Няма лекарска грешка при смъртта на родилката в "Св. София"

Новороденото е в добро състояние и няма усложнения
Обновена: 29 ное 2011 09:51 | 29 ное 2011 09:23,
223
Няма лекарска грешка при смъртта на родилката в "Св. София"
Снимка: архив, Булфото

Не се установява лекарска грешка при смъртта на починалата родилка в болницата "Св. София", съобщи за БТА доцент Лилянда Еленкова, председател на Комисията по здравеопазване към Столичния общински съвет.

31-годишната Даниела Димитрова почина в понеделник при раждане на второто си дете след настъпили усложнения след секцио.

По думите на доц. Еленкова късно снощи на съвет на директорите на лечебното заведение са прегледани всички документи и не са установени пропуски на лекарите, извършили цезаровото сечение, но ще се чака патолого-анатомичния протокол.

Роденото дете е в много добро състояние и няма усложнения.

Още по темата

По предварителна информация родилката е починала в резултат на белодробна емболия.

От здравното министерство съобщиха, че днес са назначили две проверки в болницата. Те ще се извършват от дирекция "Медицински одит"

Близките на починалата обясниха, че бременността е протекла без проблеми и младата жена е била приета за раждане видимо здрава.

Това е третият пореден случай на починала родилка в столицата от октомври насам.

Все още не са приключили проверките за смъртта в болница "Шейново" на 35-годишната Надежда Узунова по-рано този месец и на 19-годишната Деяна през октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още по темата: родилкаСв София
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
6
 
5
 
! Отговори
anna преди 12 години
pri vsichki tezi sluchai e mnogo vajno da se iziasni :imalo li e seriozni predpostavki da se izvurshi sekcio ili tova otnovo e bilo pod natisk na doktori.Edno e iasno - v Bulgaria doktori riskuvat jivota na mladi rodilki,kato nasilstveno gi podlagat na tejka koremna operacia sus sekcio,zashtoto ot tova izkarvat mnogo poveche pari!!!
200
5
 
12
 
! Отговори
спаска димитрова преди 12 години
ЗАЩО ЕДИН ЛЕКАР НЕ Е ОСЪДЕН ЗА ГРЕШКИ, КОИТО СА ДОВЕЛИ ДО СМЪРТ НА БЪЛГАРИ.НЯКОЛКО ПЪТИ СЪМ ЛЕЖАЛА В БОЛНИЦАТА, НО ТАМ СЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ САМО НА ТЕЗИ БОЛНИ, КОИТО СИ ПЛАЩАТ - ПО 200, 300 И Т.Н. ЛЕВА. ТОВА НЕ СА ЛЕКАРИ, А ТЪРГОВЦИ . ГЛЕДАТ БОЛНИТЕ САМО В РЪЦЕТЕ. БЕДНИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ПОГЛАЖДА. МОЛИМ СЕ САМО НА БОГ. БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ СА САДИСТИ!!!!!!!!
199
1
 
9
 
! Отговори
anna преди 12 години
Belodrobnata embolia po vreme na bremennost e vuzmojna i chesto s fatalen krai za maikata.No tia moje da bude predotvratena chrez izsledvania i merki po vreme na konsultaciite.Belodrobna embolia i vutreshni kruvoizlivi sa HARAKTERNI ZA RAJDANETO SUS SEKCIO!
198
3
 
6
 
! Отговори
anna преди 12 години
abe kakvi sa tia maloumni komentari,che sekcioto bilo po-bezopasno..bulgarskite jeni sa naistina prosti i nito si znaiat pravata nito mogat da gi tursqt...ami az rajdah 30 chasa, uvajaemi i kakvo, da ne iskate cial jivot da hodia s riazani muskuli,steni,matki.E NE MERSI!Tezi na koito koremnata operacia im se struva po-bezopasna i revat za uspokoitelni i epiduralni upoiki,neshto mnogo sa se oburkali...kakuv e toia strah u jenata da rajda??ebahti emancipaciata!
197
2
 
2
 
! Отговори
Емигрант преди 12 години
Аз може да съм ***,но ме лекуват други доктори
196
6
 
