Няма лекарска грешка при смъртта на родилката в "Св. София"

Новороденото е в добро състояние и няма усложнения
Обновена: 29 ное 2011 09:51 | 29 ное 2011 09:23,
223
Няма лекарска грешка при смъртта на родилката в "Св. София"
Снимка: архив, Булфото

Не се установява лекарска грешка при смъртта на починалата родилка в болницата "Св. София", съобщи за БТА доцент Лилянда Еленкова, председател на Комисията по здравеопазване към Столичния общински съвет.

31-годишната Даниела Димитрова почина в понеделник при раждане на второто си дете след настъпили усложнения след секцио.

По думите на доц. Еленкова късно снощи на съвет на директорите на лечебното заведение са прегледани всички документи и не са установени пропуски на лекарите, извършили цезаровото сечение, но ще се чака патолого-анатомичния протокол.

Роденото дете е в много добро състояние и няма усложнения.

Още по темата

По предварителна информация родилката е починала в резултат на белодробна емболия.

От здравното министерство съобщиха, че днес са назначили две проверки в болницата. Те ще се извършват от дирекция "Медицински одит"

Близките на починалата обясниха, че бременността е протекла без проблеми и младата жена е била приета за раждане видимо здрава.

Това е третият пореден случай на починала родилка в столицата от октомври насам.

Все още не са приключили проверките за смъртта в болница "Шейново" на 35-годишната Надежда Узунова по-рано този месец и на 19-годишната Деяна през октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още по темата: родилкаСв София
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
6
 
13
 
! Отговори
до 159 преди 12 години
Ха ха ха имах си аз пък ти да пишеш лоши неща за лелка си,те колегите им не си издават корумпираните та ти ли ще напишеш лошо,не чувстваш ли,че това е несериозно което си го изложил,в много случаи показания на роднини не се допускат и в садът.Да не би гузен негонен да бяга а ? Ха *** не ти е пламнала главата затова се пишеш защитник.Твоята защита не никаква,когато се прекрати с всички злоупотреби и убийства по болниците тогава напиши защитата си сега просто е неуместно след фактите.
160
8
 
19
 
! Отговори
до 145 преди 12 години
Виж какво адвокате на белите престилки,май не си живял в чужбина както си се изразил, в чужбина живея аз и никога до сега не са ми поискали подкуп или каквото и да е свързано с пари имам две хирургичрски намеси и не зная колко си посещения за прегледи,такива извивания на ръцете за пари от лекари не съм виждал,тук е престъпление даже ако лекар те посрещне намръщен,недей да защитаваш тези рекетьори на животи,като има свестни защо те не се борят с корумпираните си колеги,а им правят параван,нима не знаят кои са колегите им които изнудват пациентите си и това "....и най-безопасната да завърши фатално."не ти ли се струва,че е просташко и нагло да го пишеш след като почти през два-три дни убиват в болниците пациенти,че то тези "нещастни случаи" станаха повече от убийствата по пътищата и от престъпници бе.Тези бели престилки най-добре владеят протестите за пари,но това което е трябвало да получат в университетите като знание явно или не са били на лекции или изобщо не ги е интересувало какво се преподава защото париците на мама и тате ще им стигнат за дипломирането им.Философе,ще имаш право да защитаваш тези хуманни убийци когато спрат с убийствата в болниците,***.
159
7
 
7
 
! Отговори
Az преди 12 години
ИМА ЛЕКАРСКА ГРЕШКА
158
10
 
23
 
! Отговори
123 преди 12 години
Стига вече плюхте по всички лекари.И аз не ги обичам,но не всички са търговци.Леля ми е лекар-неонатолог.И знаете ли на колко места работи,защото не достигат добри специалисти-Институт по педиатрия,Бърза помощ,Шеф на отд. в Кюст.,лектор,Втора градска болница.Спи по максимум 2 часа на ден и това от години.Ако има 2 дни почивка казва,че е във ваканция.Реве за всяко починало недоносено бебе.Живее по-скромно от повечето българи,подкупи не взима.Почти не си вижда децата,но не иска да остави др.деца:(
157
2
 
9
 
! Отговори
До 155 преди 12 години
Напълно си права. Жената трябва да може да избира. А тия против-никой не ги спира да раждат както искат нали? Защо те трябва да натрапват своето мнение на другите? Това е фанатизъм и терор. Ако са наистина последователни трябва при операция от апандицит например да искат да им го извадят без упойка, щото видиш ли болката е нещо естествено, а тези които са измислили упойките са *** нали?
156
0
 
7
 
! Отговори
До 149 преди 12 години
Това е цената на информираното общество и интернет. А и акцентирането върху определени теми/новини.Истината е, че всеки ден по различни причини 80-100 хиляди човека си отиват от този свят, в същото време се раждат с 10-на % повече. Това е грубата статистика. И тъй като е по целия свят, а и не сме преки свидетели - фактът си е факт, даже и не го отчитаме.Когато обаче сме в Нет-а и се вторачим върху новините - може дори да ни стане страшно! Особено ако сме засегнати лично в някаква степен.
155
12
 
