Няма лекарска грешка при смъртта на родилката в "Св. София"

Новороденото е в добро състояние и няма усложнения
Обновена: 29 ное 2011 09:51 | 29 ное 2011 09:23,
223
Няма лекарска грешка при смъртта на родилката в "Св. София"
Снимка: архив, Булфото

Не се установява лекарска грешка при смъртта на починалата родилка в болницата "Св. София", съобщи за БТА доцент Лилянда Еленкова, председател на Комисията по здравеопазване към Столичния общински съвет.

31-годишната Даниела Димитрова почина в понеделник при раждане на второто си дете след настъпили усложнения след секцио.

По думите на доц. Еленкова късно снощи на съвет на директорите на лечебното заведение са прегледани всички документи и не са установени пропуски на лекарите, извършили цезаровото сечение, но ще се чака патолого-анатомичния протокол.

Роденото дете е в много добро състояние и няма усложнения.

Още по темата

По предварителна информация родилката е починала в резултат на белодробна емболия.

От здравното министерство съобщиха, че днес са назначили две проверки в болницата. Те ще се извършват от дирекция "Медицински одит"

Близките на починалата обясниха, че бременността е протекла без проблеми и младата жена е била приета за раждане видимо здрава.

Това е третият пореден случай на починала родилка в столицата от октомври насам.

Все още не са приключили проверките за смъртта в болница "Шейново" на 35-годишната Надежда Узунова по-рано този месец и на 19-годишната Деяна през октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още по темата: родилкаСв София
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
4
 
18
 
! Отговори
до 176 преди 12 години
"....защо не покажете някой спасен човек ???" - че то май нема такива бе,или са в църква да благодарят на Бог,че съдбата ги е омилостивила.
180
6
 
23
 
! Отговори
до 176 преди 12 години
Като си бил в чужбина защо не коментираш отношението на лекарите към пациентите,защо не коментираш че е безплатно и прегледи и операции и всичко,защо не коментираш смъртноста там сред пациентите,защо не коментираш,че има лекари които лежат в затворите заради тези "допустими лекарски грешки",защо не коментираш,че има спрени завинаги лекарски права,а ? Защото би усрал с тези истини българското лекарско съсловие. А забравих кажи,че там Бг лекарите минават 2-шен курс на обучение,независимо от стажът
179
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ти що не си заловиш некадърниците от своята професия бе, разярен пес? иначе много ти отърва да оправяш живота на другите! какво имаш ти срещу лекарите те питам аз, нали като ти дойде и на тебе пак до тях, ще опреш...ама ако се изнесат както ти съветваш, ще си лекуваш оная работа с твоите *** познания!
178
14
 
9
 
! Отговори
до 170 преди 12 години
Рискът да ти се запуши артерия на белия дроб от голям тромб по време на раждане или след секцио е висок по принцип при бременни жени (особено над 30 години), без значение за кой брой раждане и повечето такива случаи завършват летално. А рискът за бебето е по-скоро вторичен. Не пропускай да се запознаеш с материята. И не цитирай изследвания, които никой не може да провери.
177
3
 
4
 
! Отговори
СБОГОМ... преди 12 години
Сбогом ***- *** !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
176
3
 
14
 
! Отговори
до 173 преди 12 години
Ами да ги подава бе,какво чака,нали след тях има други,университетите нали всяка година произвеждат,ти с оставки ли ще плашиш бе,изглежда трудно мислиш,ще трябва да си някой лекарче,щом мислиш толкова положително за лекарите,ами съберете се и напускайте или си заловете некадърниците вместо да ги криете и оневинявате,***.
175
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
173, губиш си времето с такива като този *** 161 който по-надалеч от носа си не вижда. Не съм адвокат на никой, просто гледам по-обективно отколкото 90-те процента драскачи и плюячи тук! За какви деления на *** и българи говорите....аз лично съм присъствал на бебета недоносчета и от двата етноса които лежат едно до друго в кувьозите при еднакви грижи! И съм бил 10г в чужбина и съм виждал при какъв стрес работят едните и другите! Аман от продажници, защо не покажете някой спасен човек???
174
11
 