15
 
! Отговори
Lan преди 12 години
Риск при операция ВИНАГИ има, дори и при блестящо свършена работа от страна на лекарите, защото тялото човешко е ИНДИВИДУАЛНО и не особено предвидимо. Да се обвиняват лекарите за всяка смърт е плиткоумно и граничи с простащина. На там ни е тръгнало обществото към тотално ИЗПРОСТЯВАНЕ, а това е по-страшно и от смъртта!
195
4
 
2
 
! Отговори
до 191 преди 12 години
***, ти не знаеш ли как се работи с Гугъл? А не искаш ли един доктор специално да се зачисли да обяснява цял ден на *** във форума кое какво е?!
194
0
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,В обърканата глава на комуниста Костов имаше само една умна мисъл - "Пари без реформа не се дават"...Защото...:- И да спрем да пием и пушем и 50% от бюджета да са за здраве, пак няма да ни лекуват като хора..., заради липсата на истински - Личен граждански контрол...!- За нашето Тотално болно, Тоталитарно здравеопазване има Панацея има и тя не е Закриване на болници и смяна на министриПанацеята е - Лична, Здравноосигурителна, Дебитно-кредитна картова сметка, а допълнителното осигуряване, Трябва да се узакони, под формата на Лична здравна застраховка...!- Новите "Лични карти" могат и Трябва!, да са едновременно и Електронно здравно досие и Лична Здравноосигурителна, Дебитно-кредитна картова сметка(за разплащания единствено в Здравеопазването).- Вноските за здраве Трябва...!, да се правят в Строго съответствие с Конституцията:- Чл. 52. (2) Здравеопазването на гражданите се финансира от Държавния бюджет, от Работодателите, от Лични и колективни осигурителни вноски и от други източници при условия и по ред, определени със закон.След като няма съотношение Значи по равно за тримата съвносители!Въпроса за здравната вноска е - по колко, а отговора:1. Здравния данък (такса), трябва да е еднакъв (примерно 5% от личните доходи), но за всички доходи от труд, доходоносна собственост, дивиденти, обезщетения и социални помощи..., без таван на дохода... Нали това е смисъла на "плоския" данък равенство... От 12-те милиарда тазгодишни частни спестявания, заради тавана за здраве са обложени не повече от 10 милиона!2. Според Конституцията, здравната вноска се дели по равно между гражданина, работодателя и държавата или общо 15% от л.д...3. За социално слабите инвалиди и децата, да е общо 10% (от помощите, пенсиите и майчинските и детските), при това по Конституция платен изцяло от... Държавата!При смърт, 50% от сметката да се наследява, а останалото е за здравна солидарностОт ГЕРБ, като Либерали, да не се правят на "комунисти", а да спазват Конституцията!
193
3
 
12
 
! Отговори
из Гугъл преди 12 години
Белодробна тромбемболия(БТЕ)- проверете в Гугъл,вижте рискови фактори,опитайте се да вникнете в същността.Вижте точно какви форми/видове/има и прогнозата за всяка от тях.Плацента превия(предлежание на плацентата)-също Гугъл. Обърнете внимание и при двете състояния процентите смъртност. Така информирани вече ще виждате нещата по друг начин. Успех на всички интересуващи се.
192
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом не е грешка значи е убийство! Здрава и права жена да умре по време на опрация в която няма грешка!
191
6
 
9
 
! Отговори
емигрант преди 12 години
Само не ми е ясно защо един доктор не ни просветли какво значи емболия и от какво се получава,че и белодробна.Как се запушва белодробната артерия на 30 годишна жена,при раждане.Смърт без причина няма и виновни има винаги.
190
14
 
11
 
! Отговори
1913 преди 12 години
защо ли няма коментари на лекари ? защо ли не тръгват да се защитят и спорят с плюещите ги???? може би са заети да си вършат работата докато вие нямате друга освен да говорите ?! :) такива сме българите ..седим и злобеем ...браво народе !!!! Поклон !!!!
189
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 188 - огромното болшинство от лекарите с работата си заслужават уважение и са в правото си да го изискват дори и от такива като "пишещите" безмислици по форумите
188
14
 