16
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Има ли лекарска комисия в Б-я която да е установила лекарска грешка ? Скоро по телевизията показаха една майка която ражда за втори път в къщи сама като и асестира съпругат и. Моят съвет е:- български майки и бъдещи такива раждайте сами у дома така рискът от смърт се намалява значително.
154
6
 
11
 
! Отговори
жаз преди 12 години
На достатъчно много години съм, а и всички които са избирали и ще изберат операцията също са достатъчно големи и сега се грижат за децата си. Не ми сравнявай шамар с газене от танк. Има болка и болка. И такива цитати измислени от разни мъже непокисти или злобни, завистливи жени, отпреди 19 век не ми ги давай, защото пак ти повтарям 21 век сме и е крайно време да бъдат облекчени и жените както и всички хора с всякакви болки и болест! Да живее аналгина и упойките.Разбираш ли сега най-после!
153
0
 
8
 
! Отговори
дофтор за разстрел преди 12 години
давам се-стреляйте,сал да погледна още един пациентин.Да живей Партията ,да живей др Вожд и неговия антураж-Ура,дЛугари!!!!.Що не стреляте ,бе-казах си нещата веч?
152
7
 
2
 
! Отговори
vivian преди 12 години
Да, малко взимат, ама след нощна смяна почиват 48 часа!
151
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
do 147 v UK plashtame po 12.5 paunda na chovek na mesec
150
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 147 абе отворко, от 15 години плащам осигуровки по около 80лв на месец без да съм стъпвал в болница, я не се изказвай неподготвен с тея 4-5 лв че си смешен. И тук и в чужбина плащаме % на от приходите така че сравнението не е уместно.
149
0
 
2
 
! Отговори
а това! преди 12 години
Принципно при раждане е хубаво да си затваряш очите защото такива кравоизливи стават.
148
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам за вас, ама аз сериозно почвам да се плаша. Не е нормално, само в рамките на един месец и то само в София да умрат 3 млади жени и то в две от уж най-реномираните болници!
147
5
 
11
 
! Отговори
до 144 преди 12 години
Искаш да кажеш,че днешното поколение е много по-кекаво .Не,не е така.Спомням си преди години само една моя позната роди секцио.Ако не греша причината беше,че имаше перде на очите и от родилните мъки можеше да се спука.Тук не става дума за подобни случай,а за здрави родилки.
146
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Abe kato ste tolkova otvoreni, shto ne si stoite da si gniete vkashti. Ima golemi bokluci sred lekarite, no te ne sa poveche ot vsiaka druga professia, a vie ne stiga che plashtate stotinki za zdraveopazvane, ste tragnali da mrankate che niakoi vi iskal pari otgore. aide poznaite vav vsiaka normalna strana, kolko poluchava edin lekar i kolko struvat na grajdanite zdravnite osigurovki? a zabravih, vie vsichkite mrazite da plashtate i mizernite 4-5 leva na mesec...
145
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ти ТВ-то хич и не го слушай.Не зная на колко си години,но бъди сигурна,че да бъдеш жена си е жива болка."Боли когато ставаш девойка,боли когато ставаш жена,боли,когато ставаш майка.Но най-много боли, когато не изживееш нито една от тези болки"
144
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 117, живял съм по равно и в БГ и в чужбина - има ги и двете страни на медала, за съжаление у нас непрекъснато се фокусира върху лошата. Това, че някъде починало дете или родилка или на някои му поискали подкуп не означава, че всички лекари са такива...тоест това за което ти лъмтиш са само наблюдения от личен опит! В БГ не се коментират важните неща засягащи пряко обществото. Както най-опасната операция може да има добър изход, така и най-безопасната да завърши фатално.
143
1
 
8
 
! Отговори
До 140 преди 12 години
До 140-Докторите препоръчват секцио защото е имало рискове за здравето на бебето и майката. Какво значи "ненормален" начин. То и смъртта при нормално раждане е нормална нали? А секциото е по-трудно за доктора, не за майката. Всяка оперативна намеса с цел избягване на усложнения и смърт е задължителна и не може да се говори за нормално и ненормално, защото живота и здравето са по-ценни от всякакви морални и етични разбирания.
142
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tия думи ги разправяйte на баба си отпреди 1 век, сега сме 21 век. Докога кучетата ще живеят по лесно от жените? Тях ги защитават да не ги измъчват а жените да ги измъчват? Луди ли сте да защитаватe нещо,което е признато за най -тежка болка в света?За нищо на света не бих отишла на такова зверство, добре, че има и друг начин. Я да ви попитам като не можеш да търпиш на болка как ще го изтърпиш това часове нормално раждане? И по TV-то казаха ставали болките натърпими, е тогава как да се търпи?