5
 
! Отговори
1234 преди 12 години
както направиха лекарите в Чехия и Словакия, независимо че там уважениете към съсловието е съществено по голямо отколкото се среща в пишещите *** по нашенските форуми. то това неуважение към професиите в Бг е толкова разпространено че изобщо не ми се ще да навлизам в тази тема по-нашироко.докато не се научим да ценим специалистите си - нищо няма да се промени в Бг.
173
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
жена съм, все още не раждала....... като чета и слушам какво се случва ме хваща страх, то и без това няма раждаемост, а ако някоя жена все пак реши да забременее и роди, не се знае дали ще оживее да си види детето
172
14
 
9
 
! Отговори
1234 преди 12 години
do 161 - по-*** коментар не съм чел по форумите, защо всички пишат глупости за лекарите, огромното мнозинство са перфектни специалисти и чудесни хора, това че се случват подобни инциденти е навсякъде по света, много жалко е когато човек попадне в тъжната статистика на нещастните случаи, но това не ви дава право да плюете цялото медицинско съсловие. много ще съм любопитен какви ще ви бъдат многознайковските коментари ако цялото лекарско съсловие си подаде оставката и напусне болниците
171
4
 
17
 
! Отговори
Добре, преди 12 години
Първо искам да кажа, че в България наистина има лекари с главно "Л" и те заслужават цялото ни уважение и адмирации!...Но от това,което става напоследък ме тормозят няколко въпроса:1.Защо починалите са българки? Явно сепсиса, емболията ,аденомите и т.н. са присъщи само за този етнос!? Или другите етноси не дават пари за раждане, а взимат пари за това, че са родили!?2. Нито една от трите жени не е избрала екип за раждане- т.е индиректно се внушава,че който не избере екип това го чака?
170
5
 
16
 
! Отговори
do 167 преди 12 години
Питаш кой е убил човек. Ами тези които загиват в болниците какви са бе,не са ли жертви на нескопосани лекари, малоумникът си ти,че тракаш само простотии по форумът.
169
2
 
0
 
! Отговори
до 168 преди 12 години
Риска за увреждане на бебето е три пъти по-висок, не за майката и то при първо раждане- това са последните изследвания, чети внимателно и не психясвай хората така. Като се има в предвид, че риска в сравнение със западните стандарти тука май вероятностите ще са равни
168
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Rajdaneto i smartta sa boja rabora. Ubiistvoto i nekadarnostta si e chisto choveshko zlodeanie.
167
5
 
11
 
! Отговори
ferdy преди 12 години
Ако диагнозата белодробна емболия е вярна, съветвам всички, които пишете тук, преди да пишете, да прочетете какво представлява това нещо и какви са рисковете при бременност. Случи ли ти се в остра форма, си отиваш за 30 минути и няма спасение. А тези *** тези за раждане в къщи, просто ги забравете. При подобно нещо рисковете и смъртността са много по-високи, а и после няма да има кого да плюете по форумите, защото ще сте си виновни вие, че сте си поливали с канчето от легена в къщи. :-)
166
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
165 кой е убил човек бе *** нещастен?? ти толкова ли си късоглед, че се влияеш от общото мнение и това на медиите, които ти промиват и без това плиткоумното мозъче, а?? като са толкова нескопосани докторите ни, защо се разбягаха тогава в чужбина а тука останаха само тарикатите да ти взимат парите на теб балъка, че после ти пак за тях да гласуваш??? съветвам те да се замозатриеш защото от овце-разбирачи като тебе страната няма нужда...!!!
165
0
 
4
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 12 години
Има една книжка "Кома", на Робин Кук. Тези зачестили случаи, започват много да ми напомнят за нея ....
164
2
 
14
 
! Отговори
до 145 преди 12 години
"... В БГ не се коментират важните неща засягащи пряко обществото." Ти какъв си такъв серсемин бе, това да убиеш човек е маловажно значи според теб,*** и наглото докторче ли си простаче ли си не те зная,но явно си за пребиване.
163
7
 
5
 
! Отговори
123 преди 12 години
Виж какво 162, не смятам да споря с никой. Лошо говори за теб, че се изказваш така за човек, който не познаваш. Само помисли - при нужда дали не би искал да попаднеш на всеотдаен лекар? Такъв, който е отдал целия си живот на това призвание. Но мисля, че няма да те убедя:) Хубавото е, че родителите на недоносените деца оценяват безсънните нощи на лекарите.
162
0
 
2
 
! Отговори
жаз преди 12 години
Освен това лекарите трябва да действат, когато се появят усложнения, а не да лекуват против грип и да давят. Ами рисковете и усложненията при нормалното, пък дори и да нямаше болка? Страшни колкото си искаш.