15
 
! Отговори
1234 преди 12 години
до 182 - всеки божи ден в десетките болници на Бг, независимо от "тези като вас" се раждат и биват спасявани стотици бебета и болни хора, а в същото време, вдъхновени от писанията по форумите и от коментарите в т.н. "свободна преса" , хулигани и гамени допринасят някой да се нуждае спешно от лекарска намеса, за да можете след това "спокойно" да оплювате лекарите които ще ви спасят живота
187
1
 
20
 
! Отговори
за 1234 преди 12 години
Уважение и признание се получават от качествена работа човече, а не от професия,така,че когато си лекар професията не ти носи автоматично уважение и признание,това трябва да си го заслужиш и извоюваш,а с какво и как мисли ти ако можеш.
186
0
 
15
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
До # 183: Говорехте ,че магистратите са втората каста в БГ, която не убива, но пък направо разсипва държавността на страната и все повече затвърждава у гражданите мнението, че съдии в БГ има, но съсдебна система твърдо няма. Последен нагледен прмер: Прочетете публикацията в днешния брой на 24 часа и ще се убедите, че скандалният ВАС най-безочливо, нагло обслужва интересите на колегите си съдии, изпаднали в беда или решили да припечелят на гърба на държавата. Какво друго може да се очаква от колегите на Урумов, Икономов, Генков и мадам Солакова! Статията е със заглавие Съд разсече база на НСА в Несебър; Публикувана: Понеделник, 28-ми Ноември 2011, 24 часа: Върховният административен съд е присъдил 12 декара от базата на НСА в Несебър на Руска Вълкова с решение от 21 ноември. Руска Вълкова е майката на председателя на Бургаския административен съд Румен Вълков. През април той бе арестуван при опит да продаде същите 12 декара, като според прокуратурата става въпрос за уникални фалшификати. Бе открита и личната карта на неговия роднина Георги Ненков, покойник от 1992 година. Майката на съдията тогава бе обвинена по член 253 от Наказателния кодекс за опит за извършване на сделка с недвижимо имущество, за което се знае, че е придобито чрез документно престъпление, а нейният син и висш магистрат - за помагачество.
185
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
181, ясен си ми като бял ден и само едно ще ти кажа...пази боже сляпо да прогледа! Айде със здраве остани, че ще ти е нужно като сринат съвсем здравеопазването...
184
12
 
5
 
! Отговори
1234 преди 12 години
до 177 - (не съм лекар) малоумно предположение е че тези от университетите ще останат да "обслужват" такива като вас, и те също ще напуснат защото не може да се живее без уважение. всеки норамален човек, а аз твърдя че 99% от лекарите са такива, очаква да получи признание за своята работа. знаете ли че в повечето АГ болници е София се раждат средно годишно между 3500 - 5000 деца. за последните поне 8 години колко са инцидентите с родилки и бебета -можете ли да кажете или само знаето да оплювате
183
7
 
18
 
! Отговори
Ani преди 12 години
Кога пък сте признали грешките си?В 21 век в български болници за 1 месец починаха три родилки.Бабите ни са раждали на полето и смъртността е била по-малка.Изниква въпроса как се подготвят българските студенти за тази отговорна професия.Каква е подготовката въобще на българските лекари?.Защо зачестиха драстични случаи на лекарски грешки?
182
2
 
20
 
! Отговори
До # 170 преди 12 години
Добре обяснявате г-н лекар, но защо ми се струва че за едната от двете преди умрели родилки също беше написано, че е умряла от емболия на белия дроб, а се оказа, че е лекарска грешка! Бихте ли прочели тази анамнеза преди да обяснявате! 2.Преди 10-и ноември жени на възраст над 30 години също нерядко раждаха, но не си спомням толкова чести случаи на "белодробна емболия". Вярно , тогава беше тоталитаризъм и и сигурно емболията се е страхувала да не би при умряла родилка да я вкарат в затвора. Или пък лекарите си гледаха по-съвестно работата и нямаше избор на лекарски екип. Оказа се, че демокрацията е благодатна почва за лекарите и магистратите. Едните успешно, даже много успешно съдействат за отрацателния прираст на населението къде с емболия, къде без емболия на белия дроб, а другите въобще не съдят, а си пълнят джобовете с хонорар от богатите обвиняеми. Ето, и за Галка Солакова , съдия във ВАС , няколко дни медиите говореха, че се е е обогатила с 700 хил.евро.Сега като по команда вече не говорят.