
До ГЕРБ:Нашият протест е възможност за израз на недоволството и на други държавни служители, поставени в безизходна ситуация от нашето "демократично" правителство. Струва ми се, че ще е най-удачно към нас да се присъединят и лишените от право на официално протестиране редови служители на МВР. Нека го обявят като "охрана" на нашия протест. Така сферата на науката и служителите на силовите министерства официално ще си подадем ръка за оцеляване в кризата предизвикана от тандема ББ, ЦЦ и ДянкOFF
60
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Срамота 100 милиона за подслушване.54 милиона за наука.
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не може да "понаковладят" никой за нищо понеже всички са овързани като свински черва...тва е пародия и цирк сега....вдигат пушилка да не им се търси сметка за тва, дето го отпускат
58
0
 
11
 
! Отговори
до 56 преди 12 години
Абе, платен гербав писачо, като искаш да се изкараш толкова разбиращ от наука: я кажи три неща, дето герб е направил ЗА науката, а не против? Нещо не те виждам да отговориш в близките два часа, преди да си получи писмени указания какво да пишеш...
57
1
 
1
 
! Отговори
до 52 преди 12 години
"Фатката е че БАН само може да покряка и повика, но не може да образува нерви на правителството"Абе, не е съвсем тъй. Бая нерва може да им образува, но дали ще се наканят... Ще пуснат малко радиацийка тук, малко фекални води в чешмата там, ще ги понаковладят на тоз-оня... а нашите, нали ги знаем, много държат да ги мислят за велики. Много може да се поизприщят... само че БАН-аджиите, като всички в нашата скапана държавица, се купуват евтино. Нека Дянков още се стиска като маймунско дупе, пък
56
0
 
7
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
Абе то простотията не ходи по гората, а по тиквите.Учудващо е как хора начетени, уважавани от обществото плонжират в бостана и стават за срам не само в България, но и по света.Е...ем ти и науката, с такива доктори "хонорис кауса".Какво ли ще популяризира този титан на мисълта по света за България?Чудите се кой?Ето го - Пловдивският университет Паисий Хилендарски е решил да присъди на Христо Стоичков почетното звание доктор хонорис кауса.В последните месеци Стоичков проявява разностранна обществено-политическа активност, като през октомври стана почетен консул на България в Каталуния, както и лице на кампания за отваряне на трудовите пазари на част от европейските държави за българи.
55
9
 
6
 
! Отговори
-- преди 12 години
Най-лесно е няколко хрантутници от БАН да тръгнат да протестират, след като им спряха кранчето. Така е господа - за бездействие никой не плаща. Все пак това са и нашите пари. Ако отиваха за нещо смислено - добре, ама да ви пълним джобовете само защото се водите "учени" и стоите на стол по цял ден ровейки в интернет - няма да стане. В това отношение напълно подкрепям действията на ГЕРБ, колкото и да ги плюят. Не убиват науката, а хрантутниците - има разлика!
54
3
 
12
 
! Отговори
topor преди 12 години
инж. Бойко Борисов, дфн.Доктор хонорис кауза Христо Стоичков.Предстои и доктор по незнамкакво си Цветан Цветанов.Е нема такава държава!!!
53
4
 
1
 
! Отговори
въобще.нерепресиран преди 12 години
Ам ко да праят недържавните служители...т.е. бачкаторите ?! Или те не съ важни за академията ви ? Не мой слезнете на толкоз ниско ниво ли ? Оттук се виждат проблемите ви вече - никаква връзка с действителността.
52
3
 
5
 
! Отговори
cenzurno.represiran преди 12 години
Повтарям: Нашият протест е възможност за израз на недоволството и на други държавни служители, поставени в безизходна ситуация от нашето "демократично" правителство. Струва ми се, че ще е най-удачно към нас да се присъединят и лишените от право на официално протестиране редови служители на МВР. Нека го обявят като "охрана" на нашия протест. Така сферата на науката и служителите на силовите министерства официално ще си подадем ръка за оцеляване в кризата предизвикана от тандема ББ, ЦЦ и ДянкOFF !
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дръжжжж дръжжж джав джав.. Така е ... всеки си пази хляба, независимо дали е правилно или не, или необходимо или не, неговото занимание... *** наведнъж като ти се струпа и неодобрението на народонаселението, което по принцип не разбира много, но не можеш да го водиш за носа цял живот ..... и става лошуууу. И ти избива нервЪт.Джаф джаф...рррр....Фатката е че БАН само може да покряка и повика, но не може да образува нерви на правителството... и колкото им дадат - толкоз ще е...
50
3
 
0
 
! Отговори
Американ преди 12 години
В Америка образованието стана безумно скъпо през последните 10 години и съветват хората много внимателно да избират за какво ще си дават парите, ако изобщо. Това е една златна възможност за Булгария да се привличат американци на евтино образование, само трябва даскалите да понаучат английски и да се направи разумна маркетингова кампания, като се спомене за евтиното пиене и ***. А тия искат някой да им дава при подобни възможности !?
49
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
48 и ти не си по-високо от шебека по интелект.Пишеш се учен, но като гледам к'во си надраскал, си *** свински ***.
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
47 ти пък колко си учил та си толкова голям капацитет и разбираш от псевдонаука?Или си поредното теле платило си "вишото" с последните пари на мама и тате.
47
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аве да не би некви БАН-аджии да са налазили форумЪТ ? Че много отрицателно гласуване за коментарите, искащи промяна на БАН. Ей БАН-яджии ... вие не сте ли на работа бе ? Гледайте си задълженията, които не вярвам да включват бродене из Интернет и спорене със форумни ненаучни и необразУвани въшки като назе. Не съ отклонявайте от наУката... После що сме ривели по БАН-ът...
46
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проверете отчета на БАН, и ще видите с каква псевданаука се занимават в период на световна икономическа криза, и протестират за повече пари от нашете данъци: Миграционни процеси в Димитровград от 1948-62 год., миграционни процеси в Гърция, в Македония, в Черна Гора и т.н. Е, заслужават ли тези "Велики" учени да получават заплати от данъците ни? Не съм против БАН, но искам БАН да се изчисти от псевдоучени и професори на по 100 години, които през целия си живот нищо не са направили за науката?
45
5
 
3
 
! Отговори
НЕГРАМОТЕН преди 12 години
МАНИ ГИ ТЕЗИ АДМИНИСТРАТОРИ ОТ БАН НИЩО НЕ ПРАВЯТ А ИСКАТ -НЕМА ТАКИВА ФИЛМИ . ЕДНО НЕЩО НЕМАТ КАТО ЗА ПРЕД СВЕТА-БАН ЗА МОЛ, ПРАВИЛНО ПОНЕ ЩЕ СИ ПЛАЩА ДАНЪЦИТЕ
44
4
 
3
 
! Отговори
alex преди 12 години
До cenzurno.represiran: Номенклатурко, виж какво е учен и какво е наука - ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D0%BD,_%D0%94%D0%B6%D0%BE%D0%BDНе като тебе номенклатурка - клатикурка. И стига плака за пари, а работи или най-добре се гръмни, щото и да работиш, няма да направиш принос.
43
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Академия на науките е организация, насочваща развитието на науката в дадена държава и кореспондиране с подобни организации на други държави. Не е хранилка. Да си член на Академия на науките е престиж, а не работно място. Та тъка - сбъркана работа *** отвсякъде. И после ривът...*** га ядоха червените кифтета не риваа...то командировчици, държавни вилички, санаториумчета, конференциики, вилички, апартаменчета, наградки, хонорарчета, ... ми то нема бездънни джобове